- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- поддържаните мацки
Поддържането се състои в епилация,спазване на хигиена и грижа за проблеми като пъпки и такива.Това +спретната коса и нокти(не някакви мръсни...) е достатъчно за да може някое момиче да се нарече поддържано.Гримът вече е по избор.Гримирам се всяка сутрин(освен ако не закъснявам) около 20 мин,косата си правя за час.Маски за лице-гледам да не е по-малко от 1-2 пъти в сед но понякога пропускам...На козметик за лице не ходя но скоро мисля да отида.Колко пари отделям на месец-като си направя сметката-нещо средно.
Беше пуснала снимка в темата в другия раздел и косата ти наистина изглежда много здрава и свежа... какви маски и правиш? В смисъл за заздравяване или някакви такива за суха коса, косопад и т.н.?;]Първоначално написано от Pliok0019
mnogo po dobre e s 1 maska za lice da si poddarja kojata ot kolkoto s pudri fdt i kakavto i a bilo drug GRIM !!!Първоначално написано от varvi_si
"Стилът никога не излиза от мода !!!"
Уоу, имам усещането че подържането за някой "мацки" значи главно гримахах подържане значи да подържаш идеален външен вид, демек- хубава и лъскава коса с помоща на маски,шампоани и балсами, а не да изливаш върху косата си 2 литра стилизиращи продукти за да не ти цъфти косата и да бъде обемна и лъскава
.Като гледам "русите куклички" по сайтове вече ми се драйфа, изрусени перхидролени жълти патици на които фон дю тена им е по тъмен от изрусените косички
фон дю тена,пудра и разни такива коректори трябва да са покривни, а не сто пъти по-тъмни от естествения тон на кожата.Освен коса и лице, една жена трябва да подържа хубаво тяло и хубави крака, аз като гледам 90% от днешните тийнеджърки са вече с целулит и коремче
.
А иначе по темата, хммм не ми отнема кой знае колко време да се приготвя, гледам да се наспя хубаво за да нямам кръгове и да не ми се налага да ползвам фон дю тен или коректор, иначе ползвам само матираща пудра, слагам си някой свежи сенки,малко спирала и гланц за устни, всичко това ми отнема 20-30 минути.Грижата за косата обаче ми отнема къде,къде повече времемаски,балсами,стимуланти и така нататък.Често ходя на козметик да си оформям веждите, както и на фризьор за да ми филира косата.Маникюри,педикюри и разни си ги правя сама вкъщи.За парите нямам си и представа за точната сума
.
А да забравих да добавя, че естествената красота идва от душевното състояние, малко изтъркано звучи но е така.
Благодаря.Първоначално написано от momo.xixi
От лятото насам и слагам Garnier Fructis repair and shine.
Балсама и шампоана са ми на Нивеа за боядисана коса.
+1Първоначално написано от independence_88
Дори аз не мога да изразя мнението си толкова точно.
![]()
мерси радвам се че съм намeрила точни думи които да изразяват и нечие чуждо мнениеПървоначално написано от kissin' you
![]()
Не знам дали има един час общо в целия ден. Моето "поддържане" се състои в миенето на зъбите три пъти на ден, миенето на лицето когато ми хрумне със студена вода, вечер мазане на ръцете с крем, лицето с лосион и махането на спиралата с тоалетно мляко. Къпането броим ли го?Всяка вечер се къпя без косата, а с косата през 2-3 дена. За друго не се сещам. И въпреки че са доста неща, всяко ми отнема не повече от 2 минути. Веднъж в седмицата си правя и маска на косата, защото после се сресва по-лесно. Това е май... не се сещам за друго.
Добре, бе, добре..Първоначално написано от varvi_si
И какво по-точно означава някой да изглежда добре? Да е сложил сто тона фондьотен върху пъпките и мазната си кожа ли? И тя да се влошава още повече? Пфахах, я си заврете пудричките, фондьотенчетата и лаковете там, дето СЛЪНЦЕ НЕ ОГРЯВА!
Май всеки разбира нещо различно под "поддържане"...За мен лично това е всичко, което прави за тялото си, като започнем от елементарните хигиенни навици до грима, който е финалната стъпка, от която аз доста често се лишавамПросто не ми се занимава за училище с гримиране, за по-специални поводи задължително, но всеки ден...Иначе не губя много време, може би средно около 20-30 мин на ден, в които включвам къпане, миене на зъбите, маски (мн. рядко),епилация, мазане с кремове, скубане на вежди, сушене на косата...
