.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34
    Голям фен Аватара на petet
    Град
    Къде ли не

Махане на очила!

Хора,кажете има ли някакви варианти за делитване на диоптри-късогледство 4.5.Вече 9 години нося и направо ми е В-Т-Р-Ъ-С-Н-А-Л-О!
    За лазер дори н есъм си помислил,щото не диоптрите,а очите ще си премахна като ми изгори очното дъно...
    Чувал съм,че с ядене на огромни количества моркови се смъквали (поне една позната така ги е махнала) амааа уф

Повече от фен
    Град
    Варна
    Ми значи аз за морковите пък съм чувала,че давали по-голяма видимост вечер .Можеш да пробваш с гимнастика на очите,правиш движения нагоре-надолу,настрани.-Аз като малка имах 5диоптъра ,но сега е на 2 и половина и от 2 одини нося лещи,което определено е по-добре от очила,а дали е по-ефикасно незнам. Дано съм ти помогнала!

Супер фен Аватара на splendour
    Град
    dobri4
    az praq yprajneniq otskoro
    http://impulse.bg/bebcho0o0
    Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
    Отговор: Защото топките са му на елхата.

Град
    Къде ли не
    Това с упражненият не съм го чувал.Не не е въпроса до очилата.Не мога да си бъркам в очите за лещи.
    Говяря тотално махане.Т.е да не си зависим от някви си прозрачни простотии и като станеш сутрин,първото нещо да не ти е къде са ми цайасата или пък да си сложиш лещите...ддз...
    ще пробвам тая гимнастика...уффе

Мега фен Аватара на EarthShaker
    а линк за упражнения някой?

Упражнения съм правил и правя само "британско знаме", гледане на свещ на черен фон, изгреви, залези... Очите ми бяха оперирани след инцидент и виждах доста зле. Сега съм на -1,5 и на 2-те очи (късогледство). Махнал съм почти 2 диоптъра.

Имам книги на тази тематика в pdf формат, но са на руски. Ако някой има желание да му ги пратя да каже мейл...

Според мен щом си носил очила, доста повече труд ще трябва да положиш за да свалиш диоптрите... Имай предвид има си някои условия, особено с времето пред компютъра.

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Аз нося лещи.те НЕ вредят,а напротив има случаи, в които помагат.Плюс това са по удобни от очилата.Отначалото ти е малко кофти със слагането, но после свикваш.НЕ боли.А относно с морковите да, помага.Пих една година всеки ден по един сок и диоптера ми не е скочил.А за компа имам очила с анти-рефлексни стъкла, специално за комп.Незнам дали помагат но имам чуството че предпазват наистина.Препоръчвам ти лещи, а лазерната операция трябва да е в краен случай.Аз вероятно ще си правя но има време..тя е за над 18 годишна възраст,а сега съм на 13.. айдИ успех
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Супер фен Аватара на splendour
    Град
    dobri4
    za jalost ne vseki moje da si pozvoli le6ti
    az primerno nosq o4ilata samo pred kompa i tv to [obiknovenno v nas po4ti postoqnno gi nosq] i za d1skata v daskalo.ne mi pre4i da s1m s o4ila,no e po-dobre da vijdam normalno.otnosno yprajneniqta az znam samo gledane na lqvo posle na dqsno i taka 30 p1ti.posle nagore i nadolo 30 p1ti.v kr1g 30 p1ti miga6 30 p1ti i taka... ako nqko znae i drygi da spodeli
    http://impulse.bg/bebcho0o0
    Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
    Отговор: Защото топките са му на елхата.

Град
    Къде ли не
    + това при лещите има ммого по-голяма вероятност от инфекции и възпаления,а и не може да си тръкнеш окото когато ти влеззе прашинка,да се къпеш с тях,трябва да стоят 5 часа след като бъдат свалени в разтвор,айде когато спа няма проблем,ама ако се наложи да ги сваля?! после какво ще правя

Повече от фен
    Град
    Варна
    http://internetreklama.com/internet/health/eyes/
    http://health.actualno.com/news_148199.html
    Тука има упражнения също има много добри отзиви за книгата на Норбеков.Аз мисля да си я купя и дано да има ефект
    Тука има няколко съвета копнах от един форум (за тези, на които не им се търси ) :

