.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Против изгаряне на косата

Здравейте, първо да се извиня, знам, че има много подобни теми сигурно.
    Наскоро си купих преса за коса(керамична), много съм доволна, но се очертава да се изправям доста често... та, въпросът ми е дайте някакви идея за шампоани или други неща, с които да не ми изгаря толкова много косата. Слагам само едни течни кристали след като се изкъпя, докато ми е още мокра.
    Идеи как да не си оакам толкова косата?

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    Ами според мен освен,че трябва да използваш много подхранващи и предпазващи продукти все пак недей ежедневно да я ползваш пресата.

Град
    българия
    Не си слаагй кристалите на мокра,а на суха коса.Така малко повече ти се предпазва косата и наистина не си ползвай пресата всеки ден.
    Моята коса е много чуплива и не мога да я понасям когато я изкъпя,затова се изправям в понеделник(като ползвам кристалите точно преди да се изправя) и ми държи до към сряда - четвъртък(спрямо това дали ми е била вързана или по няккакъв друг начин).
    Аз също търсих как да си я предпаза малко,защото много ми изгаря и постоянно цъфти,но разбрах че просто няма как Ползвах какво ли не - шампоани(най-различни), балсами(най-различни - с витамини и т.н.), маски за коса и т.н. и все си е така вече почнах да мисля че скалпът ми не може да я изхрани(а не ми е толкова дълга) даже и фризьорката ми каза че е възможно така че май ще се наложи да отнома доста от дължинята
    Всяка коса е различна и може твоята да се подхрани малко,но наистина не я гори всеки ден - така няма шанс да не я исушиш.

Град
    Bulgaria
    Ами първо да те питам,пресата ти каква е (марка)?
    Моята е Braun Satin Hair Color и съм страшно доволна,защото просто не чувствам да изгаря,даже става една мекичка. :P
    Ами виж,преди ползвах една супер калпава преса и косата ми се скапа,почна да се къса през средата,беше ужасно,просто се свличаше и аз я отрязах наполовина.И спрях да ползвам преса и косата ми не се свличаше повече.Ще ти препоръчам,за да не вредиш много на косата си след къпане много добре да оформяш косата си със сешоар и четка за да няма нужда да я гориш толкова много с пресата .След това.когато отидеш на фризиор,питай го за някакви кристали или балсам,все пак той е професионалиста и знае най-добре.Другото,много важно нещо е,ако си слагаш лак задължително трябва да е след като се изправиж,защото иначе косата изгаря страшно много.Друго има различни маски които сама да си приготвяш,не мога да ти ги кажа точно,разгледай темите свързани с това .Надявам се да съм била полезна

Кристали
    И
    Маски за коса

Маска или балсам без отмиване ползвай на всяко миене на косата. Кристали преди изправянето. И колкото можеш ограничи употребата на пресата.

Трябва ти термозащитен продукт.А кристалите не са такъв(освен на тези,които пише,че са).Те се слагат накрая,след като косата е изправена,не преди това.Другото,което е,преди да си измиеш косата е добре да я мажеш с бадемово масло(или което друго масло си избереш)-цялата.Купена маска също е добре,след измиване.
    ladymimi,защо не почнеш да пиеш хранителни добавки?

Мисля, че кристалии домашни маски е добро начало.

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Фризьорката ми беше споменала за силиконови капки на Seri. Били ефикасни, но не съм си взела преса още и не мога да споделя опит.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Голям фен Аватара на myHeartIsOnlyForYou
    Град
    In Your Heart
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Фризьорката ми беше споменала за силиконови капки на Seri. Били ефикасни, но не съм си взела преса още и не мога да споделя опит.
    е то това са си нещо като кристали щото на мойте кристали пише "силиконов преструктуриращ продукт,предпазва от топлата струя на сешоара дрън-дрън"

Да, на същия принцип като кристалите са.

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

кристали, маски за коса, балсам ползвай винаги като се къпеш, а и не я използвай всеки ден, ако имаш възможност някой път я изправяй със сешоар, шот не е толкова вредно а и държи по-дълго /в тва гадното време от влагата мн бързо изчезва ефекта че си с изправена коса, като ползваш преса/
    Like boom, boom, boom
    What I wa-wa-want
    Is what you wa-wa-want...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си