Първоначално написано от
Raybeez
H8 is gr8!
Злобата, омразата и всички подобни негативни емоции са също толкова естествени, както и любов, радост и т.н., но в повечето случай са по-градивни и мотивиращи.
Аз съм си злобно човече и обичам да се показвам лошотията, както и да се гавря с по-слабите и бла-бла...
Омразата е много чисто усещане и емоция, омразата не може да е лицемерна или пък меркантилна, което в определени моменти ми се струва като достатъчно убедителен довод относно нейното превъзходство над любовта (примерно). Всъщност двете са едновременно толкова еднакви и толкова различни като две крайности, но омразата и злобата май са с една идея по-естествени и истински.
Относно завистта- не знам какво да кажа. Завиждал съм и определено е било за глупости, но това е нещо, което не ми се е случвало често, поради простата причина, че човек със самочувствие като моето е трудно да завижда за нещо. Просто завистта ме сваля на нивото на обикновения човек, който би се впечатлил от дадена величина (т.е. придобивка, качество и т.н.). Някак си не ми се връзва с моите очи да съм най-великия и да завиждам на някой друг- това е абсурдно противоречие.