- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Без билет-глоба?
Здравейте!
Във Вторник ме свали контрола понеже бях без билет и искаше да ми пише акт за 100лв,казах и,че е абсурдно да платя подобна сума и след далаг спор ми вика:не заслужаваш но от мен да мине и ми гепи личната карта и ми преписа името и даскалото кадето уча и вика идваш на М.Луиза в Събота (понеже четвартак не можех)и заплащаш глоба в размер от 10лв на портала(на мен или на колежката).В случей че не дойдеш пиша акт за 100лв.
Та въпроса ми е:Какво ще стане ако не ги платя тези 10лв в събота.Другото е -такава ли е процедурта понеже тука имам чувството че има нещо гнило.-Ако не платя тези 10 или 100лева това може ли някакси да ми навреди-да пишат на училището ми и тем подобни?
Ако слезеш от превозното средство, не могат да те глобяват, нито да ти пишат актове!
![]()
![]()
ненормалници...ако трябва да платиш наистина 100 лева..то това е стократно
![]()
![]()
![]()
....не е възможно.Една позната имаше билет, беше го хвърлила на земята и каза че няма, но контролата искаше 3 лева, не 100
![]()
All you need is a smile...
Предишният ник: buBblE..gUm
Глобата би трябвало да е 10 лв, струва ми се невъзможно да е 100.
![]()
Робинята на Quench
Аз още чакам по пощата три наказателни постановления, и май ще си остана с чакането... Иначе недей да ходиш и никви пари не им давай щото тия 10 лева ще си ги приберат в джоба.
еми и аз смятам че ще си ги приберат в джоба затова не смятам да ги плащам-оговорка от сорта на място и точен час(13:45) на портала ми звучи супер изкуствено.гаджето на майка ми е адвокат и ме попита дали ми е написала акт -не-и ми каза че за да ме глоби тр да ми вземе личните данни и да се разпиша на 1 документ(аз на нищо не сам се разписвала) и той ми каза че по същия начин могат да ти вземат данните от някъде си и да кажат че си се возил без билет но без подпис е незаконно и нямат право да ми искат каквито и да е пари + това след като сляза от превозното средство не може да ме глобят -това е все 1 да дойдат в къщи да ме глобят че седя там.-общо взето няма да плащам нищо ,а ако ми пишат акт което изобщо не ми се вярва да стане имам си адвокатче в семейството и със съд всичко се решавав случея те се в нарушение-не са си свършили работата както трябва и както е по закон
Първоначално написано от Blab
Това пък защо ?
Да, наистина като те глобяват няма смисъл да слизаш, защото ти заплатиш ли си глобата си имаш билет за превозното средство, няма логика да слизаш, да плащаш и да чакаш следващото ..
И все пак не съм съгласна, че слезнеш ли нямат право да те глобят, защото така всеки, който не бърза, ще си се вози без билет и на късмет, кой път го свалят, кой път мине между капките..
Просто няма логика в казаното...
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Преди 2 години на приятеля ми му бяха писали акт за вандализъм от Полицията.. още чака да му пратят..там квото е трябвало да му пратят. Та за един билет едва ли ще имаш някакви проблеми.
In the grace
Of this love
We rise in pain
And death is not far away
And soon we'll sleep
And never wake up again
nikav akt nqma da ti pi6at spoko.... 6tom ne si se rapisala.... mani gi kvo ti govorqt...
ian4e dr pat kato se vozi6 bez bilet kato iskat da te globqt ne im davai li4na karta 6toto nqma6 primerno i pari nqma6 i 18 nqma6 taka4e po zakona za zakrila na deteto nemogat da te zavedat nikade bez tvoe saglasie vkliu4itelno da te nakart da sleze6 ili da iskat da se vodite do posledna spirka za6toto moje6 da gi sadi6 za opit za otvli4ane...nie s edni fr redovno minavame s toq nomer... mn e veselo da si znae6 pravata kogato ti iznasq...
![]()
Цената на билет за еднократно пътуване-1 лев
Цената на глобата, заплащаща се непосредствено след константиране липсата на билет-10 лева
Цената на акта-100 лева
Последните две са както следва десоткратно и стократно стойността на билета за еднократно возене.
