- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- рисуване ;]
не приемам немърлива работаПървоначално написано от MartyParty
аз самият съм любител за сега и никога не ссъм бил в училище за изкуства, самоук съм
благодаря на всички останали за коментарите и Pliok0019, скоро ще видиш нова творба от мен
ръката в ляво е доста добре като конструкция, дясната има малко грешки, които лесно се поправят. показалецът и китката трябва да си премислиш и да ги оправиш и ще е чудесно : )Първоначално написано от zloto
поздравления, заел/а си се с тежка част от анатомията - ръцете и постигаш успех : )
Колкото човек да иска да рисува просто за кеф, за да се получават нещата трябва повече да наблюдава, повече да се учи, да гледа и да усвоява, отколкото да рисува. всъщност самото пренасяне на идеята в пространството (било то на хартия, платно, лента и тн и тн) е една малка част от процеса на творене.Първоначално написано от spongkata
и за да ти стане по-спорна работата с портрети потърси литература за анатомията на човешката глава и чети. след празниците и аз ще мога да ти услужа и да намеря няколко полезни четива.
ще усетиш, че когато познаваш конструкцията на това, което рисуваш, почваш да го мислиш като триизмерен обект, мислиш как да го разположиш в пространството и как да бъде вярна конструкцията му, да е стабилен, а не да увисва (както е станало със скулата на момичето от портрета, който си нарисувала).
давайте, мразете ме :Р