- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Изперкал даскал се мъчи да си избива комплексите
Здравейте.
Даскалицата ми по английски още от самото начало на учебната година всеки ден, когато имаме английски все мен изпитва.Може да са 4-5 изпитаните, но аз задължително съм един от тях.Все гледа, как да се заяде с мен и търси какво не зная.
В 10 клас съм.Днес имахме да учим един текст за Хамлет.Който може - да го разказва, който не може - наизуст.Аз мразя да уча нещата папагалски и уж да го разказвам.Разказах го, с доста грешки, но както и да е.Ето я и същинската част на проблема: като разказах текста, започна да ме изпитва на думи.20 минути (гледах си на gsm-a) ме е изпитвала за думи.Това значи, че ме е препитала за 200+ думи.Ама такива думи, които изобщо не сме ги учили в даскало, а ги знам покрай рс, филми и т.н.Най-накрая съучениците започнаха да показват несъгласието си с нейното поведение спрямо мен.
И от тези така да кажем 200 думи, според нея, не съм знаел цели 2 думи, точно така - две !
И това е всеки час.Писна ми вече.Някакви идеи, какво да правя ?
Местенето в друго даскало не става, поради ред причини.
Благодаря на отзовалите се![]()
Поговори с класната си или с някой учител на който имаш доверие, той 100% ще знае как да реагира и ще ти съдейства.
http://fun.vestnik24.com/simagochi/aquagirl "Само човек, здраво стъпил на земята е способен да гради въздушни кули."
HoUsE MuSiC
Ами питай я къф й е проблема
Ev3rY m0m3nT !s an0th3r chAnc3 ...
I don't know..that's just the way I AM!
Първоначално написано от slim__shadygirl
=D>Първоначално написано от HePpitO
![]()
И ако и двете не помогнат, я напсувай яко на майка и толкоз...
Life's too short.. too short to live it as a bad person!
Помня един такъв случай, дет майката на една приятелка беше разказвала. учителя и по история ей тъй без причина се заяждал с нея. тогава тя решила да не се опъва и да се остави да я прати на поправителен и там изкарала 6-ца и на фона на двойките дет имала го потърсили от не знам си къде и му искали сметка. (или нещо такова)
-Къде са хората - попита най-сетне Малкия принц. - Човек се чувства малко самотен тук
-Човек е самотен и сред хората - отвърна змията.
+ 1Първоначално написано от scoobydors
![]()
![]()
следващия час като направи така й кажи, че ще говориш с директора да я уволни
а тя на колко е?
Fighting for nothing is what you're born for.
Proshatavaite za latinicata, no ne sam si nastroil linuxa (koito predi malko go preinstallnah).Kakto i da e.
Sega po temata: na okolo 30 godini e ama prilicha na bachonka - visoka e 1.70, no e mnogo debela.
Tova s direktora niama kak da stane, tai kato shte iska sauchenicite da potvardiat, che uchitelkata taka se darji s men.A koito potvardi, posle shte si pati ot neia.
A, i da dopalnia edno neino izkazvane:
Daskalicata: Ivailo (t.e. az), shte ti pisha dve dvoiki. (uhilva se mazno)
Az: Dobre, no zashto dve ?
Daskalicata: Zashtoto imame 2 chasa angliiski (oshte poveche se uhilva).
тази е няква ЛУДА...едва ли има решение освен наистина да отидеш на поправителен и да докажеш че знаеш .. просто не виждам решение ..а може и да поговориш с вашите да видиш може ли те по някакъв начин да ти помогнатПървоначално написано от SK0RP10N
![]()
Такива учители,могат да ти бъдат стимул да учиш и да знаеш повече по съответния предмет.
Но в случая, може и да загубиш въобще желание да го правиш...
Ти шумен ли си? Отговаряш ли и?
Струва ми се абсурдно така безпричинно да се заяжда...
Хах, много ги има такива. Дали ги мъчи менопауза, страдат че никой не ги е пипал от доста време или изпитват извратено чувство за господство на учениците .. варианти много, но вероятно всичките. И повечето учители си разделят учениците на 'любимци' и на 'тази сутрин станах с гъза нагоре, я да видим на кого ше си го изкарам' ученик.
