.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

въпрос за приема в университета по архитектура-ВИАС

Здр...Искам да попитам дали накой е запознат с формата на изпитите за университета . Разрових се малко ..намерих , че изпитите са по математика и рисуване.Интересува ме изпита по рисуване -какво включва.Надявам се някой да ми даде повече информация .Благодаря предварително

Това което знам аз е, че изпитите по рисуване са два и са само за архитектурните паралелки. Тези които са свързани повече със строителството се иска само по математика. И аз също искам да науча нещо повече.

аз се интересувам точно от специалността архитектура

и изпитите мисля че са 3 ..но ме интересува какво трябва да се рисува на тях

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Изпитите за кандидатстване за АРХИТЕКТУРА в УАСГ са:

- Изпит по математика , тази година на 13.07 ще се проведе , съдържа 3 задачи - една алгебрична , една геометрична и една стереометрична с по някоко под точки.

-3 изпита по рисуване които се състоят в:
    1) Изпит - КОНСТРУКЦИЯ - на базата на видимия зададен куб на ветрикален телесен диагонал или външен телесен диагонал да се състави обемна фигура , според зададените условия - обикновено разделяне на куба на части , ротиране транслиране , добавяне на обеми и т.н. Фигурата тррябва да се изгради и чрез светлосянка. Ще се проведе на 11.07

2) Изпит - ВИДИМОСТ - 15.07 наредена е постановка от предмети които трябва да се нарисуват така , както се виждат , като бъдат завършени със пълна светлосянка и се използват хвърлени сенки. Предметите са описани че ще бъдат гипсови отливки на капители , пиластри , конзоли, камбани - възможно е и да има и отляти части от тях , както и предмети от бита - амфори , кани , купи , стомни , бутилки и всичко друго което ви хрумне.

3) Изпит - ЦВЕТНА ЗАДАЧА - тук не става въпрос рисуване на пейзажи и човешка фигура , а се прави абстрактна композиция според зададените условия. Даден е размер на работното поле - например квадрат с еди-какви размери , и условия за испълнение на задачата - например имаме право да използваме диагоналите на квадрата и еди- си - колко на брой окръжности , които да се пресичат помежду си.
    Според зададените ти ограничения трябва да се направи интересна композиция , с композиционен център и значещи елементи и хармонична гама.

Бала за АРХИТЕКРУРА се формира като сбор от изпита по математика , трите изпита по рисуване и общата оценка от дипломата за средно образование. Максимален бал - 30 , минимален за тази специалност - доколкото разбрах тази година около 27.

Останалите специалности са повечето срроителни
    - Строителство на сгради и съоръжения
    - Транспортно строителство
    - Изследване на строителни конструкции
    - Урбанизъм
    - Геодезия
    - Конструктивно инженерство
    - Геотехническо инженерство и т.н.
    -За тях се провежда само конкурсен изпит по математика , но за всеки един балообразуването е различно и минималният бал е различен - ако някой има повече въпроси относно тях да пише.

Надявам се да съм била достатъчно изчерпателна , след 10 дена ми започват изпитите в тоя университет , едното си око давам , за да вляза там уааааааа Стискайте ми палци.

Мерси мн за инфото ..А как се подготви за тия сложни изпити ... струват ми се адски гадни ...даже повечето неща от тези, които си изброила за изпита по рисуване не са ми ясни какво значат С уроци предполагам ...

Град
    във форума
    Без уроци не става Немислимо е да отидеш на изпити без да си ходил минимум 2 години на потготовка Рисуването хич не е проста работа

А може ли да ми кажеш къде си ходила на уроци...в школа или не ...Интересувам се защото мн искам да вляза там догодина

Цитирай Първоначално написано от Black`Wings
    Без уроци не става Немислимо е да отидеш на изпити без да си ходил минимум 2 години на потготовка Рисуването хич не е проста работа
    А става ли само с уроци? Имам предвид че рисуването не ми се отдава мн мн а искам да кандидадствам там след 2 години. Или трябва ли да имам малко или много дарба да рисувам?

