- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- поддържаните мацки
Понеже се пита какво разбирам под поддържане... разбирам чисто хигиеничната и физическата част, защото гримирането не е част от поддръжката, а от подчертаване на поддържаното.
Държа много на вида си! Винаги всичко да е изрядно, чисто, хидратирано...
Поддръжката за мен не е само за лицето, но и за цялото тяло. Моята поддръжка вклюва много неща, част от които си правя в къщи, други в салон - Маски за лице (почистваща,хидратираща,то изираща..), подхранващи маски за коса, почистващи продукти за лице, дълбоко почистване (в салон). Страшно държа на добре поддържаната усмивка - зъбите... като се събере цялото време, което отделям за зъбите си за един става г/д към 1 час. Отделно е кола маската (в салон), ексфолирането на тялото, тонизирането ...
В последно време храненето и спортуването също стават неизменна част от поддържането ми.
Според мен гримът не поддържа нито лице, нито тяло... Той просто е част от козметиката, която доста често предпочитам да пропускам, особено в горещите дни. Предпочитам кожата ми да може да "диша" и да си нямам проблеми с кожни алергии, заради жегата
Равносметка за парите, които харча на месец... Различно е. Ако е само за салонните процедури - 30 лева. Ако трябва да си купувам продуктите, които използвам вкъщи стават много повече...
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
Под "поддържана" жена разбирам дама, която изглежда наистина добре без грим и дрехи.
На ден отделям по 40 минути за:
-къпане (без да си мия косата) ;
-обличане;
- мазане с крем;
-парфюмиране;
-изчистване на обувките (по техния вид също може да се познае колко си поддържана) и съответно обуването им
;
Не си слагам грим, защото ме мързи, а само си извивам миглите.
А тялото си поддържам като скачам на въже, клякане (с всяка седмица се увеличават с по 50и въртене на обръч, който лепя след всяко 30-минутно въртене
. Това е всичко.
Някои хора като чуят за поддържана мацка и се сещат за няква уникална с перфрктна коса и перфектен грим и абсолютно всичко да направено акто на кукла.Но не е точно така.Например ако аз не съм си топирала или направила косата не означава, че не се поддържам.За мен да се оддържаш, е да си винаги чиста, да си премахнала космите си, да си измила зъбите си, да си се напарфюмирала, да миришеш хубаво, да си с чисти дрехи, абе такива работи.Но вече има и мацки, които абсолютно всеки ден са с прическа и грим-това вече са си мацки, които се поддържат много.Но аз съм от нормалните момичета които се поддържат по начин по които да изглеждат добре без да са си сложили 1 тон грим и да са си топирали косата с ефект "бръкнала в контакта" Единствено се гримирвам и правя прически при по важни случеи.Ако няа лсучеи си слагам само спирала и примерно с сешоара си издухвам косата и рядко на пресата е правя на вафличка
![]()
Ами отделям около час за външния си вид.Процедурите са почистване на лицето сутрин и вечер,използвам само лосион не искам да си запушвам порите със всякакви други кремовеЗа тялото кремчета и тренировки 3 пъти седмично,косата съм решила да и направя една хубава почивка, понеже преди я боядисхвах и много се изтощи.Махам и 2 см месечно (расте с огромни темпове
)Ползвам шампоана на Джонсънс Бейби без сапун, естествени (домашни) маски за коса и от време на време течни кристали.Не я къдря,изправям или всякакъв ужас, на който може да се подложи една коса. (Естествна си ми харесва).Ноктите и веждите си ги поддържам сама и смея да твърдя, че се справям доста добре
.Грим слагам много малко, спирала и от време на време някой черен молив.Епилацията,на различните места с различни средства.
![]()
Къпането и използването на всякакви видове защитни срведства с/у изпотяване не съм ги писала,те са просто задължителни.![]()
Иии да 5-те килограма грим не са поддържане.
не знам по колко време отделям на ден, за да се поддържам. около час вероятно.
