- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Наглост безбожна....имат ли право сервитиьорките ....
Не думай.Първоначално написано от NaskoKaulitz
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Хахаха
Ейй имаше една улица, дето се казваше Парк Лейн, ако не се лъжа и като имаше хотел ти бройкаха по 2 бона..![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
когато човек е в затруднено финансово положение ,ПРОСТО НЕ ХОДИ ПО ЗАВЕДЕНИЯ.Първоначално написано от pipilona
права си ,не би трябвало сервитьора сам да си преценява кога и колко пари да задържи за себе си, трябва да има задължителен процент от сметката ,който да остава за персонала. това е то.
мацко, я виж челската какво ти написа. Като държи да са си негови или няма възможността - няма да се вре по заведенията. Аз как виждам, че няма да ми стигнат парите да ходя примерно всеки ден (или през ден, пак) из заведения и не го правя, пък той не може и мрънка после на умряло. Нещата са много лесни.Първоначално написано от pipilona
Я сметни, я сметни...я сметни ако беше пич, че щеше да имаш кур. Я сметни, че ако Наско беше мъж, също щеше да има. Освен това като има такова произшествие просто няма да ходи на същото място, или следващия път ще направи проблем ако се случи подобна ситуация.
1 х 50 = 50.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Dobre de,ama az imam 1.50 i otivam s naglasata,4e kafeto struva tolkova (premerno)Първоначално написано от ScionOfStorm
i za tova sum otishla,6toto sum sigurna,4e imam i nqma da se izlagam.Otivam izpivam si kafeto i vsi4ko e tip-top.![]()
Е, ако оставиш точно пари се сещаш, че няма как и да ти вземат отгоре
^ ААААА, МОНОПОЛИИИИИИИ![]()
![]()
леле т'ва каква зарибявка беше като по-малък, леле... :д
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
^I pak si e bilo 100 puti po-dobre
Ех, велико ^^Първоначално написано от SofiaRegularCunt
ПП: Много съм навит да направим една жмичка, обаче никой не ще :/
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Няма ли някой най-после да го банне тоя идиот!!?!?
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Абе супер селяния е за 50 стинки да се дразниш, но пък от друга страна е факт е бакшиш се дава на който си е заслужил
Щото и аз мога да почна да крада парите на децата, с които работя, щото разбираш ли, ми плащат недостатъчно. Същото е.
И си получават заплата, да. 200 лева, еми двеста. Който колкото си може.
Saatana vittu perkele hate crew!
Мейфеър е най-скъп.![]()
What you give is what you get!
Аз го разбирам това раздразнение до някъде, защото каквато и да е сервитьорката е длъжна да връща ресто, а после клиента вече си преценява дали да остави бакшиш или не.
Ако е някаква тъпа, забутана проста сервитьорка въобще никакъв бакшиш не й давам, за да се научи да се държи коректно с клиенти. Може да е изморена, да работи за малко пари, ама тя си го е избрала. Така, че въобще няма какво да ми ги защитавате
Има толкова тъпи сервитьорки, че нямам думи. Плюс това мисля, че 50ст са си доста пари все пак за едно дете![]()
Иначе ако съм си доволна от обслужването оставам бакшик - оставала съм и 5лв..с компания дори и 10.
Ама на темерут не бих оставила за нищо на света - няква намръщена кигла, която работи с досада и си прибира парите.
Двойнственост, която ти е наложена от шефа.
В повечето от обявите за сервитьорките търсят приветливи и усмихнати момичета, готови да бъдат учтиви с клиента.
Ресторантьорскияят бизнес е изцяло на принципа-"Който плаща, той поръчва музиката".А самият персонал е просто средство за печелене на повече пари.
neocide-Темата малко се поизкриви.Всеки настоява за "своите си пари", обаче едва ли търчите след сервитьорката и я задължавате да ви върне рестото, другият вариант е да оставяш точно, до последната стотинка...
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Аз пък не мога да разбера,ти сливи ли си имал в устата си,като толкова много си държал на рестото си...,защо не си казал където трябва,ами пускаш чак пък и тема...Или може би очакваш от форума да ти върнем рестото...
Спор няма,че има сервитьорки с отвратително отношение,но има и доста клиенти,които са толкова нетърпими и противни,че няма на къде повече...
