- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Аргументи против съществуването на Бог.
Няма такива глупости като богове и тем подобни.Всичко е такова какво ти си го направи6,няма случайности,няма подобни глупости,какво си направи6 и постигнеш ти това е САМ СИ СИ ГО постигнал САМ СИ СЕ ТРУДИЛ САМ СИ УСПЯЛ и обратното.Не съществуват такива глупости като богове.Ако някой ми даде 1 доказателство,че съществува го признавам.Дали ше се му се моля по цял ден или ше го псувам няма да има разлика..............Никой никога не го е виждал,никога не го е чувал .... няма и да го видят ... за всичко си има научно обяснение,ако за нещо в момента няма,то просто не е измислено ......
Искам да попитам хората търсещи доказателство за Бог, запознати ли са с трудовете на Кърт Гьодел и от друга страна хората твърдящи, че светът се води по непоклатими правила създадени от Бог, познават ли същите трудове.
Ще ви улесня - Кърт Гьодел е автсрийски математик, работещ в областа на логиката, близък приятел на Айнщайн и силно набожен човек.
В началото на XXв., чрез логика и математика се опитва да докаже, че в основата на света стоят същите тези непоклатими, абсолютно сигурни и доказуеми правила.
В крайна сметка доказал точно обратното и това го подлудило, а в последствие умира от глад, глад които сам си налага.
Първата теория, която доказва чрез логиката и математиката всъщност гласи, че има неща които е невъзможно да бъдат доказани от математиката и логиката и че всяка логическа проблематика има лимит след който нещата съществуват, но са недоказуеми, но въпреки това съществуват.
Години по-късно след като е повлиян от друг велик математик, той доказва, че светът не се основава на логически непоклатими правила, а точно обратното на абсолютно недоказуеми, несигурни твърдения и парадокси.
Опитва се да докаже, че за разлика от компютрите човешкият мозък има интуиция и интуицията ни помага да разберем нещата, които е невъзможно да бъдат доказани.Проблемът е, че за да покаже, че това е така трябва да докаже, че интуицията съществува, а тя е нещото, което е невъзможно да бъде доказано.И точно този парадокс го убива.
По същото време човекът който му повлиява, доразвива неговите теории и доказва, че е невъзможно да кажем дали даден проблем е нерешим или е невероятно трудно да бъде решен, с което заздравява твърдението на Гьодел, че светът се базира на несигурности, а не на сигурни правила.
@Drift_King, хубави неща написа, но не обоснова връзката между тях и темата. Развий малко мисълта си, това аргумент против или за съществуването на бог е?
Аргумент за това, че спорът е безмислен и неразрешим по пътя на логиката!!!
От една страна стоят хората чакащи доказателство, което никога няма да дойде и трябва да решат дали има Бог - интуитивно не да разчитат, че някой ще докаже съществуването му чрез факти, защото дори и наличието на купища факти по определен проблем могат да не доведат до доказателство.
От друга страна стоят хората защитаващи тезата, че Бог е създал перфектен свят (или поне се основава на перфектни и предвидими закони божествен план, книга на съдбата и т.н.).
Но това също е погрешно, защото същите тези математици и логистици доказват, че няма нищо вечно, перфектно и предвидимо - всичко се променя и се променя не по установен предварително ред, а в случайна последователност.
След подобни трудове в началото на века се стига дори до такъв момент на паника в математиката, че само за да докажат, че 1+1=2 на математиците са ми необходими 3 тома.
Изводът е, че живеем в странен непоследователен и парадоксален свят, за който знаем много малко и още по-малко можем да докажем.
Не мисля, че Бог е създал света перфектен. Дори и да питаш един вярващ ще ти каже същото. И го казвам, не защото съм контактувала с вярващи, а защото е мое мнение. По-скоро го е създал като е балансирал лошото и доброто, за да може всичко да си е както трябвА. И някак всичко е свързано, така че да може да се поддържа баланса.
Я пак?Първоначално написано от Auby
Кой каза,че не съществувам?
Ако има нещо - свиркай на ЛС.
Факт е,че религията винаги е обслужвала нечии меркантилни и политически цели.Пример за това са френските крале и Кръстоносните походи
Известната мисъл на Ницше "Бог е мъртъв" може да се промени на "Бог е въпрос на избор."
