- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Тъпите Българи
Да си чувал минало свършено.Първоначално написано от NSBM
Ем добре де, никой не те спира да напускаш България. Много хора може да се опитат да те разубедят, но НИКОЙ неможе да те спре... Но знаеш ли защо те псуват и овикват? Защото тази тема си е чиста пропагадна!!!
Да егоист съм. И като си тръгват оставят останалите в "мизерията от която бягат вместо да останат и да помагат. Когато всички искат на тепсия нищо не става.Първоначално написано от mistake
Само хора, които не живеят в реалния свят, пишат такива глупости.Първоначално написано от NSBM
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Хах ми защо тогава тези, в мизерията не помогнат нещо , ами търсят все някой виновен , за да извинат своето бездействие и в същия момент да покажат ,че искат нещата да се подобрят. Тези които неискат да живеят така , намират изход - или помагат или се изнасят. Останалите са просто хора без глас , които искат всичко да им е на тепсия. Не искат да се махат , искат нещата да стоят по друг начин , не правят нищо и само опрекват... Е ти ги защитаваш , а живота им всъщност минава в бездействие и в обвинение , че тези които се изнасят от страната само и вредят. Ами тези , които остават нима й помагат???Първоначално написано от valkanovb
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
До всички емигранти: Моля не оплювайте родината като не ви харесва България лек ви път. Ние българите може да не разполагаме със средствата, с които разполагат хората от Запада, Сащ и Канада, може да нямаме пари да си купим последен модел Мерцедес, но поне живеем като хора, а не сме се превърнали в зомбирани идиоти. А за вас драги емигранти, навън само докато си отворите устата и усетят акцента за местните вие сте вече хора втора ръка- "бели роби". Каквито и да са уменията ви вие просто си оставате чужденци там. От тамошните хора никога няма да имате верни приятели. Нека Бог да пази България от всички псевдородолюбци!!!
Явно не си ме разбрал. Ако са твърде малко те как ще помогнат?Първоначално написано от mistake
Много общо и грубо казано, но и много уместно. Може би най-стегнатото, ясно и правилно мнение по темата.Първоначално написано от BulgariaZaBulgarite
Иначе, писна ми от това "Една птичка пролет не прави, какво би могъл да помени сам човек?". Истината е, че един-единствен човек може да промени страшно много. Най-вече може да промени себе си. Виждайки това, което го дразни у околните, може да го изкорени от себе си, да се отърси от нещата у себе си, които го дразнят, когато ги забелязва у околните. Може да промени тези неща и у близките си, да им въздейства със собствения си пример. И по този начин прави собствения си (и не само) живот по-добър. По този начин и по пътя на градацията може да се достигне до момент, в който големите идеи и мечти започват да се виждат на човека не чак толкова недостижими.
Всеки човек стои между два зъбера и пази една крачка стена. Аз виждам само моята крачка. И знам, че трябва да я защитавам... Мръднеш ли, злото ще влезе. И когато умреш, твоето тяло да заприщи вратите между двата зъбера.
Да де но ние имаме всичко това което те нямат и никой не може да си го купе. Нито USA са съществували тогава нито някои са имали такива дръзки владетели като нашите!Първоначално написано от valkanovb
Ако нямахме история Паисий Хилендарски е нямало да може да направи нищо срещу шибаните лъжливи гърци и щяхме да сме си още 1 заблуден народ които е нямал история и никакви корени!
Та тъй де ако се сетите с какво се свързва Ренесанса на България ще видите кое е най-важното нещо което имаме.
Първо - момиче съм.Първоначално написано от valkanovb
Винаги съм уважавала България като страна , доста добре познавам историята на нашата държава и знам с какво да се гордея ,че съм българка. Единственото нещо ,което ни е попречило на реализацията е 5-вековното ни робство. България има страхотна природа , с която много малко други държави биха могли да се похвалят. Някога сме достигали до 3 морета. Естествено , много трудно бихме могли да се реализираме тук. но на някои хора им е достатъчно и малкото материално , за да бъдат щастливи. Нещата в България , едва ли да се оправят скоро. Законите - както тук , така и в останалите страни се снишават пред дебелите пачки. Всеки се стреми към повече пари и не бих упрекнала тези ,които намират реализацията и може би щастието си (трудно за вярване) в други държави.
