- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Пак тези абсурди в тази абсурдна страна...
Абсурд е това, абсурдно...да живееш в България.
Понеделник вечер. 21:47-токът спира. Аз на свой ред спирам компютъра, светвам нощтната лампа, сядам на леглото и търпеливо чакам в тъмното да дойде светло и да вляза в банята.
22:12-едва държа очите си отворени и трепна за тока.
22:32-дочаках го! Светна!
Сряда следобяд. 14:14 – токът спира. Не ми прави впечатление, защото е светло.
14:56 – тъна в недоумение защо все пак нямам ток.
15:03 – светлото най-сетне дойде.
Четвъртък вечер. 21:28 – токът спира. Вече започнах да свиквам. Отново седнах на леглото и зачаках.
21:38-чувам дандания, идеща някъде отвън. Отивам на терасата и съглеждам съсед, разправящ се с охраната на електроцентралата, която по ирония на съдбата е точно срещу нас. Опитват се да се надвикат. Единият се мъчи да разбере защо няма това, за което си плаща, а другият се опътва да се отърве от набезите и да догледа сериала по Диема +. Дали лъжата му се е сторила алтернативен метод, не зная, но със сигурност, подобно на всички управляващи я вкара в употреба още съвсем в началото на разговора и типично по български изпрати търсещия правата си човек, на другата улица. От там естествено подхвърлиха топката наобратно, а той-гражданинът, бяга из игрището немил и недраг, в дъжд и студ. Лъжите отново влизат в действие при опит да се доберем до телефона на шефа. Полицията упорито отказва помощ. От отсрещната улица се задава втори отчаян гражданин, решил да потърси и той правата си или най-малкото искра народна-токът. Играта става сериозна. Двама срещу един. Но охраната не се дава, а става още по-остър. Аз стоя и гледам. Часът вече далеч не е 21:38.
22:15-Момчето от третият етаж слиза и веднага се включва в неравностойната битка. Чудя се колко ли граждани трябва да застанат срещу човек с държавен управнически пост, за да могат да го надвият. Може би четирима?
22:27- Съседът под нас излиза по къс ръкав и безцеремонно обявява, че дървата му спрели да горят и е крайно време да пуснат тока. Климатикът така или иначе изгоря още в сряда, но за печката има надежда.
22:30 – Пазачът най-сетне се вижда притиснат от четирима мъже и млада девойка, зъзнеща и глещата пред прозореца. Току-що твърдейки, че няма телефон го чуваме, че говори със шефа, чиито номер всъщност нямаше, а лампата, за която твърдеше, че не работи вече светеше, а ние все още нямахме ток.
22:33 – Още сме ние същите, петимата заедно с „шефа на топлото” и чакаме шефа на „шефа на топлото” да получи информация от шефа на шефа на „шефа на топлото” и да дойде да съобщи.
23:15 – Надеждата, че все пак ще имаме ток и то не след седмица сякаш не искаше да умира. Шефът на шефът на шефът най-после дойде и се отправи към шефа(!). А ние чакахме отстрани и слушахме абсурдното обяснение за нашата мъничка сбирка под уличното осветление, на което последно време ни се налага да разчитаме като основен източник на светлина.
23:17 – Шефът разбра проблема, представен от погледа на охраната и токът мигновено дойде.
23:35 – Опитвам се да напиша това, което изпитах, ставайки свидетел на нещо доста често случващо се у нас – театърът на абсурда и играта на топка!
Няма оправия в България - няяяяма ! Изобщо такива неща вече не ми праят впечатление....плащам си интернета за 1 месец напред ( щото видиш ли тей трябва ) иии накрая кво...5 минути имам нет и 15 нямам... за кво си говорим изобщо? Хах...та то да беше само тва....бял кахър щеше да е....но няма смисъл да се оплакваме, всеки знае че по-добре няма да стане![]()
Ние системно или нямаме ток, или нямаме вода....Добре поне, че засега не са отсъствали по едно и също време....
за нета не ми се говори....
Мдам. В Етиопия даже нямат ток и течаща вода!Първоначално написано от Jumbie483
![]()
Разбира се Етиопия е страхотен бенчмарк![]()
Grumpy old madman
Копеле , 2 часа без ток, дай да умираме![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
ААААААААААААААААА!
Да, защо така спира тоя ток!?!
Аз си мислех, че само в моята махала спира..
Чак се дразня, както имам страх от бани знаете ли колко тежко ми беше да се изоринирам на тъмно.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Леле!
