- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Държавата (град) на вашите мечти?
Токио, Санкт Петербург и Хамбург))
Във Франция или Германия...
Иначе за градове.. не мога да кажа с точност. Във Франция, може би Париж, а за Германия, нямам представа. Берлин, Хамбург....
Мечтите ми все са тук из Европа, но както се очертава май ще ходя в Америка![]()
държавата - България. Град - такъв без цигани,турци и с чист въздух(демек някъде в балкана)забелязах,и че никой друг не каза България.. засрамете се !!! после пишете теми защо всички напускат България..
БЪЛГАРИЯ, естествено. Нямам предпочитания за град, всички градове са красиви по своему. Но по принцип харесвам София. Като прочетох всички постове, оставам с впечатлението, че всички, които не са написали България, е трябвало да се родят там, където са написали. А след това да дойдат в България и тя да се превърне в страната на мечтите им. Защото всички чужденци, които са посетили България я харесват, само българите не я. А тези, които искат да живеят в Америка, гледат прекалено много филми и не са наясно с истинската ситуация там. Ако на някой му харесва САЩ, той е комерсиалист. Защото не си представям как страна, направена от бетон, без никаква природа, може да впечатли някого... Ако България се прочисти от предатели като ВАС, ще стане цвете. Защото ВИЕ сте основният проблем на страната МИ. Именно вие, които не осъзнавате какъв късмет имате, че сте се родили в страна с прекрасна природа и вековна славна история. Държава, от която са се страхували византийци, османци, сърби, гърци и още стотици народи... Държава, която е печелила битки, векове, преди Америка въобще да е била открита. Вместо всички заедно да се опитаме да направим нещо за България, за да не е такова положението, каквото е в момента, някои просто предпочитат да напуснат потъващия кораб. В България трябва да останат само истински патриоти и хора, за които България е единствена и са горди, че това е тяхната Родина. Пожелавам ви в най-скоро време да се изселите в Америка, Испания, Германия, Англия или където си поискате, но след това да ви е забранено да се върнете пак тук. И без това няма да е голяма загуба, нали така и така не харесвате нищо българско![]()
Scorpions forever!
Варна
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
В България естествено, някъде из балкана може би![]()
![]()
Ами аз искам да живея в България колкото и зле да е положението в момента...Иначе много искам да отида в Камбоджа,Ямайка.Гватемала.. ..
Rest In Peace....We Will Never Forget You
Не знам къде искам да живея..
нооо ужасно много искам да посетя Германия.![]()
StillLovingYou нали осъзнаваш че говориш като раздразнен първокласник? Защото ВИЕ сте основният проблем на страната МИ.
Пожелавам ви в най-скоро време да се изселите в Америка, Испания, Германия, Англия или където си поискате, но след това да ви е забранено да се върнете пак тук.
Темата е за мечти- тоест малко въображение и празни приказки. Това, че желанията на останалите понякога не съвпадат с твоите, не е причина да им лепваш етикети като родоотстъпник и тн. Прекрасно е, че харесваш България и между другото много българи я харесват и то не заради славната история или прекрасната природа, а просто защото им е родина. Защото много страни имат богата история, а природата е красива навсякъде, но родното място си е едно, независимо дали си роден в Боливия, Либия или Корея. Естествено е всеки да търси това, което няма в момента. Друг е въпросът, че реалността е в пъти по- различна от мечтата.![]()
ПП По темата-не мога да си представя да живея само в един град. На моменти харесвам по-малките, друг път тълпите от хора и оживлението, гори, планини, бетон, студено или топло. Обичам разнообразието.
Don't worry, be happy!
най добре си ми е вкъщи... в русе съм израснала и сега 1 година откакто имиграрах разбирам че в България си ми е най хубаво ...
където и да ида все ще им се чудя и на ак1ла и на поведението а в бг съм си свикнала. .. ех начи.. та това ми е мястото където бих се чувствала щастлива..
