.
Отговор в тема
Страница 6 от 32 ПървиПърви ... 234567891016 ... ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 799
    Neposilnosta da se dokaje neshto ne ozna4awa 4e ne sashtestwuwa.

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от valkanovb
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    няма ли доказателства - не съществува( или поне до момента в който се намерят доказателства, дотогава е лъжливо твърдение. )
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

няма ли доказателства - не съществува( или поне до момента в който се намерят доказателства, дотогава е лъжливо твърдение. )
    I?

Град
    Видин
    Докато няма доказателства не може нито да се каже че го има нито че го няма, следователно е лъжливо твърдение да твърдиш че го има понеже не може да се докаже обратното ^^
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Докато няма доказателства не може нито да се каже че го има нито че го няма, следователно е лъжливо твърдение да твърдиш че го има понеже не може да се докаже обратното ^^
    Щом няма доказателства значи го няма. Докато не се е казало ,че Бог съществува , е бил приет за несъществуваш. След като казват ,че съществува и не могат да се обосноват - той все още не съществува.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Град
    Някъде по широкия свят...
    На теория тази тема трябва да е различна от теми ,като "Вярвате ли в Бог",които в крайна сметка се превръщат в безкрайни спорове между защитниците на науката и привържениците на Божественото начало,но на практика тази тема както своите предшественици се превърна в 9 страници спорове,дали има или няма Бог.

Ще повторя това ,което съм казвал и преди,няма сигурни доказателства,нито че го има(това е въпрос на вяра),но няма и че го няма. Според мен няма смисъл от подобни спорове,защото и двете страни изтъкват теоретични изложения в своя защита,но нито една от двете страни ,не е представила 100% сигурно практическо доказателство подкрепящо дадено твърдение.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Цитирай Първоначално написано от [LadY_AnonYmitY
    ]Хм...защо мислим ,че няма бог ли?!...а защо да мислим ,че има?!Няма доказателство че го има ,както и че го няма...наистина е безсмислено да се обсъжда...аз не вярвам защото съм реалистка и с Бог или без него всеки се ражда,живее(добре или зле) и умира!Освен това(от филмите които съм гледала) ...се изобразява как ..Дева Мария ражда Исус Христос..който по-късно става Бог...интересно ми е след като Той е роден от земна жена как така след това създава земята и човечеството...поправете ме ако греша...Не вярвам и има много като мен и не трябва да бъдем съдени защото всеки прави своя собствен избор!Благодаря за вниманието!
    Това е тъп въпрос. Исус Христос е син на Господ.
    Или на една курва с болно подсъзнание, шизофреничкамалко и й се привиждат разни работи....

Цитирай Първоначално написано от Il cavaliere del male
    Цитирай Първоначално написано от [LadY_AnonYmitY
    ]Хм...защо мислим ,че няма бог ли?!...а защо да мислим ,че има?!Няма доказателство че го има ,както и че го няма...наистина е безсмислено да се обсъжда...аз не вярвам защото съм реалистка и с Бог или без него всеки се ражда,живее(добре или зле) и умира!Освен това(от филмите които съм гледала) ...се изобразява как ..Дева Мария ражда Исус Христос..който по-късно става Бог...интересно ми е след като Той е роден от земна жена как така след това създава земята и човечеството...поправете ме ако греша...Не вярвам и има много като мен и не трябва да бъдем съдени защото всеки прави своя собствен избор!Благодаря за вниманието!
    Това е тъп въпрос. Исус Христос е син на Господ.
    Или на една курва с болно подсъзнание, шизофреничкамалко и й се привиждат разни работи....
    Maikata na Isus ne e kurwa ili prostitutka. Mariq Magdalena e. Boje a smqtah 4e wsi4ki go znaqt.

Хаха, щях да изпростея и да напиша нещо, дето преди време исках да си го взема на тениска :Д

А аргументи ако не вярва човек...тъпо е. Най-малкото да се обсъжда с вярващи - никой няма да те накара или да ти повлияе на мнението.