A qui
На мен никой родител не идва да ми даде допълнително пари, защото съм научила детето му на нещо си! Това й е работата. Ако обслужването ми е харесало-ще й дам бакшиш. Наскоро 1 сервитьорка поиска на мен и моите приятелки(все моми, навършили 20) лични карти за 1 питие. Така хубаво ни стана, че й оставихме. Но нека това да си е моето решение.
За жалост много малко от сервитьорите в града си вършат работата - тук просто е трагично на моменти!
Същото като по магазините. Редовно ходех в 1 магазин, правех сметки за над 10 лв почти всеки ден и на 2 пъти ми се случи сума от 10 лв и 1 стотинка. Е, продавачката си я поиска и 2-та пъти. От тогава си обирам и последната стотинка.
А ако дам 10 лв за 1 кафе, защото нямам друга банкнота(монета) в себе си?Първоначално написано от SiegHeil
neocide, аз усмихната сервитьорка срещам 1 от 20. Всички са намусени, не дават меню, като ги питаш нещо ти отговарят едва-едва, а после трябва с часове да ги чакаш да се наприказват с бармана, за да им платиш.
Айде, аз също, ама наистина :ДПървоначално написано от SiegHeil
Последно играх като бях на 13 за 14 лятото, ся като се сетих ми залипсва :/
Наско, не се плаши, ся се сетих къде в Пловдив продават още лимонада за 25 стижки :Д
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
На мнението на МюзикИсДъКий съм.Парите са си мои и аз решавам какво да правя с тях. Мога да и дам бакшиш само, ако отношението и ми харесва. И в крайна сметка това и е работата. Не сте прави, че издребнява. Днес ще си вземе 50 ст. , утре два лева.
А ти Терезке, сливи ли имаше в устата та не и викна, че чакаш ресто?
![]()
П.П.: Имаше едно противоречие в аргументите. Някой написа, че ако човек едва свързва двата края със заплата от 200 лева, няма да успее да остави бакшиш и да иска. Е, ще ме извините, ама като едва ти стигат парите защо ще ходиш на ресторант, където се предполага, че ти излиза по-скъпо?![]()
Иии, супер, ама дано сте сериозни, щото аз се ентусиазирах!![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Току-що се връщам от работа... като сервитьорка. Работя в сравнително добра пицария, изградила си някаква репутация и име. Ми... не връщам, когато става дума за по-малко от 50 стотинки. Вярно, рядко и ми се налага да си ровя в джобовете за стотинки, повечето пъти чувам "Благодаря!". Заплатата ми е минимална и вземам и процент, който на ден се връзва няк'ва супер незначителна сума. Сервитьорките в по-добрите заведения работят за бакшиш! Защо отиваш на място, където сметката ще ти е три пъти по-голяма от същата в кварталната кръчма/шкембеджийница?
Не казвам, че сервитьорите имат право сами да си преценяват колко бакшиш да си хванат, ужасно е и много съм се дразнила на това. Естествено е ти сам да преценяваш в зависимост от това дали ти е харесало обслужването дали да оставиш бакшиш, или не. Но си има и заведения, в които етикетът просто го изисква. Грозно, смешно и жалко е да отидеш в заведение, което е сравнително елитно, и да оставиш точни пари, като голяма част от сумата е в стотинки по 20 и по 10. Където работя аз, сервитьорите са изключително мили, готини и любезни, наистина са добри. Еми в такова заведение просто е смешно да направиш проблем за 50 стотинки (въпреки че ще ти ги върнат най-вероятно).
Редакция: Чета нек'ви безумни неща от рода на 5х1 = 5 лв. Абе, вие нормални ли сте? Че аз като си свърша смяната в 12 часа таксито ми е повече от 5 лева! Бах, дано да нямам много клиенти като вас, че ще умра от глад!
Всеки човек стои между два зъбера и пази една крачка стена. Аз виждам само моята крачка. И знам, че трябва да я защитавам... Мръднеш ли, злото ще влезе. И когато умреш, твоето тяло да заприщи вратите между двата зъбера.
Кажи кое е, че ме заинтересова!Първоначално написано от Valkyrie
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Ха-ха, не смея! Да не вземете да пратите някоя проверка в заведението, че чак тогава си еба маматаПървоначално написано от InitialD
.
Всеки човек стои между два зъбера и пази една крачка стена. Аз виждам само моята крачка. И знам, че трябва да я защитавам... Мръднеш ли, злото ще влезе. И когато умреш, твоето тяло да заприщи вратите между двата зъбера.
Ъъъ това не го схванах .. защо ми е да ти пращам някого!?!?Първоначално написано от Valkyrie