Има няколко прости неща, които можете да правите при голяма натовареност на очите:
    1. Мигайте колкото може по-често, така очите почиват.
    2. На всеки половин час плискайте всяко око по десетина - петнайсет пъти със студена вода.
    3. При изгрев и при залез, гледайте слънцето, колкото може по-дълго без да мигате. Окото обича светлината и топлината на слънцето, те му помагат да се отпусне.
    4. Вдигнете очи нагоре и гледайте в точката между очите. Натягайте докрай и дръжте колкото може повече. Целта е очите мускули да се напрегнат максимално силно и дълго, за да могат автоматично да се отпуснат след това.
    5. Гледайте пламъка на свещ, поставен пред вас, без да мигате. Дори и очите ви да почнат да сълзят, продължавайте. Опитайте да разделите образа на лявото и дясното око. Гледайте без да мигате в пространството между двата пламъка.
    6. Колкото може по-често слагайте длани върху очите си. Добре е никаква светлина да не стига до тях, но да не ги притискате. Ако виждате светлинки или петънца, това не е добре. Идеалното състоятие е да виждате чисто черен фон.
    7. Когато се разхождате, се опитайте без да мигате да обхванете с очите си цялата полусфера пред вас. Това означава, ако вдигнете двете си ръце настрани - да гледате напред и да виждате дланите си. Опитайте да ходите по този начин максимално дълго време без да фокусирате зрението си върху конкретен обект.
    8. Ходете на планина и гледайте надалече - сливането на небето и земята, далечния хоризонт, небето. Това също отпуска напрежението в очите.

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Добре, всеки си има минуси и трябва да се примирява с тях..
    Аз не мисля, че лещите са толкова отрицателно нещо.. аз самата имам лещи и то съм си ги купила заради цвят, а не заради диопри..
    Ако наистина имаш толкова мерак да си махнеш очилата, ще успееш да се справиш с ползването на лещи, не е трудно и не е неприятно и сложно, ще ти стане навик, както сутрин ставаш и си миеш зъбите, така ще ти отнема 1-2 минутки да си сложиш лещите.. Красотата изисква жертви все пак
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

защо пък като си с очила да не си красив?

Повече от фен
    Град
    Варна
    Ми никой не е казал,че хората с очила не са симпатични,ама нали ги знаеш ограничените деца,че и вече зрелите хора започват със обиди от рода на "Цайсмен", "селянин", "колко си грозен".И от такива коментари хората се комплексират не казвам,че всички са такива,но боли когато те обидят,а ти имаш проблем. И такива в моето обкръжение има все още,ама такъв е живота такива глупаци вечно ще има,за съжаление.

това е детско според мен... от 3-4 месеца нося очила и НИКОЙ не ми е казал нещо подобно...
    всички ми казват, че съм добил Ентелегентен вид

Цитирай Първоначално написано от milotoGIRL4e
    Аз не мисля, че лещите са толкова отрицателно нещо.. аз самата имам лещи и то съм си ги купила заради цвят, а не заради диопри..
    Ако наистина имаш толкова мерак да си махнеш очилата, ще успееш да се справиш с ползването на лещи, не е трудно и не е неприятно и сложно, ще ти стане навик, както сутрин ставаш и си миеш зъбите, така ще ти отнема 1-2 минутки да си сложиш лещите.. Красотата изисква жертви все пак
    ти нещо си се Объркала...

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Цитирай Първоначално написано от DJEB
    Цитирай Първоначално написано от milotoGIRL4e
    ти нещо си се Объркала...

