- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как са спестя поне малко пари бе ???
и на мене не ми стигат по 5 кинта на ден ама тва е щото пуша ;д
Обичам !
Вземай си по 2 или 3лв примерно, а другите си ги оставяй вкъщи
Your life's an open book,
don't close it before it's done!
аз прая следното:
Наще ми дават по 2 и 50
вземам си 50 стотинки колкото да имам за извънредни случай :Д
и на излизане от блока си слагам другите 2 в пощата :Д
и кат се прибера от даскало си ги вземам !
и btw от 2 години го прая тва, пощата ми не се заключва и парите винаги са си ТАМ!!! (егати)![]()
На акъл като не сте, с кво от мен сте по - големи???!!
Дават ми 15 лв. за седмицата, от които за храна отиват около 2.50 (за цялата седмица) и най-много да си купя дъфки. Така освен ако не съм излизала някъде през седмицата успявам да спестя около 10 лв., а за уикенда ако излизам ми дават отделно пари (5 лв. примерно)![]()
Хаха на мен ми дават колкото искам (е не повече от 10лв защото не ми трябват повече)Но си пазя и ако ми останат не искам.Ако ме питат дали имам си казвам истината
![]()
А по темата: Яж сутринта и след като се прибереш от даскало![]()
хаха.. на мен ми дават по 1 лев - 1.50..И не ям нищо, защото си събирам пари за лап топ.. а вие с 5 лева не можете да изкарате.. лол лол..
Замисли се.. има деца на които родителите им не могат да си позволят и по 1лв да им дават... другото което е... както всички ти казаха яж във вас или си прави за ядене.. преди и аз бях така всяко междучасие трябваше да ям нещо но ми стигаха и 2 лв спри да се глезиш и си измисли нещо за което да събираш пари.. пробвай се да не ядеш 1 ден в дскл после 2 после 3 дена и ще свикнеш да не ядеш.. и ще спрееш да обръщаш внимание на др. които се тъпчан.. и края на седмицата ще си доволна.. има и друго.. стани разносвач на вестници на някои голям супермаркет.. или дистрибутор на avon ако не можеш да издържиш на малко ограничение![]()
I search but never find..hurt but never cry..it hurts but I never show.. its pain youll never know..if only you can see just how lonely and how cold..
Аз от 7 години си събирам джобните в касичка. Всеки ден наще ми дават по два лева и всеки път си слагам едно левче в касичката. Отделно всички припечелени пари (от басове, от рождени дни ако са ми давали) си ги слагам там. За седем години успях да събера 1200 лева. С тези пари преди един месец си купих лаптоп за 1000 лева. Останалите 200 лева съм решила да ги изхарча за уроци другата година, защото нащe нямат възможност да ми плащат. Та така, малко по малко ако имаш волята да не си купуваш почти нищо в училище ще събереш достатъчно пари.
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
май и това ти е много. Аз на времето взимах по 2 лева на ден и ми стигаха, че си и спестявах, ти с 5 не можеш. Пък и се радвай, че изобщо ти даваш, щом те знаят, че си пазарувала треволяци. Какво ти пречи с тия 5 лева да изядеш една пица, да ядеш преди даскало вкъщи и като се прибереш пак, така спестяваш средно 3 и 50, не мислиш ли![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Неблагодарност.. Има деца, които се чудят само какво да намерят за ядене от кошовете по улиците, такива, които са забравили вкуса на стар хляб.. Вие глупости си взимате..
s3xy, всичко това 100% е някаква безсмислица и изгъзица за пред другите най-вероятно..
Ето, мен могат да ми дадат също 5 лева, но ми дават 2 и се връщам или с 1, или с 1,50Щото не се нуждая от друго да си взема. Особено ако съм ял сутрин ей така случайно. На даскало може да си взема нещо сладко и това е...
Големия джоб ни е 1,20лв - понякога като си взема, след него си взимам да кажем вафла мура и студен чай, но не от истинския и съм изхарчил 2 лева. Но това е рядко да си взема голям - с другия, който е 1лв се натъпквам и останалите пари или си ги прибирам, или ако излизам искам още от наще и ги харча навън.
Кво му е трудното да си направиш сметка и да не ги харчиш всичките? Толкова ли са високи цените в тая пуста София.. Аз ако исках да ми дават и на мен 5, щяха да ми остават 4, 4х5 = 20лв за уикенда ми остават...
С пестене съм си събрал и 750лв от средата на 2010 до сега. И когато имам нужда от повече пари, отивам там където са ми сложени и поисквам, колкото ми трябват...
На кратко - прави си сметка и ще си спестиш...
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd
Дръж снимка на майка си или баща си (зависи кой е по-страшен) в портмонето си И не се оплаквай от джобните си,защото на мен не са ми давали пари от мноого отдавна и за даскало ми дават по 1 лев
Пич,аз ако получа 5 лева за целия месец,ей така на аванта се радвам.Ако имах на ден по 5 лева,щях да имам хеликоптер до сега.
Това ,което не ни убива , ни ебава майката .
Някои от Вас да има някаква идея как да изкарвам пари, защото ми писна да искам от нашите ? На 16 съм предложете нещо - например изкарват ли се пари от нета и т.н. Мерси предварително : )
да! съгласна съм! И аз съм така, а този се оплаква![]()
![]()
![]()
![]()
Ами от нета можеш да изкараш парри като продаваш твои стари вещи които не ти трябват например книги,дрехи,сисания...такив работи![]()
Аз винаги съм се чувствала бедна, заради това че не получавам абсолютно никакви пари. Не ям в даскало, и ако случайно ми дадат нещо, то ще е от сорта на 30-40 ст. и аз си ги събирам! Мен питаш ли ме?????????
Самоконтрол
Трябва да викаш YРА ; до сега четох една друга тема , където едно момиче се оплаква че й дават по 1,5 лв. на ден ..а ти се оплакваш ... и какво ги правиш тези пари ? Само не ми казвай , че ги харчиш всичките за храна ..![]()
едно да пуши, друго е техните да си мислят че пуши
аз правех така 6.50 за даск от тях 2.50 са ми за превоз
3 лева оставям в нас и си взимам 1 за баничка (или там какво ще ям)
друг вариант е да говориш с вашите да ти дават и пари и когато излизаш навънка (не само за даскало)![]()
поне дедо така прави![]()
Моите просто ми дават пари и като ги свърша им казвам .. лесна работа ..