.
Отговор в тема
Страница 2 от 8 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 180
    Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Кремче, стига с това вълнуване. Аз, която съм на 19, 2ри курс съм и ходя на работа и лекции. Ако ходех само на работа, като нищо щях да си докарвам едно 1500 лева месечно (но работя почасово). Просто има добре платени длъжности. Съжалявам, че Свищов не е така или ти не знаеш дали наистина е така, но 4000 лева за едно семейство не са чак такава космическа и непостижима сума.

Saatana vittu perkele hate crew!

hottie
    Guest
    Ами ние изкарваме толкова. Аз месечно между 1500лв и 2000лв, зависи от броя проекти, които съм направила. И тъй като този месец си скъсах задника(работя и вкъщи до към 2-3 понякога) заплатата ми ще е над 2000лв този път. Приятелят ми взима 1800лв бруто. Мога веднага да ти кажа на какво се дължат високите ни заплати. Тук в София в повечето фирми ти плащат повече според това колко езици владееш и колко опит имаш.

Но се отклонявам от темата,де. Аз исках да питам за София, ама всъщност от къде да се знае. То си и зависи.
    Добре ясно е, че памперисе няма да ги правя сама, но ако например си правиш сам пюретата? Ако вземеш количка от някой близък разходите могат да намалят. Същото важи и за дрешките.Няма смисъл само да купуваш нови дрешки ако можеш да вземеш от друг. Все пак се сменят често.

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    hottie, ти замисляш ли се за бебе?

Saatana vittu perkele hate crew!

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Boot
    Кремче, стига с това вълнуване. Аз, която съм на 19, 2ри курс съм и ходя на работа и лекции. Ако ходех само на работа, като нищо щях да си докарвам едно 1500 лева месечно (но работя почасово). Просто има добре платени длъжности. Съжалявам, че Свищов не е така или ти не знаеш дали наистина е така, но 4000 лева за едно семейство не са чак такава космическа и непостижима сума.
    Между другото си е така. В София има пари! Дори и за един къстъмър съпорт взимаш едно 1000-2000лв чисто (зная го, защото приятели взимат такива пари от това). Всъщност не се сещам за някой около мен, който да взима под 1000лв. Начално може и 800лв да взимаш но после се покачва. Е сега с кризата не знам дали пак ще е така, де

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Boot
    hottie, ти замисляш ли се за бебе?
    Ами
    сложен въпрос

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Аз пък не познавам човек с доход над 6-700 в Свищов. Преди баща ми вземаше над 1000 чисто, но вече е на нова работа и ще докарва гореспоменатата сума. Тук просто никой не си докарва толкова. за мен 1000 лв доход на мен и моят приятел са космическа сума, която в този град няма как да си докарам. Ок, квартирите в София са скъпи и транспортът ти до работата струва пари, но......едва ли 3000 лв, за да има такива разлики. тук хората с 300 лв бруто са средна класа. До колкото знам Дарла не е от София. тя каза 250 лв месечно за бебе...
    То темата не е за това, но аз просто не мога да си представя, че някога през живота си ще мога да получавам 4 цифрена сума......дори и да започва с 1. За Свищов това би значело, че съм невероятно богата.

П.С.Ако ние двамата имаме 1000 лева чист доход всеки месец, до сега да сме се събрали, оженили и да чакаме 2-рото си бебе.....

