.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Искам да се променя ! Но как?

Здравейте ..

Моят проблем е, че тази година ще кандидатствам и от миналата година само си казвах, че ще уча и че няма да разочаровам родителите си.. но всъщност става точно обратното.. Аз наистина искам да влезна в хубаво училище, с голям бал и с уважението към мен сред съучениците.. моля ви, кажете ми какво да направя, защото както и да се опитвам, не мога да седна да уча ей така.. само ме мързи.. когато се върна от училище или сядам на компа или заспивам пред телевизора и когато нашите се върнат представям тетрадката от клас и казвам, че това ми е домашното... сякаш съм програмирана всеки път да го правя и да не уча.. да не говорим, че очите ми се затварят малко по малко само като погледна учебник... Просто сякаш не мога да се променя.. Измъчвам се всеки път, когато дойде контролно и аз знам, че абсолютно нищо не знам, обаче казвам на приятелките, че съм учила и следователно преписвам от все някой.. но не винаги има някой умен до мен.. Писна ми от лъжите (към родителите и съучениците), от намеците от тъпите зубърки в класа (че съм тъпичка ) и от това, че от мен ще стане една тъпа чистачка/миячка/клошарка...
    ;] Hakuna Matata kopeleta xD

Град
    София

Re: Искам да се променя ! Но как?

Цитирай Първоначално написано от purple4o
    ..с голям бал и с уважението към мен сред съучениците..
    Уважение не очаквай никакво, защото всички са едни и същи кретени. Малко са свестните момчета и момичета, които ще те уважават.

Воля му е майката, не можеш да се "промениш" току-така! Ти не искаш да се променяш, а да почнеш да учиш. Еми като искаш започни. С мързел нищо няма да направиш, а и това не можеш да го наречеш промяна в никакъв случаи!
    Don't tell me what I can or can't do !

Ам, не искам да те обезкуражавам, но навиците за учене се създават още от първи клас. Очевидно нямаш такива, за това ще е доста трудно да си създадеш. Но това не е невъзможно. Утре след като се върнеш от училище си почини един час, през който се опитай да помислиш за ученето не като нещо, което те затруднява, а като нещо необходимо. Мързела е страшно нещо и грози човека (не, не говоря наизуст). Почни от предмета със средна трудност, след това научи по най-трудния и накрая- по най-лесния. Оценките ти няма да се повишат от втория път, защото за това се иска постоянство. Опитай се да събудиш волята си, която очевидно е заспала.
    Желая ти успех.

Голям фен Аватара на alwaysnforever
    Град
    някъде там.
    Понякога мързела наистина надделява,а ти щом си свикнала така от доста време сега наистина ще ти е трудно,но просто си го постави като цел и си мисли какво ще бъде след като те приемат някъде..че ще си самостоятелна и т.н (само хубави неща )..приеми учението като задължение след училище и ще свикнеш после..
    Хайде успех и ако вярваш в себе си наистина ще успееш да постигнеш крайната цел !
    Hold me when I'm here
    Right me when I'm wrong
    Hold me when I'm scared
    And love me when I'm gone..

Като се заговорих с един таксиджия по темата и той сподели своята теория за "поколението на кафеварките" - как постоянно му се случва да вози шефове в големи фирми и те всички се оплакват от едно - липса на квалифицирана работна ръка.

Та...ако още те държи мързела не се притеснявай - join the club, we have jackets, както се вика. При мен дори ситуацията е още по-идиотска, защото познанията ми по английски ми позволяваха да влезна където искам, но имах само едно разбиране за студентството - живот до дупка. И така в момента само си бачкам...

В крайна сметка мързела ти го разбирам повече от добре, та в случая с мотивацията не мога да ти помогна.
    I don't wanna claim that I'm special...but I'm a bit special. You know what I mean?

Трябва да си седнеш на задника бе! Когато искаш нещо няма ' не мога ' Учи, вместо да киснеш пред компа или телевизора! И моя приятелка сега ще кандидатства.Тя попринцип не можеше да седне да учи, но още началото на годината почна уроци по български и математика.Постепенно свикна и даже каза, че и харесва да си знае всичко, но тя не ги зубри нещата ден за ден, а наистина ги научава.Помисли си хубаво - тези неща са си за теб и ще станат такива, каквито си ги направиш! От теб зависи.
    Stay up all night with the stars *

Цитирай Първоначално написано от Sprite
    натисни копчето "Промяна" сложно ли е?
    да сложно е 10 клас съм и имам същия проблем...
    виски оценки не че съочениците не ме уважават ама ме е срам като изкарам некоя 3ка или 4рка като другите имат по 5 и 6 ..

амм таа по въпроса

трудно е...
    казвам ти от личен опит
    много хора съм питал и са ми казвали докато не ти отмине пубертета...
    ии Др.Тийн и той ми каза същото

освен да се мъчиш да преодолееш мързела друго не може

стана 1 месец се мотам и все пак забелязах минимален прогрес
    така че

като се прибереш не сядай на компа ами направо не го включвай..
    сядай да ядеш
    и после учи 1 час играй 2 и после пак...

свикнах да научавам уроците в часовете
    ама така е лошо щото не винаги има време... или по точно часове през който да правиш квото искаш...
    ся даже се кана да говоря с психолог
    то не само за тоя проблем ама тоя е един от главните

така че може да ти е от полза 1 разговор....

