.

Виж резултатите на анкетата: Съществувa ли Бог?

Гласували
34. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да.

19 55,88%
  • Не.

15 44,12%
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 42 от общо 42
    Това е вечно-задаваният въпрос- "Защо бедните страдат а богатите са добре??"
    Първо- Чували ли сте някога по новините- "Престрелка между клошари,единият е мъртав." -Знайте че богатите босове умират доста по внезапно от бедните.
    Второ- Един свръх беден човек,който вярва в Бог,никога не би пожелал да застане на мястото на Бил Гейтс който например е невчрващ. Защо? Защото вярващият,има вечен живот,а невярващият има само няколко години до страшният съд. Затова не мислете че богатите са по-добре от бедните.
    Трето- Има мног бедни хора които съгрешават лошо.Знаете че човек когато е беден е още по-озлобен към останалите.Затова и биват наказвани.
    Четвърто- Бог е праведен и съди право- затова на Земята е създал бедни и богати- на едни е отредил бедност и тревоги за да потърсят помощ от Бога, а на други е дал богатство за да потърсят този който им го е дал.
    Пето- Казвате Бог ощетява и поразява повечето бедните и стрдащите.Като казвате това,не забравяйте че в Библията пише че синовете и дъщерите ще плащат за греховете на родителите си.

Кръчмонавте, въздухът тежи. Покажи ми го. Кръчмонавте любовта съществува. Покажи ми я. Кръчмонавте Омразата съществува. Покажи ми я. Кръчмонавте ти вярваш че планетите в Слънчевата система са 9. Докажи ми го. Кръчмонавте колко от тези реални нещата в които ти вярваш можеш да докажеш? Кръчмонавте,Бог е казал че този който вярва един ден ще се спаси. А този който не вярва, е вече осъден. Кръчмонавте Страхувам се че ти си от вторите.

Кой си ти и за какво познание говориш?? На какво се гради познанието на човечеството днес във 2008 година? Не виждаш ли човешкият интелект и развитие колко назад и ограничено е? Та нали само преди 100 години в домовете ни още нямаше електричестео а ти днес ми говориш че познанието на човечеството е достигнало някакъв истинен предел? Моля?! До каде е стигнало човечеството и прохождащата му наука за да отречат съществуването на Бог? Компютърът бе създаден съвсем скоро и е още изключително бъгава и неосъвършенствана машина, ракат и СПИН-а са все още нелечими защото глупавият човешки интелект все още е крайно глупав за да изнамери необходимият медикамент за лечението им, караме прости предвижващи ни средства (коли) задвижвани изцяло от механика и замърсяващи планетата ни горива,правим войни като избиваме сами себе си,пушим цигари като убиваме сами себе си сякаш сме маймуни които не разбират че по този начин се самоубиват,все още не сме достигнали дори и до най-близката звезда до слънчевата ни система и сме неспособни да открием друг живот във вселената,да не говоря че едва вчера стъпихме на собственият си спътник Луната до който ако имаше асфалт може и скола да стигнеш до там,гадаем как сме възникнали като последните балъци и не знаем дори от каде идваме...Хаха..Просто човечеството и интелекта му е още тооолкова назад в развитието си че и на идея си нямаш колко слаб си все още в мозъка за да си някой който със сигурност да каже : "няма Бог". Също както някога са се присмивали на тези които са мечтали да стъпят на Луната,сега ти така се присмиваш на Божието съществувание.

П.П. -Да добавя само че ние все още като човечество не сме разучили напълно собственото си тяло и органи камо ли да дадем мнение за нещо друго още по-сложно- а именно Бог.

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    tova e izmislica

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Цитирай Първоначално написано от Christ
    Цитирай Първоначално написано от Кръчмонавт
    ако имаше нещо божествено в мен, щях да живея и без сърце може би?
    Защо всички си мислят, че Бог прави чудеса?

@Lenux, не се мъчи. Няма да вдянат.
    Съвсем правилно. Когато някой не само че не може, но и не иска, за какво да се хабят излишни слова, които няма да хванат корени?

Оставете всеки да гледа както си иска на света, аз щом мога да го правя, сигурно и вие ще можете
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Милиони хора ще погинат заради незнанието си.Не тук.В ада.

