- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Аргументи против съществуването на Бог.
Да си беше направила труда поне да погледнеш пола ми...
П.С. - За това "възкръсване" може да има много обяснения. Едно, от което е Клиничната Смърт (най - логичното, според мен). Иначе в големи филми си се вкарала...
2П.С - Аз не се заяждам... просто споря. Мхм, обичам да го правя, но в този случай май е безмисленно. Как може да убедиш един Вярващ, в НЕсъществуването на Бог? Никак. Както и обратното.![]()
ахахха не говорех на теб а на ZipFail![]()
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
това е богухулство... как не ви е срам... ужас.
Vsqka gre6ka e 4ove6ka. 4ovek ponqkoga gre6i No 4esto malkata gre6ka golqmo 6tastie ru6i!
кое е богохулство ?! ..
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
дали има Бог не се доказва или отрича с еволюции, гравитации и наука
ето МОИТЕ доказателства че такова нещо НЯМА, а ако има не е Бог:
http://healthmad.com/conditions-and-...ble-the-world/
не мисля, че малко детенце е заслужило такова нещо докато убийци и насилници си бият чикии наволя-
http://theync.com/media.php?name=682...an-is-murdered
и не мисля, че тъп пубер дето се е снимал в кенефа и не е имал никви проблеми има право да говори за неведомите пътища Господни!
знаете ли какво е да умре бебе което едва се е научило да се смее от рак дето се е развил предродилно по ничия вина? аз знам! не ми говорете за бог при това такъв в чиято свещена книга се казва че е грях да се ядът мекотели и да се убиват с камъни работещите в недел
Започнала си мнението си с някакво подобие на цитат от предното ми изказване. Логично е да си помисля, че написаното се отнася за мен. Уточнявай се.Първоначално написано от Kaley
![]()
gandalfepi4: Подкрепям. =D>
For you![]()
Skillet - Never Surrender
I miss you...
"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
забравих забавните неща-в Библията се казва, че мое да се притежават роби, да се изнасилва и убива, но не и да се сере близо до лагер или да се яде квото е морско ака нема люспи.
Бог е направил на пух и прах Содом и Гомор щото са е**али мъже, удавил е СВЕТА(е те тва е то любов и прощаване), но не е направил нищо по въпроса с родители които се гаврят с децата си(а да според библията може ДА СЕ ЯДЪТ ДЕЦА?!?!) педофили, терористи и папа Йоан 12(който е**е мащехата си наред с други неща)
(мога да намеря точните цитати ма не ми се губят 20 мин ако хич не ми вервате пи6ете или потърсете в онлайн библия)
Но бог ни изпитва с вкаменелости, въглеродни анализи, еволюция и празнуване на рождения ден на Иисус 5 месеца по-рано от истинската дата но не ни изпитва с книга датираща от 15124124 години пълна с противоречия и глупости! аре са малко смях
http://freethought.mbdojo.com/stupidbible.html
ахаха ти ме разби бе братвъв Стария Завет някои са можели да имат роби, да, ама в СТАРИЯ ЗАВЕТ! Тойе написан за да знаем откъде е тръгнало всичко и какво е било преди. В последствие Бог забранява притежаването на роби. Относно убиването - НИКЪДЕ НЕ Е КАЗАНО, ЧЕ МОЖЕ ДА УБИВАМЕ! Айде посочи ми едно място където е казано.. тцтцтц преди да се изцепиш нещо глупаво, информираи се, прочети Библията и тогава коментирай.
Ми добре бе. Казах ти, че мога да докажа ти па ми се прави6 на Тома Неверни, ми на ти онлайн библия http://www.biblegateway.com/ (сори ма на английски че процедирам ама не може да е чак такъв проблем се пак).
левит 18:22-за гейовете, че са изроди, exodus 21:7 продаване на деца в робство (прощавай за английския отново ама не знам как е на БГ, се пак може да се намери пасажа в адреса дето го дадох по-горе тъй че не е проблем, май е Изход), левит 15:29-24 когато си в цикъл си мръсна и никой не требе да те бара, бъди добра и предупреждавай хората, левит 25:44-пак роби, exodus 35:2 УБИЙСТВО!!, лев. 11:10 е тва е за рибата, убийство заради прическа? Левит 19:27, или неправилно садене на зеленчуци? Левит 19:19, 24:10-16 или дрехи? Левит 20:14 или за секс сандвич?
Има още в предния ми коментар, в линка.
