.
Отговор в тема
Страница 4 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 171
    Цитирай Първоначално написано от InitialD
    Цитирай Първоначално написано от Valkyrie
    Току-що се връщам от работа... като сервитьорка. Работя в сравнително добра пицария, изградила си някаква репутация и име. Ми... не връщам, когато става дума за по-малко от 50 стотинки. Вярно, рядко и ми се налага да си ровя в джобовете за стотинки, повечето пъти чувам "Благодаря!". Заплатата ми е минимална и вземам и процент, който на ден се връзва няк'ва супер незначителна сума. Сервитьорките в по-добрите заведения работят за бакшиш! Защо отиваш на място, където сметката ще ти е три пъти по-голяма от същата в кварталната кръчма/шкембеджийница?
    Не казвам, че сервитьорите имат право сами да си преценяват колко бакшиш да си хванат, ужасно е и много съм се дразнила на това. Естествено е ти сам да преценяваш в зависимост от това дали ти е харесало обслужването дали да оставиш бакшиш, или не. Но си има и заведения, в които етикетът просто го изисква. Грозно, смешно и жалко е да отидеш в заведение, което е сравнително елитно, и да оставиш точни пари, като голяма част от сумата е в стотинки по 20 и по 10. Където работя аз, сервитьорите са изключително мили, готини и любезни, наистина са добри. Еми в такова заведение просто е смешно да направиш проблем за 50 стотинки (въпреки че ще ти ги върнат най-вероятно).
    Редакция: Чета нек'ви безумни неща от рода на 5х1 = 5 лв. Абе, вие нормални ли сте? Че аз като си свърша смяната в 12 часа таксито ми е повече от 5 лева! Бах, дано да нямам много клиенти като вас, че ще умра от глад!
    Кажи кое е, че ме заинтересова!
    Ха-ха, не смея! Да не вземете да пратите някоя проверка в заведението, че чак тогава си еба мамата .
    Ъъъ това не го схванах .. защо ми е да ти пращам някого!?!?
    Хах, ми на теб няма да кажа Нях, гадно ли ти е? Не, бе. Просто не искам, щото съм все още в един протоооочил се изпитателен срок, пък съм суеверна . В София работя, иначе. Само т'ва мога да ти кажа засега. И си уреждам документите, търсим вратички, щото нямам 18.
    Всеки човек стои между два зъбера и пази една крачка стена. Аз виждам само моята крачка. И знам, че трябва да я защитавам... Мръднеш ли, злото ще влезе. И когато умреш, твоето тяло да заприщи вратите между двата зъбера.

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Току-що се връщам от работа... като сервитьорка. Работя в сравнително добра пицария, изградила си някаква репутация и име. Ми... не връщам, когато става дума за по-малко от 50 стотинки. Вярно, рядко и ми се налага да си ровя в джобовете за стотинки, повечето пъти чувам "Благодаря!". Заплатата ми е минимална и вземам и процент, който на ден се връзва няк'ва супер незначителна сума. Сервитьорките в по-добрите заведения работят за бакшиш! Защо отиваш на място, където сметката ще ти е три пъти по-голяма от същата в кварталната кръчма/шкембеджийница?
    Не казвам, че сервитьорите имат право сами да си преценяват колко бакшиш да си хванат, ужасно е и много съм се дразнила на това. Естествено е ти сам да преценяваш в зависимост от това дали ти е харесало обслужването дали да оставиш бакшиш, или не. Но си има и заведения, в които етикетът просто го изисква. Грозно, смешно и жалко е да отидеш в заведение, което е сравнително елитно, и да оставиш точни пари, като голяма част от сумата е в стотинки по 20 и по 10. Където работя аз, сервитьорите са изключително мили, готини и любезни, наистина са добри. Еми в такова заведение просто е смешно да направиш проблем за 50 стотинки (въпреки че ще ти ги върнат най-вероятно).
    Редакция: Чета нек'ви безумни неща от рода на 5х1 = 5 лв. Абе, вие нормални ли сте? Че аз като си свърша смяната в 12 часа таксито ми е повече от 5 лева! Бах, дано да нямам много клиенти като вас, че ще умра от глад!
    Кажи кое е, че ме заинтересова!
    Ха-ха, не смея! Да не вземете да пратите някоя проверка в заведението, че чак тогава си еба мамата .
    Ъъъ това не го схванах .. защо ми е да ти пращам някого!?!?
    Хах, ми на теб няма да кажа Нях, гадно ли ти е? Не, бе. Просто не искам, щото съм все още в един протоооочил се изпитателен срок, пък съм суеверна . В София работя, иначе. Само т'ва мога да ти кажа засега. И си уреждам документите, търсим вратички, щото нямам 18.
    Така кажи бе! Няма проблеми като всичко се нареди ми драсни едно ЛС! Става ли!?
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

