.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 70
    Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Добре де , България е прочута с прекрасната си природа и какво правят някои хора? ... замърсяват я. Никой не се радва на това което приетежава и когато започва да го губи усеща какво е имал. До някъде се съгласявам със абсолютно всички мнения , дори с автора на темата.На където и да погледна в българските улички навсякъде ще видя опаковки от цигари , от вафли , дори и използвани презервативи и каквото ви дойде на ума. Дори и сега да започнете да ме плюете , съгласете се , че гражданите на другите държави колкото и да е поне си пазят страната. Отпадъците се хвърлят там където им е предназначено. И по улиците в Чужбина ще е рядкост да видите някой фас от цигара или опаковка от вафли. А за закона и политиката - абсолютно навсякъде е както и в България. Дори Франция винаги си е държала на Френската боржуазна революция - свобода, равенство, братсво... като под равенство се има в предвид не финансово а равенство пред закона. Е колкото и мъчно да звучи милионер и някой от средното общество никога няма да бъдат равни пред закона...било то в България , САЩ , франция , Германия и където и да е. Защо Максим ставийски не влезе в затвора? Защото има пари и хора зад себе си. И дори сега делото да се връща за преразглеждане , мислите ли че тази фигура на обществото известна в цял свят ще си излежи нужната присъда? Не! И защо ли? Ами защото има кинти. А онова момиче сега е в кома и никога няма да бъде , това което е било преди катастрофата. Така е не само тук , а навсякъде. Парите оправляват света , а не както ние се надяваме - законите. Законите се смаляват пред вида да много и дебели пачки. Не е ли така? В България има всякакви престъпления... ок - важните фигури не се закачат , ама нима това е само в нашата държава? Който си мисли така ще е голям наивник. Идете в Чужбина като ви е толкова мерака. И на автора на темата ще кажа нещо...: така както там има добри хора , така има и тук и така както тук има престъпления - има и там.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Цитирай Първоначално написано от mistake
    Добре де , България е прочута с прекрасната си природа и какво правят някои хора? ... замърсяват я. Никой не се радва на това което приетежава и когато започва да го губи усеща какво е имал. До някъде се съгласявам със абсолютно всички мнения , дори с автора на темата.На където и да погледна в българските улички навсякъде ще видя опаковки от цигари , от вафли , дори и използвани презервативи и каквото ви дойде на ума. Дори и сега да започнете да ме плюете , съгласете се , че гражданите на другите държави колкото и да е поне си пазят страната. Отпадъците се хвърлят там където им е предназначено. И по улиците в Чужбина ще е рядкост да видите някой фас от цигара или опаковка от вафли. А за закона и политиката - абсолютно навсякъде е както и в България. Дори Франция винаги си е държала на Френската боржуазна революция - свобода, равенство, братсво... като под равенство се има в предвид не финансово а равенство пред закона. Е колкото и мъчно да звучи милионер и някой от средното общество никога няма да бъдат равни пред закона...било то в България , САЩ , франция , Германия и където и да е. Защо Максим ставийски не влезе в затвора? Защото има пари и хора зад себе си. И дори сега делото да се връща за преразглеждане , мислите ли че тази фигура на обществото известна в цял свят ще си излежи нужната присъда? Не! И защо ли? Ами защото има кинти. А онова момиче сега е в кома и никога няма да бъде , това което е било преди катастрофата. Така е не само тук , а навсякъде. Парите оправляват света , а не както ние се надяваме - законите. Законите се смаляват пред вида да много и дебели пачки. Не е ли така? В България има всякакви престъпления... ок - важните фигури не се закачат , ама нима това е само в нашата държава? Който си мисли така ще е голям наивник. Идете в Чужбина като ви е толкова мерака. И на автора на темата ще кажа нещо...: така както там има добри хора , така има и тук и така както тук има престъпления - има и там.
    Много точно и аргументирано мнение, колкото и да ми е неприятно е истина това което казваш, но все пак не съм изгубил надежда, че и у нас нещата ще се оправят и то в не ча толкова далечното бъдеще.

Ще се оправят много ясно. Трябва да има доза оптимизъм... Докато има хора с правилна позиция има и надежда.
    Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...

