- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Аргументи против съществуването на Бог.
Това показва колко истински християни има - броят се на 1 ръка, защото никой не обича да му казват какво да прави и да знае че нищо не може да направи, за да промени съдбата си.Първоначално написано от Christ
68% от потребителите в сайта си слагат глупости в подписа.Ако си от останалите 32% сложи това в подписа си.
Ако имаш няколко милиона пръста... За Европа.Първоначално написано от Funky_Jazzist
Трябва да направят анкета "Кой знае, че живота е безсмислен?"Първоначално написано от Christ
68% от потребителите в сайта си слагат глупости в подписа.Ако си от останалите 32% сложи това в подписа си.
Защо да е? Ти не знаеш какво ще се случи.Първоначално написано от Funky_Jazzist
То по тая логика значи всички християни са емота - вярват че живота е безсмислен.
Е сигурно от Адам и Ева е произлязло човечеството. То Адам е бил на половина бял и на половина жълт, а пък Ева е била на половина черна и на половина червена. Как така от Адм и Ева излязоха толкова раси. Мн ми е интересно.
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Аз не знам, но Бог знае и щом той знае, значи аз нямам избор, а да нямаш избор в живота е същото катои смъртта.
Както Данте е нарекъл най-известното си произвидение "Божествена Комедия".Първоначално написано от Funky_Jazzist
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Казва се адаптация. Черните са черни за защита от слънцето. Имат големи носове и къдрава коса за по-добра вентилация. Физически са по-развити, защото околната среда го изисква.Първоначално написано от mistake
"Жълтите" имат по-свити очи заради силните ветрове.
Скандинавците имат гъсти бради за защита от студа.
И тн.
Зависи кой къде е отишъл.
Инцеста не е забранен до 1500 години пр. Христа.
Хората са имали съвършени гени преди да почнат да се "мешат", което е довело до повреждане на генетичния код до такава степен, че е трябвало да се забрани бракосъчетанието с близки роднини.
Да ,бе как е станало това чудо на генетиката?Първоначално написано от mistake
или "Чудото е събитие, описано от хора, които са го чули от онези, които не са го видели. Харбърд " както пише в подписа на mistake.
Дали живота има смисъл?
Какво ще стане ако утре изчезне Земята,заедно с целият човешки род-нищо,Вселената ще продължи да си съществува,отново ще си има физични и химични закони,единствента разлика ще е ,че всичко ще бъде с една планета по- малко във Вселенски мащаб ,няма смисъл в съществуването на човекшкият род.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Тва добре, поне всичко се е случило както трябва, а представяш ли си, ако беше станало така - детето на бяло-жълтия и черно-червената да беше бяло-черно (далматинец), а сестра му да е червено-жълка....Първоначално написано от mistake
![]()
![]()
Добре де , ако Бог гради съдбата на хората и ги кара да разсъждават като него , нали нямаше да има две различни мнения. В момента нямаше да водим този спор и живота ни щеше да е един и същ , понеже Бог е един и мисли по един начин, ако той мисли вмето нас , ние в момента нямаше да спорим ,а щяхме да сме единодушни.
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
А, ми значи и темата е безсмислена, защото съществуването на Бог се оповава на вяра, не на доказателства.
В крайна сметка няма доказателство за съществуването и за несъществуването на Бог.
Защо да мисли вместо нас?Първоначално написано от mistake
Както казах, човек има воля до някаква степен.
Хм, а откъде са се появили двата процента маймунски гени при негрите, тва щот са живеели близо до тях ли ?Първоначално написано от Christ
![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Ами, да.По тази логика защо сме различни - щом ни създава един и ни кара да мислим като него.Ако не ни е създал и не ни кара да мислим като него, значи имаме собствена свободна воля.Първоначално написано от mistake
Следователно съдбата си е градим ние , а не Бог...Първоначално написано от Christ
![]()
Дж.Селинджър
Оо, да, любимото, има воля до няква степен, и ако направи нещо, което си мисли, че Бог няма да му позволи, всъщност Бог го е поискал... бе биг брадър, кво да ти разпраамПървоначално написано от Christ
+1Първоначално написано от Il cavaliere del male
![]()
![]()
![]()
Това със свободната воля е най тъпия спор на света...
Значи Пешо е решил да отиде и да си вземе сладоред..
Отишъл е и си е зел шоколадов сладолед...
Е в крайна сметка кво му пука на Пешо дали някъв невидим човек от друго измерение знае че той днес ще направи това като и в двата случая има еднакъв резултат ?
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Хм има хора , които твърдят , че Бог съществува , а нямат доказателства. в съда за да твурдиш , че е извършено престъпление ще ти искат доказателства. Ти отиваш за да докажеш съществуването на престъплението , а не за неговата липса... нали? Вие казвате че Бог съществува , е липсват ви доказателствата.Първоначално написано от Funky_Jazzist
Дж.Селинджър
A, де...Първоначално написано от SiegHeil
![]()
А Бог това го е "предопределил" като е направил днес да е топло и Пешо да има пари.
Това пък е направил като е създал Слънцето и Земята както са.
А парите на Пешо идват от премията, която получи вчера...
Бог диктува недиректно.
Не, нее, проблемът не е спора за волята. Въпросът е, че Бог знае и може всичко, той контролира света, в който живеем, който е пълен с хора, които си лягат и стават глъдни, умират от глад, свят в който хора умират от войни, 21. век, свят, в който има 7 милиарда, ама той е бог на всички, незовисимо, че не са хринстияни, в крайна сметка дори в книжицата му, за 5 страници има 3 мита, различни един от друг за създаването на човека, което е парадоксално.
Аз не искам да докажа, че съществува Бог.Първоначално написано от mistake
Тук не е съда, а живота и разбиранията на хората!