Искам да си живея тук в България,стига само тази държава малко да се промени...да няма толкова престъпност, да не те е страх в 9 часа вечерта да се прибереш,да спре да се строй толкова,защото България ще се превърне в една изкревена фантазия и представа на политиците да я направят като Щатите може би.Искат да изсекат всичко,навсякъде където има и малко горичка да построят бетонна сграда.Унищожават България непрекъснато.Жал ми е,че такива хора ни управляват,които явно изобщо не се интересуват от това какво се случва със Родината ни.Това е ужасно;(
Ето това е истината- Родината си е Родина и никога не можеш да имаш друга. Колкото и тук да има лишения(най-вече финансово-икономически)< тук ни е мястото. Бягството в чужбина не е решаване на проблема нито индивидуално за отделния българин "X", нито за всички българи, а само негово задълбочаване. Това е все едно да бъдеш осиновен от чуждо семейство, което да кажем е богато, но те ограничава в много отношения и ти налага един коренно различен начин на живот и мислене от този, който ти е изградило твоето биологично семейство- не става, няма истинско щастие! Само в родното семейство можеш да бъдеш истински щастлив. Просто това е ген, който не може да се измени, ген, който се е предавал от столетия, даже хилядолетия от поколение на поколение.Първоначално написано от [B
Оо искам да живея във Франция - не знам защо , просто съм влюбена във всичко френско (това как прозвучаааа) Може би е от това , че уча този език ли ... не знам.
Другото ми мечтано място за живеене е Австралия. Убий ме, но не знам защо точно. Помня , че веднъж бях гледала в Глобусът или Другата България репортаж за някакъв писател, който живееше там ... имаше къща на брега на океана до колкото помня, а на 100 м от къщата започваше и планина. Красота![]()
Искам да видя как се живее в Америка, като например New York, НО
най-много искам да си се върна в България, колкото и да ми харесва тук в Лондон, всичко българско ми липсва толковаа многооо![]()
Така че България е най-хубавото място за мен!
♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥
Ирландия, САЩ, Аржентина, Чили, Перу, Италия, Украйна /за сега/
Италия-влюбена съм в страната и в езика и най-вече в италианската музика,но пък не ми се иска да напускам България тук също си ми харесва.![]()
Зов стон, отворено писмо към себе си,написано за днес,
но с букви от онези дни,
на нов фон, изтрива всички стари белези,
замества ги с чисти подредени в стремежа ни.
DNB
Още като бях малък и като идвало лятото съм викал "Коголенче,коголенче"
Та некя изясна, Cogolin супер супер близко до Sainte-Tropez,Sainte-Maxime,Sainte-Rapha
"I have a BMW. But only because BMW stands for Bob Marley and The Wailers, and not because I need an expensive car."
^^^ ЛЕле страхотно е![]()
![]()
♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥
Чученце кога ще ме водиш на гости да ти дойда?![]()
![]()
![]()
Зов стон, отворено писмо към себе си,написано за днес,
но с букви от онези дни,
на нов фон, изтрива всички стари белези,
замества ги с чисти подредени в стремежа ни.
DNB
когато искаш![]()
![]()
"I have a BMW. But only because BMW stands for Bob Marley and The Wailers, and not because I need an expensive car."
Градове - Лондон или Ню Йорк
Лос Анджелис!!!
защо? - чесно казано не съм няпълно обедена !! просто когато видя нещо свързано с холивут нещо с Л.А. и изпитвам някаква носталгия при положение че не съм стъпвала там !! изпитвам някакво странно обожание нямам думи простоо ..![]()
![]()
Най-много страдания в живота ни причиняват не тези, които мразим, а тези, които обичаме.
Япония/Токио.Най-голямата ми мечта е да ида там.И живея, за да я реализирам.![]()
...
То малко смешно звучи, но го казвам напълно сериозно: Южна Осетия, град Орчосан. Там имам един познат, който е наемник в армията на южноосетинците и ми прати снимки и е много красиво.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]