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    hottie,dori i da pravi6 sama puretata-ot opit ti kazvam,4e pisva.i az ot vreme na vreme predpo4itam sama da napravq qdeneto na deteto,vmesto da mu vzema gotovi pureta,no nemoje6 da go pravi6 vseki den,dori i da iska6 nemoje6 sama da mu osigori6 tova raznoobrazie,koeto e nujno.no tova ne e 4ak takuvv problem.az pak kazvam-nai=ogromnite razhodi sa neposredstveno predi i sled rajdaneto na deteto-koli4ka,krevat4e,korito,pampersi,humani(poslednite 2purvite meseci zaminavat kato topul hlqb),i suma si ne6ta,koito i v momenta sa mi pred o4ite,no nemoga da izbroq.posle-ot 6 meses natam razhodite drasti4no namalqvat.
    primert 0 do 3 mesec humanata e sredno 30lv na 2dni!pureta vse o6te nqma
    ot 3 do 6 mesec-mlqkoto namalqva na po 30lv za 4dni,no puk vseki boji den dava6 po 8-10lv za 3 pureta(dali 6te sa kupeni ili 6te mu sgotvite pure vku6ti,pak toplkova pari izliza).v tozi period idvat i sok4etata,koito sa mnogo skupi,no pone spored men izliza po-evtino da kupi6 gotovo bebe6ko sok4e,ot kolkoto da go pravi6 vku6ti-ot 3 qbulki izkarva6 okolo 30gr sok,koeto mu e samo za 1 piene.
    ot 6mesec nagore:deteto se hrani s humana edva 2 puti na denono6ti-t.e.30lv na sedmica,ve4e e zapisano na bebe6ka kuhnq-20-30lv.na mesec.,koeto e adski evtino,a mu e osigureno qdene 2 puti na den-supa,osnovno i desert.kato pribavite i 2puti mlqko na den-to qde ob6to 4 puti na denono6tie.Subota i nedelq,kogato kuhnqta ne raboti davate sredno 8-10lv za pureta ili da mu sgotvite vie.Tuk ve4e ne sa nujni specialni bebe6ki sok4eta-to ve4e moje spokoino da pie kompot ili sok,koito kupuvate i za vas-Gueens,Florina,BBB i t.n-estestveno nikakvo gazirano.v tazi vuzrats to ve4e moje da qde i po4ti vsi4ko,s koeto se hranite i vie.pampersite se svejdat do 3-max 4 na denono6tie,t.e.edin paket(70br,30lv_ Vi stiga za pove4e ot sedmica,dokato v puriq etap edin takuv paket zaminava za 3-4dni
    tova sa nai-nakratko razhodite,ne vklu4vam drehi,igra4ki,te sa spored soc.polojenie na vsqko semeistvo.no ob6to vzeto ot podaruci,praznici i povodi se nabavqt nai-vajnite ne6ta za toaleta na bebeto,ve4e spored sezona nai-vajnite ne6ta se nabavqt,kakto i kozmetikata za bebeta-mn vajna i ponqkogag ne e nikak evtina,zavisi ot markata
    Nadqvam se sum bila pone malko polezna na bude6tite maiki,temata e dosta po-ob6irna,no gledam da ne vi obremenqvam s izli6ni za sega ne6ta.
    A,i sredno-koli4ka-400lv,krevat4e-300-400lv,sterilizator-40lv,korito-20lv,el.kana-50lv,kozmetika-az izpolzvam samo MUSTELA-ne6tata varirat ot 10 do 50lv,v zavisimost ot produkta.eventualno otdelna lqtna koli4ka-100-150lv(spored men tq e absolutna izli6na,ako si vzemete kombinirana-lqtna i zimna,prosto ko64eto se vurti navun i navutre),moqta e takava -Cangaroo-400lv,ko6ara za igra(sled 6tiq mesec)-kum 200lv i posle ve4e bebe6ko gurne, kolelo i takiva ne6ta-kato vi doide vremeto i za tqh 6te vi obqsnq

Град
    Свищов
    Една от най-добрите ми приятелки е леля от 2 месеца. Баща й е пенсионер, майка й работи в София счетоводител, но не взема кой знае колко, брат й(бащата на бебето) работи в БДЖ, а майката-в банка. Доходите им не са кой знае какво и таткото вече се е хванал за главата с това бебе. Вчера се видяхме и разбрах, че брат й е пред нервен срив от разходите. На седмица му отивали 120 лв за бебето.....И пак му е трудно.
    На друга моя позната й отивали 400 лв седмично първите месеци. В рамките на един и същи град. Явно е въпрос на възможности в крайна сметка.

Дарла, а ако кърмим? В крайна сметка това е по-добре за бебето, а и е без пари.....

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    krem4eto,az ne sum ot sf,v momenta jiveq v montana,no razhodite v Montana i Plovdiv(po princip sum ot tam) za po4ti ednakvi,kakto i standarta.
    A otnosno kurmeneto-zavisi kolko vreme 6te kurmi6,az li4no nqmah kurma izob6to,no nezavisimo dali izbere6 da kurmi6 sedmica-mesec ili 6 meseca razhodi za humana pak ima,za6toto kurmata dosta 4esto namalqva i ne e dostatu4na za bebeto,dosta 4esto i to ne q iska

Град
    Свищов
    Чета тук в бг мама......и 60 лв на месец им стигали на хората за новородено, ако кърмят...