Град
    Е там...
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Цитирай Първоначално написано от Darkkiss
    Ей, това да ме няма известно време в тоя форум и гледам, че се е напълнило с маса мишоци и ревльовци, на които другите българи и България са им виновни за всичко в тоя живот, жалка картинка сте
    Наистина, колкото по-бързо се изметат такива като вас от България, толкова по-бързо ще се оправим. Щото точно вие сте виновни за състоянието на страната ни, която вие никога не сте обичали и уважавали и с бягането си от нея го доказвате, доказвате, че България не струва за вас нищо. Освен това смятате, че вие сте нещо повече от останалите българи и ние сме длъжни да ви помагаме, да понасяме всичките ви лиготии и претенции за нещо повече от нас, а като не ви се изпълнят желанията почвате на ни псувате и да псувате държавата. Не мислите ли, че вече прекалявате? Точно вие, които нищо не сте дали на България, които бягате при първа възможност от страната пък изобщо нямате право да говорите. Най-малкото не плащате данъци на страната, така че изобщо нямате право да се обаждате, тъй че мълчете и се скрийте в мишите си дупки от където изплувахте
    ш еи пешо а кои плаща данаците на 2-те ми къщи къщата на баба и дедо и къщатата на др-я ми дедо?
    ти ли ги плащаш?
    преди да обеснявап че не плащам данаци първно проучи а после говори
    а за др-то дето го обесняваш си прав ма 0.1% от хората извън БГ са свестни хора ма ти и тях ги псуваш защото ти е по лесно...
    Шматьо, никого не псувам, просто ме е яд на мухльовци като теб, които смятат, че България и останалите българи сме ви длъжници само щото се мислиш за нещо по-заслужили от нас. И не знам какво ми е толкова лесното, напротив, в България ми е трудно, но за разлика от теб нямам намерение да дезертирам, псувайки всички и всичко затова, а смятам да живея до край в България, да работя за нея и да се опитам заедно с останалите българи, които мислят като мен да направим нещо, за да си оправим страната. Но на теб явно за България грам не ти пука, ти гледаш само собствения си интерес с оправданието, че другите правели същото, то така е най-лесно винаги да се оправдяваш с другите че са такива и такива без да виждаш собствените си грешки за каквото и да било. Поне си признай, че си слабак, страх те е да се изправиш срещу истинските трудности и затова си избягал, така поне ще покажеш някакво достойнство.
    А иначе мога да ти гарантирам, че повече от 90% от българите плащаме къде къде повече данъци от теб, ако ти кажа какви данъци плащат всеки месец родителите ми, ще ти падне шапка, ама няма начин, така е в живота, лесно няма за никого, поне никой не сме тръгнали да обвиняваме затова както ти правиш.
    Ако боклуци като тебе ги нямаше БГ щеше да е добре...!

