- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Музичка със средновековно звучене... И подобни филмчета?
Здравейте! Търся си музика ии по-специално песни с някво по-специфично звучене... от типа на средновековно o.0 Много ми е трудно да обясня какво точно търся, защото и аз не знам. За мен такива песнички са Era-Ameno, Nightwish-Over The Hills And Far Away, Ronan Hardiman-Cry of The Celts....Дано някой се е сетил нещо подобно![]()
Иии филмчета подобни на тези за крал Артур... или най-общо тези, в които действието се развива до около 1900 година![]()
Dargaard, Arcana, Ophelia's Dream, Dark Sanctuary, Autumn Tears, Nox Arcana, Gothica.
Тези са си типичен medieval/darkwave/gothic/neoclassical стил.И са лично изпробвани... демек много добри! Tва за музиката.
Относно филмите може да пробваш за кралица Елизабет - Elizabeth: The Golden Age примерно. Quills, Dracula (1992).. помня, че Henry VIII много ми хареса, ама го гледах по телевизията отдавна и не го намирам из нета.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Хмммм пробвай Enigma!Много яко звучи!!!
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.
Faun
Loreena McKennitt
Qntal
Medieval Baebes
ии един албум на Dead Can Dance - Aion
Celtic Woman
Страхотни са!![]()
To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!
Не знам точно какво значи 'средновековна музичка'... това е като да кажеш 'дайте ми малко съвременна музичка, ама не знам точно каква'..![]()
В Средновековието главно се делят на светска и църковна. 'Амено' няма нищо общо със СредновековиетоИмам тука един мадригал на Монтеверди, той е със 'странно', от твоя гледна точка, звучене.. Само че май няма къде да го кача за сега, дайте идея къде да го ъплоудна, че съм го обещал и на найт-райдър-а ..
In Extremo.Те са фолк метъл.
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
http://www.youtube.com/watch?v=v2-v01Y1lLIПървоначално написано от LastWarrior
live!
http://www.youtube.com/watch?v=XOKbhQbvpPA
official
ето ти малко фински фолк![]()