.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 67 от общо 67
    Цитирай Първоначално написано от Make_Me_Laugh
    ^ За да вземат повече помощи и правомощия и да не работят!

Точно затова - чух лично случай как една циганка на не повече от 25 чака 7-мо дете, щото не искала да почва работа, а и трябват пари, че имали много кредити и т.н. Хем тя сита, хем мързелува, хем циганетата след време ще крадат и имат печалба. Тя и без това го оставя ей така, ако оживее - оживее.. Не че ми дреме де специално за тях. Носят само болести..

Просто на САПУН! Няма снизходителност за мангалите и това е.
    Не че съм расистка,но в това отношение съм съгласна с теб Те 10 години не си плащат тока и не им го спират,а на нас с 2минути да закъснееш и го режат
    Просто не мога да ги разбера за кфо ги раждат толкоз много деца-да просят,да останат необразовани,на 13 години да ги женят и на 15 да чакат 3тото си дете

Град
    София
    its all about kale!!!

Град
    Софийско поле
    Аз не ги съжалявам.Както всички работим за да можем да ''ядем в луксозни ресторанти и да имаме всички удобства'',така и те биха могли да се изучат и да работят.А за малки циганета не ми е жал,псуват те,крадат те,а после просят от теб...Всеки сам трябва да се оправя в този живот!
    Down On The Farm!!!

Град
    Софийско поле
    Цитирай Първоначално написано от TheNewReligion
    Аз лично не бих могла да позная по външния вид за какво ще ги похарчи. Правят мили очи, ама като им купиш нещо за ядене го хвърлят (както беше написало едно момиче).
    Или ги дават на родителите си или на тоя дет им е бос.Или пъй ще си купят цигарки,като ги гледам от малки почват...
    Down On The Farm!!!

Град
    РЮАР

Re: Дискусия : Просячетата по улиците

да просят за да си купят нещо малко за ядене, колкото да не умрат от глад в някоя мизерна дупка
    Нали с1бира стотинки да ходи да си купи лепило да се надиша и го боли фара, че не е яло... ае моля ти се... к1'е си тр1гнал/а да ги с1жаляваш тая ЗГАН МРЪСНА

Има едно тука, дето стои с патерица, сякаш е сакато ама иначе съм го виждал със mp3 player-чето си тичка... много се изкушавам като го видя да ритна патерицата да видя как хубаво ще застане на крачка

Град
    ~`*`~ СоФиЯ ~`*`~
    Аз лично давам пари само на инвалиди и чат-пат на някои от тези свирещите... Но циганета и изобщо на цигани никога не съм давала, а честно казано - нямам и желание. Жал ми е, че наистина има такива хора, които нямат какво да ядат и къде да преспят, но специално циганите не просят с тая цел, или поне 90% от тях. Колко пъти по светофарите разни циганки гушнали бебета и ги използват като предпоставка някой да им даде пари... Това си е тормоз за бебетата, макар и циганчета... А колкото до тези, за които ти говориш (4-5 годишните) - вече ти го казаха, единственото, което правят с дадените им пари е да си купят цигари или лепило... Специално тука до нас колкото пъти съм застанала на спирката да чакам автобус, толкова пъти съм се натъквала на циганета с пликчета... А да не говориме, че повечето са обучени от родителите си да крадат и има някои толкова изкусни вече в занаята, че ще те оберат без да усетиш нищо. Преди години така едни циганета щяха да ми гепят телефона от джоба на якето, което яке беше с едни огромни ципове и винаги, когато ги свалям или вдигам издават шум. Е представете си щом тогава не чух нищо и бях на косъм да остана без телефон, в какви професионалисти са се превърнали...
    Не съм расистка, но не мога да премълча факта, че циганите са като богопомазани в тая България... Не си плащат сметките, крадат, толерират се в градския транспорт и къде ли не... Миналата година ли беше в Красна поляна дето се бяха вдигнали срещу българите и в крайна сметка кво стана ? Ква наказание получиха? Никакво.... Това е ненормалщина за мен - малцинствата да са с повече предимства от останалите... Или пък дето осъдиха полицая дето беше нападнал или обидил там не помня какво беше, някакъв циганин... Значи мангала може да се гаври с българския флаг и никой няма право да го закача така ли ?! Но това е съвсем друга тема...
    По-навита съм на дете-просяче БЪЛГАРЧЕ да отида и да му купя една баничка и една боза поне да знам, че в действителност съм му помогнала някак, отколкото да му дам пари, с които не се знае какво ще стане...
    Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..

Мега фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Luvcraft
    Има едно тука, дето стои с патерица, сякаш е сакато ама иначе съм го виждал със mp3 player-чето си тичка... много се изкушавам като го видя да ритна патерицата да видя как хубаво ще застане на крачка
    Къде къде

Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    ...
    В Стара Загора из центъра се разкарва, едно циганче такова не можеш да му определиш пола

имаше едно пред MCD дето ми искаше 5ст. викам за какво "за сандвич'' и го питам, а ти колко имаш и то " ми 5" тия дето аз му бях дала ... само то си знае дали иска за сандвич или за лепило понякога ми става жал , ама понякога не ги издържам има супер ужасни циганчета, някой от който ме е страх

white sensation

При нас няма такива дето да ти искат пари .. вече. Милост,милост,ама тяхното е игра. Помня като бях на 5 две момичета (да,циганки бяха) звъннаха на вратата и ни помолиха да ги приютим за през нощта,защото,забележете оправданието,счупили 2 вази и техните ги изгонили от къщи.. Макя им джепчийска. Не се връзвайте на такива.

Град
    Е там...

Re: Дискусия : Просячетата по улиците

Цитирай Първоначално написано от NaskoKaulitz
    Преди малко бях с едни приятели на центъра за дюнери както почти всеки ден, и изведнъж дойде едно малко циганче (на 4-5 годинки), слабичко, дрипаво със скъсани обувки и ни се помоли да му дадем "10 стотинки" та се замислих колко е несправедлив живота-някой се тъпчат всеки ден по луксозни ресторанти, други имат всички удобства у дома си, а други от 5 годишни тръгват да просят за да си купят нещо малко за ядене, колкото да не умрат от глад в някоя мизерна дупка
    живота не е справедлив
    1 имат мозък и могат да видят за какво става дума
    др(ти) нямат и са супер прости
    сорри не сички можем да сме добре

Давам пари само на възрастни хора и на хората, които свирят по подлезите!!! Те поне правят нещо, за да спечелят пари !!! А не само- Дай пари батка.. !!!

Град
    РЮАР
    В по - горните си постове хриси каза MCD и се сетих за една случка... влизам аз да си зема няколко хамбургера и чийзбургера излизам и нав1нка нек'во цигане... " бате, бате дай 10 стотинки за баничка " .... в с1щия момент ми стана жал нек'во и викам " Ае.. ебал с1м му майката ш'е му дам един сандвич ". Вада аз на мангасара мазен и му подавам викам " Ае земи яж ! " и оная мазна паплач ми вика " Не искам такова... искам 10 стотинки.. " Е като го запсувах насред Витошка... София тесна му стана... и... избега... :s ..........
    От тогава на тая ПАПЛАЧ ник1в фанд1к...

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Не ми казваите, че още живеете със заблудата, че тези хора просят за себе си...
    Всичко е организация, имат си шеф, вземат процент (сега, за лапетата не знам дали въобще вземат нещо)... Същата работа както с продаването на картички, химиклки и прочие... Децата не просят за да се наядат, а за да се отчетат... И това не ги прави по- малко достойни за съжаление.
    От какъвто и етнос и поради каквито и да е причини, експлоатацията на деца е много грозно нещо, и това че не просят от нужда а по принуда не го прави по- нормално... Всичко тези осакатени, възрастни хора и прочие- те също не прибират парите, които изпросват.

Имаше един- единствен просяк на Златни Пясъци, който работеше за себе си- това беше преди 4-5 години. Всички други се отчитаха веднъж седмично на мутрагените (а аз знам защото познавах един от тези, който прибираше парите- касиера така да се каже ). Този просяк беше без крака, и колкото и да го биеха, не се отказваше от праото си(не знам защо не са го убили, сигурно са били някакви биячи със златни сърца)... Не знам какво се случи с него, но исках само да отбележа, че живееше в четиризвезден хотел и пиеше и черпеше в заведенията всяка вечер
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Град
    Пловдив
    Току що бях пак на центъра за дюнери и както обикновенно дойде едно циганче и ми каза "бате дай 50 стотинки за хляб" при което аз му казах че нямам.Пообиколи малко и никой като не му даде се върна при мен щото бях седнал на маса и пак ми се помоли, аз си бях взел 2 дюнера и втория ми остана малко защото се бях натъпкал много.Дадох му го, при което той го изяде за има няма 2 секунди (а беше останало голяма част от дюнера) благодари ми най-сърдечно и преди да стана да си изхвърля боклука той ми го взе, изхвърли го и каза "още веднъж ти благодаря".Та извода е че има и гладни

Град
    Софийско поле
    Като седяхме с една приятелка и идва едно цигане да ни иска пари и тя му вика ''Бегай'' и то ''А ти земи се среши''
    Down On The Farm!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си