.
Отговор в тема
Страница 5 от 32 ПървиПърви 12345678915 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 799
    За днес съм дотук.

10-7

според мен пък всяко нещо, щом се подлага на съмнение дали е или не е, то автоматично не е, защото не са убедени, че е всички.

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Il cavaliere del male
    Не, нее, проблемът не е спора за волята. Въпросът е, че Бог знае и може всичко, той контролира света, в който живеем, който е пълен с хора, които си лягат и стават глъдни, умират от глад, свят в който хора умират от войни, 21. век, свят, в който има 7 милиарда, ама той е бог на всички, незовисимо, че не са хринстияни, в крайна сметка дори в книжицата му, за 5 страници има 3 мита, различни един от друг за създаването на човека, което е парадоксално.
    Абе той Бог е искал да бъде така. Спокойно искал е да има пресръпления , да има убиства , да има болести , да има лъжи, да има хиляди мнения за съществуването му и все пак е милостив и безгрешен. Тъпа ли съм или нещо не е наред???
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

правилно, правилно, иначе как щяхме да живеем, ако убитите и умрелите бяха живи, предстааш ли си, за да стигнеш до магазина колко глави тряа да изпотъпчеш.

Може би е искал да ни научи на някакъв урок.Трябва да го питаме.
    68% от потребителите в сайта си слагат глупости в подписа.Ако си от останалите 32% сложи това в подписа си.

аз съм му загубил скайпа, че си правих нов...а телефона ми се строши, някой с идеи?

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Funky_Jazzist
    Цитирай Първоначално написано от mistake
    Цитирай Първоначално написано от Funky_Jazzist
    А, ми значи и темата е безсмислена, защото съществуването на Бог се оповава на вяра, не на доказателства.
    В крайна сметка няма доказателство за съществуването и за несъществуването на Бог.
    Хм има хора , които твърдят , че Бог съществува , а нямат доказателства. в съда за да твурдиш , че е извършено престъпление ще ти искат доказателства. Ти отиваш за да докажеш съществуването на престъплението , а не за неговата липса... нали? Вие казвате че Бог съществува , е липсват ви доказателствата.
    Аз не искам да докажа, че съществува Бог.
    Тук не е съда, а живота и разбиранията на хората!
    Е не може всеки да е прав , следователно ще използваме най- точната система за решаване на правотата. Мненията на хората са все различни , но Бог е един.Той сигурно разсъждава по безбройно различни начини има безбройно различни вкусове ... е да ама не.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Град
    Наоколо
    аз съм му загубил скайпа, че си правих нов...а телефона ми се строши, някой с идеи?
    Повярвай в него и той ще се яви пред теб , пък ще си полафите малко. Ама да знаеш, първо трябва да повярваш , без да търсиш доказателства.
    Дж.Селинджър

Бе Бог е перфектния съпруг, момичета, не му мислете! Може всички неща, може да мисли по 101 начина, бе ... мултифункшунъл

Цитирай Първоначално написано от mistake
    Повярвай в него и той ще се яви пред теб , пък ще си полафите малко. Ама да знаеш, първо трябва да повярваш , без да търсиш доказателства.
    Сиреч затваряш очи повтаряш си "вярвам, вярвам" около 150 пъти, в следствие на което заспиваш, и се събуждаш с прозрението...

Град
    Е там...
    бог-> слабите идиоти трябва да вярват че не си оправляват живота

Цитирай Първоначално написано от Darkkiss
    бог-> слабите идиоти трябва да вярват че не си оправляват живота
    Аз пък мога да кажа, че слабите атеисти ги е страх от Съда, затова не вярват.

Моля да няма повече нападки.