И НАЙ-ВЕЧЕ МОЛЯ ДА МИ СЕ ОБЯСНИ ЩО БЕДНИТЕ ДЕЧИЦА ТРЕБЕ ДА БЪДАТ „ИЗПИТВАНИ” С УЖАСЯВАЩИ БОЛЕСТИ, МЪКИ, БОЛКА И СТРАДАНИЕ ДОКАТО ДЯДО ПОП КАРА ДУКАТИ МАМКА МУ ТЪПА???
Отговори ми на това и на предните въпроси! Не ги подминавай и после да ми пуска6 емотикончета и да ми друнка6 за светаа книжка, тя не е толкова важна и ако прочета как е "добре" да се изпитват малките хора, а не големите владици и как след като умрем нещата ще се оправят ще си тегля една брадва начи!
оф колко пъти да ти казвам.. в Стария Завет закона е СТАР! Евреи 8:7-13, Обърни внимание на 7 и 13 стих.
за страдащите деца-повечете случаи е заради греховете и невежеството на родителите (идолопоклонство, гордост и тн.) Господ бие и наказва само и само хората да влязат в правия път, не че Му прави кеф.Бог е любов, милостив, търпелив и тн но и строг, справедлив Съдия.
btw ако гласът Му бъде чут и хората станат верни, Той изцелява деца или там който има нужда от изцеление и снабдява нуждите им.
нали се сещаш че родителите най-много ги боли когато детето им е зле.. и това все пак си е крайна мярка..
Не Kaley, грешиш. Когато се родиш с 2-3 илишни крайнка, ужасяваща деформация, нещо което ще те убие млад или те прави невероятно грозен е лично твой проблем.
Да родителите ти ги боли, но те не са го заслужили(познавам баща с изнасилена дъщеря, мога да ти гарантирам, че са едни от най-добрите хора, които познавам и не заслужаваха това) но най-вече ги боли децата!
Те са тези, които умират млади и отнасят със себе си само болка, неразбиране и в много случаи обиди, унижение и подигравки. Господ не ги изпитва като ги подлага на истински изпитания за сила, Господ НИКОГА в добре документираната история не е излекувал недъг, но дааа Той е решил, че е добра идея да изглеждаш и да се чустваш жалък и гнусен, за да докаже любовта си???
Какво може да направиш ако си в будна кома или толкова осакатен, че да не можеш да станеш от леглото си? Нищо? Май да -на такива хора често им остава само да чакат смъртта и краят на болката.
Не знам какво си мислиш, нито колко "заслужили" такова наказание познаваш, но аз знам, че това често се случва на добри или просто нормални хора, но почти никога на истинските изверги. Те или си живеят безнаказано или отиват в затвора, но никога не са подложени на нещо толкова чудовищно като израждането!
То се случва преди да се родиш, когато си невинно бебче, мама и тати ако са сгафили нещо може да се случи на тях , а не НА ТОВА КОЕТО ОБИЧАТ ЗАЩОТО ЛЮБОВТА Е СВЕЩЕНА И НЕ МОЖЕ А СЕ ИЗПОЛЗВА КАТО НАКАЗАНИЕ! МОЖЕ ДА ТИ СЕ СРУТИ КЪЩАТА, ТИ ДА ОСТАНЕШ НА ЛЕГЛО ИЛИ НЕКВА ДРУГА ГАДОСТ НО ДЕТЕНЦЕТО ТИ ДА УМРЕ В СТРАДАНИЯ САМО ТЕ ПРЕВРЪЩА В УЖАСЯВАЩА РАЗВАЛИНА.
Ти не можеш да разбереш това понеже не си го изпитвала явно, но те уверявам не става по нечий замисъл, няма смисъл и унищожава нещо добро и чисто, за да може както ти викаш да им е гадно на мама и тати ако те обичат истински, а ако не си плод на любов просто да ти е гадно на тебе и да нямаш шанс за хубав живот, който много лайнари получават ей така. Ако това се причинява от нещо то то е по-скоро чудовищно, а не божествено.
Кажи ми, ако искаш, преживявала ли си такова унижение, болка и отчаяние ,че ги защитаваш и определяш като божествена добрина?
Господ да ти е на помощ ако не си а само говориш празни думи защото е голям грях да нападаш някого с такива хули за да защитиш своята собствена представа за ред както и чуството си за безгрешност
щото ти си привилигирована да си пишеш глупости в нета а други умират от болка и страдание
аре бе пичове след тоя коментар 3 дена ви нема да не ви се разклати вярата в непогрешимоста на християнството нещо?