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    edin paket pampersi e 28lv-72br.v purvite meseci tozi paket otiva za 3-4-5dni,otdelno avno ne smqtat dre6kite i kozmeikata-moje da se davat po-rqdko pari za tova,no vse sa pari.vse pak-60lv nikoga nemogat da ti stignat za 1 mesec,dori i da kurmi6

Град
    Свищов
    2 пакета памперси им стигали на хората за месец......
    Бебе не съм имала, ама може и до бебето да си е. Ние с кака ми много сме пишкали, ама другото сме го вършили рядко. А и майка ми е сещала кога ще стане белята и ни е изпишквала върху леген..пестила си е сума ти пране на ръка.

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    i na men ssega mi stigat ve4e-ama malkiq ve4e e na pove4e ot godinka.ob6to vzeto prerazhoda na pampersi sprq ot kum 6 mese4na vuzrast!

hottie
    Guest
    Ехххааа мерси за изчерпателния отговор. Супер си!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^molq

hottie, абе така и не разбрах на колко си години ако искаш ми кажи... и да ти кажа с приятеля ти имате пари, за които повечето хора си мечтаят. Лично аз в момента не работя, само мъжа ми работи. Така се случи, че бившия ми шев ме уволни един вид като разбра, че съм бременна и понеже не ми се занимаваше да троша нерви и пари не се заядох... иволни ме по член по взаимно съгласие, но няма право на това щом съм бременна , но както и да е. Според мен колкото и пари да изкарваш никога не са достатъчни защото винаги ти се дигат разходите. Проста логика, човек става по дашен и с повече нужди като има пари, за това и ако сега станеш майка на теб е възможно пак да не ти стигат парите, въпреки че не са ти малко даже са мечта за повечето хора... Ние лично не сме с такива доходи, но мисля че ще се справим, все пак както Дарла каза старта е труден и първите три месеца. Не съм си правила сметка какви пари ще ми отиват на месец, защото още не съм се заинтересувала, но съм и аз от София и като се замисля тук си е по-скъпичко, но да асе надявам няма да лиша детето си от нищо. Другото, което е аз лично ще предпочета да правя пюретата за бебето, защото не съм фен на купеното и силно се надявам да имам кърма, щото иначе с тия "любеници" дето съм си заформила незнам как ше се оправя, а съм само в 5(края)месец, до 9-ти не ми се мисли колко още ще растът. И така според мен разхода за бебе в началото едва ли ще падне под 400 лв., но след това ще олекне, все пак не е много време и ще се преборим.

hottie
    Guest
    На 23г. 5ти месец. Уау вече си доста напред.

след 3дена съм в 6-ти... До 5 месец адски бавно минаваха и отброявах всеки ден... а сега летят много странно

Цитирай Първоначално написано от hottie
    Мен ми беше интересно точно някаква средна сума разходи. Например 4000лв месечно достатъчни ли са за мъж+жена+1 дете(бебе).
    Ами ако си решила да му купуваш скъпи неща ще ти стигнат ... примерно на моят братовчед само кецовете му са от Канада и струват 300 долара зависи коя майка по колко пари отделя на детето си дали ще му купиш блузка за 15 лв или ще му купиш за 120 това нещо решаваш ти!

www.dragon.bg - елате цъкайте..

Град
    У нас Си (=
    Цитирай Първоначално написано от traka
    Не говорим за 13/15 годишни, а за такива които и на 16/17/18 са решили да изберат пътя на майчинството и са уверени в себе си.
    На 16 какво дете ще гледаш като някои и сами не могат да се грижат за себе си...пълна глупост. Най-малко 18-19 години спадат към нормалната възраст да гледаш дете.

Абе нито е смешно нито странно, има много момичета, които и за така самешната за теб възраст 16 са решили да задържат децата си и да се грижат за тях. Всеки си решава сам за себе си дали е готов... Има хора и на 30 не са способни да се грижат за себе си и не смятат да стават родители, така че всико си до човека, не си мисли, че колкото по голям ставаш, толкова по отговорен си... акъла може и никога да не ти дойде !

Град
    City of angels
    Цитирай Първоначално написано от UnaBletoLoVeU
    Цитирай Първоначално написано от traka
    Не говорим за 13/15 годишни, а за такива които и на 16/17/18 са решили да изберат пътя на майчинството и са уверени в себе си.
    На 16 какво дете ще гледаш като някои и сами не могат да се грижат за себе си...пълна глупост. Най-малко 18-19 години спадат към нормалната възраст да гледаш дете.
    може би дори мъничко повече ? =)

Абе нито е смешно нито странно, има много момичета, които и за така самешната за теб възраст 16 са решили да задържат децата си и да се грижат за тях.
    ок, съгласна съм, че не е смешно и до тук. =)

според теб, не е странно да родиш и отгле(ж)даш дете на 16, аз бих казала, че не е нормално, меко казано, да отглеждаш дете, когато ти самият си все още детенце. защото шестнайсет години не са "цели" шестнайсет години, а "само" шестнайсет години, което впрочем важи също и за седемнайсет и осемнайсет.