Ей, това да ме няма известно време в тоя форум и гледам, че се е напълнило с маса мишоци и ревльовци, на които другите българи и България са им виновни за всичко в тоя живот, жалка картинка сте
    Наистина, колкото по-бързо се изметат такива като вас от България, толкова по-бързо ще се оправим. Щото точно вие сте виновни за състоянието на страната ни, която вие никога не сте обичали и уважавали и с бягането си от нея го доказвате, доказвате, че България не струва за вас нищо. Освен това смятате, че вие сте нещо повече от останалите българи и ние сме длъжни да ви помагаме, да понасяме всичките ви лиготии и претенции за нещо повече от нас, а като не ви се изпълнят желанията почвате на ни псувате и да псувате държавата. Не мислите ли, че вече прекалявате? Точно вие, които нищо не сте дали на България, които бягате при първа възможност от страната пък изобщо нямате право да говорите. Най-малкото не плащате данъци на страната, така че изобщо нямате право да се обаждате, тъй че мълчете и се скрийте в мишите си дупки от където изплувахте
    ш еи пешо а кои плаща данаците на 2-те ми къщи къщата на баба и дедо и къщатата на др-я ми дедо?
    ти ли ги плащаш?
    преди да обеснявап че не плащам данаци първно проучи а после говори
    а за др-то дето го обесняваш си прав ма 0.1% от хората извън БГ са свестни хора ма ти и тях ги псуваш защото ти е по лесно...
    Шматьо, никого не псувам, просто ме е яд на мухльовци като теб, които смятат, че България и останалите българи сме ви длъжници само щото се мислиш за нещо по-заслужили от нас. И не знам какво ми е толкова лесното, напротив, в България ми е трудно, но за разлика от теб нямам намерение да дезертирам, псувайки всички и всичко затова, а смятам да живея до край в България, да работя за нея и да се опитам заедно с останалите българи, които мислят като мен да направим нещо, за да си оправим страната. Но на теб явно за България грам не ти пука, ти гледаш само собствения си интерес с оправданието, че другите правели същото, то така е най-лесно винаги да се оправдяваш с другите че са такива и такива без да виждаш собствените си грешки за каквото и да било. Поне си признай, че си слабак, страх те е да се изправиш срещу истинските трудности и затова си избягал, така поне ще покажеш някакво достойнство.
    А иначе мога да ти гарантирам, че повече от 90% от българите плащаме къде къде повече данъци от теб, ако ти кажа какви данъци плащат всеки месец родителите ми, ще ти падне шапка, ама няма начин, така е в живота, лесно няма за никого, поне никой не сме тръгнали да обвиняваме затова както ти правиш.
    Ако боклуци като тебе ги нямаше БГ щеше да е добре...!
    Хах, намери се кой да ми каже, че съм боклук, някакъв дришльо, дето не му пука за България и затова си е взел багажа и е избягал от нея
    Айде кажи ми защо не стана обратното, а? Що аз не избягах от България, ти не остана вместо мене, а обратното като си много отворен? Сигурно ще кажеш, че си избягал заради такива като мене. Само че ще ти кажа, че винаги съм бил изряден и съвестен гражданин на България, опитвал съм се да помагам на други българи, разбира се много българи и на мен са помагали и са правели услуги, това е нормално. Така че е смешно точно на мен да ми казваш, че заради такива като мен България била зле. Първо на първо не си ми на образованието за да го казваш това нещо, второ на второ никога не съм се оплавал и не съм обвинявал някого, заради това, че сме зле, става въпрос за останалите редови българи, не за политиците. И трето винаги съм гледал да си признавам грешките и никога не съм се опитвал на когото и да било да преча заради това, че се издига примерно повече от мене. Напротив, радвам се когато способни и кадърни българи се издигат и успяват в живота, тъй че замълчи най-добре

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от hardcore_syndrome
    Ще се оправят много ясно. Трябва да има доза оптимизъм... Докато има хора с правилна позиция има и надежда.
    Дозата оптимизъм в някои случаи ни пречи да погледнем реалността. От колко време хората гледат все оптимистично на нещата , мислейки че с влизането ни в ЕС ще оправи до някъква степен държавата ни? И с какво ни помогна този ЕС? С абсолютно нищо. "Ще се оправи много ясно" ... доста сигурно изказване без никаква позиция. Само оптимизма ни няма да помогне за държавата ни. Докато политиката ни е такава , такава и ще е страната ни. Това "ще" може да се отнася за близките 2 .. 5...20...100...500 години. Бъдещето няма как да ни е ясно , затова гледайте настоящето. Сега е важно , а не след време ... в което се надяваме държавата ни да придобие ново лице.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Кръчмонавт
    ЕС да не е магическа пръчка?

Влизаме и хоп- всичко е "оправено"...
    Казах "до някаква степен". И ако си на мнение че този ЕС не би бил полезен с нищо , защо тогава влязохме в него? Но ако искаме държавата ни да се оправи , наистина би ни била полезна "магическа пръчка"
    Дж.Селинджър

Повечето хора точно си мислят че веднага ще се оправим и като не стане и веднага се оплакват.А всъщност ще стане бавно. Испания не се е оправила за денонощие а за години.

