- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Без билет-глоба?
А какво правим тези, които си дупчим билетче, но пак мръзнем по спирките и се возим в мръсотията ? Тези, които не дупчат билети не били прави и като не им харесвало да не се возят, е ок, на мен също не ми харесва, но нямам избор тъй като няма как да се прибера от единия край но София до другия пеша, още по-малко на тоя студ дето е навънка... Купувам си билетче, качвам се, дупча си го и кво ? Бутам се като ненормална, вътре смърди на не знам какво, мръсно е, студено е...Значи аз чакам по 40 минути на студа, за да изпитам всичко това, отделям по 1 лв за билет, дупча си го, качва се контрола, проверява ме и в същия момент подминава циганина до мене ? Това честно ли е тогава? За това се пораждат тия мисли у българите да се возят гратис - първо щото повечето от автобусите са мизерни и второ щото една част от населението се толерира за сметка на другата... А много добре се знаеме българите как разсъждаваме и че в повечето случаи не мислим кое е правилно и кое не, а си казваме "а щом той се вози гратис що па аз да си плащам да не съм балък"...
Имало задръствания за това били закъснявали автобусите... Ми аз пък мога да ви кажа, че специално тука в моя район няма никакви задръстванния щото на едно 3-4 автобуса последните спирки са им в тоя район, но въпреки това ги няма по 40-50 минути... А пък да не казвам колко пъти съм ставала свидетелка как идват един след друг всичките... Аз живея във Враждебна, в момента пътувам с маршрутки, но преди 2-3 години се прибирах от училище с градския. На спирката на кв Левски съм чакала по 1 час автобус за квартала-вися си аз половин-един час и после идват по 2-3 автобуса (различни линии, но всичките ми вършат работа) един след друг... Така че не навсякъди задръствянията са проблем. В центъра - да, там са си проблем, но в по-крайните квартали те са най-малкия проблем.
Колкото до явторката - спокойно, никакъв акт няма да получиш. А специално за това, с което плашат - полиция, лично полицай ми е казвал, че това са само заплахи и че за да те заведат в районно трябва да си направил нещо, едва ли някой ще се занимава с теб заради това, че си пътувал без билет. По тая логика ако водеха всеки втори нередовен пътник там районните щяха да са нон-стоп пълни...
Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..
Мацко, с основание не доволстваш, но все пак не спираш да ползваш градски транспорт, защото както каза си принуена да го правиш.И да, знам, че условията са повече от неприятни, че има шофьори, злоупотребяващи с времето за почивка, но вкичко това, не означава, че и ти трябва да правиш на пук на системата, да искаш да я промениш, а с нищо да не спомагаш, така желаната промяна да е към по-добро...![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Аз пък напоследък попадам все на готини шофьори.![]()
1. Една баба пита дали мина през нашта спира едни тролей, при което шофьорката/изрусена мацка на към 30/ й обясни, че е през следващата, но да се качи при нея./да не дупчи билет за една спирка/
2. Тролей беше за гараж, но ни качи, за да не мръзнем, въпреки че както ни обясни затова няма да му платят, а само ще свърши по-късно като спира на всяка спирка.
3. При нас е крайна спирка, но заради тея задръствания вече не правят почивки, за да могат да спазят графика. А те какво са виновни, че е толкова труднопроходимо през Университета и Орлов мост.
Не че и аз не съм се ядосвала, деТова се случва често, но все пак има и готини
![]()
Ами аз не правя на пук - аз си купувам билетче и си го дупча обаче очаквам, че и на мен ще ми се отвърне с нещо нали ? Нали точно за това даваме по 1 лв - тия пари къде отиват? Не трябва ли да подържат с тях автобусите? Не претендирам за супер лъскавите автобуси, но поне да е чистичко и топличко през зимата... Не отричам и,че същите тези автобуси, от които се оплакваме сега преди време са били перфектни и благодарение на разни келешчета са станали такива, но не може заради тях да страдат и останалите... А пък и тия простотии дето правят контрольорите също трябва да се спрат - като за начало всички да сме равни, а не циганите да се толерират, а останалите не...
