.
Отговор в тема
Страница 29 от 32 ПървиПърви ... 192526272829303132 ПоследнаПърви
Резултати от 701 до 725 от общо 799
    Няма такива глупости като богове и тем подобни.Всичко е такова какво ти си го направи6,няма случайности,няма подобни глупости,какво си направи6 и постигнеш ти това е САМ СИ СИ ГО постигнал САМ СИ СЕ ТРУДИЛ САМ СИ УСПЯЛ и обратното.Не съществуват такива глупости като богове.Ако някой ми даде 1 доказателство,че съществува го признавам.Дали ше се му се моля по цял ден или ше го псувам няма да има разлика..............Никой никога не го е виждал,никога не го е чувал .... няма и да го видят ... за всичко си има научно обяснение,ако за нещо в момента няма,то просто не е измислено ......

Искам да попитам хората търсещи доказателство за Бог, запознати ли са с трудовете на Кърт Гьодел и от друга страна хората твърдящи, че светът се води по непоклатими правила създадени от Бог, познават ли същите трудове.

Ще ви улесня - Кърт Гьодел е автсрийски математик, работещ в областа на логиката, близък приятел на Айнщайн и силно набожен човек.
    В началото на XXв., чрез логика и математика се опитва да докаже, че в основата на света стоят същите тези непоклатими, абсолютно сигурни и доказуеми правила.
    В крайна сметка доказал точно обратното и това го подлудило, а в последствие умира от глад, глад които сам си налага.

Първата теория, която доказва чрез логиката и математиката всъщност гласи, че има неща които е невъзможно да бъдат доказани от математиката и логиката и че всяка логическа проблематика има лимит след който нещата съществуват, но са недоказуеми, но въпреки това съществуват.
    Години по-късно след като е повлиян от друг велик математик, той доказва, че светът не се основава на логически непоклатими правила, а точно обратното на абсолютно недоказуеми, несигурни твърдения и парадокси.
    Опитва се да докаже, че за разлика от компютрите човешкият мозък има интуиция и интуицията ни помага да разберем нещата, които е невъзможно да бъдат доказани.Проблемът е, че за да покаже, че това е така трябва да докаже, че интуицията съществува, а тя е нещото, което е невъзможно да бъде доказано.И точно този парадокс го убива.
    По същото време човекът който му повлиява, доразвива неговите теории и доказва, че е невъзможно да кажем дали даден проблем е нерешим или е невероятно трудно да бъде решен, с което заздравява твърдението на Гьодел, че светът се базира на несигурности, а не на сигурни правила.

@Drift_King, хубави неща написа, но не обоснова връзката между тях и темата. Развий малко мисълта си, това аргумент против или за съществуването на бог е?

Аргумент за това, че спорът е безмислен и неразрешим по пътя на логиката!!!
    От една страна стоят хората чакащи доказателство, което никога няма да дойде и трябва да решат дали има Бог - интуитивно не да разчитат, че някой ще докаже съществуването му чрез факти, защото дори и наличието на купища факти по определен проблем могат да не доведат до доказателство.
    От друга страна стоят хората защитаващи тезата, че Бог е създал перфектен свят (или поне се основава на перфектни и предвидими закони божествен план, книга на съдбата и т.н.).
    Но това също е погрешно, защото същите тези математици и логистици доказват, че няма нищо вечно, перфектно и предвидимо - всичко се променя и се променя не по установен предварително ред, а в случайна последователност.
    След подобни трудове в началото на века се стига дори до такъв момент на паника в математиката, че само за да докажат, че 1+1=2 на математиците са ми необходими 3 тома.

Изводът е, че живеем в странен непоследователен и парадоксален свят, за който знаем много малко и още по-малко можем да докажем.

