.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Защото в европейските сирене, кашкавал, мляко, масло няма растителни мазнини например. Защото когато си купувам тук кашкавал на състав пише "Мляко, мая, бета-каротин (оцветител познат още като провитамин А).

По логиката на kristo - в България средната продължителност на живота е по-малка, отколкото в Европа. Европейските продукти са по-качествени значи!

Като някой глист това момче Кристо - заврял се в един задник и само разправя, как няма по-хубаво от лайната!
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Защото в европейските сирене, кашкавал, мляко, масло няма растителни мазнини например. Защото когато си купувам тук кашкавал на състав пише "Мляко, мая, бета-каротин (оцветител познат още като провитамин А).

По логиката на kristo - в България средната продължителност на живота е по-малка, отколкото в Европа. Европейските продукти са по-качествени значи!

Като някой глист това момче Кристо - заврял се в един задник и само разправя, как няма по-хубаво от лайната!

Така е, не може да ти се отрече остроумието и това, че винаги назоваваш нещата с истинските им думи... Ти си велик, кефиш мъ мноу

Доводите са същите както доводите за затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ-Козлодуй- няма доказателства затова, че са опасни, но има голи съмнения. А в същото време френските АЕЦ например колкото и добре да се поддържат както всеки един АЕЦ крие поне теоретична опасност от възможна авария... Както и всички АЕЦ въобще където и да се намират по света.
    Та същото е и с българските храни- има съмнения, но няма реални и сигурни доказателства, че са опасни.
    А чиство вкусово като качество са много добри за мен. Освен това не виждам основания да съм сигурен, че това, което уж е проверено за качеството си в ЕС е точно такова- например кисело мляко "Данон", което е толкова рекламирано като много качествено за мен си е един боклук, фрашкан с консерванти, обаче понеже е френско производство е "идеално" и супер "полезно" и няма никаква опасност за здравето от него...

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Доказателства за вредата от хидрогенизираните мазнини с лопата да ги ринеш. И да доказано е, че предизвикват сърдечно-съдови заболявания! Това, че ти не си запознат с последствията от употребата на хидрогенизирани и транс мазнини, не значи, че няма доказателства!

Или наличието на продукти, които нямат място в сиренето и кашкавала е малко доказателство?

Българското черно е по-бяло от европейското бяло, нали?
    Grumpy old madman

Ей ама сте специалисти и философи, не мога да ви отрека

Е аз не съм, но не ми е нужно за да имам определена позиция, защото ако тръгнем така можем да се усъмним във всяко едно нещо в този живот- в качеството му и т. н. Аз не мога да се оплача от качеството и цената на българските хранителни стоки въпреки опасенията в едно или друго. Поне докато няма някакви безспорни доказателства, че са толкова вредни и опасни.

Що се отнася до АЕЦ, мисля че доста безпристрастни европейски експерти(в случая помня няколко френски такива), които доказаха, че 3 и 4 блок са толкова предпазени, колкото и всички останали АЕЦ в Европа. Освен това ако не помниш бяха им направени и модернизации, но родните ибрикчии за да се "харесат" на някои хора в ЕС в крайна сметка ги затвориха. И сега от износител на ток, от енергиен център на Балканите сме заплашени от енергиен дефицит... Ето това е проблема със затварянето на АЕЦ и не ми обяснявай, че не ни трябвал и трябвало да се съобразяваме с чуждото мнение.

От това което съм чувал и чел съм стигнал до извода, че реакторите ни са нелоши в сравнение с тези в останалите страни от Европа и конкретно ЕС. Това мога да ти кажа, щото не съм запомнил подробно експертните обяснения на някои родни и чужди енергийни експерти, понеже наистина не съм специалист в областта, а и за мен е по-важното да запонмя основни неща, а не да се задълбочавам и да анализирам всичко.

За плюсовете и минусите от затварянето на двата блока съм наясно, мисля, че в предишния пост ти обясних, няма да се повтарям. Ако го окачествяваш като заучена фраза и повтаряне на едно и също- твоя работа, имаш си право на мнение.

За продуктите- никъде не казах, че качествата на който и да е роден продукт са безспорни, просто заявявам, че няма и такива затова, че въпросния продукт е вреден и опасен със сигурност.

За Данон- имам основанията да смятам, че съм ял истински Данон, а не преправен роден такъв и определено не смятам, че е нещо особено като качество във всяко едно отношение. не мисля, че е по-безопасен от родното кисело мляко. Или по-ползен, това е.

Супер фен Аватара на raduna
    Град
    ТУК
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Смешен си в момента, естествено, че се интересуваме от цената и качеството на българските хранителни стоки. Освен това хиляда пъти си изказах мнението по въпроса, пак ли трябва да се повтарям?
    И гледам, че макари да продължавам да ям български хранителни стоки- българско сирене, кашкавал, масло и т. н. и не съм умрял...
    А и не знам какво ви кара да мислите, че чуждите стоки са ама много по-обезопасени и по-сигурни от нашите само щото не са български...
    Ти може и да не си умрял, но на някой диабетик, за когото палмовото масло е противопоказно, а в същото време лекари му препоръчват да хапва сиренце, че е полезно, сигурно не му се е отразило много положително.
    + това аз не искам да ям тебешир , не знам за теб...И мисля, че западно-европейските стоки ги контролират много по-строго от нашите и затова са и по-качествени.

Аз не ям тебешир наместо сирене, определено българското сирене, което от малък ям си ми харесва и има доста добри вкусови качества в повечето случаи. Специално сирене "Родопея" е много добро като качество, както и киселото мляко на Родопея, кашкавала им. Не знам какви марки сирене, кашкавал, масло и т. н. ядете, но аз съм като цяло доволен. Не казвам все пак, че качеството определено не може да се подобри, но за момента това са възможностите. Цената също мисля, че е допустима за джоба на средостатистическия българин.

И да, мисля, че за да се докажат вредните съставки в нашите хранителни продукти трябва да има конкретни, реални доказателства, не голи преположения. Защото за момента има само такива. А и мисля, че вкусовите качества определено са едно от доказателствата за качество на определения продукт. Защото съм ял български кашкавал, който е пълен боклук и има миризма и вкус на восък, ял съм стотици пъти повече истински, чист български кашкавал и знам за какво става въпрос.

Град
    Варна
    Колкото и некачествени продукти да са българските (някои) винаги, когато имам възможност избирам тях

Виж за българските храни-боклуци,пълно е с доказателства,от научна и каквато и да е точка.
    Примерно,киселото мляко,всички бактерии,които се пишат,че са вътре,всъщност са убити,тъй като годноста на млякото трябва да е нали колкото се може повече,а ако всъщност се оставят тези бактерии живи,годноста спада на 2-3 дни.Същото е и с Активията - самата бактерия,живее 2 дни от "раждането" и...от там ти си прави изовидите.

Българската кухня е може би една от най-добрите,но само на книги и в миналото,сега е опсипана с 20 годишни канцерогенни меса,целият боклук и вторични суровини - от към храната се внася в България,вместо да се използват,наши суровини(не случайно Японците ни уважат дълбоко,заради традициите,кухнят,природат а,историята...),за това и подкрепям фермерите.Много мога да говоря по тази тема,ама нямам сили.Пък и 1 птичка пролет не прави,тъй че...
    LastFM
    Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Истината е, че около 60-70 % от българските продукти са некачествени...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си