.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

В един есенен ден...

Беше слънчев, есенен ден. Андрея реши да излезе и да се поразходи сама, за да събере мислите си, да избяга от сивото, изпълнено със задължения ежедневие. По пътя и хрумна откачената идея да си купи сладолед. Вървеше през парка, по пътечката от жълти паднали листа, гледаше как слънчевите лъчи се промъкват през клоните на дърветата и ядеше сладолед през октомври. Мислеше си:”Боже, ако някой ме види с този сладолед в ръка, сигурно ще си помисли, че съм Луда!”
    Изведнъж до нея изскочи едно Хъски. Обожаваше тази порода кучета и най-вече очите им, можеше да се огледа през тях. Първоначално почувства лека уплаха, но след това започна да му се радва и да го гали, а то махаше с опашка.
    - Май те Хареса!?
    Сепна се от тези думи тя. Обърна се и видя чаровно момче. Беше доста високо, с хубави кафяви очи и ослепителна усмивка.
    - Или може би сладоледа ми – отвърнах тя
    и се усмихна, а момчето се засмя и и каза:
    - Да ти издам ли една Тайна?
    - Да! – промълви въодушевено Андрея.
    - Арес не обича сладолед.
    - Хммм, моя ще му хареса!
    - Възможно е. Сигурно сладоледа ще е доста вкусен, щом такова симпатично момиче го хапва!
    - Благодаря ти! – отвърна тя и свенливо сведе глава надолу.
    - Няма за какво!
    - Та, значи Сладура се казва Арес?!
    - Зависи за кой от двамата говориш! – каза самодоволно непознатото момче и двамата се засмяха.
    - За кучето ти…
    - Да, кучето ми се казва Арес.
    - А как се казва стопанин… - А няма ли да попиташ как се казвам…
    Заговориха в един глас те и отново започнаха да се смеят.
    - Аз съм Алекс приятно ми е!
    -А аз съм Андрея, на мен също ми е приятно!
    - Аммм малко неловко ми е, Андрея, но може ли да те попитам….оххх
    „Да не би да иска да се поразходи с мен?” –това беше първата мисъл, която мина през главата на Андрея. Като че ли го искаше, но не го осъзнаваше. Алекс я прекъсна с думите:
    - Как можеш да ядеш сладолед през октомври? Да знам въпроса е глупав, но ми стана интересно? – смутено подхвърли той.
    Тя му се усмихна и му каза:
    - Сигурно ме мислиш за луда, нали?! Да ти кажа, само че под секрет и аз се мисля за луда! Да ям сладолед през есента наистина е странно, но когато го видях в магазина не можах да му устоя, както не можах да устоя на красивите очи на твоето хъски! – и погали Арес по муцуната, а той изръмжа от удоволствие.
    - А моите очи не ги ли хареса? - попита смело Алекс
    Андрея успя само да му се усмихне.”Този път ме хвана неподготвена” – размишляваше тя.
    - Мълчанието било знак на съгласие, така че приемам твоето мълчание за „Да!” Не се притеснявай и аз много харесах твоите.
    Момичето се изчерви и леко се засмя, като прекъсна темата с думите:
    - Някакъв по-умен въпрос, който искаш да ми зададеш, Алекс? – и се изкикоти.
    - Амиии….Абе може ли да се поразходим аз, ти и Арес из парка?
    Андрея чувстваше как всичко в нея ликува, умираше от щастие, но защо ли?
    - Разбира се, с най-голямо удоволствие! – отговори тя ентусиазирано.
    Разходката беше изпълнена с много емоции. Андрея и Алекс се гониха из парка, понеже тя винаги намираше начин да го издразни на шега, а Арес тичаше след тях. Хъскито не веднъж се увъртя около краката и, а от нейна страна щеше да последва падане, ако стопанинът му не я беше хванал. В тези моменти погледите им се срещаха, Андрея усещаше как и двамата се приближават един към друг, но тя винаги свеждаще глава надолу…Неусетно стана около 19.00h. Андрея трябваше да се прибира и сподели това с Алекс. Очите му издадоха недоволство:
    - Утре също мога да отделя време за една толкова приятна разходка…
    Алекс я погледна с надежда и и отвърна:
    - А на нас двамата с Арес би ни било приятно сега да те изпратим до вас,а за утре ще сме тук в 15.00h. – и и се усмихна широко.
    В този момент тя си помисли за първото нещо, което беше забелязала в него – именно усмивката, беше толкова пленителна…
    - Съгласна съм – казах Андрея еуфорично
    и момичето и двамата и нови приятели потеглиха към нейното жилище. По пътя Алекс и разказа за своята предишна любов.От думите му Андрея разбра, че е лесно раним и чувствителен, че може да обича силно и чисто. Тя също му разказа своята история, която все още пареше душата и. Изведнъж Алекс хвана ръката и, спря я и я попита:
    - Готова ли си за нова Любов?
    Андрея се замисли и отвърна:
    - Да готова съм ,а ти?
    - Да, но този път искам момичето до мен да ме обича силно и искрено…
    - И на мен ми се иска да не бъда лъгана…
    Двамата се усмихнаха един на друг и отново продължиха. Когато пристигнаха, Андрея почувства леко разочарование. Не искаше да се рразделя с Алекс и Арес, искаше този ден да се повтори. Отдавна не се беше забавлявала така.
    - Е, аз съм до тук – промълви тихо тя.
    - Е, жалко! – продума също толкова тихо Алекс
    - Ейй, Алекс недей така! Утре отново ще се видим – и се приближи към него. Той също дойде близо до нея. Сърцето и заби лудо, цялата започна да трепери, по тялото и пропълзяха тръпки. Опита се да се опомни, но напразно, не се получаваше. Алекс нежно погали лицето и, а след това и устните и. Тя затвори очи и се отдаде на тази ласка. Изведнъж обаче се сепна и каза смутено:
    - Трябва вече да влизам…
    - Да разбира се! Лека нощ, Андрея и до утре – каза Алекс, а в тона му имаше нотка на недоволство.
    - До утре, лека нощ и на теб…Лека нощ Арес и да слушаш! – усмихна се тя и погали хъскито.
    Зад себе си чу думите:
    - Хайде Арес, тръгваме….Благодаря ти, че ме срещна с това чудесно момиче…
    Андрея се усмихна на себе си и се зарадва.
    Вече отключваше вратата, когато си помисли:” Никога не рискувам! Как ми се иска да го целуна, тогава защо чакам!?”
    Тя хукна да догони Алекс. Той чу стъпките и и също се затича към нея. Спряха се. Андрея усещаше учестеният му дъх. Момчето се приближи максимално близо до нея, спусна ръка по кръста и и погали отново лицето и. Тя не можа да се сдържи и го целунаа, а той и отвърна. Когато отделиха устни един от друг, се усмихнаха, а той и каза:
    -Вече бях загубил надежда, че ще направиш нещо подобно!
    -Уморих се да бъда слаба и нерешителна! – отвърнах Андрея.
    - Радвам се!
    Двамата се засмяха и погледнаха към Арес. Кучето беше свело главата си на една страна и ги гледаше мило с красивите си сини очи. Двамата с Алекс отново се засмяха, а погледите им срещнаха, за да споделят колко прекрасен беше този ден.

