- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Наглост безбожна....имат ли право сервитиьорките ....
Lysit0, само да вметна, че учителството при мен започна на шега, работя, въпреки че нямам нужда, а за удоволствие. Защото тази работа ми носи огромно удоволствие. А и реално погледнато в града няма къде да бъда по-заплатена на този етап. Дори и като сервитьорка. Имала съм много познати сервитьорки по заведения, дискотеки и прочие. Мога да ти кажа, че работят цяла нощ за по 15 лв. с бакшишите защото тук почти никой не оставя бакшиш, или ако го прави и в рамките на 10-20 стотинки.
Valkyrie, може и да сме спорили, но едва ли тогава съм подозирала, че си на 16. Ще пораснеш и ти и ще дойдеш на друг акъл![]()
Нямат право, но да не мислиш, че при всеки го правят този номер?
Ако дойде някоя мутра и не им каже "Задръж рестото" дали сервитьорката би си позволила да го задържи? Не нали защото знае после какво би последвало. Просто ви е видяла какви сте и е решила, че нито ще си отворите устата за 50ст. нито ще направите проблем. А и кой знае като се има предвид по възрастта ти (10-13 макс) дали сте преброили правилно стотинките?![]()
абе къв ти е проблема не мога да разбера 50 стотинки ли![]()
? с толкова пари кво ше си купиш бе
абе къв ти е проблема не мога да разбера 50 стотинки ли![]()
? с толкова пари кво ше си купиш бе
Оставям бакшиш само когато съм доволна или момичето си върши съвестно работата.
Един път едно момиче ни обърка поръчката, забрави хляба и какво ли още не, ама беше симпатична и се извиняваше, абе личеше си, че е свестно момичето. Ами беше забравила, но пък беше симпатична и и оставих някакъв бакшиш.
Иначе веднъж щях да разкъсам една дрисла за 70ст.Толкова нагло се държа това животно, а след това се опита да се направи на ударена за тея 70ст(или там колкото бяха)..
Като се сетя още ме е яд, за това няма да разказвам. Е, в крайна сметка разбра, че недоволствам и дойде кисело и ги върна.
![]()
Иначе има и някои които са направо смешни. Примерно сметката е 8,50, а аз оставям 10,50, за да разбере, че си искам рестото и идва и кисело ми хвърля парите на масата.А аз най-любезно и се усмихнам, и и казвам "Благодаря! Лека работа"...
Ами просто трябва да разберат, че трябва да се държат нормално, а не като темерути и да си заслужат бакшиша... А пък така да си взимат без да питат... Много мразя. Никой не им е длъжен, получават си заплата за това.![]()
Ее такива с кеф да ги треснеш![]()
иначе.. когато обслужването е добро .. има награда![]()
![]()
по рано един вместо бакшиш ни искаше скайповетепич .. кфо да ви кажа
![]()
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
^ което ми напомня за доброто старо време, когато кафето до училище работеше и с мацките сме ходели по партита, на рождени дни се канехме. Жалко, че го затвориха
Абе много сте интересни.. Како означава "Абе за 50ст. ли сте?"? Научете се да цените парите.. Как така някой ще ви прави фасони, а вие ще му давате пари за това?!
![]()
Някои хора работят за левче на час.. Тоест 50ст=30мин...
Аз обикновенно като ми е харесало момичето ( обслужване, външен вид, държание) оставям цяла банкнота и духвам без да чакам да ми връща..... друг е въпроса че обикновенно не ми се занимава да чакам за 50ст![]()
Е сега ако не ми кажеш заведение .. нема да ти говоря повечеПървоначално написано от Valkyrie
![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
въпросните хора ако имаха малко акъл в главата нямаше да работят за левче на часПървоначално написано от _showy_
а и най-малкото какво толкова можес да си позволиш за 50 стотинки ?! нищо смислено . А и да се правиш на идиот пред цяло заведение за 50 стотинки не мерси...къде ви е самочувствието ?!
Няма значение кой за какво работи.
Всичко си е разделено на общности така, че..
И в Африка пият по 2 капки вода на ден, ама ти се къпеш и ходиш лятно време на жасейнче да разхищаваш водата налиПо твоята логика.
* Разходите са според печалбите! *
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Ами можеш да си купиш баничка с 50ст... Ако не за теб, то на някой нуждаещ се, а сервитьорката за мен не влиза в графа "нуждаещ се"...Първоначално написано от evil lady in black
Освен това въпросът е принципен. Ясно е, че повечето хора, които се хранят в заведение не са за 50ст, но все пак..
Освен това не е нужно да се правиш на маймуна, за да си поискаш рестото. Има си и културни начини...
