- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Обичам България и не ме е срам, че съм българка
И с какво щеше да е по-различно ?Първоначално написано от SiegHeil
Само аз ли не разбирам дълбокия смисъл на темата?
Евала, че не се срамуваш от произхода си, само че гордостта ти трябва да се гради на твоите личностни качества, а не на това, къде си родена. Човек не си избира родното място. Всеки обича родината си, дори да е най-измислената държава, съществуваща от 100, 60 или 2 години. Природата е красива навсякъде. Всяка държава е минавала както през силни, така и през слаби моменти, навсякъде има свестни хора и боклуци, както и корупция-къде повече, къде по-малко. Навсякъде има бедни и богати. Като не ви харесва тук ходете в Испания, Америка, Етиопия, Китай или в космоса, или като големи родолюбци, се кандидатирайте вие за политици и министри. Всеки има право да избира къде и как ще живее, обаче наистина е жалко постоянно да се оплакваме. Жалко е и когато търсиш причината за щастието или нещастието си в политиците, в държавата, в която живееш, с други думи навсякъде, само не и у теб. Мога да пиша и още, но имам чувството, че повечето няма да ме разберете.
ПП Обичам родината си, но това, къде е роден човек, само по себе си далеч не е повод за гордост.
Don't worry, be happy!