- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Смотан ли си, ако не пиеш алкохол?
Такаааа.. тея теми ми бъркат в... да. Естествено пак клишета, пак простотии - като видиш заглавието се сещаш какво ще прочетеш вътре.
SofiaRegularCunt си го каза - тия дето се правят пред аверите си на големи пиячи, а иначе сами дори една бира няма да си купят, са смотани. Тези хора обикновено сами се принуждават да пият в компания за да се чувстват част от групата. Това обикновено се приема за лошо, но наистина като си сам, а всички други пият, ти е малко трудно да устоиш и почваш да проявяваш конформизъм... и си пийваш и ти...
Както и да е, лично аз съм устоявала да не пия, а всички около мен го правеха, но не е особено приятно - на подпийналите и най-глупавите неща са им забавни и си малко ненамясто там, ако и ти не си повдигнеш градуса.
Друго мнение, което ми хареса беше на едно момиче, ама не ми се ровят пак 3 страници за да й видя ника, затова по памет ще й напиша мнението - "Смотани са тия, които пият за да не са смотани"Датс дъ тру!
Едно от готините мнения беше и на IX - просто каза доста от нещата, които и аз смятах да кажа... таа - който си мисли, че е задължително невъзможно да стоиш "на сокче", докато другите са на водка, много се лъже... не отричам(е) че е трудно, но се случва.
И общо взето да кажа нещо и аз - хората не сме толкова силни, за колкото се представяме. Не държим толкова на себе си, колкото го изкарваме. Тия първите коментирали с хилядата удивителни "О0оо НЕЕЕЕЕЕ, ТОЧНО ОБРАТНОТУУУУУУУУУ!!!!!!!" нека се позамислят дали пък не са се поддавали под натиска (несъзнателния натиск!) на другите - епа гледат ги пиячите че са весели, засмЕни, кефят се... на наш'те госпожички не им се пие, ама... пийват, че иначе тъпня, няма как да се включат в разговора.. Т'ва трябва да ги направи смотани? Ами да, донякъде. Но може и да се оправдае - човещинка си е (нали все пак и на мен ми се е случвало, а уверена съм, и на вас)
Би трябвало да има сиво положение - не само черно и бяло - смотано и несмотано - има различни ситуации, сила на волята, проява на конформизъм и т.н., не всичко е свързано с подчинение и самопотъпкване - който не схваща да си отваря психологията за 9ти клас. Доста от нещата, които правим "против" волята си (силно казано) са с вътрешен характер, т.е. все пак го пожелаваме, поискваме го и се чувстваме добре от това.* Тук вече се намесва и това, че всеки човек е различен, индивидуално за всеки е това доколко се поддава, доколко това му прави кеф, доколко го смята за самопотъпкване, докъде си е сложил границите и т.н.
*То е като да си прецениш - "Как по-добре ще се почувствам? Ако направя компромис със себе си и се почувствам част от групата (човекаът е социално животно!) или ако не направя компромис и държа на своето?"
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride