- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Дискусия : Просячетата по улиците
Преди малко бях с едни приятели на центъра за дюнери както почти всеки ден, и изведнъж дойде едно малко циганче (на 4-5 годинки), слабичко, дрипаво със скъсани обувки и ни се помоли да му дадем "10 стотинки"та се замислих колко е несправедлив живота-някой се тъпчат всеки ден по луксозни ресторанти, други имат всички удобства у дома си, а други от 5 годишни тръгват да просят за да си купят нещо малко за ядене, колкото да не умрат от глад в някоя мизерна дупка
![]()
Ефтаназия за такива или в концлагер!
Мене в центъра на Пловдив едно цигане на 5-7 ми искаше цигара, пхаха :Д
Ама се е случвало да купя на някое вафли или да му дам балон и направо да се напикае от кеф, така че и това го има :/
Миии животът е живот, шанс. За един сватба, за друг- брадва.![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Щях да напиша, че това е единствената умна тема от тебе, безпощаден спамъре, но... толкова лигави са тия човечета и по принцип ми изглеждаш такъв лигльо, че не знам кво да мисля...
И да ти кажа повечето от тия циганчета си купуват лепилце или цигарки с паричките, които съберат от хората оО
Не ги съжалявай толкова (въпреки че не мисля че го правиш..)
Аз до 4ти клас бях в един клас с едно момиче, което е в много неравностойно положение - в семейството са 9 деца, преди две години май се роди и още едно бебенце... Не са цигани, просто родителите явно много се ебат, но пращат децата си на работа.. Не че го одобрявам, но те с в доста по-лошо положение и повече имат нужда от състрадание и помощ, отколкото наглите мангали, които не си плащат тока, правят квото си пожелаят безнаказно, че и просят... за какво не им стигат парите, не ми е ясно...
А тва момиче за което разправям все го виждам да обикаля из центъра и да продава картички. Братята и сестрите също. Веднъж не съм ги видяла да просят, въпреки че живеят в голяма мизерия. Тея деца винаги са лъчезарни въпреки болката в очите им. Не точно лъчезарни, ами.. неозлобени... Радват се да ме видят, щото г/д ги познавам... говоря си с бившата съученичка, и на нея не й е леко. Кво да ви кажа. На цялото им семейство им е трудно, мизерия е, много ми е жал за тях. (но родителите не ги одобрявам как въпреки всичко си нарояват още и още деца..)
Ето такива хоpа трябва да се съжаляват, не някви мангалчета, дето правят мили очички ама харчат парите за глупости... поне повечето![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Ооо,да,бе,точно пък за тия нагли мангалчета не ми е жал.
Като не им дадеш пари и почват да те обиждат и да ти се заканват..
Всъщност не ми пука.
Не ми е жал за 5 годишен, дрипав сапун.
Аз давам пари само на инвалиди и хора, които свирят. А малките циганчета - сигурно има и такива, които искат парите за храна. Но аз тотално съм загубила доверието си в тях. Веднъж баба ми на едно му беше купила баничка, а то я метна и каза, че иска пари. Веднъж дадох на едно, защото видях огромния му баща. Толкова дебел беше. Дадох на детенцето, защото реших, че ако не го направя баща му ще го пребие. А то беше толкова слабичко. И да, животът е несправедлив. Някои деца имат късмет, други нямат...
Който си е изработил парите ще се тъпче в луксозните ресторанти, ко му е несправедливото???Първоначално написано от NaskoKaulitz
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Смърт за тая измет.
Не разбирам хората, които ги съжаляват.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
+1Първоначално написано от Pliok0019
Майка им и циганска! Нито работят, нито нищо!
Развалят ни държавата!
![]()
На сапун!
Първоначално написано от ScionOfStorm
Сега си представете че е известен бизнесмен......
I can,t eat
I can,t sleep
I can,t think at all
...honestly it feels like I ain't living no more...
Ako tolkova ti e jal epo-dobre da vleznesh v nai-blizkiq magazin i da mu kupish neshto za qdene,otkolkoto da mu dadesh parite i to da gi poharchi za gluposti![]()
За бога ! Цигани или не не може така да се говори за едно дете. То не е избрало този начин на живот, не е избрало, че трябва да проси и да краде. Така е учено.
Но по темата - веднъж се бях заговорила с едни циганета ( на по 6-7 годинки) на св. Седмочисленици в София и накрая се оказа, че родителите им ги пращат да просят пари и после да им ги дават. И затова вече като ми поиска някое малко цигане пари завеждам в близката закусвалня и му купувам баничка или кифла.
dreme mi na...... za kfo rajdat deca kat nqmat 5 st v djoba ? za kfo ? + tva teq sa ve4e tolko mnoogo i sa pove4eko ot nas mai ve4e taka4e i4 mi ne e zor za tqh -kato nqma6 pari da se nahrani6 sam -->ne rajdai ...
Не страдам от психично разстройство - наслаждавам му се!
--- Анджелина Джоли ---
![]()
http://prikachi.com/files/383986m.jpg
taka si govorih s edna koqto iska6e da iz4isti djameca na kolata te sa 7 ili 8 deca i vs den vs edno nosi po minimum 80 lv v ka6ti za koi tre6e da mi e jal za tiq li.... drug patПървоначално написано от hottie
Не страдам от психично разстройство - наслаждавам му се!