Авторе, какво целиш? Да ни накараш да се чувстваме зле? Да замажеш факта, че си предател, че не си българин, пищейки, че ние сме адски зле и не искаш да живееш в такава държава с такъв народ? Или да се направиш на интересен, предизвиквайки дискусия, в която да отнесеш много храна?
    А ти ще спреш ли да се наричаш българин, когато стъпиш на "обетована" канадска земя?
    Много тъпо ми става, когато някой почне да ми натрапва точно това свое мнение, че бъгарите сме много зле, много ограничени, много егоистични и завистливи, затова той мисли да се маха. Хубаво де, ходи си, и аз си имам собствено мнение, противоположно на твоето, но не съм тръгнала да ти опищявам главата с него. Вярно е, че България в момента не е рай за живеене, че има много хора, които са точно такива, каквито ги описа, дори има хора, които ще намерят оправдание за това - как трудният живот озлобява хората и ограничава мирогледа им само до собствената им черга, за да не им я издърпа някой изпод краката, когато отделят поглед от нея. Не защитавам тази позиция, но има много гледни точки, които си имат своите аргументи, в които има част истина, всичко си зависи от интерпретацията. Обаче има и доста много хора, които виждат тези проблеми, и дават всичко, за да се преборят с тях. Има много будни българи, които жертват страшно много, за да променят не само проблемите, за които ти говориш, но и много други. И е обидно напускайки фронта да извиняваш малодушието си с това, че всичко е затънало в кал, а ти искаш да живееш по-добре, затова си търсиш друго място, което други хора отново с борба са направили добро място за живеене. Малко мяза на манталитета на паразит. Прояви поне малко достойнство, напускайки, и не плюй там, където други хора се опитват да чистят.
    Вярно, и аз малко се плаша, когато се замисля, че децата ми ще растат в тази България. Но докато виждам надежда, че нещата можем да ги променим, ще предпочитам да са българи, вместо да са безродни, без дом и без самосъзнание. Така, както ти не би изоставил някой твой много близък в момент, когато най-много се нуждае от теб, така аз не мога да изоставя Майка България сега. Но пък ще е по-лесно без хора като теб. Не стига, че трябва да се води борба с апатията и примирението у повечето българи, ами да се опитваме да надвикваме и да убеждаваме и ревльовци като теб - доста се усложнява задачката и за момента няма време и смисъл да се занимават хората с това.
    Всеки човек стои между два зъбера и пази една крачка стена. Аз виждам само моята крачка. И знам, че трябва да я защитавам... Мръднеш ли, злото ще влезе. И когато умреш, твоето тяло да заприщи вратите между двата зъбера.

Град
    SoFiA
    Автореее ти са кво вече не живееш в България и се мислиш за по-различен от другите ли - е не си.Каквито сме ние такъв си и ти, защото всички сме хора и само езиците ни разделят.Аз също не съм изгубила надежда,че България ще се оправи и когато това стане поне ще млъкнат всички надувки като теб.

ПП: Можеби не съм се изказала кой знае колко добре но съм още на 12 и ... просто се издразних.
    NaLI zNae6 ... TvoQ JivoT s moITe pRavIla !! :P

Хора, бях 1 месец в Англия и там начинът на живот е съвсем друг.....

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Кръчмонавт
    мисля, че е полезен...

защо- няма да отговарям
    Нямаш аргументи, нямаш защита, следователно отговора ти не се зачита (поне от мен). Когато твърдиш нещо , поне се опитай да се обосновеш , защото само желанието дадено нещо да е полезно или не , не е достатъчно...
    Дж.Селинджър

Цитирай Първоначално написано от vampire3
    Хора, бях 1 месец в Англия и там начинът на живот е съвсем друг.....
    Е и? Ние искаме да живеем само и единствено в България и то добре. Като е по-добре в Англия, може би предлагаш всички българи да емигрираме там и да оставим България на произвола на съдбата, тоест на лешоядите окончателно да я разкъсат? Не, благодара...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Това, че някой е отишъл да живее и да работи в чужбина не го прави предател. Всеки може да ходи в която държава си иска, щом има по-добри възможности в чужбина, там ще си остане.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Това, че някой е отишъл да живее и да работи в чужбина не го прави предател. Всеки може да ходи в която държава си иска, щом има по-добри възможности в чужбина, там ще си остане.
    така е...
    Дж.Селинджър