ок, може би наистина има хора, на които "не им е дошъл акъла" и на 30, но имат доста повече житейски опит, от тези на шестнайсет. освен това е факт, че при почти всички малолетни/непълнолетни майки за детето се грижат бабата и дядото, за което то може само да се радва.
    както е факт, че всички малолетни двойки с деца имат само една голяма любов и никаква трезва представа за отговорността, която трябва да поемат. а и не намирам за правилно да мислиш за деца без да си сигурен, че ще си в състояние да ги отгледаш, възпиташ, да им осигуриш едно стабилно бъдеще и да им отделиш времето и вниманието, което заслужават.

така че за мен 20-25 е напълно нормална възраст за деца, ако си решил, че искаш да се развиваш като личност, да направиш нещо от живота си и да създадеш едни добри условия, в които да възпиташ един малък човек, а не да съсипеш собственият си живот + този на приятелят / приятелката си и на трети, който няма никаква вина за това, понеже майка му и баща му не са мислили малко повече, когато е трябвало. =)
    Music's the odyssey,
    it's here for you, for me
    just listen like your life be free...

Така и за мен възраст подходяща за дете е над 20, когато ти вече си готов да бъдеш най-малкото родител и да можеш да се откажеш от всичко друго, но идеята ми беше, че наистина има такива, които и на 17/18 (като Дарла) без подкрепа от никой(родители и т.н.) са решили да задържат детето. И не мосля, че някоя майка и на 30 би могла да стъпи и на малкия пръст на Дарла във всяко едно отношение като родотител. Целта с която го казвам е, че не е важно на колко години си физически, а на колко си като човек... Това визирах с тези на 30 на които отговорността не име силната черта, да не кажа че им липсва. Просто в момента, в който стане белята ти ставаш възрастен, дали ще решиш да задържиш или да махнеш бебето зависи от преценката ти за теб сами я. Да на 16 може да е смешно, но не една съм виждала с бебе в ръце. Да при някои има подкрепа от родителите, но при друга липсва и разчитат изцяло на себе си и на половинките си. Всичко е много относително и не трябва с надсмешка да гледаме на това, защото се случва, защото и по фрапиращи случаи има. Чудите се за избора на "децата" да гледат деца, ами просто е на някои религията им забранява аборт, на други възпитанието, на трети моралните ценности, на четвърти половинката и т.н. за всяко нещо си има причина и не е по малко обмислено. Дали на 16-25-35 решиш, че и гаф да е станал трябва да задържиш детето, няма кой да ти обори избора и да те накара да направиш обратното...

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Оф не беше това което исках да кажа...
    Както и да е....

Ако беше се запознала с историята на Дарла съвсем нямаше да смяташ, че е просто гаф с който се е примирила. Оставям Дарла на страна дадох я за пример, защото е успяла и продължава да успява сама да се грижи и да възпитава сина си без помощ от родителите си. Вникни другия път в това което пиша. Да не могат да и стъпят мнго 30 годишни на пръста защото не всяка жена става за майка, не всяка има търпение, не всяка би отдала цялата си грижа за детето и да загърби нуждите си... Дарла ще учи и ще постигне може би много повече от всеки без дете, детето не е пречка, за да станеш някой, обикновенно това са парите...

По въпроса, че си се грижала за сетричката си, ами да нормално е и е вид грижа, но все пак ти не си й майка а сестра. Заела си се с тези неща не по своя воля, а за това че си кака. Да сменяш памперси и да я гледаш, не значи че си я отгледала. Не си ставала нощем да я кърмиш, нито пък си си нарушила детството с нея. Просто си поела грижата която са ти поставили родителите ти. За майка ти сега всичко е ясно, но ако не те е имала преди това теб дали щеше да е така. Не мисля, че е въпрос на години, а на преживяно. И аз дай боже да имам второ дете по друг начин ще гледам на него. Няма да ме е страх, какато ме е в момента и ще съм на 100% подготвена за появата му.

Всичко е много относително. Не исках да кажа, че всички над 25 едва ли не са малкоумни и не могат да гледат деца, просто исках да отбележа че има хора на които никога не им идва времето да бъдат родители. Това все пак не се учи, трябва да ти се случи за да го разбереш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си