къпя се всеки ден, косата през ден или два. след къпане се мажа с лосион за тяло на джонсън'с бейби. хидратира мноого добре.
косата си я боядисвам и понякога къдря. не я изправям, защото нямам нужда. използвам garnier fructis за боядисана коса шампоан и балсам.
други неща за косата не ползвам, а ми е суупер мека.
плувам поне веднъж седмично. разхождам се всеки ден поне по 30мин, със кучето.
ъм, епилирам се, разбира се.
веждите сама си ги скубя, не се оплаквам. маникюр и педикюр сама също. винаги ноктите на ръцете са ми лакирани. не си пускам дълги нокти, не мога просто.![]()
за лицето-като се къпя се мия със някакъв гел за лице, който премахва мазнотиите и т.н. след това си слагам scrubbing mask против черни точки.
нямам пъпки. понякога ми излизат 1-2, но ги стискам и ги мажа със салицилов спирт и се махат за 2 дена.
зъбите си ги мия сутрин и вечер. вечерта ги минавам с конец за зъби.
грим-различно. зависи дали ме мързи и дали имам време.
понякога слагам само спирала, понякога спирала и молив. друг път, добавям и сенки. балсам за устни винаги слагам. фдт и пудра не ползвам.
общо-взето е това.![]()
Тялото с фитнес и тичане.Демек час на ден,ама не всеки ден,а може и повече от час ако комбинирам и двете.
Иначе се къпя...(и честноказано доста време отнема)
Кожата ми прави разни проблеми от време на време,та също иска грижи.
Косата ми колкото по-малко я третирам,толкова по-добре изглежда,та съм я оставила да се оправя самичка...
И общо взето,не миждат кво толкова има под думата"поддържане".
Аз под поддържана мацка,разбирам момиче,което се грижи за тялото си.Тва не включва две кила фон дьо тен и осем спирала...
всеки трябва да отделя време за себе си. Нестава въпрос само за грим и прическа но и маски за лице, козметик, масажи, спа и такива глезотийки
Еем по цял ден,ако не съм на даскало,а ако съм- къъм..хмммм 4/5 часа,нормално си е![]()
Love me hate me
Say what you want about me
But all of the boys and all of the girls are
begging to If You Seek Amy
айде млъкни, че ставаш досадна...Първоначално написано от Sneki
^ хаа .. досадна е меко казано![]()
Stay up all night with the stars *
слушам ?Първоначално написано от Sneki
![]()
Stay up all night with the stars *
Sneki няма ли да се спреш...Във всяка тема трябва да спориш с някой,досаден/на си вече...
Rest In Peace....We Will Never Forget You
тая тема наистина е много спорна, но заглавието и не е поддържаните момичета, а поддържаните мацки.Мнага се дразня от това, че някакви 14-15 годишни момичета се правят да изглеждат на 24-25.СПоред мен няма смисъл.Като станат на двайсет и пет ще изглеждат като чудовища сигурно.Но истина тайната в красотата е поддържане с маски, кремове и тем подобни.Не толкова с фон-дьо тени и пудри.Но според мен един от положителните пътища към красотата е спорта-ако тялото ти е хубаво, стегнато-и ти ще се чувстваш всеки ден бодър, жив, изпълнен с енергия.О пък според мен тия дет си слагат по 1000 тона грим и после се чудят кви операции за бръчки да си правят, се кипрят иденствено и защото не са красиви...Накои казват ако имаш красиви очи трябва да ги подчертаваш с молив-според мен няа смисъл да си еднакъв като всички останали, а е по-добре да покажеш своята природа и естествена красота!НАЙ-КРАСИВОТО Е ЕСТЕСТВЕНОТО!!!Е, разбира се неможем всички да сме съвършени и идеални, но трябва да показваме , дори и малкото , което имаме.
Хмм...преди околко година отделях повече време за нещата, които сега правя за половин час. Може би още съм се учила![]()
Сега като стана и си взимам душ, ако имам време, ако съм на училище оставям за след това, задължително всеки ден душ, през ден и косата.