Не мисля, че Бог е създал света перфектен. Дори и да питаш един вярващ ще ти каже същото. И го казвам, не защото съм контактувала с вярващи, а защото е мое мнение. По-скоро го е създал като е балансирал лошото и доброто, за да може всичко да си е както трябвА. И някак всичко е свързано, така че да може да се поддържа баланса.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от Auby
    Не мисля, че Бог е създал света перфектен. Дори и да питаш един вярващ ще ти каже същото. И го казвам, не защото съм контактувала с вярващи, а защото е мое мнение. По-скоро го е създал като е балансирал лошото и доброто, за да може всичко да си е както трябвА. И някак всичко е свързано, така че да може да се поддържа баланса.
    Я пак?

Голям фен Аватара на NamelessRomantic
    Град
    Един объркан човек в един объркан свят.
    Кой каза,че не съществувам?
    Ако има нещо - свиркай на ЛС.

Град
    Sofia
    Факт е,че религията винаги е обслужвала нечии меркантилни и политически цели.Пример за това са френските крале и Кръстоносните походи

Известната мисъл на Ницше "Бог е мъртъв" може да се промени на "Бог е въпрос на избор."

Цитирай Първоначално написано от mistake
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Защо Вселената да не е перфектна? Всичко работи както трябва да работи.

@Funky_Jazzist: Не, но в Библията пише, че е всезнаещ. Следователно е създал Вселената такава, каквато я виждаме днес във всичкият й детайл и сложност.
    1. Самите планети , галактики и звезди са разпръснати.
    2. Всеки ден има престъпления , кражби и убийства.
    3. Един не си знае парите , а друг няма стотинки и за хляб.
    4. Лъжи и лицемерие са вечно в главите на хората.
    Е добре , ако Бог съществуваше , всичко това нямаше да стои по този начин.
    По-скоро ако Адам и Ева не бяха съгрешили нямаше да има престъпления, смърт и тн..
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

[quote="SolusChristus"]
    Цитирай Първоначално написано от Auby
    Сичко е било перфектно преди Адам и Ева да съгрешат.. Библията си го казва точно и ясно.Бтв-Библията не написана от човек. : ))

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

Цитирай Първоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от montana6
    Точно сега нямам време, но някой ден ще я прочета. Кажи ти тогава с какво ти (ни) помага бог. То е ясно, че не може за всичко, кажи поне за кое.
    Не знам за другите. На мен ми помага така, че в доста моменти в живота ми ми върви като по вода, което не е случайност примерно.
    Вярата е чисто суеверие. Примерно 100 души са болни от рак и за тях единствената им последна надежда е да се помолят на бог. Сега става следното: всичките 100тина се молят, но всички те измират с изключение на 1. Той казва, че е спасен от бога защото се е молил, а какво да кажат останалите 99, които вече ги няма? Излиза, че всичко е въпрос на чист късмет, естествения избор на природата. Малък шанс, който се случва. Или иначе казано проста случайност.
    Е да ама не.На всеки се дава според вярата

Цитирай Първоначално написано от backiss
    Аз бих искал да ми посочите доказателства че Бог съществува. Да в Библията пише, но повечето случки от стария завет са реални събития случили се без божия помощ. Давайте доказателства ако има такива.
    първо ти кажи кво се е случило без Божията помощ

Добре, сега... Какви аргументи искате, не мога да разбера... Виждате ли го тоя бог? Виждали ли сте го? Войните спират ли? Ужасиите спират ли? Нещо помагал ли ви е? Няма смисъл да се хабите. Пийте една студена вода и вървете да се разтъпчете малко.
    1-ти виждала ли си въздуха например ?!?!?!.. 2-ВСЕКИ ДЕН МИ ПОМАГА!

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Браво, като ти помагам. Аз ти казвам аргументи. Ако има господ, що ни оставя да се трепем?
    Щото сме неблагодарни зли алчни себични идиоти, които сами си се трепят. Войната хората са я създали, те си носят последствията. Прочети библията, и ще разбереш защо Бог прави или не прави това или онова.
    +1 !!!!

Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    което Бог не го е предвидил
    Я пак?

k`man, има описание на динозавър в Библията. Книгата на Йов.