Бог има, Бог няма, някой не им пука в крайна сметка. Човек си избира къде да стои, и го прави така, че другите не могат да му поместят мнението
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    Ин дъ мидъл оф ноууер!
    Дори така да е ,ок,въпроса никога не е тъп !човек когато пита се научава...Объркала съм...и отново..физически погледнато е невъзможно...както и да е!Глупаво е да се делим на вярващи и не...всеки прави своя избор а вие набожни деца не можете да убедите никого че трябва да вярва...така че мисля че това е поредния безсмислен спор...
    EveRytHing Is poSSible...
    ...Smile only in the Darkness...
    Death...That's How I Wanna Be...

Град
    тук таме
    аргументите са доста много....неяснотата и пазенето на тайна,страха от наказние и ад,преобразуване на удоволствието в грях и въздигане на страданията в тест за влизане в рая,възникването на самата религияа от робските слоеве,самото робско мислене забелязващо се в религиозните ценности,религиозната ограниченост спрямо наука,информация,новости(+ консерватиснотта),развиван е и обогатяване,недопускане и нетолерантност спрямо другите религии,разбирания и ценности(всичко що не е християнско е сатанинско,понеже сатана означава противопоставящ се,а неможе да има само една гледна точка и да не се позволява да не се даде и другата,а то няма само две)
    -И много добро не е добре както се казва.
    +способността на религията много лесн ода се преввръща в оръжие.
    противопоставящите се духовници на лечния и човеко спасяващи машини и процедури.

Сега трябва малко да поясня....неяснота относно всичко за което не се споменава в релгиията....водата на маср,галактиките,извънземн ите за който е абсурдно да се твърди че не съществуват(шана са сме сами е 1:100000000000000000000000000000000000000000000000 0000)
    Природните закономерности и кръговрата на живота противоречащ на всички християнски ценности и разбирания.Религиознностт има една постоянен стоизицъм,той не се променя изобщо,а в природата всичко се променя и няма нищо което да остава същото....било то ценности,начин на мислене и т.н.
    И последен аргумент за който в момента се сещам е възникването и зараждането от юдаизма и абсолютната тайна относно избирането на точно тези 4 евангелия,понеже повече се били харесали на някви папи,прекаленото разкостяване на различни клонове спрямо тълкуването поради постояно променящото се човешко мислене и ценности.Ще дойде време в което теци ценности до толкова че бъдат променени че ще се наложи да бъдат отхвърлени.

-Страх
    -консерватизъм
    -тайни
    -неяснота
    -агресивното отстояване от различното
    -разпокъсаността
    -събирането на маса хора като стадо
    -остарели ценности

Агресията поражда агресия,а тази религия се е зародила поради агресията от робовладелеца към роба(религията е робска,евреите са били роби и на египтяните и на римляните и на кой ли не)и това се забелязва навсякъде из библията....ад,апокалипсис,у доволствието-грях,наказание за всеки грях и прочие
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    аргументите са доста много....неяснотата и пазенето на тайна,страха от наказние и ад,преобразуване на удоволствието в грях и въздигане на страданията в тест за влизане в рая,възникването на самата религияа от робските слоеве,самото робско мислене забелязващо се в религиозните ценности,религиозната ограниченост спрямо наука,информация,новости(+ консерватиснотта),развиван е и обогатяване,недопускане и нетолерантност спрямо другите религии,разбирания и ценности(всичко що не е християнско е сатанинско,понеже сатана означава противопоставящ се,а неможе да има само една гледна точка и да не се позволява да не се даде и другата,а то няма само две)
    противопоставящите се духовници на лечния и човеко спасяващи машини и процедури.