Нека. Всеки има правото да избира.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    Саламанка,Испания
    Хубаво е да вярваш в нещо,каквото и да е то,стига да прави животът ти по-лек и да се стремиш към по-добро."Бог" - като старец с бяла брада - не мисля,но съм убеден,че всичко е създадено,благодарение на нещо - каквото и да е то.
    Reality is wrong,dreams are for real.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Хората са много невежи по тия въпроси, особено по-младите. В случая, мнозинството греши. Бог има, порастнете, развийте си ума и съзнанието и ще разберете.
    Поне 90% в тоя форум не разбират смисъла на религията и понятието "страшен съд".
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

А поне 90 % от вярващите искат да си наложат вярата и не спират да дърдорят, с което всъщност ядосват хората и ги дразнят много повече, отколкото с това, че просто си вярват в Бог

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    А поне 90 % от вярващите искат да си наложат вярата и не спират да дърдорят, с което всъщност ядосват хората и ги дразнят много повече, отколкото с това, че просто си вярват в Бог
    По-скоро тия, дето не вярват, постоянно изричат малоумни аргументи против религията, толкова грешни, че няма как да не ядосат някой.

И като започнеш да им четеш лекции за Мирозданието и т.н. и т.н., няма да ти излагат още "малоумни" аргументи и ще се вслушат в теб?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    И като започнеш да им четеш лекции за Мирозданието и т.н. и т.н., няма да ти излагат още "малоумни" аргументи и ще се вслушат в теб?
    Просто отбелязах, че невежеството по тия въпроси е колосално.

След като няма интерес и обучение в тая насока - няма как. Пък и религията така или иначе е пипкава работа - или знаеш и си вярващ, или не вярваш и твоето мнение е крайно невежо и неправилно за вярващите. Средните положения са доста редки и по-специфични...

По-добре да съм невеж и незнещ, отколкото да вярвам на оня с пеньоара...

Аз защо да правя добро с надеждата един ден да отида в Рая? Имам предвид че ми писна от пошлите грозни хорица all around. Не са добри, гадни са. Но животът тече и не се спира. Така и не видях да им се върна някога. Почвам да се разколебавам дори струва ли си да вярвам че за смиреността, добротата и всичко което притежавах ще ми е един ден добре.
    Искам да има справедливост. Ама като гледам няма? Преебано е да си добър и мил. Аз съм вярвала в Господ, но разума доста надделя. Кофти реалност.
    Може цял живот всичко да мине покрай мен, докато аз се опитвам да съм човек и ВЯРВАМ сляпо че някой ден тези грозни уроди около мен ще си платят. Че ще има възмездие и т.н.
    Ми няма. Всичко досега ми е показало че няма. Има някакво минимално от време на време, но никога конпенсация за сълзите ми. Нали всичко се връщало?
    Харесваше ми да съм светец, ама ми писна...
    Уморих се да вярвам че някога "ще им се върне" (на всички тарикати, на всички злодеи) ... защото не, аз само се потъпквам, няма никва справедливост. Вярвам на някви принципи като тъпак, докато всички изчукват тая добродетелност, а тъпото старче отгоре не ме закриля.. нали ме обича!?
    Сигурно звучи повече от тъпо, но...

Не казвам, че сега правя зло, просто ме гони адската апатия, хвърлих на вятъра тъпите вЕри, спрях да се моля на икони, защото на тях не им пука? И няма "помогни си сам". Не мога да пропагандирам на хората да са добри. Така и не успях да ги променя. Не само хората, като цяло света. Нищожна съм. Nothing gonna change the world, пееше Менсън.. и е прав, злото винаги е преобладавало..
    НЯМА КИРИЯ ДА СИ ДОБЪР, следователно аз вече не вярвам.
    Пак си ме боли от всичката тая несправедливост, пак си обичам доброто, но да вярвам - отказах се отдавна.
    И виждам че няма никаква нужда от това да отстъпваш, да вярваш в доброто, след като то не възтържествува никога...Може никога да не възтържествува, тогава за кво напразно съм се хабила? Това ме наранява. На 99 години, представи си, да умра и цял живот да съм живяла правилно защото така ИСКАМ и всичко тва да е било напразно.. да се отдели душицата от тялото ми и да отида във въздуха и да видя че целия си живот всичко е било напразно.. трябвало е и аз да грабя?

Съжалявам, но съм дала наистина твърде много и нито един тъп човек не го видя. Никой не го проумя. Никой не осъзнава тъпото добро. Хората го правят рядко и не му вярват. Ами щом сa животни, щом не бяха милостиви с мен (и Бог, и Бог също) когато бях християнка и вярвах с цяла душа в доброто и в Него, няма да съм добра. Няма да искам да се държа добре де, то природата си ми е една..

И понеже ми е гадно поздрав с A Life To Suffer на Nocturnal Depression.
    Кой знае кви съм ги писала, но... зАеби..
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си