В превозните средства, зад гърба на шофьора/ватмана има залепени стикери, на които е посочена ивформацията, която вече дадох, плюс сроковете за заплащане на акта, плюс законовата норма, даваща правото на съответните власти да изискват заплащане на дължата сума.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
хаха този коментар много ме развеселиПървоначално написано от jim_beam
![]()
иначето както казах имам "роднина" адвокат и той каза че нещата седят така-имат право да те глобят само докато си в автобуса или другата опция е да те свалят от автобуса но не и двете едновременно (по закон не могат да те глобят след като не си в автобуса вече)другото е че е трябвало да ми издаде акт след като сам нямала вазможност да си платя на място (тя не го е направила),а и съм на 15 години такаче какво очаква от мен сега да и извадя 1 пачка със стотачки и да и дам ли?другото е че няма право да ми дарпа чантата и да ми я преравя евентуално понеже това е нарушение на закона след като аз не съм дала сагласието си-общо взето и аз и контролата сме в нарушение само дето те са в много по голямо нарушение от мен ,а и не могат да докажат по никакъв начин че аз съм направила каквото и да било и че съм била без билет след като липсва моя подпис където и да било.Само да дръзне да ми прати акт на парцал ще я направя![]()
Точно така е. Като бях малка и се возих с автобус, когато седях най-отпред все ги четях тия, понеже ми беше скучно.Първоначално написано от Seducti0n
Ходи и си плати 10-те лева, а следващия път си извади карта.![]()
Ти добре ли си, нищо няма да плащаш. Акт се пише на място, как ще го пише тя след цифра време? Как ще удостовери, че е наистина...? Тя по тая логика на всеки може да напише акт, возил се невозил...жената е решила да изкара някой лев просто...
Моя приятелка вчера и беше последното дело и осъди СКГТ за написан актДръжте на правата си
![]()
ооо аз веднъж така жестоко се прецаках и се разделих с 5 лева. Свалиха мен и една приятелка и аз нали първо по милия начин пробвам, после викам че искам да говоря насаме с мойта приятелка и и викам да бягаме, ма тя се притесни нещо и не избягахме и платихме общо 10лева. Аз нямам лична карта, ако иска да ми пише акт, как ще ми разбере данните? възможно ли е наистина да извика полиция, щото те така плашат хората. а пък насила лична карта не може да ми вземе, акт ако тръгне да ми пише ест че няма да си кажа истинските данни. Между другото недей да плащаш нищо, това е неква постановка само да си прибере малко парички.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
между другото редовно чета правилата дето са залепени отзад зад щофиора. Знаете ли че пише ако непълнолетни лица биват свалени, отговарят родителите им ако съзнателно са допуснали возенето без билет. В такъв случай и да ти вземат данните, не могат да задължат родителите ти да платят, защото не са били с тебе в автобуса и не са знаели че се возиш без билет.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Ебаси.. хубаво свиквайте от малки да не си плащате задълженията към държавата.. днес няма да си платите 10лв глоба, след 10 години като станете пълнолетни няма да си платите 50лв акт на КАТ и накрая ще ми цъфнете в блока с 4000лв задължение към ТОПЛОФИКАЦИЯ, ще ми спрат парното заради вас и .. мъките ви ще приключат най-сетне.
ГРАТИС знаете ли какво значи - в тълковния речник пише, че е мръсна дума. Като идете в ресторант плащате ли си храната или и там сте гратисчии... селски тарикатлък му викам аз, освен всичко друго е и унизително, но за да изпиташ унижение - първо трябва да имаш себеуважение.
![]()
+1 Държавата ни е на това дередже, заради такива като вас. Няма да си плаща, къде в цивилизована държава го има това нещо? Дори и да си непълнолетен родителите плащат. Но като ви гледам, ми е ясно какви са ви родителите. Пикльовци.Първоначално написано от machoka
![]()
Да, ама как да ти кажа, в другите държави не се злоупотребява със законите, за да си приберат паричките някакви си чиновници.
Да така е. И двете страни не са прави. И гратисчии и чиновници. Но българският чиновник, е нема такова животно.![]()
1.akta trqbva da e podpisan ot svidetel, nqma kak da ti go napi6e posle spored men
2. Ti si nqkav idiot da si predostavi6 li4nata karta i da ti zapi6at vsi4ki danni...
The Spark
Веднъж с мама отивахме у леля и хванаха една циганка без билет, и тя нямаше пари, обаче контрольора каза на шофьора да не отваря вратата, до която тя беше и така я закара около 5 спирки по-далече и накрая циганката ревна та я пуснахатоя случай няма да го забравя никога, адския сеир беше
![]()
da de horata si pla6tat ama v kakvi avtobusi se vozqt horata a...Първоначално написано от machoka
edna moq fr dnes e 4akala 45 minuti trolei 1.... taka4e nevijdam za kakvo govorime prosto... nemoje da visi6 po teq spirki tolkoz vreme i posle da se vodi6 v nqkakav razbit trolei NA STUDENO i da ti vzemat 1 lev......
eto taq ciganiq ve4e naistina q nqma nikade...
a za KAT kato ti zadadt ve4niq vapros kvo 6e praime sega mu raga6 20 leva i ti dovolen i toi dovolen.... a za parnoto nqma da po4vam 4e nali...![]()