- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- За или против аборта?
А, благодаря за обяснението. Аз и аз вече не помня за синдромите какво съм учила, но все пак бях сигурна, че аборт не се прави, а беше нещо друго. И пак - някои майки си ги гледат. В което няма лошо, но честно казано предпочитам да изгубя детето си при раждането, а не да ми издъхне в ръцете на 5 годинки. Но все пак говоря от позицията на още нераждала, имайте го предвид...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Това за мен ли е...За мое щастие родителите ми са се погрижили за мен. На година и 12 дни съм била оперирана от д-р чирков. не ми пука какви далавери е правил. Аз живея благодарение на него и цял живот ще съм му благодарна. без операция са ми давали доста малко...От 16 годишна не съм ходила на профилактични прегледи в София. Иначе от време-на време ми слагат Холтер, но данните са ок...Проблем има за поколението ми....Казаха ми 4-ти месец изследвания...Първоначално написано от colymoly
Изследването с "иглата" се нарича амниоцентеза и се извършва към 4ия месец, обикновенно след напревен биологичен скрииниг, показващ висок риск от аномалии или при хора, при които има наследствена обременненост и може да доведе до аномалии.
По желание бременността може да се прекъсне от майката чрез предизвикване на раждане, а тъй като бебето не е достаъчно развито в 4ия месец няма как да оцелее, но то така или иначе майката не желае да задържи детето щом е взела подобно решение.
Според мен е много трудно да се вземе такова решение - да се задържи или не бебето. Знам за много случей, в които бебето има аномалии и майката взима трудното решение да прекъсне бременността. Само тези жени знаят какво им коства да вземат пободно решение. Да не дава Господ такива неща да се случват с децата ни.
А ако родители вземат решението да си отгледат детето са достойни за уважение, защото съм сигурна, че не е лесно да гледаш как детенцето ти е болно от нещо такова.
Кремчето, пожелавам ти един ден като забременееш да родиш здраво и красиво бебенце![]()
да не знаех, че го имаш виждала съм ти профила и изобщо не личи, изглеждаш страхотноПървоначално написано от krem4et0
![]()
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
Е, то сърцето ми не се вижда на профила...А и вече съм наред...Благодаря за комплимента. Всъщност съм нормална млада жена. По нищо не се различавам от връстничките си...Е, малко с физическото натоварване трябва да се съобразявам, но...това са бели кахъри.![]()
Мисля да тормозя света поне още 70 години
П.С. Имала съм транспозиция на големите съдове. Оперирали са ме, оправила съм се....живея си нормален живот.
да, хубаво е че са те оперирали и си наистина обикновена млада жена, близо до нас живее едно момиченце с такъв проблем, но то вероятно не е имало операции, доколкото са ми казвали, майка му и баща му са го оставили в дом след раждането, но после са си го върнали обратно, а то има и братче кето няма Даун
ооо в една теме много спорих с едно момиче за товами значи аз съм много против абортите!Колкото и да това все пак си това си е един вид убийство според мен,може то още да не е човек и все пак може да стане.Вярно че понякога се налага,има и такива на по 15/16год абортират ама извинете то ку*ви,като искат да водят полов живот поне да се пазят.
Извинявай , но не можеш да наречеш някого курва. Може момиче да се пази и въпреки това да забраменее. Това , че ти отричаш аборта , не значи , че трябва да обиждаш всички , които го подкрепят в дадена ситуация .Първоначално написано от unicorn_f
Envoi moi ! ;]
^ права си ако става въпрос за момиче което е готово за полов живот на 18/19 години не за момичета на 15/16 наистина са курви
курви или не,имат право на избор ако стане фал...не можем да очакваме от 15 годишни ДЕЦА да носят такава огромна отговорност като отглеждането на дете само,защото не са внимавали,когато е трябвало.Детето не би трябвало да се разглежда като "наказание" за допуснатата грешка.
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
Не може да кажеш, че момиче, което прави секс на 16 години е курва! Първо, това е една съвсем нормална възраст, макар и в най-долната граница за нормалното за мен. Второ, тази курва може да е много по-стойностен човек, да е имала 1 сексуален партньор, за разлика от някоя 20 годишна, през която е минал целия квартал. Така че не заклеймявай с курва или не, предвид, че не знаеш кой какъв е!Първоначално написано от colymoly
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
не убиждам хората които го подкрепят,просто ми е писнало от такива лапетии които се имат за много големи и отворени и дай да правя секс,за да не съм по назад от другите..днес с тоя утре с оня...освен това съм писала,че понякога наистина се налага,щото тия малолетни курви като немогат да си затварят краката и не мислят какво може да стане,дори и с предпазни мерки наистина не могат да се грижат за дете...пф кво говоря те за себе си не могат да се грижат пък аз за друг човек говоряПървоначално написано от Mihailova
![]()
Добре де, аз те питам едно момиче, правещо секс на 16 какво я прави курва? Възрастта ли?
~
^ не искам да се караме, но си е така, не е нормално едно момиче на 16 години да прави секс, твърде е рано, и как да не е курва щом почва на 16, какво остава за после, разбира се, че е курва
Извинявай,но мисленето ти е прекалено елементарно!!!Първоначално написано от colymoly
Това,че едно момиче на 16 години се чувства готово да прави секс не я прави курва!!!Курва ще е ако всеки ден се е*е с различен или ако поне има повече партньори!!!
Аз бях на почти 15 г. гогато го направих за първи път (сега съм на 18 г.) и съм имала само 3 сексуални партньора ... И какво?!Да разбирам,че съм курва така ли?!Хммм не мисля!!!