Тези, които се оплакват, че са само 50 всъщност са материалистите, защото не е факта че е зела 50 стотинки, а това че ги е зела без ти да мислиш, че ги е заслужила. Бакшиша не се взима от клиента, а си свършваш работата добре и го получаваш от него, как очакваш да тръснеш кафето на някой с намусена физиономия и да очакваш бакшиш? Ако клиента прецени, че не заслужаваш - няма да получиш "нали са само 50 стотинки"
Imma fuckin materialist.
a.k.a."'Cuz we're living in a material world And I am a material girl"![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Не се ли замисляте че когато влезнете в някои магазин и си купите нещо и оставите 10 стотинки повече продавачката ги зима но, когато нямате 10 стотинки тя чака да ги искарате няма да каже айде сега 10 стотинки друг път ще ги върнеш, това ме вбесява, че са алчни .....
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!
Е има и такива продавачи но повечето са нагли и прости...как може аз да отида и да поискам торбичка и те да ми кажат еми тя струва 5 стотинки не че съм за 5 стотинки но защо трябва да струва нещо торбичкатаПървоначално написано от Raybeez
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!
На няколко пъти съм попадал на таксиджии и няма как да ми върнат, и казват, че вината е тяхна, че нямат дребни пари и ми казват добре дай тия дребните и това е(50 стотинки-левче под това което трябва да дам) и в такива се убеждавам, че има и свестни хора.Първоначално написано от Raybeez
Мога само да кажа евалата на такива хора!Имаме нужда от повече като тях!Първоначално написано от 24white24
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Аз си имам правило винаги да оставям 10% от сметката като бакшиш.
Друг е въпросът,ако сервитьорката е няква заядлива,тросната иии.. абе гадна.![]()
Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...
Aз понеже съм бачкала доооста време като сервитъорка, винаги оставям бакшиш... Освен ако сервитъорката не е някаква хиперзла...
В Щатите оставяш задължително бакшиш- между 10% (тва ако си много недоволен), и 25%. Това е прекалено и не много по нашите стандарти, но пък заплатите на сервитъорите са не пове4е от 300- 350 лева- как според вас се живее с такива пари?![]()
Така че аз си оставям бакшиш по презумция, освен ако не съм особено недоволна...
Има нагли сервитъорки, които не ви връщат рестото (а са длъжни да го връщат), но нямате си идея колко нагли клиенти има (дето те правят луд и после си прибират стотинките)... И няма да почвам за отношението на хората към обслужващия перснал като цяло- ти си низша табла, аз мога да те правя луд ххахаха.....![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Че моята заплата чисто е толкова, а съм учителка!!! Учила съм за това и трудът ми се води високо квалифициран.........Не заслужавам ли и аз повече? Как живея с 350 лв някой пита ли ме. Е, вече имам подкуп-климатик срещу годишна оценка![]()
Парите никога не стигат, ако щеш и 3000 да вземаш. Тя какви разходи има за самоусъвършенстване? Аз трябва непрекъснато да купувам литература, да плащам интернет, да копирам, разпечатвам тестове. Тя само дето малко повече си протърква подметките........Че аз 15-20% от заплатата си харча само за това, за да съм подготвена на работа!!!!
Попитали 1 път директора на предприятие колко взема. Той казала-1000 лв. А на въпросът стигат ли ти казал-ами да живея нормално, да.
Попитали метача колко взема-200 лв. А стиган ли ти-да, стигат ми. Една висока квалификация трябва непрекъснато да се поддържа и развива. Мениджърът трябва винаги да е в час, а при сервитьорките какво ново? Само дето взеха да си пишат сметките на компютър, а не на касов апарат...
абе гледайте сега, въпроса е принципен- тука някакви перхидролени кифли си мислят че съм им задължен да оставям от сметка 3 лева (2 кафета примерно) 2 лв бакшиш и да не ми върнат от 5! ебати наглостта, а пък върха е като примерно съм на кеф и оставя 5 лева за 2 кафета и ги взимат без усмивка или "благодаря", некво такова все едно съм длъжен, че тва са 40% бакшиш бе! къде отиваш ти може би![]()
бил съм и в други страни, там първо ти връщат до стотинка и чак ако решиш да оставиш върнатите пари се усмихват, благодарят и тн. на много места има също и къде да напишеш рецензия за сервитьора който те е обслужил, управителя преглежда от кого са доволни хората и от кого не. вероятно после заплатите се разминават в полза на добре отнасящия се сервитьор, това е много важна част от бизнеса и там се спазва правилото "клиента винаги е прав", кой иначе би отишъл пак на място с кисел персонал? ама тука някакви псевдобизнесмени разбират бизнеса по свой начин...
но има и готини сервитьорки, веднъж една беше толкова мила и се усмихваше всеки път като носи нещо и го сервираше с желание - следователно получи и 50 лева бакшиш (при сметка около 100 лева) а и беше ослепително яка, исках да и взема телефона ама не посмях![]()
ама има и тъпаци дето заслужават коронния номер - 1ст бакшиш и сметка възможно с най малки монети събрана, в един есторант така оставихме на някакъв с акцент (явно от дълбоката провинция) 1ст и се смяхме много ехидно докато бройкаше стотинките, беше яко ама си го беше заслужил !
тва е