Сега трябва малко да поясня....неяснота относно всичко за което не се споменава в релгиията....водата на маср,галактиките,извънземн ите за който е абсурдно да се твърди че не съществуват(шана са сме сами е 1:100000000000000000000000000000000000000000000000 0000)
    Природните закономерности и кръговрата на живота противоречащ на всички християнски ценности и разбирания.Религиознностт има една постоянен стоизицъм,той не се променя изобщо,а в природата всичко се променя и няма нищо което да остава същото....било то ценности,начин на мислене и т.н.
    И последен аргумент за който в момента се сещам е възникването и зараждането от юдаизма и абсолютната тайна относно избирането на точно тези 4 евангелия,понеже повече се били харесали на някви папи,прекаленото разкостяване на различни клонове спрямо тълкуването поради постояно променящото се човешко мислене и ценности.Ще дойде време в което теци ценности до толкова че бъдат променени че ще се наложи да бъдат отхвърлени.

-Страх
    -консерватизъм
    -тайни
    -неяснота
    -агресивното отстояване от различното
    -разпокъсаността
    -събирането на маса хора като стадо
    -остарели ценности

Агресията поражда агресия,а тази религия се е зародила поради агресията от робовладелеца към роба(религията е робска,евреите са били роби и на египтяните и на римляните и на кой ли не)и това се забелязва навсякъде из библията....ад,апокалипсис,у доволствието-грях,наказание за всеки грях и прочие
    Има някой неясноти защото и без това хората не разбират някой прости неща, дай на прасетата истината и ще те разкъсат.
    "Страха от ада" всъщност не е такъв, а представлява страх от това човек да не греши, страх от това да паднеш духовно. И се нарича "Божи страх", и е единственият страх, който не е от злото.
    Някой удоволствия могат да се нарекат грехове, и това са страстите, а именно низшите удоволствия.
    Страданието не е като тест за влизане в рая, просто много хора не заслужават да са в рая. Страданието ги прави по-добри, всяко зло за добро, също е за изкупване на греховете. То е и справедливо в някой случай.
    Религията не е възниквала в робските слоеве?
    Религиозните ценности са много възвишени, и хората ги разбират грешно, за това може да ти се струва че са "робски", но изобщо не са, нито съм забелязвал такова нещо, филмираш се.
    Религията и науката нямат нищо общо. Религията няма за цел да прави научни открития. Може да противоречи, но това обикновено са символистични неща, използващи земни работи за изразяване на духовни. Религията и науката не трябва да се пишат в едно изречение, и нямат нищо общо.
    Другите религий си отговарят за себе си, просто християнството казва който е християнин да не се учи от другите религий. И християнството няма за цел да спори с тях, нито да има нещо общо.
    Християнстово е религията на доброто, а което не е християнско, или което не е добро е зло. Сатанинско нещо е нещо зло, противопоставянето е между доброто и злото, макар че малко хора правят разлика между добро и зло. Тва църквата какво определя за сатанинско си е нейна работа.
    Религията се превръща в оръжие от хората, това е изцяло човешка грешка и зло, религията не е виновна за това, че някой я използва за зло.
    Духовниците не могат да казват на кои човеко спасяващи машини трябва да се противопоставяме, това е грешка на духовниците и религията не е виновна за това.
    Религията няма за цел да споменава нещата, които цитираш, това е просто средство за духовно издигане.
    Природните закономерности и кръговрата на живота са част от физическия свят, създаден от Бог, и той може да им противоречи както си иска. Религията говори за духовни неща, а не за природни закони, и ако има противоречия, то те са символистични, като басня.
    Религията говори за вечни ценности, които трябва да съпровождат човек, независимо от положението на природата и околния свят, тя е универсална.
    Ако дойде време когато ценностите трябва да бъдат променяни, за втори път ще дойде Христос.
    В религията няма агресия, грешно си я разбрал.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

преобразуване на удоволствието в грях
    Излагаш се.

Това, че Бог не позволява секс извън брачното легло не значи, че секса е забранен. Точно за това говореше.

По такъв начин се предотвратяват венерическите болести и нежеланата бременност.

