- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- За тези извън България
[quote="Linns"]Искате да си уредите живота за 5 месеца?Първоначално написано от LitTleJ
То кой няма да откачи . Ти къде си ? Аз живя в Канада на майка ми и беше много трудно да свикне , но скоро си немери приятелки и всичко се нареди
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Интересно ми беше да ви прочета. Дано и аз се адаптирам бързо, предстои ми да замина да уча извън България догодина и много се притеснявам дали всичко ще е ОК, но като ви чета повечето от вас са доволни.
Зависи много от страната, в която отидеш.Има по-добри и по-лоши условия....
По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...
От 6 години живея извън Бг (на различни места, не 6 години само в една държава) и си ми е супер. Научих се да се адаптирам много бързо към различни места и хора. България не ми липсва, в началото усещах доста остро липсата на приятелите и семейството ми, но тогава бях и сравнително малка, нормално, сега вече свикнах, прекарвам цялото лято с тях, виждам ги покрай коледните празници и се чувствам добре. Както каза някой по-горе, важното е да не се вкопчиш със зъби и нокти в идеята за България и как са нещата в България. Такива примери виждам постоянно - идват в чужбина, ентусиазирани, с идеята "Сега ще им покажа аз на тея чужденци.", след месец макс почват да мрънкат "Ама тук не е като в Бг."... естествено, че не е, пич, ти не си вече в Бг... Ако заминеш с нагласата, че си отворен към новата култура, начин на живот и хора, с които ще живееш, всичко ще бъде наред.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.