- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Кажете за българите, които срещате в чужбина?
kakvo mislite za balagarite koito sre6tate v 4u6bina?spored vas ima li zloba,zavist,nadprevara koi e po po nai?predpo4itate da izlizate s balagari ili 4ujdenci?
*Заглавие на Кирилица!
Точка 7 от Правила на форума.
Редакция на MakeMeLaugh
Az ne jiveq v 4ujbina, no ot tova koeto sum vijdala i 4uvala nikak ne sa zlobni. Az li4no kogato sum v 4ujbina i sre6tna nqkoi bulgarin go zagovarqm... Koito e imal vuzmojnostta da otide i dori da ostane tam e 4ovek koito znae kakvo iska i se opitva da postigne ne6to. Po skoro horata koito nqmat vuzmojnost da otidat v 4ujbina zavijdat i to do tolkova 4e namrazvat priqtelite si koito sa tam.. Too bad. Zavistta e mnogo lo6o ne6to..
Fall down seven times..
Stand up eight.
da saglasna sam s teb,no v 4u6bina preobladova dosta zloba i zavist za6toto ima mnogo balgarikoito ne si namirast raota ili ako imat vazmojnostta da precakat nqkoi za da sa po dobre te go pravqt...ili ako drugiq ima pove4e..te ne o priemat,,,abe ludnica e golqma..da ne govorim 4e istinski priqteli e adski trudno da nameri6 tukno ina4e mrazq bg koito kogato 4uqt ili sre6tnat drugi se pravqt i govorqt na ispanski ezik...v slu4aq pri men 6toto sam v ispaniq,no sig i v dr darjai se slu4va.
Bulgarite v 4yjbina na koito ne im haresva da si zlobeqt kolkoto iskat kato 4e li na nqkoi im pyka za tqh tam... ina4e v 4yjbina horata sa mnogo mili poprincip ne mislq 4e trqq da ima6 problemi s namiraneto na priqteli.. Dryg e vuprosa 4e ako ti ne si otvorena kum tqh i te nqma da budat.. ddz
Fall down seven times..
Stand up eight.
Разбира се като срещам сънародници е много яко някак си просто веднага ги приемам като приятели и досега не съм срещал високомерие от тяхна страна. За мен наистина е без значение с кого ще излизам.
Forever trusting who you are and nothing else matters!!!
аз вих казала, че има страхотни хора в чужбина и винаги много се радвам като се запозная с някой.... много хора са ми помагали и аз съм помагала на хора... но както и в бг има и неблагодарници също и хора, които се мислят за нещо повече от другите...но това си го донасят от бг .... А аз най - много мразя тези които не само ,че не са успяли в чужбина, но като се върнат в бг се правят на голямите бизнесмени и тарикати .. с пурите от най мизерните магазини примерно...![]()
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
имам фр която живее в чужбина и казва че повечето са ужасни![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Ми нямам много добро мнение..
Тая година за първи път общувам с българи в чужбина. До сега винаги съм избягвала...
Ми лицемерие, интриги, лъжи, прецакване.. какво ли не!
Имам двама приятели тука българи и само с тях си общувам...
не мисля, че това се дължи на факта, че са в чужбина... българите са си същите и в бг... който си е нормален човек си е такъв навсякъде, който е мизерник си остава също такъв....Първоначално написано от slun4ice
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
Преди години първото нещо, което ме накара да се махне от БГ бяха именно хората.. Толкова злоба, ненавист, завист, омраза и всякакви негативни емоции на едно няма никъде другаде. Тъй, че като видя тук българин просто го подминавам и това е
a da popitam ako moje kade se namira6 i otkade si v bg?