--- Анджелина Джоли ---
![]()
http://prikachi.com/files/383986m.jpg
Чакай аз не защитавам това, което правят - екплоатацията. Но ми е трудно да чуя някой да говори грубо за ДЕТЕ - каквото и да е то.Първоначално написано от B3B0K
Много подходяща е за случая песента, която слушам в момента на най-великата група на всички времена-Tokio Hotel-Vergessene Kinder (Забравени деца)
Самотни и безпомощни,
невидимо родени.
При първия писък изоставени,
забравени деца.
Име неизвестно,
безкрайно избягали.
От света изгонени,
забравени деца.
Те виждат,
те чувстват,
разбират
точно както ние.
Те се смеят,
и плачат,
искат да живеят
точно както ние.
Очи без щастие.
Всички мечти бяха задушени.
Паника от светлината,
и страх от всяко лице.
Вина, която никой не засяга.
Времето не лекува.
Припев
Те виждат,
те чувстват,
разбират
точно както ние.
Те се смеят,
и плачат,
искат да живеят
точно както ние.
Всичко трябваше да бъде различно
Всичко трябваше да бъде различно
Ние виждаме,
ние чувстваме,
разбираме
точно както вие.
Ние се смеем
и плачем,
искаме да живеем
точно както вие.
Ние виждаме,
ние чувстваме,
разбираме
точно както вие.
Ние се смеем
и плачем,
искаме да живеем
точно както вие.
![]()
Я стига това ,че просят не значи ,че нямат пари в джоба. Преди време в видях едно хлапе да обикаля по кафетата и да иска пари , а баща му кара Мерцедес. Една моя приятелка му даде там стотики и след 1 час го гледаме същото това момченце на по 11-12 годинки да пие бира с приятели. Та тия хлапета дето просят , разполагат с повече пари от нас... Аз пари няма да дам и не защото нямам , а защото не искам да подпомогна на лъжата.
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Аз не давам пари на просяци. Не само, защото ги нямам тези пари, а защото съм виждала как лъжат, особено циганетата. Веднъж бяхме на театър и излезнахме по - рано и видяхме чудо! "Сакатият" мангал, който просеше на входа бягаше да се покрие пред входа за да попроси още малко. Или пък майката на моя приятелка вижда просещо циганче пред будка за пици и отива да му купи пица. Даде му я като човек, когато то помоли за парички, а то хвърли пицата пред очите ни и пак поиска парички. Сега се сещам, че точно на центъра има едно малко, сладко момиченце с един възрастен човек. Мъжът свири на кларинет, а момиченцето танцува. На тях бих дала пари, ако ги имах, но за съжаление най - често ги нямам... Мизерията е лошо нещо, познавам я, изпитала съм я, ама като не знам за какво ще отидат парите, от които съм се лишила за да направя добро не смея да давам.
Писна ми да ме срещат точно такива циганчета, каквито е описала авторката и да ми искат "20 стотинки". Бях преди 2 седмици до посолството на Испания и там някакво циганче ме молеше да му дам някакви стотинки, естествено го изгоних, но една дойде да му се представя за майка и да ми обяснява колко нямали пари. След като излязох от посолството някаква друга циганка представи това циганче за нейно дете и пак ми искаха пари.
Никога не давам пари на такива, които просят. Все пак да се замислим защо нямат пари. Родителите им ги мързи да работят и карат само на помощи. А на морето тази година едни циганчета, кото нямаха 10 години сигурно искаха цигара на майка ми.![]()
И после съжалявайте ги...
А някой беше споделил за българи, семейство с 10 деца. Е извинявайте, ама нормално ли е да карат децата си да работят от мн рано, да живеят в пълна мизерия и нз си какво, само защото не им се прави секс с презерватив?! По-добре да имат 1-2 деца и да ги отгледат добре и да ги изучат, отколкото 10 и от никое нищо да не стане, само да се мъчат. Тези деца са осъкатени заради безумието на родителите си.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
На такава възраст въобще не осъзнаваш какво ти се случва. Тези деца са така възпитани, но те не са виновни за това. Те още нямат почти никакви права.Първоначално написано от marilyn
И ако всички деца са отхвърлени по този начин свестен циганин наистина няма да има !
Все едно да отхвърлим 7 годишно дете, защото е бутнало съученик, напсувало учител и откраднало нещо(говоря за българче, защото ги има). И какво правим с това дете? Посочваме го с пръст и го гоним? После какъв човек ще излезе от него? Защо трябва да отблъскваме беззащитните вместо да им помагаме?
Ммм не мисля, че циганчетата са особено беззащитни ама айде...Първоначално написано от hottie
А това, че просячетата са подучени е вярно, но какво се получава на практика, то може да е на 7, но когато стане на 17 ще подучва своите деца, защото то е било подучвано като малко. И веригата се затваря. А като нямат пари за какво раждат по 15 деца? За да им ги храним ние ли? С какво сме им длъжни?
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Тея са напаст. И да си скъсаш гъза от работа пак онея циганета ще вядят повече пари от теб. Не ги съжалявам - ненавиждам ги. Цялата им нация е пълен боклук. Разправяха ми за един мангал, дето лежи и проси на главната в Плд, че живеел в 4-стаен апартамент до центъра. И после ние трябвало да бъдем толерантни. Еми няма да сме толерантни - кур за тях.
Не разбирам защо се засегна?
Съжалявам ако е прозвучало така. Просто не мога да ги понасям - не плащат данъци, държат се нагло, след време ще са повече от нас българите, а пък да не говорим, ,че някои дори на говорят на български...това мисля, че е достатъчно...Първоначално написано от merediana