^Ще дойдеш ли да хапнеш пица и да пийнеш бира? А бакшиш ще оставиш ли? Да си знам има ли смисъл да казвам къде работя
    Всеки човек стои между два зъбера и пази една крачка стена. Аз виждам само моята крачка. И знам, че трябва да я защитавам... Мръднеш ли, злото ще влезе. И когато умреш, твоето тяло да заприщи вратите между двата зъбера.

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    ^Ще дойдеш ли да хапнеш пица и да пийнеш бира? А бакшиш ще оставиш ли? Да си знам има ли смисъл да казвам къде работя
    Ако са ви хубави пиците .. а бира не .. вино може!

Girl ... оставял съм бакшиш само заради това че ми се е усмихнала сервитьорката!!?!? А пък ако се и запознаем няма как просто да не ти оставя .. аз не обичам да се излагам .. особено пред познати и приятели!!!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Ако са ви хубави пиците .. а бира не .. вино може!

Girl ... оставял съм бакшиш само заради това че ми се е усмихнала сервитьорката!!?!? А пък ако се и запознаем няма как просто да не ти оставя .. аз не обичам да се излагам .. особено пред познати и приятели!!!
    Е пожелавам си повече клиенти като теб, значи! Както си ходя постоянно ухилена, доста парички ще правя .
    Абе, онези, аз ако за 12-часова смяна направя 200 лева, примерно, като ми се събира да съм си почивала около три часа от смяната, тези пари ще отговарят ли на извършената от мен работа, и ще ви е яд ли, ако ми се случи? И какъв е точният брой клиенти, от които ще съм си удържала по 40 стотинки?

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Понякога се случва да работя по 11-12 часа на ден(без да броим самоподготовката ми за другия ден). Получавам по 21 лв БРУТО на ден!!! Значи трябва да искам за всяка 6-тица и бонус, бакшиш от родителите. ......(пропуснах 1 псувня)!!! Та това ми(ти) е работата. Назначена съм си на някаква заплата. Нещо повече-1 бонбон от ученик може да се третира като подкуп при мен!!! По-добре да се хвана в обслужващата сфера, щом над минималната заплата, всеки ден ще си докарвам по 200 лв.....за висене в очакване на клиент, а няма да пиша документи, доклади, да вис по заседания, да подготвям уроци, тестове и да се разправям сума ти часове с пуберчета!!!

И как така няма да ми върнеш 48-те стотинки, ако аз не искам да ти ги дам!??

Голям фен Аватара на 24white24
    Ако сервитьорката си е заслужила бакшиша с кеф и ги давам, често съм оставял и 100% бакшиш а също съм си искал до стотинка парите нищо, когато някоя проста селянка реши да ми наглее и съсипвам деня а честно и се налага да си търси нова работа, много се кефа като видя съвестен и усмихнат персонал който с кеф си върши работата и не ми се мръщи за това, че съм я върнал да ми донесе нов лед или да ми смени пепелника, за съжаление напоследък все по рядко по заведенията се намира свестен персонал, а за мен обслужването е едно от най-важните неща, като 2 пъти в едно заведения не ме обслужат като хората просто спирам да ходя там, например, преди обожавах Брилянтин и с кеф ходех всяка седмица, обаче се навъдиха уникално просто селянки за сервитьорки и просто вече не ми е кеф да ходя там и просто не ходя...

Мега фен
    Град
    София
    ^ Много добре казано!

Мразя сервитяорките да ме гледат нагло и да си мислят, че съм задължена да им оставя бакшиш!!! Това, което трябва да платя го пише в сметката! Ако не се държи гадно и отблъскващо почти винаги оставям бакшиш.