Колкото и голямо желание да имаме , държавата ни да придобие друг облик е трудно за вярване , че това би се превърнало в реалност в близките десетилетия.
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
При положение , че ме цитираш , няма как да не се намеся и да изкажа собстеното си мнение. САМ човек е само за кенефа (с извинение за израза). Един човек , абсолютно с нищо не може да бъде полезен на държавата... нали знаеш че малцинството винаги губи пред мнозинството... "Истината е, че един-единствен човек може да промени страшно много. Най-вече може да промени себе си." Себе си... ок ... но темата е съвсем различна.. с какво би могъл да помогне един -единствен човен на държавата? Ами с нищо. Важна част в нашата държава влияят законите , които са спазвани само от тези , на които им липсват пари. Защо ли ? Защото парите определят законите и не само тук ами и в целия свят. Защо Максим Ставийски не влезе в затвора? Защото има пари ... и дори да е признат от всички за виновен , парите му го оневиняват. Такова е положението , че сам човек няма как да помогне за страната ни... и преди да кажеш ,че ти е писнало от подобни изрази , помисли малко върху тях.Първоначално написано от Valkyrie
Дж.Селинджър
Защо само Максим ти е в устата? И да не би това да се случва само в България - хората с пари да са над закона? И не ми казвай, че не бях права в това, което казах, защото отговарях на мнението на автора, а то, ако си спомняш, беше за това какви ужасни хора сме ние, българите, как завиждаме и не помагаме. Разбирай мнението ми в тоя смисъл. А на твоето мнение ще отговоря сега. На 16 години съм. Работя като сервитьорка, живея под наем, налага ми се да работя, за да плащам тоя наем и да има какво да ям. Изкарвам пари, които на този етап от живота ми ми стигат, дори мога да задоволявам някои свои капризи от време на време. Искам да уча, искам да работя, искам да имам семейство и за мен всички тези неща изглеждат постижими в България. Вярвам, че има какво да дам на родината си и когато започнах да осъзнавам каква съм и какво искам от живота бях сама. Сега не съм сама, заобиколена съм с хора, които вярват, че могат да променят България към по-добро. Някои от тях просто намерих, други се осъзнаха (лаская се с мисълта, че отчасти това стана и благодарение на мен, на моя ентусиазъм и хъс, на моите убеждения). Не може винаги и с всичко да се примиряваш. Не можеш просто да вдигнеш ръце и да кажеш "Тук не е хубаво и аз се изнасям", а в чужбина с гордост да се биеш в гърдите и да твърдиш "Аз съм българин". Не може да си единственият човек, който вижда несправедливостите, не може да си единственият, на когото положението не му харесва, не си единственият патриот. Има съмишленици навсякъде, грубо казано. Но е по-лесно да мрънкаш и да твърдиш, че сам човек нищо не може да промени. Всъщност, ако решиш, че искаш да промениш нещо и да се изправиш срещу тая система няма да си сама. Някои хора вече са го направили преди теб.Първоначално написано от mistake
Та виждаш ли, щом една пикла на 16 може да се издържа сама в България и да е убедена, че има бъдеще тук, значи би трябвало почти всеки да може.
Всеки човек стои между два зъбера и пази една крачка стена. Аз виждам само моята крачка. И знам, че трябва да я защитавам... Мръднеш ли, злото ще влезе. И когато умреш, твоето тяло да заприщи вратите между двата зъбера.
