- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Има ли възможност от труп да тече кръв?
Медицината приема, че смърт настъпва, когато мозъка загине. Обаче не е задължително мозъка да умре пръв, може да загине сърцето, а мозъка след него (след няколко минути). Изкуствено може да се поддържа сърцето... на сърце-бял дроб.
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
Добре, да вземем за пример следната ситуация:
на мен ми отрязват главата, аз съм труп (дано се съгласите), но кръвта ми определено ще продължи да шурти и според мен няма да е сукървица.... а при отрязана глава сърцето няма да има връзка с главния...
П.С. защо премести темата тихо-мълком?+мойта...аз съм наблюдателна....
В момента да, но не разбрах авторката какво има в предвид. Дали става въпрос за човек, който е умрял преди някво определено време или за туко-що убит човек?Първоначално написано от raduna
А, относно това с отрязаната глава, нали се сещаш, че когато ти отрежат главата се засяга гръбначния стълби умираш на секундата, както и сърцето ти.
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
и на мен ми се струва, че тотално се объркахме...аз вече не знам за какво споря, с кого и изобщо спорим ли?
Едно обаче стана ясно : МОЖЕ да тече кръв от труп![]()
Просто казано, даПървоначално написано от raduna
При единия вариант си е кръв, а при другия (този, който споменах) не е точно кръв
просто червеникава слузеста течност...Авторката я няма, да оточни какво пита
![]()
така направи, да - хвърли ни в музиката и изчезна![]()
Поне изяснихме въпроса. И двете възможности са коментираниПървоначално написано от raduna
![]()
Както вече споменах всичко започна от един спор.Много се извинявам в действителност в самия спор между мен и моята съученичка не беше уточнено точно за колко време след смъртта става дума.Но по принцип идеята ми беше за около 24 часа след настъпване смъртта.Аз ви обърках за което съжалявам но ако ми позволите това да ми бъде последен въпрос от съдебна медицина.При какви възможности може да тече кръв на при настъпила смърт преди около 24 часа.Първоначално написано от raduna
![]()
Обясних го няколко пъти. След 24часа това, което изтича не е кръв! А червеникава слузеста течност (сукървица).Първоначално написано от molika
а при джадаите как е ? Те нали все пак притежават 'силата'?
The Spark
ПОНЯКОГА тече от нос, уши, отвсякъде...
Питах господина по биология днес ( ;д ) и той каза, че за всеки човек е различно и няма точно време, за което кръвта се съсирва, но става за г/д 10 минути след като сърцето спре, но все пак зависи от какво е умрял човека. А ако ти отрежат главата (както някой даде за пример), до 15 минути ще се съсири и няма да тече. Тоест след 24часа кръв няма как да тече.
Ами аз обясних какво е възможно да потече, но никой не отчете...Първоначално написано от AFT
![]()
Ааа, аз го видях, ама да си кажа и аз моето, че да не стане само дето съм тормозила господина.Първоначално написано от HardcoreSyndrome
![]()
В това няма лошо, просто след дългите обяснения авторката още питашеПървоначално написано от AFT
![]()
И в крайна сметка изводът е,че от труп може да потече кръв взависимост от времетраенето на смъртта![]()
В единия вариант е кръв, а в другия няма общо с кръв...Първоначално написано от Zaharinka
![]()
Ми зависи от температура на помещението и от наклона на тялото.Може и да потече при по специални условия,но не може да тече както при обикновенно порязване или да започне да шурти като бъде отрязан крайник.
Йога и мъдрост