В интерес на истината аз имах същия (всъщност подобен, защото тя малтретираше целия клас) проблем с моята даскалка по английски.. Та, опциите ти са.. Можеш да напишеш жалба до директор или инспекторат, но т'ва по - скоро няма да помогне, ами ще я озлоби.. Можеш да говориш с директора, но ти в горния пост каза, че няма да стане. Друг вариант е, да почнеш да я дразниш и ти (клин, клин избива!?). При мен лично това подейства, шото тя просто дигна ръце от мен и спря дори да ме изпитва, накрая ми писа там 4 или 5, 'шот макар винаги като ме дигаше да ми пишеше двойки, на контролни си имах шестици и така. Можеш пък да се стегнеш супер много и да й покажеш, че на каквото и да те подложи, ти ше удържиш позиции.. Абе, квото и да прайш - не се мести в друго даскало. Така ше и покажеш, че тя е спечелила! Може също да се оттървеш, ако тя си набележи някой друг.. Но съмнявам се да навиеш някой да я дразни, за да оттърве теб хах.
Абе, в краен случей ако нищо не помогне.. намери къде живее и й пречукай котката (живее с котка, нали).
![]()
..силно желая със вятъра да полетя..
Абе има и учители, които се заяждат за най-малкото, дори да не отговаряш или нищо. Ей на, в първото ми училище учителки, на които копче не съм им казвала, никога не са ме харесвали. Във второто пък (и то особено в 10ти клас) със всеки нов учител тръгвах с рогата напред. С учителката по математика се заядох веднага (нещо й се ядосах), а в последствие ми стана една от любимите учителки. А не мога да кажа, че с времето и тя не ме хареса.
При мен винаги е действала следната тактика, когато някой учител ми се заяжда. Както каза artoholic, не си мълчи като агънце. Но пък в същото време си учи, ама наистина хубаво да си знаеш нещата. За 6. Ето това ги озлобява много, но не могат да ти кажат нищо. На контролни и писмени изпитвания не може да ти пише ниска оценка, ако си за висока, защото преспокойно можеш да отидеш до директора с твоята контролна работа и с тази на някой друг, за да свери оценките. А ако е устно изпитването и оценката е очевидно понижена, то можеш да хванеш няколко твои съученици и да обжалвате оценката при директор. Имаш и вариант да се явиш в края на срока на изпит за оценка, но това е ако нямаш оценки... и не знам дали има начин комисия да те изпита.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
да не си я псувалПървоначално написано от SK0RP10N
Не, не съм (само на ум, но не и на глас).И никъде не съм писал, че съм я псувал.Тогава защо слагаш в цитата, че съм я псувал ?
Не съм шумен, правя зададените задачи, мълча.
Така е във всички часове (не мислете, че съм зубър, просто не искам да си навличам неприятности с даскалите, при положение че мога да ги избегна).
Майка ми казва, че нищо не може да направи по въпроса и ме игнорира.
Какво да ти кажа.. мълчи си, яви се на поправка.
Ако не - в края на годината може да искаш например да ти сверят оценките от контролните работи със изпитванията - ако имаш шест на контролно и 2 от изпитване, леко понамирисва.. не знам дали ще провърви. Най-много да се явиш на поправка и да я окастрят нея. Не знам.. много е неприятно с такива индивиди.
Цялото ми "обучение" по химия е преминало не по този начин, доста по-зле. Всеки час на дъската. Учим нов урок, но аз бивам изпитвана на невзетия материал. Бля-бля, бля-бля... И определено не може да се каже, че съм от "лошите" деца, бях тиха, скромна, ученолюбива...
Тоя гей ми е*а майката, обаче. И последните 2 години не влизах в часовете. Яд ме е, като си помисля, че можеше да кандидатствам с химия и биология. Здраве да е!
Та, разбирам те.
Първоначално написано от Darkkiss
Ми след като изключваме варианта с директора, следва да се подготвиш наистина добре по английски ... това според мен си е най-ефективният начин да покажеш на един учител, че наистина знаеш и че трябва да спре да се занимава с теб![]()
![]()
Абе Darkkiss, какво те гони тебе все, че съм я псувал.
Цитираш ми първото мнение и го променяш.Така е лесно да изкараш, че съм казал, каквото ми е хрумнало.Моля, всички останали, да погледнат първото ми мнение и да видят, че не съм я напсувал.
Ама въсщност ИзмисленПотребител го няма като потребител и никога не е казал въпросната фраза.Ае лека.Благодаря на отзвовалите се.Явно ще си я търпя и това еПървоначално написано от ИзмисленПотребител
ми човек от нашия клас имаше подобен проблем с г-жата по Български език .. и проблема се разреши много лесно тя го обиди той я удари тя го изключи и всички са щастливи![]()
НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<
Пълно ку-ку е тая![]()
nicolepcd
Говори с класната си, ние имахме подобен проблим с г-жата по Етика и Право и беше голям скандам чак почна да дърпа и обижда едно момиче, и се организирахме и тя напусна![]()
ChoCoGirL..!