.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 134
    Дразня се от това, че на последък хората много се изтъкват с музиката, която слушат. Много от тях го правят, за да се покажат и направят пред другите. Хората, които НАИСТИНА обичат музиката от новото поколение наистина са малко. Тях дори ги мързи да потърсят нещо свързано с групата ... като например в случая стила. Малка част от младото пколение наистина цени, обича и чувства музиката! Това, че сега тя днес ни се представя лесно и достъпно трябва само да ни радва и да търсим повече, да го правим за собствено удовлетворение.
    [23:35:32] Big toN каза: просто ти си си няква такава леко побъркана

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Raybeez - Не мисля, че т.н. от теб "консуматорско мислене" е лошо нещо. що дам пример със себе си преди 6-7 години когато нямах такъв достъп до информация като сега бях забил на 5-6 артиста. И да, наистина ми бяха много ценни. И сега са ми, но не мога да си представя сега да слушам някои не знам колко n-та пъти колкото Cypress Hill или Psycho Realm тогава. Докато сега именно, защото ми попада лесно изслушвам такова количество най-разнообразна музика, което дори не бих си представил тогава. Защото сега и ъндърграунд съставите се намират в demonoid, thepiratebay или в краен случай с 5 минути търсене (понякога може и много повече) сред блоговете чрез гугъл. И сигурно наистина оценявам по-малко конкретните изпълнители при положение, че според last.fm съм слушал над 3600 различни изпълнителя... но мисля, че именно лесния достъп дава възможност за много по-голяма култура.

Но това е за мен... а останалите... не ми харесва логиката. Защото по същата логика навремето се е правила много по-качествена музика като класическата, тъй като тогава е нямало записи и съответно единственото място където е можело да се чуе музиката е било на живо изпълнение. Съответно тогава музиката се е ценяла много, много повече поради трудната и достъпност. Дай по тая логика да се обявим против записите, защото заради тях музиката се е превърнала във фон и никой не я цени, не си прави никакъв труд да я получи. Само тегли, буха на mp3-то и готово... а с това да пренебрегнем всички предимства на музиката на запис.

И това че ти и аз обичаме и ценим музиката не значи, че трябва да искаме и от останалите да са същите. За тях музиката е просто забавление, фон и не виждам нищо лошо в това.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    SFU

Grave Digger
    ..u кFo убuчьм ть нu крuя .. u .. кFо мраZuш мь .. хаХ ш сь напuq [` * ]

Голям фен Аватара на blader
    Град
    Нова Загора
    Цитирай Първоначално написано от DeepPurpLe
    Неее не могаааа на Simple Plan и на Evanescence викаш " твърди" ужасно си тъп ..
    По темата .. Deep Purple,Manowar, The Scorpions и Rainbow
    ъъъ...смееш се на човека пък ми викаш че Deep Purple и The Scorpions(които и да са тия аз щото съм чувал за Scorpions ама...)
    както и да е...аз слушам nu\alternative\industrialmetal и почвам да изреждам групите респективно както съм подредил стиловете
    numetal:KoЯn,linkin park(вече не влизт в този стил за съжаление),limp bizkit(P.O.D.не знам дали да ги броя щото тях ги водят christian metal ама такова животно не съм убеден далио има и все пак няма да споря с уикипедиа и други източници...)...
    alternative metal:10 Years,staind,flyleaf...мамка му много мразя да забравям а ми се случва често...сега не мога да се сетя за други...
    industrial metal:static x,rammstein...
    а пък на тези дето си мислят че като слушат металика и са истински метъли искам да кажа че една група като е на повече от 20 години това не я прави повече метъл от друга или пък това че са измислили стил или нещо такова...
    баща ми е луд фен на металика,slayer,m.o.d.,s.o.d.,anthrax,sepu ltura(с макс),obituary,king diamond и други 'истински метъл групи'...и цял живот ми е надувал главата с тях и колкото и да се опитваше да ми ги натресе и да ме накара да ги слушам не можа точно защото и той е ограничен и тъп човек като тези които сега изкарват deep purple по-твърда група от evanescence...ами замислете се малко...то това не е възможно...
    КоЯn като са създали нюметъла и к'во да не са тръгнали да се правят на велики...те поне имат уважение и към по-старите групи оказали им влияние и не тръгват да се правят на по-добри отколкото са...харесвам това че отхвърлят солата в песните си защото така изчезва момента в който един от китаристите излиза на преден план и започва да виртуозничи оставяйки другите назад...и това за песните без сола е характерно за нюметъла като цяло...и така всеки се изявява еднакво и имат равни права...както и да е...мисълта ми е че в нюметъла ги няма старите ограничени порядки на oldschool рок и метъл музиката които такива като хора дето слушат металика и ми се правят на големите метъли защитават...мерси за вниманието...
    'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Това, че подкрепяме определени групи, далеч не значи, че сме метъли! Някой да ми обясни понятието "метъл"?! К'во значи... (не съм тъпа, просто ми е интересно какво мислите). За групи като Металика, Пърпъл, Куин и т.н. не може да се спори! Всички след тях копират елементи от музиката им. Все трябва, да се мерят пишки в такива теми. Поради каква причина?.
    Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...