Аз за това си нося винаги дребни стотинки с мен.
    За какъв бакшиш ми говорите ? Тя си е избрала да работи това, нека си го работи. Ако не и харесва да ходи другаде. И мен какво ме интересува, че ме обслужва... ?!?!
    Да речем мен някой пита ли ме, дали е лесно да работиш 10 часа на ден на крак във фирма, където дори и да не си взимаш обедна почивка..дори и да свършиш всичката работа, а колегите ти да си пият кафето, няма да ти дадът и стотинка повече. Който каквато работа си е избрал, да си я върши... За мен това с бакшишите е съжаление...
    И, Наско прав си.. колкото ти е сметката, толкова се плаща. Дори и 5ст. да са, тя трябва да ти ги върне...
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

hottie
    Guest
    Извинявай ама аз си преценявам дали да оставя нещо или не. От какъв зор ше ми се одържат дори и 20 стотинки, било то в елитно заведение? Като ти е малък процента и заплатата работи друго
    Аз съм клиента и аз казвам какво да си поръчам и колко да платя. В моята работа( и тук се повтарям малко с кремчето) понякога седя до 1 през нощта, за да си довърша работата и не ми плащат допълнително но това е положението!

И за да не си помислите, че съм скръндза, почти винаги оставям бакшиш НО НИКОГА не оставям ако са темерути и ако си одържат сами. Предпочитам да ми върнат рестото(дори и да са 20ст) и аз вече си преценявам и мога да оставя и 5лв.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Форумни словесни битки...яко

И в заключение-Въпрос на принцип е.Има хора, които оставят бакшиш просто, защото така е прието, независимо от това дали са доволни от обслужването или не.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Цитирай Първоначално написано от Seducti0n
    Форумни словесни битки...яко

И в заключение-Въпрос на принцип е.Има хора, които оставят бакшиш просто, защото така е прието, независимо от това дали са доволни от обслужването или не.
    Това е все едно да правя секс с жена която не ми харесва просто, защото е прието да правя секс !? Айде не мерси Ако някоя кифла дойде хвърли ми менюто на масата не ме поздрави прави ми коментари и тн. просто може да забрави за бакшиш от мен, колкото и да ми е все едно от такива парцали, просто искам човек да си изпълнява задълженията и без да ми е направил впечетление ще оставя 20% просто при мен това е закон, виж вече ако се справя повече от добре или ако е някоя готина мацка а не някоя кисела селянка с удоволствие оставям някой лев отгоре, просто, защото момичето/момчето си ги е заслужило

Град
    I don`t know where
    Не казвам, че при всички е така, но ако си свикнал да постъпваш както е прието и стига да имаш тази възможност, просто го правиш.

Цитирай Първоначално написано от Seducti0n
    Не казвам, че при всички е така, но ако си свикнал да постъпваш както е прието и стига да имаш тази възможност, просто го правиш.
    Да точно когато някой киселяк ме гледа все едно е над мен ще му оставя бакшиш, бакшиша е за свестните и готини хора на тях и 100% отгоре с кеф им оставям а другите нека се чудят що за цял ден са изкарали има няма 5 кинта бакшиш И защо говориме само за бакшиша при сервитьорите, та бакшиш оставяш навсякъде където си доволен от дадена услуга, аз примерно оставям и на козметик и на фризьор и следващият път виждам как ме глезят и тн. нещата са взаймни

Град
    Варнааа, моретоооо, сините вълниииии!!
    Valkyrie, прочетох само последния ти пост и ми е достатъчно. Добре, а защо си мислиш, че всички трябва да ти оставят бакшиш?! Къде в сметката е написано "под 50ст. не връщаме"?! Я стига глупости.. Редакция: Чета нек'ви безумни неща от рода на 5х1 = 5 лв. Абе, вие нормални ли сте? Че аз като си свърша смяната в 12 часа таксито ми е повече от 5 лева! Бах, дано да нямам много клиенти като вас, че ще умра от глад! То таксито ти е повече от 5 лева, но никой клиент не е длъжен да ти го плати, като ти остави бакшиш. Как примерно някаква простакеса със селски манталитет, взета от улицата ще иска да и оставя 20ст. повече.. 20.. 20 ама.. Някои хора нямат тази привилегия да ходят на кафе или ресторант. Сметката ти и 100 лева да е никъде не е казано, че трябва да оставиш бакшиш. И в крайна сметка никой не ти е виновен, че взимаш минимална заплата. Шанс!
    Sasho1988

Варна..