религияа от робските слоеве,самото робско мислене забелязващо се в религиозните ценности
    Абе, говедце малко нещастно, какво е робското в това да помогнеш на човек в беда? Какво е робското в това да се стремиш да си по-добър към другите? Да не убиваш, да не крадеш, да не се правиш на свиня всяка вечер?!

Какво е робското, бе, говедо?!

нетолерантност спрямо другите религии,разбирания и ценности(всичко що не е християнско е сатанинско,понеже сатана означава противопоставящ се,а неможе да има само една гледна точка и да не се позволява да не се даде и другата,а то няма само две)
    Христос не призовава към толеранс!

ХУЙ! Такова нещо няма! Само ония култисти "Свидетелите на Йехова" не искат да се прелива кръв!

Досега не съм чул някой Християнин да се противопоставя на новости в медицината! Единствените са абортът и евтаназията!

Ако хванеш да си пуснеш малко мозъчето и да попрочетеш за какво става въпрос ще разбереш, че извънземните са абсолютно незначими за Християнството. И да ги има и да ги няма, все Бог ги е създал. Небето включва цялата Вселена.

Природните закономерности и кръговрата на живота противоречащ на всички християнски ценности и разбирания.
    Абсолютно невярно.

Религиознността има една постоянен стоизицъм,той не се променя изобщо,а в природата всичко се променя и няма нищо което да остава същото....било то ценности,начин на мислене и т.н.
    Мислене и ценности в природата няма! Най-ранните цивилизации са от преди 5000-6000 години.

И последен аргумент за който в момента се сещам е възникването и зараждането от юдаизма и абсолютната тайна относно избирането на точно тези 4 евангелия,понеже повече се били харесали на някви папи,прекаленото разкостяване на различни клонове спрямо тълкуването поради постояно променящото се човешко мислене и ценности.
    Отново показваш колко зле си информиран! Римокатолическата църква е основана 398 година. Около 360 години след разпването на Христос!

Ще дойде време в което теци ценности до толкова че бъдат променени че ще се наложи да бъдат отхвърлени.
    Да и 9 годишните ще се ебат за здрасти.

10-7

Повече от фен
    Хората от край време се опитват да разберат как аджеба е бил създаден света, в който живеем. Някой си го обясняват с така нареченият "Голям взрив", други с Бог, трети(като мен) с нещо друго... Сега искам да задам няколко въпроса на Christ и другите хора, наричащи се християни:

1. Както казах по горе - християните вярват, че Бог е отделно всемогъщо същество със невъобразим за нас интелект. Освен това той бил създал ВСИЧКОТО. Еми добре ама защо Бог трябва да е единственото изключение. Нали уж все някак си всичко трябва да е създадено. Тогава, кой е създал Бог? Или може би той си е съществувал винаги и си е "живял" в нищото - ето, появиха се два много важни въпроса, които очеИЗВАДНО са в противоречие със всичко друго, в което вярват християните. Ако пък намесим и старият завет противоречията ще станат толкова много, че направо не ми се мисли.

2. Съществуват толкова много религии, някои от които вече без последователи. Защо от всички тях точно християнството трябва да е право? Всичко освен християнството под ножа, то си е най-популярно, най си ме кефи => всичко, което противоречи с него е лъжа. Така ли?
    Trust, will, courage - the three things one must have!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от darking
    Хората от край време се опитват да разберат как аджеба е бил създаден света, в който живеем. Някой си го обясняват с така нареченият "Голям взрив", други с Бог, трети(като мен) с нещо друго... Сега искам да задам няколко въпроса на Christ и другите хора, наричащи се християни:

1. Както казах по горе - християните вярват, че Бог е отделно всемогъщо същество със невъобразим за нас интелект. Освен това той бил създал ВСИЧКОТО. Еми добре ама защо Бог трябва да е единственото изключение. Нали уж все някак си всичко трябва да е създадено. Тогава, кой е създал Бог? Или може би той си е съществувал винаги и си е "живял" в нищото - ето, появиха се два много важни въпроса, които очеИЗВАДНО са в противоречие със всичко друго, в което вярват християните. Ако пък намесим и старият завет противоречията ще станат толкова много, че направо не ми се мисли.