Нали уж Бог е добър.. Бог е Любов.. Бог е безгрешен.... съвършен.. а нима светът, в който живеем е такъв.. и ако бог е толкова добър и всемогъщ, нима би позволил толкова несправедливост по света? Не знам дали има бог, ама и да има и да няма, мен не ме засяга, защото не мога да си представя същество, което да има силата да оправи всичко това, а да не направи нищо... Тва за мен не е нито съвършенство, нито любов, нито добро. Със здраве.
    "Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)

"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)

Цитирай Първоначално написано от *.~*` *~* anaRial *.~*.`*
    Нали уж Бог е добър.. Бог е Любов.. Бог е безгрешен.... съвършен.. а нима светът, в който живеем е такъв.. и ако бог е толкова добър и всемогъщ, нима би позволил толкова несправедливост по света? Не знам дали има бог, ама и да има и да няма, мен не ме засяга, защото не мога да си представя същество, което да има силата да оправи всичко това, а да не направи нищо... Тва за мен не е нито съвършенство, нито любов, нито добро. Със здраве.
    Ми... Аз доста не вярвам в Бог, но ровичкането в този раздел ме накара да проумея много неща и да бъда доста по-толерантна към Христиняството, което е едно добро нравоучение (против религиите съм, но човешката вяра /в квото и да е/ е нещо чудесно, което крепи човека.. нещо на което той се оповава.. нещо, което аз загубих и светът ми определено е по-сив, но работя над въпроса да повярвам все пак в нещо)

Вместо Christ или неймлес, дай аз да кажа - тва хората го правят злините, несправедливостта.. И аз едно време казвах: "Ако Бог го имаше, всичко щеше да е идеално".. Ама не е така. Хората сами си ги правим мизериите. Няма ли да се съгласиш? И по времето на Исус Христос пак е имало несправедливост, неправда и т.н. Но никой не е обвинявал Господ, а хората са се учили на добро.

На мен само не ми е ясно защо Бог не ги наказва лошите хора, но предполагам им готви мазен хуй в гъза за десерт (т.е. най-накрая ще им се върне за това което са направили)
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Mоже да звучи тъпо но може в бъдещето някой да е създал Бог,той да се е върнал преди началото на света и да е създал всичко.
    Сега наистина. бог може да е като нашите родители. Гржат се за нас но след известно време да ни остави.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Тъй или иначе, Бог е силата на любовта, доброто и справедливостта. Всичко, което се случва е с цел, заслужено е или е необходимо. Хората са причината да съществува вселената, и те извършват всичкото зло. Вечната борба между доброто и злото е между Бог и Дявола. Тя е борбата във всеки от нас. Бог е силата на доброто, а под Дявола и демоните се разбират нашите мисли на зло, страсти, и т.н.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Всяка религия и изобщо смисълът и представлява нравствен закон, за това как да разграничим доброто от злото и как да победим злото. Науката, църквата и другите спорове, свързани с религията, са пълни глупости. Те просто целят да отвлекат вниманието ни от същността на религията. Не знам защо изобщо намесвате науката в тоя подфорум, като религията има за цел духовно усъвършенстване, приближаване към Бог и победа над злото в себе си.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    София
    Притча за Бог и бръснаря

Един човек влязъл в бръснарницата както обикновено правел, за да го избръснат и подстрижат.
    Заприказвал се с бръснаря, който го обслужвал. Говорили за разни неща и изведнъж станало дума за Бог.
    Бръснарят казал:
    - Каквото и да ми говорят, аз не вярвам че съществува Бог.
    - Защо? – попитал го клиентът.
    - Та нали това и така е ясно. Достатъчно е да излезеш на улицата, за да се убедиш, че няма Бог. Кажете ми, ако Бог съществува, откъде има толкова много болни хора? Откъде са безпризорните деца? Ако той наистина съществуваше не би имало нито страдания, нито болка. Трудно ми е да си представя любящ Бог, който допуска всичко това.
    Клиентът се замислил за миг, но решил да си премълчи, за да не влиза в спор. Когато бръснарят си свършил работата, клиентът си тръгнал. Излизайки от бръснарницата той видял на улицата рошав и необръснат човек ( като че ли не се е подстригвал цяла вечност – толкова бил рошав). Тогава клиентът се върнал в бръснарницата и казал на бръснаря:
    - Знаете ли какво ще ви кажа? Не съществуват бръснари.
    - Как така? – учудил се бръснарят – А нима аз не влизам в сметката? Аз съм бръснар.
    - Не! – възкликнал клиентът – Те не съществуват, иначе нямаше да има рошави и необръснати хора, като ето онзи човек, който върви по улицата.
    - Но, мили човече, работата не е в бръснарите. Просто хората не идват при мене.
    - Точно в това е работата! – потвърдил клиентът. – И аз казвам същото: Бог има. Просто хората не го търсят и не отиват при него. Ето защо има в света толкова много болка и страдания