Град
    Някъде по широкия свят...
    Е не това ме размаза!
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Вие нищо не знаете, защото не сте метъли!!! Оставете на младите да ви учат!
    Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...

Град
    Цитирай Първоначално написано от HardcoreSyndrome
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Не трябва, да се смеем.Това е въпрос на живот и смърт. Въпрос на чест .

Град
    To e факт ,че Еванесънс ,са основоположници на тежкото звучене !

Цитирай Първоначално написано от BlackaTBW
    Льохман!
    +1

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    AC/DC с нов албум... някакви отзиви?
    добър е...поне на мен ми хареса
    we give it all.

Град
    Shove IT
    Цитирай Първоначално написано от TellMeYourName
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    AC/DC с нов албум... някакви отзиви?
    добър е...поне на мен ми хареса
    +1 от това, което изслушах песните бяха добри

Град
    Хасково
    metallica, iron maiden, manowar, cradle of filth, children of bodom, guns'n'roses...
    ... no comment ...

Град
    Shove IT
    Оф, и тая Каулиц ...

Metallika
    Children Of bodom
    Pain
    Judas priest
    Sram i pozor
    Is everybody going crazy?!?

Bullet for my Valentine
    Three Days Grace
    System of a down
    Drowning Pool
    Disturbed

Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден.

Не се впрягай бе. След година-две никът й няма да бъде депресирано момиче, повярвай ми.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Град
    Нова Загора
    Това, че подкрепяме определени групи, далеч не значи, че сме метъли! Някой да ми обясни понятието "метъл"?! К'во значи... (не съм тъпа, просто ми е интересно какво мислите). За групи като Металика, Пърпъл, Куин и т.н. не може да се спори! Всички след тях копират елементи от музиката им. Все трябва, да се мерят пишки в такива теми. Поради каква причина?.
    съжалявам че така не се връзвам с представите ти за момченце което не уважава старите групи ама за твоесъжаление не съм такъв...както и да е...
    не съм казал че метъл музиката започва от '93-'93-та година...просто споменах че понятието твърда музик определено се отнася в мноооооого по-голяма степен за групи като evanescence отколкот за такива като deep purple...
    отделно нито веднъж не съм отрекъл че без групи като металика и slayer нямаше да ги има много от групите които аз харесвам...въпроса е че без accept,judas priest и black sabath няаше да ги има и metallica и slayer...както и да е...
    никой не може да ме убеди че например slayer или antrax имат по-твърдо звучене от KoЯn...първо защото 'твърдото' звучене се формира не само от това да ръгнеш двойни барабани на макс и да дърпаш половинчасови сола(което аз никак не намирам за твърдо като общо впечатление от която и да е песен...)то е съвкупност от тежък ама наистина тежък звук на китарите(който корн въвеждат тъй като те са хората запонали да свирят със 7 струнен ibanez ( http://www.youtube.com/watch?v=oKsGpl6lgbk -гледайте най вече от 7:33 нататък) чийто тонове са били свалени максимално надолу за постигането на възможно най-тежкия саунд...)...добър вокал(несъмнено джонатан деивис е най-добрия певец който някога е пялл...ако има някой който може да ми докаже противното да пише...аз ще кажа че тоя човек освен че има абсолютно зашеметяващ и невероятен глас може и да го контролира до съвършенство...така че и да се намери някой да възрази не би имало ефект...)силен бас(вижте за това не съм се замислял...всмисъл в корн баса не е с най-дебелия и тежък звук така че в това отношение остават по-назат...но пък китарите на мънки компенсират и липсващия тежък звук на баса...)и здрави барабани(характерния за корн и по специално дейвид силвера стил на свирене на барабаните е малко по различен защщото той е в хармония с другите инструменти не като в slayer(seasons in the abys ли беше заглавиео не се сещам...много тъпа песничка апък е много популярна...защо така...)
    и общото впечатление трябва да е че музиката идвакато приливна вълна и те отнася(естествено това което писах по-горе за корн не важи за половината им песни(например hollow life)освен частта за джонатан дейвис...)
    и така...не отричам в никакъв случай старите групи защто те са дали много на новите но и групите от средата на 90-те насам също са дали много на музиката и имат много добри песни затова без да се заяждам или да отричам каквото и да било просто искам да помоля за малко повече уважение към новите групи защото определено сред тях има и доста по-добри от доста известни oldschool групички...

