- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Моля Ви дайте ми съвет за растежа !
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Здравейте! Аз съм момче на 14 години и имам няколко въпроса ! Аз съм нисък и това не ме притесняваше в по-ранните години но сега почва да избива на комплекси ! Така в момента съв висок 157 и това хем ме радва хем ме притеснява ! Точно преди да започнеме училище бях 155 сега съм 157 но едва ли това ще продалжи така ! Първият въпрос ми е ще се равивам ли поне толко бъзо когато съм на 15-16 както на 14-15 или по-бавно?И вторият въпрос ми е ще ми навреди ле ако взимам витамини на хапчета (не стимуланти или некви такива просто витавини ) и рибено масло?В момента тренирам футбол а и също дочух,че биенето на чекии забавя растежа като понижава нивото на тостестерн вяро ли е ? Знам че ви е писнало от такива теми но вие се най-добрия вариянт към който до се обърна ! Ако може да дават мнения хара, които имат поне малко знание или опит по въпроса а не просто да налучкват ! Благодаря Ви предварително !
Първоначално написано от nemeznae6

Знам, че баскетбола спомагал към растеж,ама по- добре спри чекийте, че няма да има ефект
Направи добро- яж л***о !
Яж Nesquik
Ev3rY m0m3nT !s an0th3r chAnc3 ...
I don't know..that's just the way I AM!

http://www.bb-team.org/articles/2801 Ето ти един линк ,който открих след 30 секунди в гугъл.Съветвам те да потърсиш по-обстойно именно там(google.bg)Просто тук надали има някой,който е достатъчно наясно с нещата за да ти помогне.А тва за чикийте са пълни глупости.Даже в линка е обяснено ,че прекомерното наличие на тестостерон може да спре растежа.Иначе за 1вия ти въпрос лично аз сега съм на 15 и 8 месеца и за последните 2 години,( откакто съм бил и аз на 14) съм се издължил доста ,но това си е индивидуално.Растежа попринцип продължава до към 20 години, но е наи-осезаем до към 17А за хапчетата ввитамините и т. н. не съм мн запознат ама според мен просто ще хвърлиш пари на вятъра.За тях също те съветвам доста да се информираш,ако мислиш да започваш да ги приемаш
Айде успех

Колко кила си?Най-голям растеж има от 15 до 18 години.Колко ще станеш зависи от много неща.От ръста на двамата родители,от доброто хранене и спортуването и т.н.Футбола много ще ти помогне.Няма ниски футболисти. Всички трениращи увеличават ръста си.За по-голям растеж ти трябват повече протеини.Всеки ден месо,яйца и риба.Витамини и рибено масло в малки количества.Хормонът на растежа се отделя по време на сън и трябва си лягаш по-рано.Най-късно 22 ч.За чекиите е най-добре да не са по-често от 2-3 пъти седмично.Щото те превъзбуждат и се хаби полезна енергия с тях.
е мойта логика е, че злобарките ти дигат като цяло нивото на тестостерона... => не би ли трябвало да напреднеш с ръста?