Мега фен
    Град
    Utopia..
    нали знаеш, че на клиенти, какъвто съм и аз, ти си ни точно на фара
    като не си доволна от заплатата или бакшиша - търси друго и се оправяй
    а и не си точно ти тази, която ще определя в кое заведение дали и колко голям бакшиш да се оставя
    работил съм като барман и като започваха да ми се оплакват колежките ми писваше на ....
    "ето, заради тия скъсаняци, сега трябва да си плащам аз цигарите с моите си пари"
    еми, извинявай....
    както каза някой, когато ми дойде някоя кисела коза, която и едно "добър ден" не казва, ами : "какво ше пиете", точно ще и оставя 0 ст. бакшиш, ако ще и в най-елитното заведение да работи
    имало е момичета, които са били толкова готини и енергични, че съм им оставял бакшиш, по-голям от стойността на сметката ми..
    защото ме радват..
    ама е за такива като тебе, стотинките ще си събирам

като онзи пич, който си купи телевизор за 1300 лв. на по стотинки от 1 лв.

Въпросът не е в стойността на парите,а наглостта на персонала.Никой не им е длъжен ад им плаща бакшиш.Това е по преценка на клиента.Да не говорим,че никъде не е писано,че трябва да се оставя процент.В Германия,например така е прието,в някои заведение сервитьорките с иизкарват заплатата само от бакшиши,но тук не е Германия или която и да е друга европийска държава.Нито винаги персоналът се придържа към европейските неписани стандарти на поведение,нито клиентът.Да не говорим,че тук стандартът на живот е различен и не може да се очаква,че всеки иска да остави бакшиш.Пък в какви заведения ще ходиш си е твоя работа,поне тук,щом имаш пари за точната сметка.Много неща у нас не са както на запад,така че изобщо не ми говорете "трябва да се оставя "не-знам-си-къф процент""!Не намесвайте и 200 лева,защото сервитьорките съвсем не получават толкова(е,освен,ако не са в някое забутано кафене).Мнението ми за сервитьорките съвсем не е отрицателно,попадала съм на много милички и добри.Говоря за тези,незаслужили бакшиш,че и си го взимат.

Чакай малко е?!

Кой те кара да пътуваш с такси принцесо?
    На сила ли те карат да бачкаш тая мизерна работа? Ти си си избрала. На себе си се сърди, като не можеш друго, ще се грижиш за кефа на другите.

Повечето сервитьорки и стотинка не заслужавате (има и изключения).. както казаха, дошла няква кисела, или мънка, или няква са прай на интересна, или много мразя като още не съм седнал и тя долити и за 2 секунди нервничи да й кажа кво искам. Аз съм клиента, аз съм тоя дето ти изкарва хляба, без мен оставаш на пътя дето се вика, така, че аз съм важния - аз определям играта.

Нямаш право на претенции за бакшиша... че ти да не работиш като курва почасово... пф. За сметка 10 лв, кво.. 5 лв бакшиш ли да оставя хах. Разбирам да е над 50 поне и да си се държала добре, окей може и да стане, ама иначе просто няма основание, освен ако вземам 10 бона заплата, което за БГ се сещаш кво е..

Тва таксиметровите и сервитьорите са баси алчните понякога. Винаги имаш избор, не вини хората, вини себе си. Аз лично не оставям бакшиш, освен ако не съм си прекарал добре или са ме облусжили приятно и съм се почувствал като нормален бял човек.

Нищо лично към никой в момента. И моята работа е свързана с хора, ама при мен 80% се връщат дори да е по-скъпо... Винаги съм твърдял и ще твърдя, че по трудно от това да работиш с хора и за хората няма.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Град
    I don`t know where
    Какъв ярк контаст между последните две мнения.

pipilona, успокой се малко.И да, може и да е лигла, но постта над теб е много по-нормално написан и то на кирилица.Критиките са хубаво нещо, стига да са изразени по подходящ начин.

Град
    София
    ебати цирковете за 50 стинки

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Абе факт е, че никой друг нормален човек, каквото и да работи, не получава допълнително пари за свършена работа.
    Аз за Х лева на час трябва да науча децата на еди какво си.
    Сервитьорките за Х лева на час трябва да ми вземат поръчката, да ми донесат манджата, да сменят пепелника колкото често трябва и да ми отсервират. И толкова.
    Аз ако съм свършила мноооооооого добре работата си шефа ще ми даде повече кинти.
    Съответно и сервитьорките, ако са мноого добри ще получат бакшиш.

