.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 34 от общо 34
    Град
    Roma, Italia
    Имаше един период, в който доста моркови изядох, чак лошо ми е ставало, но нямаше ефект,То няма и как да има.Ако проблемите с очите се оправяха с моркови - ехее .
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Град
    Roma, Italia
    Цитирай Първоначално написано от heats
    аз пък имам един проблем дето виждам светлината по-силно и ми остават петна като гледам в някоя лампа примерно ама иначе виждам на 100%
    Всеки човек като погледне нещо, което свети после вижда петна.
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Град
    в света на приключенията ..

Re: Махане на очила!

Цитирай Първоначално написано от petet
    Хора,кажете има ли някакви варианти за делитване на диоптри-късогледство 4.5.Вече 9 години нося и направо ми е В-Т-Р-Ъ-С-Н-А-Л-О!
    За лазер дори н есъм си помислил,щото не диоптрите,а очите ще си премахна като ми изгори очното дъно...
    Чувал съм,че с ядене на огромни количества моркови се смъквали (поне една позната така ги е махнала) амааа уф
    аз нося очила 11 години вече... далекогледство..
    иначее хапвай моркови-много е полезно за очите
    ама свалянето на очила е трудна работа... на мен ми казаха до 20 годишна възраст да не си и помислям за такова нещо

Град
    Велико Търново
    Извинявай ама ти светия дух ли искаш да се спусне и да ти оправи очите. Ми естествено че с моркови и упражнения няма да ти се оправят. Най-много да ти се смъкне малко диоптъра или да спре да расте. То, ако ставаше така всички щяхме да се тъпчем с моркови, но е вярно, че упражненията могат да смъкнат диоптъра, ама трябва много постоянсто и наистина да повярваш че ти помага(гледах го по някоя телевизия). И не мога да разбера защо не лазерна операция. До колкото знам не боли и вече почти няма никакви рискове. Ако имаше друг по-лесен и евтин начин мислиш ли, че хората щяха да се подлагат на лазерни операции? Аааа и относно лещите не са болка за умиране. Слагането им става навик..и можеш да се къпеш с тях(естествено не в басейн) и да си търкаш очите само трябва да внимаваш. Случвало се е да спя с тях не съм ослепяла все още..и за друго не се сещам.

Повече от фен
    лещите са нещо много практично ! И аз бях скептично настроена. Обаче като излизам съм само с тях.Вкъщи си нося очилата.Сутрин лещите за 2 мин ги слагам.То си ми е като навик....Не бъдете такива скептици. Просто освен с операция толкова много диоптри няма как да се махнат,но лещите са практично решение ако не искаш да носиш очила ! Не казвай НЕ преди да си пробвал

В морковите има бета каротин който след определен прием става токсичен и действието му се обръща и не помага ,както по горе казаха гимнастика на очи ,взиране в свещ (има и още много) тези опражнения ги има в книгите за йога има си специален раздел за хигиена на зрението и там са много упражнения който доказано помагат.
    Йога и мъдрост

Супер фен Аватара на splendour
    Град
    dobri4
    az pravix yprajneniqta ama sprqx i mislq 4e ima efekt dioptrite mi sa s16tite kakto bqxa v na4aloto [v 6 klas] .qvno s1m si vny6avala no se 4ydq sq ako gi nosq 6te mi sviknat o4ite na m1rzel na lesno.ako ne gi nosq [sega po4ti ne gi slagam] ama i tva moje bi e vredno.nz prosto.... lekarq kaza da gi nosq, v knigata na norbekov s yprajneniqta p1k pi6e 4e sled kat sv1r6i6 s uprajneniqta trbva da spre6 da gi nosi6 i nz.........v s16toto vreme p1rvata mi lekarka kaza da gi nosq samo za d1skata i za 5etene ne postoqnno..p1lna ka6a
    http://impulse.bg/bebcho0o0
    Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
    Отговор: Защото топките са му на елхата.

след няколко дни ще станат 7 месеца откакто нося очила..аз не се харесвам с тях [попринцип и без тях не се харесвам :d] но какво да се прави..експерименти като `лещи` не знамм.. :X наще не ми дават щот съм малка [12 god ] а и аз не искам засега .. 1 момиче каза че с очилата изглеждам по интилигентна ама не знам отначало ме беше срам 1 ден да ида на даскало с тях щот мислех че ще ми се подиграват ама не беше така и вече след 3-4 час си викам че не ми е зор кой кфото ще да казва..гадно е ако те обидят но ти трябва да не им обръщаш вниманиe [разбира се ако можеш защото е трудно .. ] междодругото диоптера на дясното ми око е 2 и нещо а на лявото 1.75 май не знам точно..не виждам на далече [май се нарича късогледство]

Град
    в света на приключенията ..
    да-права е приятелката ти
    с очила изглеждаш по-интелигентин
    а колкото до лещите-много грижи искат
    щом става дума за късогледство очните лекари обикновено препоръчват операция;след която не се налага носене на очила;демек проблема ти се оправя
    става дума за лазерна операция
    иначе късогледството май не се лекува напълно ии все пак зависи от възрастта и от това до каква степен е проблемът
    питай родителите си за тази операция
    сигурно като пораснеш очният ти лекар ще ти я препоръча

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си