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
    Притча за Бог и бръснаря

Един човек влязъл в бръснарницата както обикновено правел, за да го избръснат и подстрижат.
    Заприказвал се с бръснаря, който го обслужвал. Говорили за разни неща и изведнъж станало дума за Бог.
    Бръснарят казал:
    - Каквото и да ми говорят, аз не вярвам че съществува Бог.
    - Защо? – попитал го клиентът.
    - Та нали това и така е ясно. Достатъчно е да излезеш на улицата, за да се убедиш, че няма Бог. Кажете ми, ако Бог съществува, откъде има толкова много болни хора? Откъде са безпризорните деца? Ако той наистина съществуваше не би имало нито страдания, нито болка. Трудно ми е да си представя любящ Бог, който допуска всичко това.
    Клиентът се замислил за миг, но решил да си премълчи, за да не влиза в спор. Когато бръснарят си свършил работата, клиентът си тръгнал. Излизайки от бръснарницата той видял на улицата рошав и необръснат човек ( като че ли не се е подстригвал цяла вечност – толкова бил рошав). Тогава клиентът се върнал в бръснарницата и казал на бръснаря:
    - Знаете ли какво ще ви кажа? Не съществуват бръснари.
    - Как така? – учудил се бръснарят – А нима аз не влизам в сметката? Аз съм бръснар.
    - Не! – възкликнал клиентът – Те не съществуват, иначе нямаше да има рошави и необръснати хора, като ето онзи човек, който върви по улицата.
    - Но, мили човече, работата не е в бръснарите. Просто хората не идват при мене.
    - Точно в това е работата! – потвърдил клиентът. – И аз казвам същото: Бог има. Просто хората не го търсят и не отиват при него. Ето защо има в света толкова много болка и страдания
    Добре де , аз как да ида при Бог? Дай да умра с надеждата че ще ида в рая и че ще видя Бог. Е да ама не. Няма безгрешни хора , следователно няма и рай. Защото рая е само за добрите хора , кажи ми човек ,недопуснал грешка. Точно за тва - рая не съществува. Бог не е помогнал на никой. Защото дори вие да вярвате в него , кажете ми колко пъти сте правили мохабед заедно? Колко пъти ти е помогнал в трудни моменти? Е да бе сигурно съществува, нали трябва да се вярва в нещо... дори никой да не го видял , докоснал , усетил. Вярвайте си ... аз казах вече не съм против съществуването на Бог, но съм против вярта в нещо налудничево. Дори аз искам Бог да същесвтува , ама аджеба няма го.
    Дж.Селинджър

Град
    Hidden Village of Konoha
    Отговорът ми няма да е доказателство, че няма Бог, защото това е нещо, за което се спори от векове, какъв е смисъла да продължаваме?
    Искам само да кажа, че за мен религията е създаден от хората като една красива приказка, целяща да ги направи по-добри. Във времето, когато е възникнало християнството, светът се е нуждаел от обединение на хората чрез единна вяра, която да е едновременно нова, за да й повярват и противниците на езическите вероизповедания, но и едновременно с това универсална, обобщаваща старите религии, за да може и езичниците да станат християни. Няма да изтъквам аргументи, има ги навсякъде. Та на въпроса - не вярвам в Бог, а в религията. Тя ежедневно успокоява и дава мир на вярващите, в което няма нищо лошо, напротив - дори ми се иска да повярвам, но не мога - просто такъв си ми е характера. Само не мога да разбера хората, които нападат вярващите - какво ви пречат, може би защото са по-щастливи от нас?
    http://www.jivotno.com/blqqqq - Дай 1 жълтица на рибката ми