За кое точно съм се объркала?
    Не съм казала, че очилата правят човек грозен, напротив, аз харесвам хора с очила, но нали авторката и е писнало от тях и това за красотата го казах като израз, не съм влагала нещо в интерес на истината...
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Повече от фен Аватара на reni7o0o
    Това за упражнението е пълна глупост, също съм чувала че като се ядат моркови, магданоз и какво ли още там...пълна простотия. Баща ми е оптик и аз след година ще запиша да уча оптика и мога да кажа че знам някои по важни работи. Диоптер не може да се махне какъвто и да е + или - просто не се маха...ако носиш очила можеш да си запазиш диоптера без да стане по голям. Но ако не се носят постоянно, а примерно само вкъщи защото те е срам да излизаш с тях диоптера се увеличава. Ако те срам от очилата земи си някои нови с по хубава рамка или глазант (без рамка) те са така да се каже незабележими и има много хора на които им ходят. Лещите също са удобни (аз съм с лещи) ама наистина неможеш да си търкаш очите, не се препоръчват резки движения за да не паднат, а и в никакъв случаи не може да се спи с тях дори да подремнеп в час може да стане фал. А доколкото за операцията с лазер... наистина премахва се но това не означава че няма как да не се появи отново, но се прави след 21, 22 годишна възраст ако не до 24 така че препоръчвам ти вземи си някои очила с яка рамка от която да не те е срам. Носи си очилата без да ти пука какво мислят и казват другите...Пази си очите защото те са мн важни. А и след време ако не виждаш съвсем нищо много ще плачеш и сажеляваш че си се връзвал на акъла на някои тапанари...каквото и да ти казват да не ти пука носи си очилата това е за твое здраве не за кефа на някои идиот който решил да се присмее

Повече от фен
    Град
    Варна
    Никой не е казал,че с "очната гимнастика" се свалят диоптри.Пък и това си е един вид йога така,че.Тия упражнения са за уморени очи и така нататък тоест няма да стане по-лошо,ако се правяти това не го казвам аз,ами учени ето и една статия:

http://health.actualno.com/news_103009.html

Повече от фен
    Град
    Варна
    А за диоптъра до определена възраст може да се намали,а това че ако си носиш само у вас очилата и,че ще ти се качи,ами зависи от случая ако диоптъра е малък и очния лекар ти е казал,че не е нужно да ги носиш постоянно няма да се качи.Не искам да споря,но това ми го е казвал доцент.

Аз пък ти казвам, че съм махнал почти 2 диоптъра именно с упражнения.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Аз нося лещи с диоптри от 10 годишна (вече 4 години). Изобщо не ми пречат, търкам си очите, къпя се с тях...само като си мия лицето вечер с нещо си ги махам. Толкова ми е удобно с тях, не обичам очила. С никакви не се харесвам. Има лещи, които се сменят през 3 месеца, през 6 месеца...тоест все едно си с нормално зрение, просто на 6 месеца ги махаш и слагаш други .. И наистина като толкова не искаш да носиш очила, би приела и този вариант, който всъщност е ужасно удобен. 1 минутка сутрин и вечер не е нищо..

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Цитирай Първоначално написано от petet
    + това при лещите има ммого по-голяма вероятност от инфекции и възпаления,а и не може да си тръкнеш окото когато ти влеззе прашинка,да се къпеш с тях,трябва да стоят 5 часа след като бъдат свалени в разтвор,айде когато спа няма проблем,ама ако се наложи да ги сваля?! после какво ще правя
    Имам твоя диоптър и нося лещи от 4 години и искам да ти кажа, че никога не съм получавала инфекция, защото спазвам лично хигиена при лещите, което е нещо мн елементарно и няма нищо сложно както го описваш. Повярвай ми сложиш ли лещи няма да съжаляваш. Аз се преродих с тези лещи- те ще ти решат проблема!!!

Ааа на мене чичо доктор като ми показа една книжка с картинки на инфекции от лещи се отказах Предпочитам си очилата
    Birdy, birdy in the sky dropped a poopy in my eye,i don't worry i don't cry I'm just happy cows can't fly

невъзможно е от 4 диоптера да станат нула и то с витамини или моркови аз имам два и половина но не нося очила не виждам почти нищо като излеза вън но никога няма да сложа очила предпочитам да си направа лазерна операция но нямам пари..а и ме е страх

Голям фен Аватара на sssladuranka
    Град
    Outta Space =]
    Цитирай Първоначално написано от fashion4etyy
    невъзможно е от 4 диоптера да станат нула и то с витамини или моркови аз имам два и половина но не нося очила не виждам почти нищо като излеза вън но никога няма да сложа очила предпочитам да си направа лазерна операция но нямам пари..а и ме е страх
    човек ще се пречукаш някъде с тея 2 диоптера купи си лещи като не искаш цайси,въпреки че има мн гъзарски рамки

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си