ами при следващото преброяване се пишете, че сте малциинство и не само ,че ще имате ток, но няма и да се налага да плащате....![]()
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
Междудрегото и при нас почти всеки ден спира тока... Но понеже живея в по-краен квартал и от години съм си свикнала тука все нещо да не ни е наред - или ток няма да има, или вода, или интернета ще е зле... и първите 2-3 дни не обръщах внимание ама то почна всеки ден по едно и също време да няма ток... Айде през деня пак е по-поносимо - навън е светло, все ще намериш какво да правиш ама вечерно време като спре и направо умирам... А да не говорим, че имат навика - спират тока, пускат го след 10 минути, задържи се 5 минути, тамън си включо компютъра и той пак спре... и на няколко пъти едно и също се повтаряЧудя се как още не е изгорял някой уред...
А интернета няма кво да го коментирам просто. Аз също го плащам за 1 месец напред, което е мега тъпо направено щото тука като духне малко по-силен вятър или се гръмне 1-2 пъти и нета моментално спира. Ако не се обадиш да кажеш, че има проблем може и цял месец да не ти го оправят... И в крайна сметка аз си плащам за 1 месец напред ама никой не ми гарантира, че през тоя 1 месец няма да има някоя буря или пък те няма да се сетят да сменяват стълбове, жици, не знам си какво... Случвало се е с дни да няма нет по тяхна вина обаче никой няма да ти върни парите или да ти направи няква отстъпка за следващия месец... Няма такова нещо. А тва че ако утре е 1-ви, почивен ден за тях и ти не си си платил нета няколко дни по-рано - тях изобщо не ги интересува, в 00:00 ти спират нетчето и се оправяй...
Изобщо никой не ге интересува, че ти цяла вечер ще стоиш на тъмно като първобитен или, че няма да имаш вода да се изкъпеш...
Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..
Описаният проблем е широкоразпространен.
Общо взето не ми е правило особено впечатление (поне до тоя път), тъй като в нашия краен квартал доста често се случват подобни аварии.
В сряда вечерта бях принудена да уча на свещи..![]()
You are broken, I can fix you...
На нас водата ни спират често и то посред бял ден, понякога се е случвало и неделя цял ден да няма и като се има предвид, че съм на училище на другите ден и направо издивявам. Иначе аз се обаждам на водното постоянно, вече сигурно са ме запомнили и хубавичко си ги соля де, нали е по телефонаИ гледаш как след 5 минути пускат водата..
![]()
И това се е случвало...Първоначално написано от raduna
![]()
You haven't met yourself yet.But the advantage to meeting others in the meantime is that one of them may present you to yourself.
na vsqkade 6te spira toka ne gledate li novi 4e im zabraniha da spirat toka na nova godina i na koleda i sq 6te go spirat predi nova godina i koleda![]()
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
При нас пък тоя месец нито тока,нито водата,нито нета ми е сприрал.Да поФалим институциите![]()
преди да пуснат парното при нас токът спираше абсолютно всяка вечер,понякога по повече от един път..свиква се![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Това е България,нищо не може да ме учуди...при мен един път спря тока - наскоро - точно в 13.30 спря,а аз бях на телефона в 13.03 минути...е...токът дойде в 17.00 часа,а от екипа,който 'уж' щяха да изпратят до 20 минути,ни вест,ни нищо...но е така...и така ще бъде....продаде се всичко държавно - БТК,Енергото,вече и топлото...после и железницата...и всичко...роби в собствената си родина...![]()
оф,оф,драма,драма,че са ти прекъснали телефонния разговор..
на една бивша съученичка си спомням,че им бяха изгорели всички елекроуреди вкъщи,след едно спиране и включване на тока.
живеенето в град,с население над 2 000 души и съпътстващите го недостатъци,може да се окаже сериозен проблем
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
^ Затова ли тука нямам проблеми с тока![]()
Ама нета ми спира понякога, дееееба![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Най-яката гавра, с тези палячовци е като дойде време за плащане да им се изсипе цялата сума, само в жълти стотинки от 1, 2 и 5.
аз за такава гавра трябва 2 години да събирам стотинки![]()
ХАХААХАХХАХАХАПървоначално написано от IX
^_____^
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Оф, колко нереално тъпи и лигави сте. 3 дни няма ток за по час...голямата работа.
^ хахах, кефиш ^^
^^ Лина, не е чак там въпросът, а при тея спираници ако вземе да се преебе някой ел. уред, кофти е, отразява се на бюджета.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Еми като дойде тока да позная все някак (=Първоначално написано от IX