ти сама трябва да си го наложиш тва да седнеш да учиш Иначе хич не си ,тъпи4ка' щом си осъзнала че нещата не трябва да продължават повече така.Аре дерзай ,ше се справиш

Цитирай Първоначално написано от DJEB
    ти сама трябва да си го наложиш тва да седнеш да учиш Иначе хич не си ,тъпи4ка' щом си осъзнала че нещата не трябва да продължават повече така.Аре дерзай ,ше се справиш
    празни приказки !...

Град
    Страната на Чудесата
    Ами връщаш се от училище, 1 час релакс и залягаш над учебниците. За да ти е по-лесно може да се възнаградиш сама след като си подготвиш хубаво уроците. И примерно сама си забраняваш да седиш пред компютъра, докато не си научиш и после вече седиш известно време. Същото направи и с телевизията-никакво гледане, докато не се подготвиш. Постави си за цел да имаш определена срочна оценка по даден предмет и това също до някаква степен би трябвало да ти помогне, щото примерно, ако получиш 3, а за срока иккаш да имаш 5 това би трябвало да те окуражи да учиш. Ами дано да съм ти помогнала с нещо!
    Fighting for nothing is what you're born for.

Град
    Генерал Тошево
    аз пък винаги в края на лятната ваканция и скоро ще почваме даскало си казвам че ще уча и уча и т.н ама кът почнахме първия срок бях супер зле,не ми пукаше кви оценки имам изобщо не учех постоянно висях пред компа или гледах TV.ся наближава края на срока и аз започнах да се съвземам.винаги така става 1-вия срок съм зле,но кът почне 2-рия се засилвам.Иска ми се да съм на таблото макар че постоянно казвам че ми е се едно дали съм там или не съм.аз съм 6-ти клас и не съм била на таблото май,че от 4-ти клас.искам да уча аматоя мързел... мене даже ме мързи да отида до чешмата да пия вода пък да уча някъв урок...
    ся взех да взимам нещата по-насериозно макар,че има много какво още да се иска.

П.П всичко зависи от теб.никой не може да те накара да учиш.само ако имаш силна воля ще успееш.
    говоря малку кът в някой филм ама се пак..
    ..Sex,Drugs and Rock&Roll..

Хора не е толкова лесно колкото си мислите. Досега аз никога не съм завършвала с тройка, но може би този срок ще се случи по 1-2 предмета. И въпреки че знам че съм много зле аз не уча. От началото на срока аз не мога да науча и 1 урок, за днес бях научила, но не ме изпитаха. Сега трябва да уча по 2 предмета, но аз съм пред компа. На вас може да ви се струва лесно, но не е така. Наясно съм с това, че ще разочаровам родителите си ако не се стегна, но въпреки това ме мързи и не мога да уча. Към авторката: опитвай се да учиш поне по по-лесните предмети и по тези, по които най-много се налага да поправяш оценки.Някой каза, че ако нямаш навика да учиш мн трудно ще свикнеш. Така е, но не е и невъзможно, стига да имаш много силна воля. Успех

Град
    Destanation unknown ((:
    При мен не знам как става тоя номер , но никога не учех и винаги имах 5 по предметите

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Явно нямаш нужната воля...когато искаш нещо винаги се намира начин, а когато не го искаш - оправдания.В случая твоето оправдание е мързела...
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

колкото и тъпо да звучи гаси компютъра и сядай да четеш, това е начина недей да питаш как ами действай!
    [imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...
    Цитирай Първоначално написано от mistake
    Явно нямаш нужната воля...когато искаш нещо винаги се намира начин, а когато не го искаш - оправдания.В случая твоето оправдание е мързела...
    +1 i az sum mn zle osobenno po ae,napravo se y4dvam i sq taq,kat kaza,4e ako ne y4a 6e mi pi6e 2 po4nah da se zasilvam,6oto
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Мега фен
    Когато искаш да направиш нещо,ти е го направиш ! Проблема е че не искаш,и че нямаш воля.
    Слаб народ - слаба държава
    Уважение няма,а и не търси,защото днес трябва предимно да гледаш ти да си добре,защото мислиш ли за другите...нищо не става !

Щом не искаш не учи.Това е единстввеното хубаво в учението .... че като не искаш нищо не можеш да научиш.На сила хубаво не става

Град
    София
    Според мен,нямаш достатъчно желание,след като не можеш сама да прецениш кога трябва да седнеш и да учиш и кога да гледаш телевизия и да седиш пред компютъра.Вземи първо да помислиш какво наистина искаш,от какво ще се лишиш в единия и в другия случай и тогава си прецени кое избираш.

Град
    In the middle of Nowhere
    Седми клас можеш да го минеш без много труд..Аз седнах да уча 2 седмици преди изпита по математика имах 4,649 или нещо от сорта по БЕЛ имах пак горе-долу толкова,е да ако бях седнала уча от началото на година можех да искарам 5 нещо,но...шанс Нали бала ми стигна за всички училища..
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Мега фен Аватара на Infinity
    Цитирай Първоначално написано от DJEB
    правилно щом си го осъзнала това..значи ще ти е по-лесно,защото не ти го налага това някой,а ти самата така го чувстваш...просто след училище малко почивка и над учебниците..а след това ще си седиш на компа и пред тв и ще ти е спокойно
    To infinity and beyond.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си