И обратното - аз ако крещя на децата и им се карам за глупости, ако съм кисела и правя всичко с досада ще ме уволнят.
    Защо за обслужващия персонал да важат други правила???

Saatana vittu perkele hate crew!

Re: Наглост безбожна....имат ли право сервитиьорките ....

Цитирай Първоначално написано от NaskoKaulitz
    Вчера бяхме на ресторант с едни момчета и накрая като дойде време да плащаме сметката събрахме бари ама нямахме точно, оставаха 50 стотинки и чакаме сервитьорката да ни върне, щото плащахме общо.Взе парите и ние чакаме да ни върне рестото а тя каза "мерси" и си замина.Как може а освен това беше темерут иначе щяхме скандал да и направим
    Леле отишли ми на ресторант и чакат ресто.... да бяхте отишли до кварталния магазин и да си бяхте купили по един кренвирш и безалкохолно,поне щяхте да си поделите поравно парите.Пишлемета с претенции

Начи вижте ся. Не искам да говоря за себе си, но както казах, в заведението, което работя, държат на доброто име, което са си изградили с времето, съответно имат високи изисквания към персонала. Ако бях такава мърла, кисела и намръщена, каквато ме описахте, нямаше да съм на работа там, щяха да ме уволнят на втория-третия ден още. Явно почти никой не ми е прочел първото мнение, където казвам, че СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ УДЪРЖАНЕТО НА ПАРИ ОТ СЕРВИТЬОРКИТЕ, КОИТО КЛИЕНТЪТ НЕ Е РЕШИЛ ДА ОСТАВИ.
    Освен това не си спомням някога да съм писала, че не съм доволна от работата си, въпреки че заплатата ми е минимална, а в повечето случаи процентът също е смешен. Работя за бакшиша. Съответно трябва да знам как да си го изкарам. Повече от доволна съм от парите, които правя, затова работя с желание. На тази възраст нямам кой знае какъв голям избор от професии, затова съм си избрала тази и мисля, че е най-доходоносната. Да си сервитьор е много сладка и лесна работа, стига да знаеш как да я работиш. Може би хората, които не са работили като сервитьори, нямат идея какви пари си докарваме, затова много се смях на коментарите за 5-те лева, или пък за 2000х1ст. = 20лв. (крадени). Не мисля за в бъдеще да работя като сервитьор, но за момента е доста добър вариант.
    Разбира се, ако някой от вас като клиент си иска 42-те стотинки ресто, го казва на сервитьора и си ги получава. На когото това не му харесва, може да си иска рестото. И ако нещо не му харесва в обслужването е свободен да не посещава повече това заведение или пък да се оплаче. Все пак и аз ходя по заведения и съм от другата страна, като клиент, знам как разваля вечерта едно лошо обслужване и колко повече скапва края й това сервитьорката сама да си вземе бакшиша. Но това, че не връщам по-малко от 50 ст., е практиката в заведението, в което работя. Това ми обясниха още първия ден на работа колегите сервитьори - така работи целият екип и аз нямам избор, трябва да се съобразявам с тях (не че не ми харесва). Тъй че не ми приписвайте неща, които не съм написала, нито пък съдете за моите възможности.
    Мисля да ви поканя да дойдете дружно да пийнете/хапнете в заведението, където работя, щото така всички говорим наизуст, без да сме видели за какво иде реч и кой какъв е. Няма да ви искам пари за такси, споко . Ще дойдете ли?

Мега фен Аватара на babity
    И аз имам един ден стаж като сервитьорка. Да си кажа, че някой път не върви да връщам ресто. Седнали 3ма мъже на години и ми правят стабилна сметка (в нашето заведение сметки над 10 - 15 лв са стабилни) и за 20 стинки не мисля, че съм ги ощетила кой знае колко. Да не говорим, че на редовни клиенти понякога се прави сметката с цение, на които се внася храната - без надценка от заведението. А от другата страна... Може да е смешно, ама като имам пари в мен винаги оставям повече. Може, да са 50 - 60 стотинки или лев, ама знам, че и сервитьорките душа носят и така по малко по малко им се събират парички. Веднъж оставихме бакшиш заради хубавата прическа на сервитьора

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си