2. Съществуват толкова много религии, някои от които вече без последователи. Защо от всички тях точно християнството трябва да е право? Всичко освен християнството под ножа, то си е най-популярно, най си ме кефи => всичко, което противоречи с него е лъжа. Така ли?
    1.Бог е вечносъществуващ, а човекът не може да си представи такова нещо. Нито какво е Бог. Това не е никакъв аргумент, на такива ултимативни въпроси никой от живите не може да отговри. Това къде съществува Бог също никой жив човек не може да каже, като умреш ще разбереш как стоят нещата извън физичния свят. Стария Завет си е стар, Новия вече го допълва и въвежда християнството.
    2.Християните гледат себе си, и другите религий не са под ножа, различни видове хора - различни религий. За погледа на християнина нещо, което противоречи на библията може да е лъжа. Ако си християнин, ще вярваш на библията. Другите религий представят други духовни закони и други цели.

Повече от фен
    Другите религий представят други духовни закони и други цели.
    Значи хората, привърженици на различните религии като умрат отиват във различни астрални светове при други "духовни закони"?

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    а човекът не може да си представи такова нещо
    Ми тогава защо спорите?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Другите религий представят други духовни закони и други цели.
    Значи хората, привърженици на различните религии като умрат отиват във различни астрални светове при други "духовни закони"?
    Кой знае. Това изглежда най-логично и вероятно, щом другите религий казват че има прераждане, значи за тях ще има. Ако си християнин, ще имаш друга съдба след смъртта.
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    а човекът не може да си представи такова нещо
    Ми тогава защо спорите?
    Не знам.

Град
    Някъде по широкия свят...
    Понякога най-простото нещо с което си боравим,може да се окаже отговор на най-сложният въпрос ,който си задаваме.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Град
    тук таме
    Но секса е представен като дяволско изкушение.... и според теб от къде идва "първороден грях"

ЕВРЕИТЕ....са били роби и на римляните и на египтяните,измъчвани постоянно от различни неблагоприятни природни обстоятелства като пустинно бродене,хитлер първо тях е набелязал като "неприятели" първо тях....и това са само нещата които са всеизвестни,но съм сигурен че не са висчките,не казвам че няма и други народи които не са били тъпчени,но през повечето време евреиския народ е бил под робство или измъчван....дали са били тъпи или просто такава им е била "съдбата" немога да кажа,но е абсолютно сигурно че след едно такова насаждане в психиката на този народ ще се зародят подобни ценности,които ще ги карат да си въобразяват че мъченията ги приближават до бог,а удоволствията и хората които ги тъпчат ще бъдат наказани.....

христос не призовава към толеранс....ами хайде всички да бъдем едни овце със консервативно мислене тогава....

Не само онея окултисти,а и католическата църква и папата,а до колкото знам католиците са християни....Е да то аборта е нещо много греховно,дори и да спаси живота на майката.....

"извънземните са абсолютно незначими за Християнството."
    Ами те за такива неща никога не са чували и ако доказателствата за съществуване на извънземни станат достояние на всички,то християните ще са тези които с невероятна агресия ще се противопоставят на това......абсолютно съм сигурен.

"Природните закономерности и кръговрата на живота противоречащ на всички християнски ценности и разбирания.

Абсолютно невярно."

Всъщнпст противоречат и то доста....в момента си пристрастен относно този въпрос,но ако не беше,щеше да осъзнаеш че съм прав....

"Мислене и ценности в природата няма! "
    Мислене в природата как ще няма....а какво представляват мозъчните процеси и взимането на решения,а какво представляват предпочитанията и различния начин на мислене на различните поколения в зависимост от това в каква епоха живеят....

"Римокатолическата църква е основана 398 година. Около 360 години след разпването на Христос!"