Град
    във форума
    Да ви кажа аз късно започнах с посещаването на курсове - тази година (12 клас началото) Просто нещо по късно се ориентирах към това , с което исках да се занимавам.

По принцип една година е малко - 2 години е минималния срок на обучение. Да , на школа ходя - имам двама учители съпръг и съпруга - отлични професионалисти. Определено успяха да ми вдъхнат смелост и кураж и да ме научат на много неща. Въпреки че малко време съм ходила , прецених че имам някакви шансове и ще пробвам lorena ако си решила да опиташ да се подготвиш за 1 година - не е невъзможно но е много трудно - казвам го за да те потготвя и да съм честна с теб. Рисуването изисква доста усърдие и себеотдаване и хич не е за подценяване Ако си решила твърдо не чакай повече а започвай усилена потготовка.

lost_in_candyland няма значение и да не ти се отдава сега - те школите са за това за да те научат. Кой знае каква дарба незнам дали е необходима , защото потготовката за архитектура е свързана със строги правила и аргоритми , които просто се учат Ако сега си 10 клас и ще кандидатстваш след 2 години - есента започвай уроци задължително и ще имаш едни добри шансове да влезеш

И пак повтарям да ми стискате палци

Цитирай Първоначално написано от Black`Wings
    Да ви кажа аз късно започнах с посещаването на курсове - тази година (12 клас началото) Просто нещо по късно се ориентирах към това , с което исках да се занимавам.

По принцип една година е малко - 2 години е минималния срок на обучение. Да , на школа ходя - имам двама учители съпръг и съпруга - отлични професионалисти. Определено успяха да ми вдъхнат смелост и кураж и да ме научат на много неща. Въпреки че малко време съм ходила , прецених че имам някакви шансове и ще пробвам lorena ако си решила да опиташ да се подготвиш за 1 година - не е невъзможно но е много трудно - казвам го за да те потготвя и да съм честна с теб. Рисуването изисква доста усърдие и себеотдаване и хич не е за подценяване Ако си решила твърдо не чакай повече а започвай усилена потготовка.

lost_in_candyland няма значение и да не ти се отдава сега - те школите са за това за да те научат. Кой знае каква дарба незнам дали е необходима , защото потготовката за архитектура е свързана със строги правила и аргоритми , които просто се учат Ако сега си 10 клас и ще кандидатстваш след 2 години - есента започвай уроци задължително и ще имаш едни добри шансове да влезеш

И пак повтарям да ми стискате палци
    Ще стискаме. Много благодаря за това което написа. Като стане септемвти ще си търся и аз уроци няма как. Успех.

Голям фен Аватара на butty
    Град
    v sarceto na moeto momche ;)
    Мои приятелки също искат да кандидатствам там архитектура. Сега бяхме 11 клас и ходиха на СИП в училище и в самия УАСГ има съботно-неделни уроци доколкото знам. 30 лв струва единият. Но бяха през учебно време, сега май няма. Като единият ден беше конструктивна задача, а другият-капители

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    http://img221.imageshack.us/img221/3585/002wx4.jpg
    http://img221.imageshack.us/img221/8675/009oi0.jpg
    http://img218.imageshack.us/img218/9499/010wd9.jpg
    http://img218.imageshack.us/img218/7163/011fh7.jpg
    http://img221.imageshack.us/img221/1831/005em1.jpg
    http://img70.imageshack.us/img70/9098/006gh8.jpg

това са 2 от трите задачи, на цветни нямам снимки, качени в нета, а не ми се занимава сега...иначе са мои стари неща за кандидатстване архитектура...но за 1 година нямаш никакъв шанс да се подготвиш...аз кандидатствам тази година, след година и половина уроци...2 пъти седмично по учебно време и по-често през ваканциите...просто нещата са много, а ти трябват много високи оценки и на трите задачи и математиката...никой, успял за 1 година не познавам

иначе талант не ти трябва никакъв...пространственото мислене може да ти помогне адски много...другото може да се научи...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Град
    във форума
    alice sw аз пък знам за бивши ученици , на моят учител , които са се потготвили и са влязли с 1 година обучение. Дам не е за вярване но има и такива.Наистина нещата са много, и шансът може да е малък , но въобще не е никакъв :P
    Но разбира се колкото повече упражнения и повторения и време за усъвършенстване - толкова по добре.