След това лосион, крем, кристали и дезодорант. Последното е най-важноИзправям си косата с преса през ден. Маски използвам на 1 седмица 2 пъти най-много, зависи дали бързам. Педикюра си го правя сама, маникюра също.
Не знам що спорите толкз какво е да си поддържан, то тва са си рутинните работи къпане, за да не миришеш на пот, тва е най-важното за мене особено в тия жеги. Другото като грим го прави човек, ако намери време, на мене вече ми е безполезно да губя толкова време в гримиране, а когато го правя гледам да е бързо.
Моето мнение относно поддържането доста ще се размине с това на някои други съфорумници.Едно момиче е поддържано,когато има чиста кожа,красива коса(не мазна,може да звучи смешно,но този проблем се явява доста често) и ухае приятно.Нищо друго не включвам в т.н "поддържане".Грима го изключвам изцяло,защото не мисля,че едно момиче на 15-16 години има нужда от грим.Просто е излишно да се замърсява кожата допълнително.Имам приятелки,които ходят на маникюр всеки месец(за изкуствени нокти говорим),присаждат си коса,боядисват си истинската коса,гримират се,носят лещи,изкустявени мигли и тн,какво ли друго не слагат по себе си и това наричат поддържане.За мен това е направо гавра,а и момичетата,които правят това наистина убиват всичко естествено у себе си.
Всеки човек трябва да се поддържа - да. Но според своите разбирания за красота. Аз например не обичам толкова тъмния тен на кожата. Предпочитам си я по-светла и следователно не ходя на солариум, но като стане време за плаж си се препичам и к'ъвто стане (но не ми става много тъмен).
Аз се поддържам като: ходя на фризьор през средно 2 месеца; възползвам се от плуването в у-ще (ама като свършим ще видим к'во ще правя); използвам качествени продукти за лице, коса, тяло (това всичките кремове, лосиони маски и т.н.) и въобще ги използвам все пак, а те колко действат е друг въпрос - аз си знам, че полагам грижи; епилирам се, оформям си веждите с пинсетка почти всеки ден (там много бързо растат); ъъм, къпя се; опитвам се да ям здравословно (в което и майка ми помага естествено); грижа се и ноктите ми да са оформени и здрави; почиствам си лицето и може би не съм пропуснала нищо. Всичко ми доставя удоволствие и за това не знам по колко време отделям. нито пък пари... то си зависи от месеца, от настроението, самите парии... Ама може би 50 лв. средно, но най-много са били около 70лв. за един месец и едва ли скоро ще видя такова нещо пак...
Защото пък да ви кажа си бяха хвърлени на вятъра, въпреки че си бяха от дерматоложка.
![]()
под поддържани мацки разбирам първо най-простото-да имат добра хигиенана никой няма да му е приятно момиче с мазна коса и като застанеш до него да не можеш да дишаш
![]()
сутрин преди излизане първата ми работа е да се облеча готино
след това да си измия лицето и да си сложа молив;гланц и понякога фон дю тен
косата естествено :P ппонякога си я правя със спуснат бретон;понякога правя бретона настранисресана естествено
![]()
слагам си гривнички и обици и някое синджирчеи съм готова за излизане
![]()
за жалост има и някои;които не се поддържат....![]()
не става въпрос за грим.... някои момичета не се къпят 5 дена например и ходят с мазна косаадски гнусно е . . .
едно момиче от класа беше така... и с едни и същи дрехи цял месецто верно;че някои хора нямат възможности;ама едвали нямат сапун и вода да се изкъпят и изперат дрехите..................
![]()
забравих най-важното![]()
тряБва да са стегнати
спорт!
иначе мързеланките;които ядат чипсове по цял ден и не им пука за фигурата си са доста отблъскващи....все още има такива
една позната почти всяко междучасие тъпче хамбургери и я мързи да направи 1 коремна преса в часа по физическо или дори да отиде до магазина
![]()
забравих най-важното![]()
тряБва да са стегнати
спорт!
