Maybelline Pure Makeup е хубав. Евтин е и изравнява кожата, но не покрива добре пъпки. Но пък за това си купи някакъв коректор. Става за горещо време. Има достатъчно но не много цветове от които да си избереш. Струва около 8 лв.
L'Oreal True Match Liquid Foundation покрива много добре и не наслоява. Според мен не става за топло време, но пък сега е зима така че няма значение. Шишенцето не е особено хубаво, но все пак. Важното е да избереш правилният цвят. Разделени са на warm, natural и cool undertones. Warm - кожата ти стой по жълта. Повечето хора имат такава. Май беше че вените ти изглеждат зелени под кожата или нещо такова. Cool - кожата ти е по-синя или розова. Тук вече знам че вените изглеждат сини. Natural по средата. Има също и тест със лист хартия който можеш да си направиш за да разбереш... защото така знаеш кой цветове сенки примерно най-много отиват на кожата ти... или руж примерно. Струва около хмм 18 лв или по-малко.
Clinique Superfit Foundation е доста добър фдт. Малко цветове, но винаги можеш да смесиш два цвята. Хмм, малко трудно се нанася, но пък покрива по-добре от двата по-горе, но не се забелязва. Разбира се че и цената е по-висока мисля че е около 30 лв.
Иначе аз съм на принципа че продукти от безизвестна марка в цял свят не си слагам на лицето... и пак не се знае дали ще е добре за лицето ми... така че предпочитам фдт, пудри, коректори и тн на Clinique и Lancome... като нещата на Lancome са ми любими... но това е над лимита ти за цена. Но ако решиш да изхарчиш още малко, определено пробвай Lancome не вярвам да зъжаляваш... но кой знае. Всяка кожа е различна.