Град
    a place called home
    аз докато не видя не вярвам...бивши ученици и тн...само за 1 година човек, който си е нямал понятие от рисуване /не се занимавал с рисуване преди в никоя от разновидностите му/, няма шанс да влезе, изключвам много добри математици...

Град
    Усмивката :Р
    и аз ще кандидатствам там и ми е целта от доста време.
    според мене се изисква поне малко талант или усет, познавам много трагични случеи, на които ще им трябват години подготовки
    в случея според това което съм разучавала има няколко варианта - частни уроци(супер скъпо), някоя група в читалище или организирани уроци от учители преподаващи в самия университет
    успех на кандидатствалите и на бъдещите кандидати
    Smile becаuse it's the second best thing you can do with your lips

Град
    във форума
    То и много добър математик 6.00 на изкара на математика и 4-ки на изпитите пак шанса да влезе е нулев ...
    Абе наистина потготовката за 1 година трябва да е някаква свръхзасилена направоо .. да не спиш ... за да се потготвиш ...
    Но все пак от опит глава не боли

Град
    a place called home
    за мен 4,50 - 5,30 са постижими за година подготовка...познавам 2 момичета с такива резултати след 1 година рисуване, но имаха около 4,50 - 5,00 по математика и това не им позволи да влязат...но супер много зависи от човека, желанието му и учителите...всъщност какво ли обяснявам, знаем явно, че случайно там не се влиза

иначе курсовете в УАСГ не ги препоръчвам...хубаво е да се отиде, колкото да те видят преподавателите, но там не се учи и не се обяснява...за организираните големи групи също чувам лоши отзиви...при учител си му е майката, при това такъв, че да се занимава от дълго време с това...не знам за вашите разбирания за скъпо...аз ходя при учителка, която подготвя по 20-25 човека от випуск...съответно някои за архитектура, други за инженерен дизаин в ТУ...и сме по 10-15 човека на ден, сега, когато вече сме на края и трябва да знаем сами как да правим нещата, а тя само казва какво да направим/поправим...за 6 часа ми взима 30 кинта, което, не че е малко, но не е ужасно много...

еми аз от 2 години се подгатвям за там но проблема ми е,че съм рисувал само капители и не много перспективи,тази година доста наблягам на рисуването и за 3те изпита надавам се по математика да се представя добре - защото подготовката ми е доста солидна и на ниво .Ще видим какво ще стане тази година.А отностно на курсовете и аз ходя на тях,не защото да ме научат да рисувам ами да гледат на мен като-не някой си който се е явил на изпит а ,някой който е ходил на курс и си е дал парите на университета и е кандидатствал след това в него
    Какво бихте поставили в подписа си ?!

Град
    Varna
    ами то и аз смятам да се пробвам там тази година ... но не и архитектура ... задачите по математика бая гаднички ... пробвах да реша темата от тая годиан ... некаф ужс ... само алгебричната успях да реша ... а тая геометрията само а... а за стереометрия но комент ... тва що не е алгебра нещо ми е тъмна индия

незнам аз тази година съм се решил твърдо че ще направя всичко възможно да влеза там ако не незнам наистина какво да правя .Отностно задачите да инстина са голям ташак лично аз има от тази година задачи от геометрията който реших но има и който не можах... Кфот стане в крайна сметка файда да е
    Какво бихте поставили в подписа си ?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си