иначе мързеланките;които ядат чипсове по цял ден и не им пука за фигурата си са доста отблъскващи....все още има такива
една позната почти всяко междучасие тъпче хамбургери и я мързи да направи 1 коремна преса в часа по физическо или дори да отиде до магазина
![]()
аз спортувам
не се занимавам с определен спорт
но правя упражнения;разхождам се;тичам
общо взето гледам да съм активна
и то не само заради фигурата-просто ми доставя удоволствие
опитвам се да ям полезно-не да тъпча въглехидрати ...
това е от мен![]()
ами отнема ми от 10 до 12 часа на ден
какво правя ли?
ами по 1 тубичка фон-дьо-тен,от горе слагам едно на ейвън пудра+ФНД 2 в 1 и върху него пудри приблизително 59 минути си нанасям пудрата и това когато бързам за даскаляка.Мноого обичам черния молив, мнооого го тача.Доста си слагам,абе да си кажа честно честичко прекалявам,добре всеки път прекалявам.Слагам си от горе от долу слагам си на очите,покрай очите около веждите някой път и в очите си бъркам.Защо ли?Ами да има черничкоПосле се замислям дали ще ме сбъркат с гарван и добавям цвят.Даже няколко.Слагам оранжеви сенки,червени ии розови на веднъж разбира се
После спиралатта.Използввам една за обем,една за издължаване,една за цвят,една за красота и една-ми да кажа че има нещо по мен което е изгубило срока на годност.След което слагам ружж....много руж...а отгоре перли
и отдолу перли.После преминавваме към устните -1по балсам след това червило,после молив и накрая глац.Косата е лесна:мокрая>пяна>лак>след което се сещам че съм забраивл да си направя обема и вземам гребенче>след което се мъча да изкарам гребенчето от косата си
Разбира се модните дрешки от Феникса или Мерси Шопа-най новите клекции и една тубичка Ц200 по ръцете да ти сложа изкуствените оръфани нокти и съм готова за училище.Истинска примерна ученичка
![]()
Кажи ми, че се ебаваш, моля тее ..Първоначално написано от smallbab
![]()
Една любов, която пречи ми да спя,
едни очи, които срутват ми света,
едни ръце, които толкова желая,
ти си любов и война,
ти си болка и съдба,
само ти.
eбавам се ......същност слагам наистина много малко грим,никога тежък и винаги всичко да изгежда все 1 не съм си слагала НИЩО, а косата ми е дълга и много красиво къдрава нямам нужда от нищо по нея редовно си почиствам лицето и много държа на тялото си-искам то да е перфектно.Даже гледам спазвам онези величествени мерски 90:60:90 и съм 89:60:90 постоянно се развивам в поддържането на себе си и откривам нови и нови неща от които да се възползвам,но умирам от яд когато видя някаква не къпна дебелана с косми...навъсякъде да е сложила толкова грим колото описах в предния си коментар и толкова да гледа да се прави на изрод в главата и да ми обесняява как се поддържала и държала на себе си...
Първоначално написано от smallbab
![]()
Най-важното- КЪПЯ СЕ !
Ноктите ми са чисти и лакирани с лек лак . Краката ми не са черни отдолу.
Махам си космите. Слагам ролково и лек парфюм. Косата ми е чиста и подредена, няма заплетено по нея .
По лицето си нямам нито една пъпка, защото го чистя и не се мажа с 2 кила ФДТ. Много рядко се гримирам, най-много 4 пъти в месеца.
Нямам целулит, нито стрии по тялото си, килограмите ми са в норма. Не поддържам мания за болезнено слабо тяло, имам добре развити мускули .
Това е от мен![]()
Ревнува този , който се стреми да запази нещо което не му принадлежи .
За това сълзи и признавай , бъди човек със сърце от мраз .
Еднечка власт в света признавай - властта на собственото аз .