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от merediana
    А защо не се опита да пренесе "по- добрите" условия и тук?
    Една птичка пролет не прави. И с нищо не би могъл да допринесе на държавата сам човек... затова търси по-добрите условия другаде.
    Дж.Селинджър

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    А защо не се опита да пренесе "по- добрите" условия и тук?
    Как? Не знам как и къде живееш, но тук всеки гледа да оправи себе си. Почти никой не би жертвал нищо, ако това би му попречило на благосъстоянието.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Печелбарите са най-различни по същността си. Зависи и какво разбираш под това и какво разбираш под това да се жертваш. Изобщо как можеш да помогнеш на България и как може да се жертваш за нея? Дай примери.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Печелбарите са най-различни по същността си. Зависи и какво разбираш под това и какво разбираш под това да се жертваш. Изобщо как можеш да помогнеш на България и как може да се жертваш за нея? Дай примери.
    О, говорих най-общо. Съвършено ясно ми е, че един човек не може да "помогне" на България. Дори не мислех за това в предния пост. Това, което исках да кажа е, че хората са егоисти в по-голяма степен, отколкото трябва, поне според моите разбирания. Самите "ценности" са подменени, човек мисли само за себе си, възприема се като отделна единица, а не като част от нещо, няма висши идеали, оскотял е, бездуховен е...логично е, че от такива хора не може да се очакват геройства, нито пък жертви. И това е тъжно.
    Капитализма до голяма степен го прави това. Макар че не знам дали е така в чужбина.

Град
    Наоколо
    О, говорих най-общо. Съвършено ясно ми е, че един човек не може да "помогне" на България. Дори не мислех за това в предния пост. Това, което исках да кажа е, че хората са егоисти в по-голяма степен, отколкото трябва, поне според моите разбирания. Самите "ценности" са подменени, човек мисли само за себе си, възприема се като отделна единица, а не като част от нещо, няма висши идеали, оскотял е, бездуховен е...логично е, че от такива хора не може да се очакват геройства, нито пък жертви. И това е тъжно.
    Пфф... ти ако сам не гледаш за себе си , кой ще го направи. Всеки човек слага себе пред останалите и това е напълно нормално. Няма да сме честни ако ги обвиним за това , че са погледнали първо собственото си удобство , по простата причина ,че и ние бихме направили същото.
    Дж.Селинджър

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ако човек не гледа толкова себе си, и поставя обществото пред него, ще се завърнем в ерата на комунизма, който това е проповядвал - обществото е над човека.

Еми една птичка пролет не прави ама когато се съберат много и готово.Просто всички са гадни долни егоисти и предпочитат да оставят всички в мизерия и да си живеят добре(макар че в чужбина е по-зле) отколкото да помогнат всички да живеем по-добре.

Цитирай Първоначално написано от valkanovb
    Еми една птичка пролет не прави ама когато се съберат много и готово.Просто всички са гадни долни егоисти и предпочитат да оставят всички в мизерия и да си живеят добре(макар че в чужбина е по-зле) отколкото да помогнат всички да живеем по-добре.
    Е, аз не се считам за гаден долен егоист, не искам да живея в чужбина, а искам да живея добре в България, както искам и всички българи да живеем добре, каво правим тогава? Що слагаш всички под общ знаменател и обиждаш така тъпо, ще ми обясниш ли? Тоя път сериозно ме издразни с това си мнение

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от valkanovb
    Как искаш да се съберат много , при положение ,че всеки гледа първо себе си и своите интереси и не бих могла да ги упрекна по простата причина че и аз бих постъпила така. А под "всички" се включваш и самия ти -"гаден долен егоист" както се бе изразил.Никой не оставя никой да живее в мизерия , ако някой неиска да остане в Б-я хваща си живота в ръцете и се смотава. Така ,че мнението ти е доста неуместно...
    Дж.Селинджър

Голям фен
    Всеки си гледа себе си,като ти е по-добре в чужбина,отивай си там,няма лошо...СОЦ-а свърши,всеки има право на избор и ние не можем да виним никой,че е решил да напусне България!!!А причините е излишно да се коментират,те са ясни на всички...
    98% от младото поколение харесва чалгата!
    Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
    Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
    all I really know is,you're the only reason I'm trying...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си