каквито са си тука ,такива и в чужбина.. Както тука има хора,които биха ти подали ръка и биха ти помогнали,но има и такива ,които злобеят,интригуват и т.н. .. така е и извън Бг.... Всъшност аз прекарах лятото живеейки в Малта иии там всички българи,с които общувах и излизах бяха готини.Младите хора (българи) с които се запознах бяха дружелюбни... Ноооо имаше няколко и от тези,които злобееха,правеха интриги и т.н. Слава на Бога че не бяха от моето обкръжение...
temata e strashno otnositena ... nqma samo cherno i bqlo
po tozi povod mozhem li da kazhem ,che nie bulgarite sme ciganite na Evropa sled kato cql svqt sudi za nas po mnogobroinite reportazhi sus cigani(kradat,prostituirat,ubivat...) i izobshto praveiki vsqkakvi svinshtini za koito fantaziata mozhe da pomogne![]()
ta na vuposat ti imali zlobni bulgari v chuzhbina da ima kakto i v chqloto chovechestvo sushtestvuvat
ima li kachestveni ima po sushtata prichina i po mnogo drugi
obobshtenie (kato te e strah ot vulci ne hodi v gorata)![]()
мдам... българите зад граница сме ужасни....
първите ми 6 месеца извън бг си дружах с българчета и всичко беше точно... но след това дойдоха интригите... и от тогава не поддържам никакъв контакт с тях...
излязох 2-3 пъти с тях преди няколко месеца... и бях въвлякан в бой...
по принцип съм много наивен.. и винаги търся доброто в хората... но тук... българчетата просто... не знам... не искам да разчитам на тях за нищо...
Ама сте големи двуличници!
Някой ще отвори някоя тема и ще му се скарате, че вече има такава... следващия път ще пише в по-стара тема, за да не отваря нова... и пак ще му се скарате.....
МИ ОСВЕН ЗАКЛЮЧЕТЕ ЦЕЛИЯ ФОРУМ... ИМА ВСИЧКО В НЕГО!
Хората в чужбина са много мили извинявай ма ти от кой сън дойде?Първоначално написано от iPurple
В видя бг извън бг говора на Англиискй/Немски/Руски но не и на БГ само и само за да не ми се надуят тъпите селяни...
Това се вика СТРАХЛИВЕЦ. Защото ако си наистина умен хората няма да ги интересува от къде си. Но ти се доказа неведнъж че не си нищо повече от един критик, песимист, страхливец и т.н.Първоначално написано от Darkkiss
Forever trusting who you are and nothing else matters!!!
Ти първо ела на мойто място после ме критикувай!!!Първоначално написано от SoAfraid
Има злоба,но аз не завиждам на никого,всеки се оправя както може.
+11111111111 Tochno !!!Първоначално написано от adelaida
Първоначално написано от Darkkiss
momiche predpolagam che ne si bilo vav chujbina 1-vo :ela 2-ro:vij 3-to:razberi,bez da si vidqla ne pishi zashtoto az bqh lichno sas tolkova golemi ochakvaniq predi da doida , no vsichko se promenq vuobshte nqmash na predstava kakvo e ! zatova ne pishi kato ne znaesh![]()
1. момче съмПървоначално написано от tedi_96
2. на 12 години дори гъза не мое си избуршиш сама камоли да мислиш
3. бил съм в повече държави от колкото можеш да изброиш
4. МЛЪКНИ!!!
Не са лошо... Всъщност ние познаваме две семейства.
Едното е изцяло българско, но всички са си сменили имената на френски. Или поне фамилиите, защото някои от тях си имат френски имена. Ама примерно жената Калинка се е прекръстила на Катрин, пък фамилиите не ги помня. Според мен това е ужасна глупост. Името ми по принцип си е чуждо, но фамилията няма да си я сменя (поне докато се оженя де) колкото и учудени финзиономии да ми правят като я чуят. Готини са като цяло, но мъжът ми е малко надут.
Другото семейство, което познаваме само жената е българка. Мъжът й е ужасно богат, родителите му са имали замъци, които германците унищожили.. Както и да е, те са супер. Момичето не говори български, защото майката на жената починала в годината, когато дъщеря й се родила и просто не можела да говори на български. Но мъжът се опитва малко да говори на български и е много симпатично отстрани
Веднъж в магазина бяхме срещнали българи. Типично за нас - те живеят в Белгия, но идват във Франция да пазаруват, защото било по евтино .. Бяха готини.
Събота ще се запозная с една българка, волейболистка е в отбора на града ни![]()
Ами ще кажа,че е една красива държава,с прекрасна природа,но хората са бедни и сме малко назад от най-новите неща.Да кажем,че ще наблега на най-хубавото-природата![]()
+Първоначално написано от slun4ice
Най- много прецаквации съм виждала точно от страна на българите... то това си ни е някаква национална черта...
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.