С този разказ искам да кажа на всички, че Любовта идва Отново, когато най-малко я очакваш и, че винаги е по-хубава от старата. Бъдете силни и да не се страхувайте да рискувате Надявам се да ви хареса написаното от мен

Повече от фен Аватара на Forester
    Браво!
    Страхотно е

Цитирай Първоначално написано от Forester
    Браво!
    Страхотно е
    Благодаря ти много

Повече от фен Аватара на TheLittleAngel
    Много е романтично! Харесва ми! Продължавай да пишеш!
    Като бебче да ме гушнеш,
    с ръце силни да ме обгърнеш,
    с погледа си нежен да ме стоплиш
    и след това, бавно да си тръгнеш...

Цитирай Първоначално написано от TheLittleAngel
    Много е романтично! Харесва ми! Продължавай да пишеш!
    Мерси! Много се радвам че ви е харесало! Това за мен означава много

Супер фен
    Град
    България
    За много години Заре!

Разказчето е страхотно, но има едно, но . . . ще ти го кажа в skype като се засечем! Харесва ми много!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Цитирай Първоначално написано от ANTIHUMAN
    За много години Заре!

Разказчето е страхотно, но има едно, но . . . ще ти го кажа в skype като се засечем! Харесва ми много!
    За много години Викич! Много се радвам, че разказчето ти е харесало, очаквам критиката ти с нетърпение

- Готова ли си за нова Любов?

Заренцееееее моеее мн добре е написаноооооо,Браво!Опреде лено имаш талант ,продължавай да го развиваш и радвай свички със страхотните ти творби.Много Успехчета от твоя спринтиор :P

Re: - Готова ли си за нова Любов?

Цитирай Първоначално написано от shompal4eto
    Заренцееееее моеее мн добре е написаноооооо,Браво!Опреде лено имаш талант ,продължавай да го развиваш и радвай свички със страхотните ти творби.Много Успехчета от твоя спринтиор :P

Благодаря ти мое мило сладко ШОМПАЛЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си