398 г. след христа....тоест малко след като е бил роден е започнало отброяването на годините и тези 398 години са достатъчно поколения за да може информацията да бъде преиначане през многото призми на различните хора които са си добавяли или премахвали от първоначалната информация.....и точно тази римокатолическа църква при основаването й,й е била нужна настолна книга по която да се води и понеже е имало евангелия с противоречиви сведения и те са избрали точно тези 4-те понеже си приличат и имат най-голям ефект върху психиката на човек.....ИНТЕРЕСНО ЩЕ МИ ДА ПРЕБРОИШ КОЛКО ПЪТИ СЕ ПОВТАРЯ ДУМАТА СТРАХ В БИБЛИЯТА.....

"Да и 9 годишните ще се ебат за здрасти. "
    Алоооооо светът няма да тръгне към по зле,а към по добре.
    И мисленето и ценностите и морала и всичко ще започне в един по следващ етап да се подобрява,а тези религиозни ценности се оповават на СТРАХА,а страха провокура агресия,а агресията не прави нищо друго освен да създава нанова агресия....
    Страхът или прецаква психиката и прави човек наивен,сприхав,срамежлив,п някога тикове и заекване при по силен страх или нервност,избухливост,прека лена емоционалност,а по голям страх от това да гориш вечно в мъчения едвали има....и това го пише в библията за това горене в мъчения и не ми казвайте че било смиволично защото библията е написана по начин по който да бъде разбирана от голяма група от хора и ако е била написана символично то е щяла да бъде разбрана от малко хора,а религията винаги е целяла да има повече последователи!По голямо потребление,по голяма масовост,повече смирени овичици,повече водеши се от стадото индивиди които лесно да се контролират,чрез страх!Провери колко пъти е употербена думата страх в библията!

Град
    тук таме
    Това е най-елемнтарния и най-често срещания психически трик за контролиране...набиването на думата страх....като се говори само за страх и е много ясно че хората ще се страхуват...терористичен страх,страх от ада,страх от апокалипсиса,страх от дявола,страх ов всемогъщия и всеобичащия бог и още какво ли не....

Повече от фен
    Това е най-елемнтарния и най-често срещания психически трик за контролиране...набиването на думата страх....като се говори само за страх и е много ясно че хората ще се страхуват...терористичен страх,страх от ада,страх от апокалипсиса,страх от дявола,страх ов всемогъщия и всеобичащия бог и още какво ли не....
    Ехооооо! Спри с тоя страх най-накрая. А и всъщност е точно обратното. Ако те е страх от Бог, то ти всячески ще се опиташ да си наложиш, че той не съществува Точно обратното на това, което ти каза

Град
    Varna
    ами аз ни в клин ни в ръкав да се включа : защо да няма Бог ?! Не мисля че сме се пръкнали просто така от нищотото и то точно ние ... пфф тва са некви вечни въпроси ,на които не можеш да отговориш 100% сигурност ,така че мисля че темата е малко глупава

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Няма страх в християнството. Става върпос за "Божи страх", и това е единственият непокварен страх, а именно под страх от ада и от дявола значи страх от това да не съгрешиш, от това да не тръгнеш по пътя на злото. Аз не познавам човек, който да го е страх от "апокалипсиса" между другото. Християнството най-малкото не насажда страх, стига писа глупости.

Град
    тук таме
    "божи страх" божи СТРАХ....страх ли е.....страх е.....я си вземи библийката и почни да я разгръщаш и да преброяваш да видиш колко много пъти е употребена тази дума и не само като "божи страх",а като страх в пълния смисъл на думата!
    Мене от измислици не ме е изстрах бе......
    А аз си мислех че водя спор с що-годе умни хора

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Diam0nD
    Не мисля че сме се пръкнали просто така от нищотото и то точно ние
    Не мисля че бог се е пръкнал просто така от нищотото и то точно бог

Не беше сложил "®"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си