На козметик ходя 1 в месеца за почистване на лице и 1 за кола маска, признавам си на маникюр и на педикюр не съм ходила никога, защото сама си поддържам ноктите.Но възнамерявам скоро време да посетя някои салон, за да изпробвам професионалния френски маникюрКато пари -за козметчни процедури давам точно 52лв на месец, ако си купя някаква козметика още 5-10-15лв отгоре. За косата - мразя да ходя на фризиор, ходя 2 пъти годишно...
И да не забравяме спорта-от време на време фитнес, старая се да е поне 1-2 пъти в седмицата...Сауна - доста рядко, околко 1 път в месеца, обикновено ако сме някъде за уикенда.
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
каза го момичето със самочувствие без покритие ..Първоначално написано от ELiTyYy
![]()
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
Pliok0019 ще пуснеш ли пак снимката??или пък да ми дадеш линкПървоначално написано от Pliok0019
![]()
Cruel Intentions
Около час на ден..като вкл. всички процедури и сутринта и вечерта![]()
темата е от миналата година![]()
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
За мен е достатъчно една "мацка" да се къпе редовно, да поддържа ноктите си / не е задължителна да ходи на маникюр и педикюр за целта/, да отстранява космите си от нежаланите места и да полага съответните грижи за коса, кожа и др. Като цяло да спазва някаква хигиена... Не е задължително да ходи на солариуми, сауни, козметик и т.н.
Гримираната жена съвсем, ама съвсем не е поддържана!
аз дори не знам какво разбирате вие под ''поддържане''
сутрин използвам гарниер пюр 3 в 1
след душ слагам лосион за тяло
косата.. преди къпане ползвам стимуланта на икаров,къпя се с някакъв най-обикновен 2в1 шампоан и балсам на ейвън,след това хининова вода.
изправям се всеки ден... прическата ми го изисква.
отвреме-навреме си правя домашни маски за лице и коса.
ходя на кола маска. веждите си ги оправям сама и ми харесват.
в 98% от случаите съм с лак на ноктите,въпреки че нямам кой знае какъв маникюр.в месеца веднъж ходя на маникюристка за премахване на кожичките,оформяне,етц..
козметиката ми месечно излиза около 40-50-60 лева,за лосиони,гримчета,некви глупости..
дневно отделям около час за себе си.. (освен ако не съм си изкъпала косата,която мия през ден,в такъв случай около 2 часа)
гримът и прическата ми преди да изляза където и да било отнемат 20-30-40 минути.
тфа е![]()
Ау, да не те засегнах... съжалявам, ако си някоя напудрена, нацапотена и... явно си такава.Първоначално написано от Sneki
Тва е моето мнение, ако не ти харесва НЕ ЧЕТИ. Все пак сме тук да изразяваме мнението си.
Аре със здраве...
Bianca знаех че си нормална а и си права
november,malty,magicfairy,naskokaulitz,kadifwerewo lf,rammstein123,Axe_vs_sword,thesadgirl,
crazyteengirl,Xtina,MaLyKoLiU,LambOfGod,smileforyo u12,Bombshell,EndlessNights,Sisito941,psychopath,v olvolin4o, bubblebabe,pedigree,woshata,Linns
Не съм казала, че не харесвам момичета с грим... казвам, че колкото и да е нагримирано едно момиче, ако няма никаква хигиена е малка файдата.Първоначално написано от Sneki
А на теб ти личи, че си дива селянка....
Аз пак ще пиша, но сега ще е малко повече по темата.![]()
![]()
Значи, с тялото се къпя всеки ден, с косата – през ден. За косата използвам само шампоан, нищо друго. Изправям я през ден. Мажа се с лосион винаги когато излизам, дезодорант, парфюм, нормалните неща. Когато не ме мързи, се мажа със салицилов спирт и антибиотик, защото имам гадна кожа, гримирам се изключително рядко. Почти не се лакирам, обезкосмявам се редовно. ВИНАГИ съм чиста, с чисти дрехи и ухая хубаво. Това е в общи линии.А, да, никога не ходя два поредни дена с едни и същи дрехи. Като бях по-малка, го правех, но се отучих.
Rebirthing ти някъф проблем ли имаш с блондинките!? Тва че са по-хубави от теб ...а ти си някфа тъпа сдухана брюнетка която само си избива шибаните комплекси ...не са ти виновни блондинките
Мнение за нещата които другите писаха:
- Тва че си слагаш фдт не значи че си поддържанот тва само кожата ти става по-зле просто като имаш акне примерно предприеми мерки.
