- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Дискусия : Просячетата по улиците
Не че съм расистка,но в това отношение съм съгласна с тебПървоначално написано от Make_Me_Laugh
Те 10 години не си плащат тока и не им го спират,а на нас с 2минути да закъснееш и го режат
![]()
Просто не мога да ги разбера за кфо ги раждат толкоз много деца-да просят,да останат необразовани,на 13 години да ги женят и на 15 да чакат 3тото си дете![]()
its all about kale!!!![]()
Аз не ги съжалявам.Както всички работим за да можем да ''ядем в луксозни ресторанти и да имаме всички удобства'',така и те биха могли да се изучат и да работят.А за малки циганета не ми е жал,псуват те,крадат те,а после просят от теб...Всеки сам трябва да се оправя в този живот!
Down On The Farm!!!
Или ги дават на родителите си или на тоя дет им е бос.Или пъй ще си купят цигарки,като ги гледам от малки почват...Първоначално написано от TheNewReligion
Down On The Farm!!!
Нали с1бира стотинки да ходи да си купи лепило да се надиша и го боли фара, че не е яло... ае моля ти се... к1'е си тр1гнал/а да ги с1жаляваш тая ЗГАН МРЪСНАда просят за да си купят нещо малко за ядене, колкото да не умрат от глад в някоя мизерна дупка
Има едно тука, дето стои с патерица, сякаш е сакато ама иначе съм го виждал със mp3 player-чето си тичка... много се изкушавам като го видя да ритна патерицата да видя как хубаво ще застане на крачка
Аз лично давам пари само на инвалиди и чат-пат на някои от тези свирещите... Но циганета и изобщо на цигани никога не съм давала, а честно казано - нямам и желание. Жал ми е, че наистина има такива хора, които нямат какво да ядат и къде да преспят, но специално циганите не просят с тая цел, или поне 90% от тях. Колко пъти по светофарите разни циганки гушнали бебета и ги използват като предпоставка някой да им даде пари... Това си е тормоз за бебетата, макар и циганчета... А колкото до тези, за които ти говориш (4-5 годишните) - вече ти го казаха, единственото, което правят с дадените им пари е да си купят цигари или лепило... Специално тука до нас колкото пъти съм застанала на спирката да чакам автобус, толкова пъти съм се натъквала на циганета с пликчета... А да не говориме, че повечето са обучени от родителите си да крадат и има някои толкова изкусни вече в занаята, че ще те оберат без да усетиш нищо. Преди години така едни циганета щяха да ми гепят телефона от джоба на якето, което яке беше с едни огромни ципове и винаги, когато ги свалям или вдигам издават шум. Е представете си щом тогава не чух нищо и бях на косъм да остана без телефон, в какви професионалисти са се превърнали...
Не съм расистка, но не мога да премълча факта, че циганите са като богопомазани в тая България... Не си плащат сметките, крадат, толерират се в градския транспорт и къде ли не... Миналата година ли беше в Красна поляна дето се бяха вдигнали срещу българите и в крайна сметка кво стана ? Ква наказание получиха? Никакво.... Това е ненормалщина за мен - малцинствата да са с повече предимства от останалите... Или пък дето осъдиха полицая дето беше нападнал или обидил там не помня какво беше, някакъв циганин... Значи мангала може да се гаври с българския флаг и никой няма право да го закача така ли ?! Но това е съвсем друга тема...
По-навита съм на дете-просяче БЪЛГАРЧЕ да отида и да му купя една баничка и една боза поне да знам, че в действителност съм му помогнала някак, отколкото да му дам пари, с които не се знае какво ще стане...
Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..
Къде къдеПървоначално написано от Luvcraft
В Стара Загора из центъра се разкарва, едно циганче такова не можеш да му определиш полаПървоначално написано от Loshotia
![]()
имаше едно пред MCD дето ми искаше 5ст. викам за какво "за сандвич'' и го питам, а ти колко имаш и то " ми 5" тия дето аз му бях дала ... само то си знае дали иска за сандвич или за лепилопонякога ми става жал , ама понякога не ги издържам има супер ужасни циганчета, някой от който ме е страх
![]()
![]()
white sensation![]()
При нас няма такива дето да ти искат пари .. вече. Милост,милост,ама тяхното е игра. Помня като бях на 5 две момичета (да,циганки бяха) звъннаха на вратата и ни помолиха да ги приютим за през нощта,защото,забележете оправданието,счупили 2 вази и техните ги изгонили от къщи..Макя им джепчийска. Не се връзвайте на такива.
живота не е справедливПървоначално написано от NaskoKaulitz
1 имат мозък и могат да видят за какво става дума
др(ти) нямат и са супер прости
сорри не сички можем да сме добре
Давам пари само на възрастни хора и на хората, които свирят по подлезите!!! Те поне правят нещо, за да спечелят пари !!! А не само- Дай пари батка.. !!!![]()
В по - горните си постове хриси каза MCD и се сетих за една случка... влизам аз да си зема няколко хамбургера и чийзбургера излизам и нав1нка нек'во цигане... " бате, бате дай 10 стотинки за баничка " .... в с1щия момент ми стана жал нек'во и викам " Ае.. ебал с1м му майката ш'е му дам един сандвич ". Вада аз на мангасара мазен и му подавам викам " Ае земи яж ! " и оная мазна паплач ми вика " Не искам такова... искам 10 стотинки.. " Е като го запсувах насред Витошка... София тесна му стана... и... избега... :s ..........
От тогава на тая ПАПЛАЧ ник1в фанд1к...
Не ми казваите, че още живеете със заблудата, че тези хора просят за себе си...
Всичко е организация, имат си шеф, вземат процент (сега, за лапетата не знам дали въобще вземат нещо)... Същата работа както с продаването на картички, химиклки и прочие... Децата не просят за да се наядат, а за да се отчетат... И това не ги прави по- малко достойни за съжаление.
От какъвто и етнос и поради каквито и да е причини, експлоатацията на деца е много грозно нещо, и това че не просят от нужда а по принуда не го прави по- нормално... Всичко тези осакатени, възрастни хора и прочие- те също не прибират парите, които изпросват.
Имаше един- единствен просяк на Златни Пясъци, който работеше за себе си- това беше преди 4-5 години. Всички други се отчитаха веднъж седмично на мутрагените (а аз знам защото познавах един от тези, който прибираше парите- касиера така да се каже). Този просяк беше без крака, и колкото и да го биеха, не се отказваше от праото си(не знам защо не са го убили, сигурно са били някакви биячи със златни сърца)... Не знам какво се случи с него, но исках само да отбележа, че живееше в четиризвезден хотел и пиеше и черпеше в заведенията всяка вечер
![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Току що бях пак на центъра за дюнери и както обикновенно дойде едно циганче и ми каза "бате дай 50 стотинки за хляб" при което аз му казах че нямам.Пообиколи малко и никой като не му даде се върна при мен щото бях седнал на маса и пак ми се помоли, аз си бях взел 2 дюнера и втория ми остана малко защото се бях натъпкал много.Дадох му го, при което той го изяде за има няма 2 секунди (а беше останало голяма част от дюнера) благодари ми най-сърдечно и преди да стана да си изхвърля боклука той ми го взе, изхвърли го и каза "още веднъж ти благодаря".Та извода е че има и гладни![]()
Като седяхме с една приятелка и идва едно цигане да ни иска пари и тя му вика ''Бегай'' и то ''А ти земи се среши''![]()
![]()
Down On The Farm!!!