По-скоро ако Адам и Ева не бяха съгрешили нямаше да има престъпления, смърт и тн..Първоначално написано от mistake
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
[quote="SolusChristus"]Сичко е било перфектно преди Адам и Ева да съгрешат.. Библията си го казва точно и ясно.Бтв-Библията не написана от човек. : ))Първоначално написано от Auby
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
Е да ама не.На всеки се дава според вяратаПървоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
![]()
първо ти кажи кво се е случило без Божията помощПървоначално написано от backiss
1-ти виждала ли си въздуха например ?!?!?!.. 2-ВСЕКИ ДЕН МИ ПОМАГА!Първоначално написано от montana6
![]()
+1 !!!!Първоначално написано от Nam3less3
SolusChristus, да ти кажа, знае се за извънземните. НЯМА такива.Демони правят разни работи за да заблудят хората.Предполагам знаеш, че преди дявола е бил най най най сред ангелите, но се е възпротивил, искал е да стане Бог ии Отец го е ''изгонил'' от Рая заедно с ангелите които са го подкрепяли. Е тва са извънземнитеПървоначално написано от SolusChristus
![]()
А може би е обратното ?![]()
Е сега, обратното няма как да еако беше задълбочен в християнството щеше да знаеш.
Тва кво пише в Библията няма общо..и ангелите и извънземните отговарят на странни същества идващи от небето
Дали тези дето са писали Библията са взели извънземните за ангели или ангелите за извънземни никой не може да го каже![]()
Тея дето са писали Библията изобщо не са мислили за нещата около тях или поне не са ги отразявали щот са били водени от самия Бог.. (Библията е боговдъхновено писание) Ангелите пък рядко се явяват на някой и не са странни същества, просто са с по-големи размери, крила и излъчват силна светлина
За извънземните поясних вече...
А как може да вярваш в нещо, което не можеш да видиш, усетиш... та дори и почувстваш? (Аз лично никога не съм усещала някаква "сила", както се изразяват повечето, а може би е така, защото не вярвам в нея).![]()
Има Бог? Докажи го...
Защо след като има Бог и "Той ни обича" има войни, кражби, убийства, и милиони други престъпления? Защо отнема 5 годишни същества, които хал хабер си нямат от живота? Защото са "съгрешили"? Не вярвам...Или защото съдбата им е такава? Има съдба? Нима тя е непоправима? Всеки сам диктува живота си...
Огледайте се...
Вярващите се затварят в себе си, в една "кушка колиба", от която ги е страх да излезнат и да се огледат, защото "Ще горят в ада". Хората не вярват в "Него", защото искат, защото го чувстват, и въобще защото "вярват", а от страх...
ми някои може и от страх да вярват ама повечето вкл и мен не сме така.. мен в действителност ме е страх от Ада ама не вярвам в Бог само щот ме е страх.. всеки ден Той ми помага във всичко, виждала съм много чудеса-изцеления на тежко болни дори и възкръсване.. пастора на църквата която посещавам е имал 4 инфаркта и 3 инсулта и при всяко постъпване в болница са му казвали че ще умре ама си е жив и до днес.. видяла съм и съм чула прекалено много, просто не бих могла да не вярвам в Бог.. относно престъпленията и тн.. еми хората си го правят, водени от дявола и демоните му.. в Библията има много информация и отговори![]()
Прочете Библията и мозъка ти се проми, нали? Дяволи, демони... някой може ли да докаже съществуването им?
Виждала си възкръсване??Извинявай... защо не ни разкажеш?
![]()
Колко за този пастор. И сега си мисилш, че е оцелял след всичко това само защото е... пастор или вярващ? Хора оцеляли след толкова инфаркта и инсулта - стотици.
Ама нали Бог ни обича? Тогава защо позволява дяволите да водят за носовете хората и да ги "предизвикват" да всяват цялата тази паника? Май на "Него" не му пука особенно за нас, а?![]()
Познавам поне още няколко такива човека, които не вярват в БогПървоначално написано от Kaley
![]()
Бог позволява дявола ''да води за носа'' някои хора щото в Библията се казва, че дявола е царя на този свят (апостол Павел го нарича и въздушния княз). В смисъл не че планетата Земя е негова, а че има право да ''владее'' (едва ли не) невярващите. Повече чесно казано в момента не ми се занимава затова толкова от мен, за повече информация-Библията има предостатъчно.
За възкръсването-на една жена майка й беше умряла, но тя искаше майка й да живее, имаше много силна вяра, моли се в продължение на часове и майка й оживя.Лекарите и се подигравали, ама като видели, жената да си ходи сичките млъкнали..
Ти като не искаш-не вярвай и стига си се заяждал.
Айде със здраве.
![]()