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Град
    Нова Загора
    http://www.youtube.com/watch?v=6sVOsPPvlMg
    ето още едно доказателство за невероятния талант на джонатан дейвис...въпреки че е далеч от метъла...

echii <3

Град
    Shove IT
    Като искате твърди слушайте свястен деткор

Тая мания по Корн е ... . Raybeez ти го каза, няма сравнение между Корн и твърдата музика, просто те не са такава. Не всичко в което има китари е твърдо!

Град
    Шумен
    Абе оставете го момичето да си слуша квот си иска и да вика на музиката си както си иска. И всеки има правото да се самоопределя, така че тя спокойно може да се нарече метълка. Кво ви пука на вас? Като не ви харесва и изнервя кво се бутате тука. Съгласна съм с jghgh.
    Айде по темата: никой не видях да слуша Warlock и Doro Pesch(туй е най-великата рокаджийка!) идол ми е и аз искам да стана като нея.
    Други: Guns N'Roses, Scorpions, Nirvana, Nightwish, Led Zeppelin, Ozzy Osbourne, Sonata Arctica също имат хубави песни, Tarja Turunen и сама прави супер песни. Поздравления на авторката за AC\DC, по малко от Judas. Как щях да забравя Children of Bodom(малко по-различни от останалите, които слушам, ама свирят кат убийци)

Град
    Нова Загора
    Тая мания по Корн е ... . Raybeez ти го каза, няма сравнение между Корн и твърдата музика, просто те не са такава. Не всичко в което има китари е твърдо!
    извинявай ама по същия начин не всичко що има '-кор' в името си е повече метъл от другите..всъщносст то няма нищо общо и не можете да ми кажете че корн не са група с твърд звук особено в по-ранните си албуми...препоръчвам ви да чуете faget,shoots & ladders,blame,here to stay,break some off,here it comes aagain,for no one ит.н. и тогава ми приказвайте за слейъри и простотий...пък и не всичко опира до теоритични познания...всмисъл ние тука можем да си спорим с месеци дали корн са твърда група или не ама в крайна сметка важно е какво чуваш като пуснеш cd-to или dvd-то нали...спред мен това е показателно а от многото неща които съм чувал най-вече на слейър и anthrax(най-вече концерти)мога да кажа че корн ги удрят в земята във всяко едно отношение...съжалявам...прие мете че има групи създадени след 1990-та година които имат по-добро звучене от oldschool групи...все едно аз да почна да оспорвам че след време ще се появят групи които далеч ще надминават корн и подобните...мисля че това е смешно...аз признавам всичко...не ми пука дали е в разрез с моя вкус...и не мисля че това са глупости...така че момччета и момичета приемете че енциклопедичните познания не правят един човек повече фен на дадена музика от друг...чао

echii <3

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си