Освен това израза "щом почва на 16, какво остава за после" е много смешен ... Не всяка курва е започнала да прави секс на 15-16,нали?!А и ако твърдението ти беше вярно,то тогава в България курвите щяха да преобладават,тъй като МНОГО рядко се срещат девствени момичета на 16-17 г.!!!Не забравяй,че живееш в 21 век и колкото да не ти се иска да го проумееш в днешно време тийновете се развиват много по-бързо,от колкото са се развивали преди 50-тина години!!!
П.П.Изясни си значението на думата "курва",защото ми се струва,че не ти е съвсем ясно!!!
+1 вече има пикли дето по 12 правят секс а ти викаш к***а на 16 годишно момичеПървоначално написано от 3oPuTy
а и к***а е жена която спе всеки ден с различни ...
Наистина в днешно време тийновете се развиват много по-бързо
И тук не съм съгласна ... Я ми обясни кое ми е било комплексираното или безотговорното,когато съм била на 15г.?!Първоначално написано от Angel_Girl
Ако бях комплексирана вече щях да имам поне 10-тина сексуални партньора!!!
Ако бях безотговорна до сега щях да съм една от младите майки от форума и щях да обяснявам,колко сладко бебче имам и как съм си зарязала образованието,защото съм предпочела да сменям пелени ...
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от Angel_Girl
м да и това го имаЗоРиТу виж сега никой не приказва за теб.говорим за сегашното поколение от 14/15 год момичета които се мислят за мн готини като спят с всеки срещнат
Нали се сещаш,че и аз съм била на почти 15 г.,когато съм загубила девствеността си!А и все пак разликата между днешните 15 годишни и тези преди 3 години (когато аз бях на 15) не е толкова голяма!Първоначално написано от unicorn_f
![]()
=> Няма как да не приемам лично милите изрази като "курва","комплексарка" и "безотговорна"!!!
Не, не е к**ва, но е неосъзната...Съжалявам, но за мен 15 си е твърде ниска възраст за започване на сексуален живот. Аз започнах на близо 21. Огромният процент от моите колежки и познати са започнали след 18, даже и след 20. Да, говорим за набор 85-89 да кажем, ама....все пак не е кой знае колко отдавна. Щете или не сексът се прави, за да се създаде поколение. Секс трябва да се прави, защото си готов и за това му последствие. Не е само за кефа, а и с мисъл, че най-безопасния уж акт може да доведе до нов живот. Аз на 15 дори нямах точна представа какво е секс...Целунах се за първи път месеци преди да направя 18...На 24 съм с 1 сексуален партньор. И не съм само аз. Огромна част от бившите ми колежки са долу-горе така. От ваша гледна точка сигурно съм адски задръстена, ама така са повечето. Контрапункт на това са познатите ми, които започнаха да правят секс на 15-16 и сега не си знаят бройката...Самото време ти дава възможност за повече бройки. Не, че е лошо.....глупости. мен не ме вълнува кой с кога си ляга, стига да не е с моето гадже. Просто ми е гадно, смотано, тъпо и кофти като слушам 15 годишни момичета и момчета, с детско съзнание и детска безотговорност да говорят за това...Еми имам 1 ученичка няма 16 и е над 3 години с приятеля си....на колко ли е правила секс...Е**ти поколението, е**ти чудото щом на 12-13-14 правиш секс, защото видиш ли си зрял и имаш физическа нужда от това......
Леле, Кремче, не, не не! Не 15, в никакъв случай! Макар че аз в днешно време бих била благодарна ако щерката и до толкова се опази. Но 16 вече си е нормално според мен. Долна граница за мен, да, но все пак нормално. Това дали си знаеш бройката не е критерий за възрастта, то си е до манталитет. Ако си готов да правиш секс, да знаеш, че гаф може да стане, че може да се зачене - да можеш да отидеш да кажеш 'Мамо, бременна съм', защото родителите ти са наясно, че правиш секс и можеш заедно с тях и с 'таткото' да вземеш подходящото за момента решение... ето това за мен е готовност. Както и това да знаеш кога си твърде малък за секс. А под 16 си. След това вече опира до горните неща, които съм изброила. А не както правят мноооооого сексуално активни тийнейджърки - забременяват, а после се чудят как да кажат на мама и тате, че са бременни, като те ги мислят за невинни ангелчета, използващи слабините си само за нужди в тоалетната. Ами, то секса не е само да си правиш кефа...
~
Wrathchild,kakvo da kaja...na 100%sum suglasna s teb.S vsqka edna duma,iskam da dobavq samo o6te edno ne6to:kolkoto i da mi e nepriqten fakta,4e ot 12godi6ni zapo4vat da vodqt polov jivot(a 100% ne izpitvat udovolstvie pone do 18god!),ne se u4udvam nikak-po TV luskat zadnicite i cicite na goli,izkustveni ot glavata do petite kaki4ki,otvsqkude(TV,spisaniq,reklami,filmi) sme zalqti ot edno edinstveno vnu6enie: "SEXA PRODAVA"!E,na6ite deca su6to se "prodavat" na modata!
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
Телевизията не е виновна, поне не изцяло. Как има деца, които въпреки телевизията, чалгата, която толкова оплювате и прочие подобни неща, които като смятащи се за кой знае какво сте заклеймили, успяват да си имат своя индивидуалност, да се преборят с подигравките на връстниците си и да правят секс с умисъл и то във съвсем нормална възраст? Значи не баш всичко опира до това какво ще видят по телевизора или ще им каже съученичката, примерно. Чалгата не може да оправдание на некадърните родители!