- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Да бъдем ли толерантни?
Може да се каже, че трябва така да ме разбираш, но е малко по-сложно за обяснение. Както казах не помня в тази или дв друга тема, за славяни се считат и тези славяни които имат исторически корени с угрофини, прибалтийски племена, викинги, прабългари, германски племена, а всички останали раси, раси арабската, негроидната, азиатскат, латинската не влизат в славянската общтност.
Славяни с присъствие на корени с германи - чехи, поляци и словаци. Славяни с присъствие на прабългари - българи, руснаци, сърби, и другите балкански народи (без гръцки, албански и турски). Славяни с присъствие на угрофини, прибалтийски племена - руснаци, белорусци, украинци. На последното събиране на неославяните се взе решение към славянските народи да влезнат абхазците и осетинците.
Всъщност славяните имат общ етнически корен с германите и балтите, някъде съм чувал (но не съм сигурен), че и с траките, тоест, че произлизат от една и съща стара етническа общност. За угро-фините- те са си отделни, част от урало-алтайската езиково-етническа общност. Както и да е, това го казвам просто за информация.
Иначе абхазците и осетинците (поне етническите от тях) са съвсем различни по етнос от славяните- те са си класически представители на иранската езиково-етническа общност, ама както и да е, щом сте решили и тях да ги правите славяни- ок... Въпроса е те самите за какви се смятат.
Народите по принцип не се мразят и са толерантни едни към друг. По-скоро нацийте, обединени в държави може да не се обичат поради това, че всяка държава и народ в нея си гледат интереса, и искат да са над останалите за тяхното общо благо. Омразата обират властимащите. Аз примерно съм толерантен към турците. Омразата идва от политиката.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Това че съм член на Движение за съпротива "23 септември" не ми перчи да симпатизирам на неославяните и да съм и в техните редици.
Това че съм член на Движение за съпротива "23 септември" не ми пречи да симпатизирам на неославяните и да съм и в техните редици.
Толерантност не означава губене на идентичност.Не трябва да бъдем толерантни.Не съм крайна ама България страда от тази толерантност.
Място за толерантност в българското сърце вече НЯМА. Няма защото ни писна да бъдем тъпкани от турци и цигани, на които в знак на толерантност им разрешихме новини на турски език, свободно да изповядват религията си, да говорят свободно езика си, да ходят със забрадки, тюрбани и всякви други атрибути. НЯМА място за толерантност, защото от толерантност България стана Българистан!!! Единствената толерантнсот към сираците, болните, няма значение онкоболни, някой вид хепатит, СПИН или нещо друго, към бедните, отхвърлените от обществото, НО КЪМ лайна НИКОГА!!!