Град
    Ин дъ мидъл оф ноууер!
    Хм...защо мислим ,че няма бог ли?!...а защо да мислим ,че има?!Няма доказателство че го има ,както и че го няма...наистина е безсмислено да се обсъжда...аз не вярвам защото съм реалистка и с Бог или без него всеки се ражда,живее(добре или зле) и умира!Освен това(от филмите които съм гледала) ...се изобразява как ..Дева Мария ражда Исус Христос..който по-късно става Бог...интересно ми е след като Той е роден от земна жена как така след това създава земята и човечеството...поправете ме ако греша...Не вярвам и има много като мен и не трябва да бъдем съдени защото всеки прави своя собствен избор!Благодаря за вниманието!
    EveRytHing Is poSSible...
    ...Smile only in the Darkness...
    Death...That's How I Wanna Be...

Цитирай Първоначално написано от [LadY_AnonYmitY
    ]Хм...защо мислим ,че няма бог ли?!...а защо да мислим ,че има?!Няма доказателство че го има ,както и че го няма...наистина е безсмислено да се обсъжда...аз не вярвам защото съм реалистка и с Бог или без него всеки се ражда,живее(добре или зле) и умира!Освен това(от филмите които съм гледала) ...се изобразява как ..Дева Мария ражда Исус Христос..който по-късно става Бог...интересно ми е след като Той е роден от земна жена как така след това създава земята и човечеството...поправете ме ако греша...Не вярвам и има много като мен и не трябва да бъдем съдени защото всеки прави своя собствен избор!Благодаря за вниманието!
    Това е тъп въпрос. Исус Христос е син на Господ.

Напоследък съм малко против сравненията на нещата, защото никога не могат да се докарат 1:1 .. Тва с бръснаря не е същото, защото бръснаря се явява реално лице, при което можеш да отидеш и си напълно сигурен, че ще те избръсне като излезеш от там.. Докато за Бог не можеш да се убедиш, че наистина е там.. Тва имам предвид, че сравненията не са мн подходящи.. И аз не отричам , че може и даима Бог, но не съм сигурна, така че, може и да няма.. Една учителка преди време ни казваше: "Само глупакът може да е напълно сигурен в нещо".. Така че.. не мога да кажа така ли е, не е ли.. Но аз си изказах аргументите ми против несправедливостта.. защото всичко ми се струва една измама.. Няма лошо да си вярващ.. тва си е въпрос на избор, важното е човек да се чувства добре и да е щастлив от това, което е.. Не е толкова важно какво има "отвъд". Имаше и 1цитат в 1 подпис във форума: "Никога не се стреми да знаеш всичко. Някои неща не са от значерние." И съм се убедила в това. Оф.. мн зех да разсъждавам.. ся никой няма дами прочете поста, ама карай И още искам да напиша..ама ше стане прекалено мн.. Ай, млъквам Лек ден (:
    "Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)

"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)

Град
    Наоколо
    На нас не ни е нуждо доказателство за несъществуването на Бог. Както казах вече в съда се ходи за доказване на престъпление , а не за неговата липса. Следователно за да се повярва , че бог съществува трябва да се докаже... което е непосилно за хората.
    Дж.Селинджър

Град
    Видин
    Има ли доказателства - съществува, няма ли доказателства - не съществува( или поне до момента в който се намерят доказателства, дотогава е лъжливо твърдение. )
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си