Едва ли някого ще стане - единственото, което ни остава е да се возим и да си мълчим.
Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..
Според мен, не че съм запознат де... ама
Парите отиват за заплати, бензин,нафта или там квото позлват, подръжка( масла, резервни части етц..) и други работи за които вероятно дори и не подозирам, и най-най на финала стои идеята за купуване на нови автобуси..
The Spark
Виж, не те упреквам за дето си изказваш мнението, а ми е тъпо за това, че е като глас в пустиня.Естествено е, че както ти, така и аз и всички останали возещи се с билетзаслужаваме по-добро качество, но прогнозите на звездите по това отношение, не са много обнадеждаващи...Първоначално написано от PeopleAlwaysLeave
Под 'нови автобуси' или 'автобуси,които са били перфектни' нали знаете,че се разбира найста употреба от (в повечето случаи) Германия.Само онуй трамвайче дет го спряха(или ще го спират нз,не пътувам с трамвай) и беше ново беше хрватско.
Кое е това трамвайче?Първоначално написано от Jamalska
БТВ-Като стана въпрос за трамваи, има едно минава от време на време в района около Съдебната.Едно такова, все едно от приказките е излезнало, много ми е чудно, по какви поводи влиза в действие?![]()
Не ми се обясняваше, затова ти намерих статия.
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=575477
Аз се возих вече в него и определено е доста добре.![]()
Ами именно,едно синичко с климатик.Та то е тук от Хърватия и уж щеше да остава,ама последно четох,че нещо не се е получило и ще го връщаме.
Страхотно е то.
През нас минава, за курсовете ми е идеално.
Шадоуче-Благодаря, че си си направила труда.![]()
Като самолет е.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
И в 2 пъти, в които се качих имаше контрола!![]()
![]()
oki te otivat za nafta ama te 6ofiorite q prodavat.... i si zimat parite za sebe si... taka4e v taq skapana darjava ni6to ne e kato horata...... zatova nikakav bilet i tva si e.......Първоначално написано от 5StaR
Това е държавна организация и парите идват главно от държавата. Не си мислете, че единствените им приходи идват от въпросното 1 левче.
Като се постегнат малко машините и се увеличи сериозността на контрола работите ще се оправят. Но няма кой да се сети, защото са прекалено заети..
А и кво им пука като си се движат с мерцедесите/БМВ-тата с една пилотна кола само на зелен светофар..![]()
Има ги найстина,но има и такива,който въобще не спират за почивка.И кво правят те?! Киснат в задръствания,не почиват и накрая хората ги увикват защо толкова са чакали... + всичко друго и заплатите им не са високи...Значи и те в някой случай не са виновни,никой не е виновен че в пиковите часове има огромни задръствания. И ако се возите рано сутрин в градския транспорт,значи трябва да знаете че повечето цепят секундата...ама после с тея задръствания...Първоначално написано от Seducti0n
Освен всичко друго как искате да се возите в нови и хубави автобуси като половината не плащат.От къде да дойдат тея пари?!
Също така има и доста нови автобуси,но естествено че не могат да сменят абсолютно всички,за да са доволни тея дето не плащат така или иначе... 74,73,83 са доста прилични повечето,пуснали са и няколко нови 98; 204 и 604 също не са лоши.За другите не мога да кажа,защото не се возя с всички.
И за да не ме разбере някой погрешно-и аз не съм доволна,но моето недоволство е най-вече от това че трябва всяка вечер да си чакам автобуса на спирка пълна с цигани(ако някой има път през Хладилника сигурно знае) и после да се возя с тях... и после се чудиме защо такава смрад се носи в градския-ми като се качват какви ли не...![]()
![]()