Извънземни не се знае дали има.
    SolusChristus, да ти кажа, знае се за извънземните. НЯМА такива.Демони правят разни работи за да заблудят хората.Предполагам знаеш, че преди дявола е бил най най най сред ангелите, но се е възпротивил, искал е да стане Бог ии Отец го е ''изгонил'' от Рая заедно с ангелите които са го подкрепяли. Е тва са извънземните

Е сега, обратното няма как да е ако беше задълбочен в християнството щеше да знаеш.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Тва кво пише в Библията няма общо..и ангелите и извънземните отговарят на странни същества идващи от небето
    Дали тези дето са писали Библията са взели извънземните за ангели или ангелите за извънземни никой не може да го каже

Тея дето са писали Библията изобщо не са мислили за нещата около тях или поне не са ги отразявали щот са били водени от самия Бог.. (Библията е боговдъхновено писание ) Ангелите пък рядко се явяват на някой и не са странни същества, просто са с по-големи размери, крила и излъчват силна светлина За извънземните поясних вече...

Супер фен Аватара на onestar
    Град
    На границата между живота и смъртта
    А как може да вярваш в нещо, което не можеш да видиш, усетиш... та дори и почувстваш? (Аз лично никога не съм усещала някаква "сила", както се изразяват повечето, а може би е така, защото не вярвам в нея).
    Има Бог? Докажи го...
    Защо след като има Бог и "Той ни обича" има войни, кражби, убийства, и милиони други престъпления? Защо отнема 5 годишни същества, които хал хабер си нямат от живота? Защото са "съгрешили"? Не вярвам... Или защото съдбата им е такава? Има съдба? Нима тя е непоправима? Всеки сам диктува живота си...
    Огледайте се...

Вярващите се затварят в себе си, в една "кушка колиба", от която ги е страх да излезнат и да се огледат, защото "Ще горят в ада". Хората не вярват в "Него", защото искат, защото го чувстват, и въобще защото "вярват", а от страх...

ми някои може и от страх да вярват ама повечето вкл и мен не сме така.. мен в действителност ме е страх от Ада ама не вярвам в Бог само щот ме е страх.. всеки ден Той ми помага във всичко, виждала съм много чудеса-изцеления на тежко болни дори и възкръсване.. пастора на църквата която посещавам е имал 4 инфаркта и 3 инсулта и при всяко постъпване в болница са му казвали че ще умре ама си е жив и до днес.. видяла съм и съм чула прекалено много, просто не бих могла да не вярвам в Бог.. относно престъпленията и тн.. еми хората си го правят, водени от дявола и демоните му.. в Библията има много информация и отговори

Супер фен Аватара на onestar
    Град
    На границата между живота и смъртта
    Прочете Библията и мозъка ти се проми, нали? Дяволи, демони... някой може ли да докаже съществуването им?
    Виждала си възкръсване?? Извинявай... защо не ни разкажеш?
    Колко за този пастор. И сега си мисилш, че е оцелял след всичко това само защото е... пастор или вярващ? Хора оцеляли след толкова инфаркта и инсулта - стотици.

Ама нали Бог ни обича? Тогава защо позволява дяволите да водят за носовете хората и да ги "предизвикват" да всяват цялата тази паника? Май на "Него" не му пука особенно за нас, а?

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от Kaley
    пастора на църквата която посещавам е имал 4 инфаркта и 3 инсулта и при всяко постъпване в болница са му казвали че ще умре ама си е жив и до днес.. )
    Познавам поне още няколко такива човека, които не вярват в Бог

Бог позволява дявола ''да води за носа'' някои хора щото в Библията се казва, че дявола е царя на този свят (апостол Павел го нарича и въздушния княз). В смисъл не че планетата Земя е негова, а че има право да ''владее'' (едва ли не) невярващите. Повече чесно казано в момента не ми се занимава затова толкова от мен, за повече информация-Библията има предостатъчно.
    За възкръсването-на една жена майка й беше умряла, но тя искаше майка й да живее, имаше много силна вяра, моли се в продължение на часове и майка й оживя.Лекарите и се подигравали, ама като видели, жената да си ходи сичките млъкнали..
    Ти като не искаш-не вярвай и стига си се заяждал.
    Айде със здраве.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си