или ви затапих 4 life![]()
и да искаш не можеш да разклатиш вярата ми в непогрешимостта на християнството. Прецених, че просто няма смисъл да се споря с теб. За това което си написал - ами да ти кажа Бог си знае най-добре. Той не наказва някой безпричинно. Аз съм дотук, повече няма да споря.
мале това наистина е ужасно, аз си мислех, че поне малко от малко вярващите могат да се обосноват и са способни да убедят и други в правотата си, а се оказва, че щом видят някакви доказателства за липсата на Бог свиват опашки и "гордо" прекратяват спора от страх че не могат да дадът некви доказателства за своята теза
![]()
да не останеш с погрешни впечатления все пак- аз също съм вярващ,
просто не съм СЛЯПОВЯРВАЩ като някои други, които май само ги е страх от смъртта![]()
аз поне мога да се обоснова желязно, а вие твърдите че има ред там където няма, милост там където е излишна и наказания там където не трябва![]()
gandalfepi4: Тя не може да докаже нищо. Предполагам е още мъничка, преди 5 години само е чувала, че семейството й изповядва християнството и тя просто се е подчинявала. След време решила да попрочете това-онова и да види в какво всъщност "вярва". Изнамерила Библията и започнала... но там всичко е написано толкова вярно, толкова стряскащо и с такива "аргументи", та дори и втълпявания, че няма начин психиката й да не се поддаде.
И решила вместо невярваща и горяща, след смъртта си, в ада, да е вярваща, но разбира се боготворена в рая, в който си вярва. Нека. Няма лошо.
Сега дори мога да се обзаложа, че малко или много има разколебания във вярванията й, но ги поддтиска, защото тръгне ли с/у "вярата си" може да достигне до нещо, което не й харесва. И после вече няма да има смисъл.
Прочела го е, втълпила си го е, страх я е - вярва. Нормално. Но тя не може да ти докаже нищо извън Библията, защото не се е замислила и не е достигнала до свои "философски мисли" за Неговото съществуване.
For you![]()
Skillet - Never Surrender
I miss you...
"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Бог не създава хора!
Хората създават хора, посредством полово размножаване. (Да, секс)
Генетични малформации, болести, инциденти, всички са причинени от хора. Бог не гръмна Чернобил, оня некомпетентния "другар" го гръмна.
Бог позволява на някои неща да се случат.
"Ще покажа милост, към когото ще покажа, и ще пожаля, когото ще пожаля", Изход 33 (Exodus 33)
Бог е любов, да, но Бог също е гняв и правосъдие.
От както си се родил, всяка твоя мисъл е била зло, докато родителите ти не са те "превъзпитали" един вид да си добър и съпричастен.
Малките "бебенца" не са хич невинни, (Telegraph.co.uk - Babies not as innocent as they pretend), даже обратното.
Всеки роден човек заслужава пълния Божи гняв да бъде излят върху тях във всяко едно време. Няма невинни жертви.
Спрете да си представяте Бог като хипи.
Първоначално написано от SolusChristus
за убиване сте бе!
що тоя http://www.youtube.com/watch?v=D59TFG_5Juw
не се е родил изрод, що Хитлер дето е убил МИЛИОНИ евреи сам си тегли куршума мирно и тихо(въпреки че Бог изнасилва законите на физиката за да ги спаси от по-леката съдба на роби)
как смеете да казвате че някой може да заслужо ТОВА http://www.gfmer.ch/genetic_diseases...t.php?cat3=729
щото е, както ти казваш,МОЖЕЛ ДА КАЖЕ ДРЕБНА ЛЪЖА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ(копеленце злобно мръсно нали)
отивате твърде далеч вече! нямаш право да ОБВИНЯВАШ този който не е с късмет да се роди без малформации или да го наричаш по-достоен за наказание от ИСТИНСКИТЕ шибани изроди!
как смеете наистина не знех че чак такива наплашени фанатици има направо гнус ме хваща като виждам че човек е способен на такова долно безсърдечно дело от страх и липса на други обяснения за собственото си чуство че е "богоизбран"
понякога ми се иска Бог наистина да го има такъв какъвто е представен и да се окаже че изпитва хоата с глупостите от Библията за да отсее кой няма разум или смелост да спори с безумието![]()
Не е заради "дребната лъжа", а заради намеренията му. Ако едно бебе имаше силата на 18 годишен, щеше да те убие и да вземе каквото иска без капка угризения.щото е, както ти казваш,МОЖЕЛ ДА КАЖЕ ДРЕБНА ЛЪЖА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ(копеленце злобно мръсно нали)
Всички сме еднакво достойни за наказание, независимо от това дали сме се родили с малформации или не.отивате твърде далеч вече! нямаш право да ОБВИНЯВАШ този който не е с късмет да се роди без малформации или да го наричаш по-достоен за наказание от ИСТИНСКИТЕ шибани изроди!