Използвах Максим само за пример , да покажа ,че ролята на парите е доста голяма в играта с живота. И не съм казала ,че така е само в нашата държава...а точно обратното- в целия свят. С отговора на предишния си пост имах за цел да успоря само мнението ти че сам човек би променил нещо в Б-я. А твоята цел в живота - да учиш , да създадеш семейство и да работиш си е напълно постижима в България. Ако не си разбрала добре , аз в поста си преди да ти отговоря съм написала , че и тук може да се живее напълно нормално, защото повечето хора искат това ,което и ти. Но има други ,които не се задоволяват само с това и в търсенето си на повече ,отиват в чужбина. Аз ,точно ,както и ти не бих отишла в друга държава , защото и аз съм от тези , хора ,които биха се задоволили със същото. Не искам много , а само необхидомото. Но това, че оставам тук , не означава ,че скоро Б-я ще претърпи промяна. От доста време все има някой недоволен и доста време все сме си на това дередже. Ти си на 16 год , но вече имаш цел пред себе си ... както сама казваш - постижима. И аз съм на 16 и аз имам цел и се боря за осъществяването й. Но аз, сама, мога да направя нещо само за себе си... не и за родината. Не знам дали ме разбираш.Защо само Максим ти е в устата? И да не би това да се случва само в България - хората с пари да са над закона? И не ми казвай, че не бях права в това, което казах, защото отговарях на мнението на автора, а то, ако си спомняш, беше за това какви ужасни хора сме ние, българите, как завиждаме и не помагаме. Разбирай мнението ми в тоя смисъл. А на твоето мнение ще отговоря сега. На 16 години съм. Работя като сервитьорка, живея под наем, налага ми се да работя, за да плащам тоя наем и да има какво да ям. Изкарвам пари, които на този етап от живота ми ми стигат, дори мога да задоволявам някои свои капризи от време на време. Искам да уча, искам да работя, искам да имам семейство и за мен всички тези неща изглеждат постижими в България. Вярвам, че има какво да дам на родината си и когато започнах да осъзнавам каква съм и какво искам от живота бях сама. Сега не съм сама, заобиколена съм с хора, които вярват, че могат да променят България към по-добро. Някои от тях просто намерих, други се осъзнаха (лаская се с мисълта, че отчасти това стана и благодарение на мен, на моя ентусиазъм и хъс, на моите убеждения). Не може винаги и с всичко да се примиряваш. Не можеш просто да вдигнеш ръце и да кажеш "Тук не е хубаво и аз се изнасям", а в чужбина с гордост да се биеш в гърдите и да твърдиш "Аз съм българин". Не може да си единственият човек, който вижда несправедливостите, не може да си единственият, на когото положението не му харесва, не си единственият патриот. Има съмишленици навсякъде, грубо казано. Но е по-лесно да мрънкаш и да твърдиш, че сам човек нищо не може да промени. Всъщност, ако решиш, че искаш да промениш нещо и да се изправиш срещу тая система няма да си сама. Някои хора вече са го направили преди теб.
Та виждаш ли, щом една пикла на 16 може да се издържа сама в България и да е убедена, че има бъдеще тук, значи би трябвало почти всеки да може.![]()
Дж.Селинджър
Абе явно не се чуваме добре с теб.
трябва ни здрава ръка която да ни пернее много здраво че да се осъзнаем и да изхвърлим боклука навън... търпим сякакви ненаситни гадове да ни грабят
време им е да ги удари снайпер от 20 етаж докато се качват в колите последен модел.. те не заслужават да живеят
те опропастяват живота ни страната ни бъдещето ни
Бла бла бла...Тва на приказки всички го знаеме.Ти какво(кой) предлагаш
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
^ Създаване на организация подобна на ИРА. Да ги изтрепем сичките.
всички накуп интересен е варианта с въжето от " прзрачен кораб"Първоначално написано от love_enrique
![]()
![]()
![]()
Това, което си написал е много вярно, само че не се отнася за абсолютно всички люде.Само този, който е разглезен и се примирява с това, което не е постигнал сам е част от грозотията на страната.Има амбициозни хора, които нямат място тук, като теб , а мога да причисля и себе си, защото, човече, тези наши "събратя" просто не могат да ни възприемат такива, каквито сме.Тпва, че пушиш масури, не е нищо, защото си личи, че си отговорен човек и когато станеш напълно зрял едва ли ще ги докосваш.Знам какво е да помагаш на някого, а той в същото време да те мачка в награда. Сякаш тук времето е спряло, когато излезем от Балканите все едно попадаме в по-различна цивилизация и ако тя е човешка, то значи тази тук няма нищо общо с човешкото!!!!!!
Благодаря ви!
http://pleasehelp.hit.bg/
~Money, possession, obsession, present yourself, press your clothes... Comb your hair, clock in, you just can't win, just can't win!!! And the things you own, own you now!!!~
Първоначално написано от sweet_nothings
Първоначално написано от sweet_nothings
О, Боже..Първоначално написано от sweet_nothings
![]()
![]()
![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb