- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Кога мислите да имате бебе?
По принцип аз съм готов и сега , но за целта се искат двама
Не съм се замисляла сериозно кога ще ставам мама,но задължително искам дете то да има малко по-сигурно бъдеще преди да го родя , а и трябва да имам сериозен човек до себе си -така че между 25-30![]()
Да..Първоначално написано от Madn3s5
След 28 годишнината ми..![]()
Ако си отваряхте учебничетата по биология, щяхте да знаете колко опасно за детето би могло да бъде това.Първоначално написано от cherinka
По темата - искам преди 25.
Собственост на Canis_Dirus
Истински опасно става след 40. Не ги шашкай.
По темата- след 28-30 години.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Когато бях малка винаги си казвах "Ще се оженя на 24 и ще си имам деца на толкова. Ама задължително ще стане това, когато съм на 24!"
Но не се знае в какъв свят ще живеем, коагото съм на 24, нито какъв човек ще съм тогава. Аз на бебче и сега, в момента, много бих се радвала.
Както дойде. А иначе сестра ми е с 5години по-голяма и сигурно ще стане мама преди мен. Много бих се радвала на племенниче и ще си го дондуркам по цял ден. (Ако ме чуе какви ги говоря...)
♥You have been given eternity. It's time to spread your wings and fly...♥
Извини ме , но на колко години си в момента?!Първоначално написано от Rebellion_Angel
Ми аз винаги съм била на тва мнение,че трябва първо да уча и после да мисля за деца,семейство и т.н.,значи след 23 г/д..![]()
So if you callin my phone - leave a message..
So if you knock on my door - keep on knockin...
Стига лъга хората признай си за близнацитеПървоначално написано от gangstata
![]()
Определено ще е след 25![]()
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
След 24-25. Ако има подходящ татко и обстоятелствата са се стекли по този начин...и по-рано.
Ахаха, те като са се шашнали... да, след 40 е опасно, но това не значи и че след 30 не е. Много по-вероятно е да родиш дете със синдром например след 30-годишна възраст, отколкото преди това.Първоначално написано от kalpazanka
![]()
Собственост на Canis_Dirus
lelq mi rodi purvoto si dete na 33,vtoroto na35!
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
Истинска опасзност за детето и за майката има след 36г. вързаст, най-често се дължи обаче на генетични заболявания, които могат да се избегнат в по-ранна възраст(въпреки, че за мен няма логика). А иначе мисля, че просто след тази възраст се е приело, че по трудно ще бъде износването на плода и самото раждане. Холивудските актриси, обаче показват на света, че няма точна възраст за това кога да станеш майка, все пак доста от тях разждат след 40![]()
Пример?Първоначално написано от traka
Ами логиката е такава, че яйцеклетките се образуват още в ембрионалното развитие и след раждането се прекратява мейозата до настъпване на полова зрялост, започването на месечните цикли/респективно овулацията/. Една жена има менструация до към 50 годишна възраст, което означава, че яйцеклетките й са престояли около 50 години, чакайки да си довършат мейозата.Първоначално написано от traka
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
за тва не споря, а ми е чудно защо е прието генетичното заболяване да е с по висок % при по възрастните жени, мисълта ми е, че ако то е заложено по принцип винаги има вероятност от такова и при млада жена. Аз там логика не намирам, ама като се замисля медецината не е логическа наука и при нея винаги има вероятности и изключения, така че не съм човека да гадая, просто ми е чудничко![]()
Те холивудските звезди раждат безпроблемно след 40 ама кой знае колко лекаря бдят над тях и колко манипулации се провеждат абе знам ли парите всичко правят - може и да греша разбира се не му разбирам![]()
Разбрах накъде биеш.Първоначално написано от traka
Значи, оставяме настрана генетичните заболявания, заложени по принцип. При престоя на яйцеклетката 40 години в мейоза, тя остарява /както и всички наши клетки/, "пособията", извършващи деленето, не си изпълняват задълженията правилно и хоп- тризомия 21 например /синдром на Даун/. Затова се увеличава рискът с възрастта.
И пак опираме до вероятността, стана ясно че е повишен риска, но и забременяването е по-трудно и аз се съм го свързвала с това проблема на над 36 годишните. А по повод холивудските звезди, абе и много пари да имаш пак не е гаранция, ама че грижите са в пъти повече така си е. И като се замисля ако някоя звезда има проблеми с бременността си като хромозомните изменение едва ли ще се тръби по светската хроника, така че все ще си чуваме за чудесните им деца![]()
Не мога да кажа кога ще се появи човекът,с който да създам семейство и детенце...
Но мисля,че сега съм готова за това. Ако имах човек който да иска дете и съм сигурна в него...БИХ го направила...
Нищо че още нямам 20![]()
Аз още съм много малка за да го "планирам",но горе долу си го представям да съм над 20. Все пак зависи от много неща.![]()
23поне по мойте изчисления ..
![]()
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
Е защо?Мен майка ми ме е родила на 30 и нищо ми няма.Първоначално написано от FelisDirus
![]()
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...