![]()
![]()
По темата:
1. косата я мия по-рядко което я щади и тя не се омазнява бързо
2. маникюр и педикюр си правя сама
3. сама си оформям веждите и стават меко казано добре
4. поддържам кожата си и на нея няма пъпки и т.н.
5. винаги съм с лак
6. сутрин ми отнема да се оправя по 30-тина мин. за даскало
-слагам спирала молив и си правя косата
7. като излизам
- пак слагам молив (може би малко повече) топирам се слагам гланц и т.н
8. разбира се всеки ден ходя с различни дрехи..казвам го защото някои хора нямат навика да го правят
9. ..а винаги съм с обеци..тва го забравих![]()
10. слагам дездорант и парфюм
11. понякога ако не ме кефи си оформям бретона със сешоар
е тва е...може би нещо съм изпуснала ама...![]()
![]()
![]()
you say im going nowhere
and thats what keeps me dreaming
you wish i would just shut-up
and thats what keeps me screaming ;d
Аз се къпя,когато видя,че има нужда-понякога всеки ден,понякога през ден-два.Използвам шампоан и балсам.Един път в седмицата си правя маска за коса с хума.За лицето-използвам много почистващи неща-гел за миене на лице-сутрин и вечер,ескфолиант,тоник,там они на Гарниер,крем за лице ... Всякакви глупости.Маска на лицето правя през ден.Един път в месеца ходя на козметик.Нямам пъпки.
За грима-понякога слагам фон дьо тен/спирала,иначе си ходя естествена с малко балсам за напукани устни.От няколко месеца открих,че със или без фон дьо тен няма голяма разлика поне при мен.Може би се виждах по-красива,защото по принцип фон дьо тена уж те прави по-красива...т.е. внушавах си.
![]()
Маникюр и педикюр си правя сама.Веждите немога сама и ходя на козметик да ми ги оправя.Косата понякога си я изправям,понякога я къдря...По принцип я изправям само отпред,където леко се начупва иначе косата ми е идеално права.![]()
нещо в последно време много ме мързи, но ще трябва да си увелича физическата активност
Никога не съм се замисляла колко време на ден ми отнемат грижите за външния ми вид.Но да речем около час.
Лицето си мия с някакъв гел на ейвън.
Шампоан-професионален с евкалипт, розов елсев или гарние.
маска пак гарние, но съвсем малко
някакъв шпрей, уж за по-лесно разресване
и кристали, пак някакви за професионална грижа
лак, пяна за коса и други стилизанти не използвам
почти винаги съм с лак за нокти-червен, лилав или някакво средно положение, между оранжев и червен
балсам за устни-нивея
и антибактериална пудра на манхатън, светличка, не харесвам тъмни
от време на време руж
обезкосмяване-епилатор
вежди-козметик
Това е общо взето, ако се сетя друго ще добавя. (:
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Първоначално написано от Sneki
Дам, личи си,че гримирането ти е най-важно... вониш от км.
Понеже се пита какво разбирам под поддържане... разбирам чисто хигиеничната и физическата част, защото гримирането не е част от поддръжката, а от подчертаване на поддържаното.
Държа много на вида си! Винаги всичко да е изрядно, чисто, хидратирано...
Поддръжката за мен не е само за лицето, но и за цялото тяло. Моята поддръжка вклюва много неща, част от които си правя в къщи, други в салон - Маски за лице (почистваща,хидратираща,то изираща..), подхранващи маски за коса, почистващи продукти за лице, дълбоко почистване (в салон). Страшно държа на добре поддържаната усмивка - зъбите... като се събере цялото време, което отделям за зъбите си за един става г/д към 1 час. Отделно е кола маската (в салон), ексфолирането на тялото, тонизирането ...
В последно време храненето и спортуването също стават неизменна част от поддържането ми.
Според мен гримът не поддържа нито лице, нито тяло... Той просто е част от козметиката, която доста често предпочитам да пропускам, особено в горещите дни. Предпочитам кожата ми да може да "диша" и да си нямам проблеми с кожни алергии, заради жегата
Равносметка за парите, които харча на месец... Различно е. Ако е само за салонните процедури - 30 лева. Ако трябва да си купувам продуктите, които използвам вкъщи стават много повече...
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...