- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Спешно! Зайче и ветеринарен лекар?
НЕПРАВИЛНО ИЗХРАНВАНЕ - Последиците и заболяванията причинени от неправилното хранене могат да бъдат избегнати,ако се съблюдават няколко неща:
1. Избягвайте внезапна промяна в храната на зайчето
2.Зайчето винаги се нуждае от сено,като допълнителна баластна храна.
3.Водата винаги трябва да е чиста и прясна..
4.Давайте такова количество храна,което да може да бъде изядено до следващото хранене. Едно от заболяванията,които причинява неправилното изхранване е препълване на стомаха.Вследствие на претоварване на мускулите на стомаха се получава запек,който е много болезнен за зайчето и без намесата на лекар може да умре.Симптомите се забелязват веднага то престава да се храни и скърца със зъби.Приемането на само концентриран фураж може да доведе до същите последствия.Тимпанията е друго опасно стомашно-чревно заболяване,получава се втвърдяване на коремната стена от образуване на газове.
ХОРА ИМАМ СИ ЗАЙЧЕ ОТ ВЧЕРА МНОГО СИ ГО ОБИЧКАМ И ДНЕС ИМА СЪЩИТЕ СИМПТОМИ СИГУРНА СЪМ .. ДАЛИ ШЕ Е КЪСНО АКО УТРЕ ГО ОТВЕДА НА ВЕТЕРИНАРЕН ЛЕКАР.. ПОМОГНЕТЕ МИ ПЛЗЗ
*Липсва описателно заглавие!
Точка 7 от Правила на форума.
Редакция на MakeMeLaugh
- Спомни си кой съм и какъв съм ..
-Помня те , но очевидно ти самият не помниш себе си ..
of molq wi nekui ako znae dda kaje ..
Вчера си го взела и сега има такива проблеми..
Глупава ли си та чакаш отговор.Все едно ти да си пред умиране и да не отидеш на лекар.Много ясно,че трябва да го отведеш,а това дали ще умре не мога да ти кажа.
Като по малак с децата от блока си гледахме зайци.Никога не сме имали такъв проблем с тях.Даже и малки зайчета си имахме![]()
ахха много ясно че мислех да го заведа и го направих .. въпроса ми беше дали ще издържи до днес .. То издържа .. ем преяло е кво да се прай .. пък и моето не е обикновен заек![]()
офф .. нз къде да пиша вече .. обичкам си зайчето .. беше на лекар и той ми ми даде некъв прах да му разтворя във вода .. Ecb3 срещu КОКЦИДИОЗА .. Ta въпроса ми е.. дали ше се опрай от тва нещо или .. на 2 месеца е иначе .. ии днес ми давах от прахчето , но пак не яде ..
СОРИ ЧЕ ТУК НЕ Е МЯСТОТО ЗА ТОВА, НО СЪМ МН ТЪЖНА И НЗ КЪДЕ ДА ПИША ...![]()
Ми пиши в някой форум за животни![]()
![]()
ахах писах , но вече 2ри 3ти ден няма отговор .. и реших тук , защото има хора и се надявах някой да е имал същия проблем , за да ми помогне .. хАА.. пък нали сте много компетентни айде да ви видиме.. май няя кво да каете всичко знаещите .. муаха .. пЪк и гледам секви киорави теми тук , къф си ти да ми кажеш къде да си пускам темите !!!
![]()
всички тези въпроси към ветеринаря ! никой от нас не е специалист по животни![]()
Първоначално написано от summerlove66
Тук не може да ти се помогне за заека, защото не ти е ветеринарен кабинет, питай за НЕЩО СМИСЛЕНО И СВЪРЗАНО СЪС ЗДРАВНИТЕ ПРОБЛЕМИ И БОЛЕСТИ ПРИ ЧОВЕКА, не при тъпото ти животно...![]()
![]()
la4ezara "Тук не може да ти се помогне за заека, защото не ти е ветеринарен кабинет, питай за НЕЩО СМИСЛЕНО И СВЪРЗАНО СЪС ЗДРАВНИТЕ ПРОБЛЕМИ И БОЛЕСТИ ПРИ ЧОВЕКА, не при тъпото ти животно..." ...
АБЕ Е МЪРЛО ТИ ЛИ ЩЕ МИ КАЖЕШ ЗА КАКВО ДА ПИТАМ ?! .. И ТВА ЧЕ ТИ СЕ БЕЗЧУВСТВЕНО ПОДОБИЕ НА ЧОВЕК НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СЪМ КАТ ТЕБЕ .. МЕНЕ МЕ Е ГРИЖА ЗА ТВА ЖИВОТНО + ТВА ЗАЙЧЕТО Е БАЯ ПО-УМНО ОТ ТЕБЕ .. ТЪЙ ЧЕ ТЪПА МОЖЕШ ДА КАЗВАШ НА СЕБЕ СИ!!... АЙ ПАЛИ ГУМИТЕ И НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ НЕПОДГОТВЕНА ДА НЕ ВИДИШ ОТ КЪДЕ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО !! ..
10х за др отговорчета оправи се иначе .. И сру просто незнаех къде да пиша бях се доста изплашила![]()
спокойно вие жените и без тва убивате всичко живо ся 1 зайче![]()
The Kingdom at The Road's End...
http://www.teenproblem.net/teenid/ss
аами и аз имам зайче . когато ми го подариха беше също на 2 месеца и имаше същите симптоми но жетеринаря ми даде пак някакво такова прахче, дадох му го и не яде още 1-2 дни но после започна да си яде нормално... сега е на 8 месеца така че не мисля че трябва да се притесняваш... айде късмет... и пиши какво е станало :P :P :P
аа трябваше да прочета постовете.... е супер че се е оправило![]()
Tо иначе ми казаха че в такава възраст на 2 месеца е мн трудно после вече нема проблеми .. Иначе и при мене беше тека .. След 2 3 дена започна да яде.. Обаче продължи да скърца със зъби и му биха инжекции ... Ам са е дублее .. {}![]()
![]()
![]()
Как така скърца със зъби? На какво се дължи това? Аз имам зайче вече близо година и досега( да чукна на дърво) зайчето е в перектно здраве. Като беше съвсем малка- вторият ден след като ми я подариха, понеже я бяха разкарвали по студа(февруари месец) имаше разстройство и беше ужасно да се чисти, но мина за ден. Случвало се е да повръща един- два пъти, но слава Богу само това. Не съм й правила ваксинации- не общува с други животни, а и чиста и редовно и дезинфекцирам.
summerlove66.
пикло малка, мери си приказките, ясно ли ти е?
Ем ддз и аз скърцаше и той лекаря каза че има няква бактерия ли нешу текоа .. Оправи се за сега .. Те малките зайчета са много нейни особено когато са декоративни ...
А ти la4ezara .. нема да ми кажеш какво да правя.. НИКОЯ НЕ СИ МИ !!![]()
Първоначално написано от summerlove66
Оф ЛЕЛЕ БОЖЕ. ЩОМ ТИ ГО Е ДАЛ ИЛИ Е СИГУРНО ,ЧЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИ , ИЛИ ЧЕ МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ. ДА НЕ СМЕ ВЕТЕРИНАРИ БЕ МАМА МУ СТАРА , ЧЕ ДА ТИ КАЖЕМЕ ДАЛИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ!!!!!!!!! ЕЕЕЕЕ АМАН ОТ НЕГРАМОТНИ ХОРА ...........![]()
![]()
![]()
![]()
ЗнАй чЕ иМа По-ГоЛяМа От ЗеМяТа , По-КрАсИвА оТ ЛуНаТа , По-СиЛнА оТ сМърта И тОвА е ЛЮБОВТА!!!!
E айде набий я в такъв случай! Момичето предполагам, че иска да прочете мнение на някой, който е патил по подобен начин.Първоначално написано от temari1785
Еми просто исках мнения дали на някой друг се е случвало и дали е помогнало прахчето .. кво толкова .. Не питай старило , а патило .. ДДз може да има някой с моя проблем![]()