Защо хората търсят Бог само когато са в нужда?
Хората хулят Бог всеки ден с действията и мислите си, а после очакват от Него помощ. Не става така.
та ти си бил чудовище...
аз отричам същесвуването на всички утвърдени божества, понеже не виждам причина да вярвам сляпо в тях, но въпреки това искрено вярвам, че има добро и зло и че си заслужава да се постъпва по "християнски" въпреки че е детинска история за хора, търсещи спасение от смъртта.
за мен си заслужава да правиш това, което би направил ако имаше неоспорими доказателства в съществуването на някакъв Бог БЕЗ ДА СИ СИГУРЕН че има такъв, а просто понеже е добро.
ти обаче явно си просто едно уплашено чудовище, което напада напълно невинни същества(без реален шанс да извършат грях или добрина), за да оправдае вярата си в тъпа книга! В нея дори пише че Иисус е спасил неква курва от определеното по божествен закон наказание от добрина, а ти страхливо животно такова дори нямаш смелостта, не да простиш, а да спекулираш че е възможно някакво бебенце да не е изчадие адово?
искрено се надявам да срещнеш своят Бог и да разбереш, че за безпричинната злоба към неоправданите няма прошка, и под прошка не визирам Големия чичо на небето да те изчисти а да разбереш че сам си извършил грях(определен като такъв не от книга която отрича еволюцията а от добрите хора които служат за подражание)
дори нямаш духовната сила да не ми отговориш, а ти трябваше да залаеш тези, които дори не си зървал! долно животно си значи
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ПИЧОВЕ НЕНОРМАЛНИ СТЕ!!!
само трябваше да кажа, че е признак на сила да не говорите и замлъкнахте всичките във собствената си тема
наистина било много лесно да водиш фанатиците за носовете!
та вие дори не знаете за какво ги пускате тези теми и мнения![]()
щом не намерихте нещо с което да ме оборите всички изпопотънахте вдън земята думи немам за вас!
П.С. а не, имам-OWNED!!!!!1!
Първо, никви особени аргументи не са дал че да се кефиш така ^
И второ, дори и да дадеш някви, винаги ще ти отговорят "Неведоми са пътищата Господни" и ще приключи темата![]()
знам ама е хубаво някой да се опитва да отвори очите на прогледналите от време на време щото ми писна от прояви на божествена любов като цунамита, болести, израждания и тн
както и проявления на любовта на божествените фенове като кръстоносни походи, джихади, тероризъм и тн
да не говорим и че е забавно да се ебаваш с тях![]()
Първоначално написано от gandalfepi4
Отговорил съм ти на въпросите както е Библейската гледна точка, а ти само ръсиш обиди по мой адрес.
^ пич уникален си![]()
първо-това което си пиша с други хора не ти е работа. това важи най-вече тогава, КОГАТО НЕ СЪМ КАЗАЛ И ЕДНА ОБИДНА ДУМА ЗА ТЕБ! не мисля, че си некъв мегаломан ама ако ми извадиш това, което се отнася за теб конкретно от въпросния пост, ще се наложи да преебеш физиката... ЗАЩОТО НЯМА ТАКОВА!
второ-тъпия ми аватар го виждат всички в тоя форум и не е лично послание само и единствено до теб(сигурен ли си че не си мегаломан все пак?)
трето-(последно и определено най-важно) ако исках да те обидя директно щях да ти го кажав прав текст. например- "та ти си бил чудовище" и то щеше да е по повод нещо невероятно грубо, безумно, глупаво и тъпо. например-"всиако бебе е потенсиален убиец" или изказване от типа "да ас стойя твурдо зад БОГА(!!) и смийатам че ако ниакого се роди с оушасиавашто заболиафане се далжи на милосттта на МОЙАТ СПАСИТЕЛ, понешетой ни(безгрешните) обича и ги(сички други) накасва за да им помогне ХАЛЛИЛЮЙА (guitar rift!!!)"
което обаче не е ставало(нали) тъй че нема защо да се притесняваш
ПС четвърто- и все пак бих използвал това
![]()