- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Държавата (град) на вашите мечти?
Женева и Париж са страшно красиви градове (h). Но Лондон ми е слабост, това ми е най-любимият град ( след родния ми в Бг естествено )
kristo написа:
Ето това е истината- Родината си е Родина и никога не можеш да имаш друга. Колкото и тук да има лишения(най-вече финансово-икономически)< тук ни е мястото. Бягството в чужбина не е решаване на проблема нито индивидуално за отделния българин "X", нито за всички българи, а само негово задълбочаване. Това е все едно да бъдеш осиновен от чуждо семейство, което да кажем е богато, но те ограничава в много отношения и ти налага един коренно различен начин на живот и мислене от този, който ти е изградило твоето биологично семейство- не става, няма истинско щастие! Само в родното семейство можеш да бъдеш истински щастлив. Просто това е ген, който не може да се измени, ген, който се е предавал от столетия, даже хилядолетия от поколение на поколение.
Еми не си прав - познавам българи, които са избягали на запад и са много доволни от решението си. Така че това си е решение на проблема за много българи. А относно гена - да и аз бях голям родолюбец(не фанатизиран), обаче един ден, като си отворих очите за ставащото в България, разбрах защо хората преди мен са избягали и оттогава коренно си смених мнението за България.
По темата: Навсякъде във Австрия, Германия или Швейцария. Все пак фаворити са ми Виена, Берлин, Кьолн, Франкфурт на Майн, Магдебург, Хайделберг, Дрезден, Бон, Цюрих и Базел.
Абе навсякъде в тия три държави![]()
Пази БОЖЕ слапо да прогледне !![]()
Support your local club!!!
Лично аз, ако съм извън България, както е почти ясно за сега, бих живял в:
Los Angeles , CA, US
New York, NY, US
Miami, FL, US
Chicago, IL, US
Copenhagen, DK
Monaco, FR
Doha, QR
Dubai, UAE
На всяко от тези места без изключение бих живял и имам желание да живея!![]()
България >> Варна![]()
Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да
спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!!!
Ot malka nai - golqmata mi mechta e da jiveq v USA ... aaam za grad mislq 4e Chicago ... vsi4ko davam za Amerika;]
И не бъркаш.Първоначално написано от pateto94
![]()
![]()
Само пиши на кирилица, че ще ти трият постовете.![]()
Париж, Франция.
Барселона, Испания.
Милано, Италия.
Лондон, Великобритания.
Сидни, Австралия.
Сантяго, Чили.
Това са местата, където бих искала да живя, но не са подредени по най-желано място. Просто изброявам.![]()
Юнайтет стайсе ми искам в UsA![]()
![]()
Маями, също бих посетил остров Ибиза![]()
![]()
Аз съм си националистка и си оставам такава до край харесвам си държавата колкото и наивно да звучи обажавам и града в който живея след време може и да замина да работя и да живея в друга страна,но ще се върна България защото се гордея с тази страна.![]()
![]()
[..имам родина..]![]()
[..имам народ..]![]()
[..имам и вяра..]![]()
[..имам живот..]![]()
[..имам надежда..]![]()
[..имам съдба..]![]()
[..БЪЛГАРИЯ ДОКАТО УМРА..]
Zodiac, страшна къща. Е затова понякога завиждам, че не съм някъде в чужбина. Но и това време ще дойде.
Мечтата ми е Венеция.. искам да го посетя този град и смятам да го направя.. защото е наистина мн красиво там.. но за живеене някак си.. мисля че не става.. иначе място на което бих искала да живея.. да го кажем общо-USA !
Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.
Исландия - Рейкявик/ Олафсфьордур (детска мечта) ;D
Русия - Питер.
Сви заједно ко један, само здрави у глави против Система!
LasVegas![]()
Winning is not a sometime thing; its an all the time thing. You don't win once in a while; you don't do things right once in a while; you do them right all the time. Winning is a habit.
Америка,Ню Йорк![]()
![]()
Живей така,че когато се обърнеш зад теб да има само счупени бутилки,гаснещи фасове и молещи се мъже.
незнам като стана на 18 ако получа зелена карта бих обикаля цела америка каде ли не бих отишал![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Най-накрая и един разумен човек да се изкаже в тема бъкаща с малоумни американофилски изцепки за "великия" Сащ и колко "прекрасен" бил живота в тая измислена държава.Първоначално написано от adskoty
--------------------------------------------------------------------------------
adskoty написа:
Аз съм си националистка и си оставам такава до край харесвам си държавата колкото и наивно да звучи обажавам и града в който живея след време може и да замина да работя и да живея в друга страна,но ще се върна България защото се гордея с тази страна.
Най-накрая и един разумен човек да се изкаже в тема бъкаща с малоумни американофилски изцепки за "великия" Сащ и колко "прекрасен" бил живота в тая измислена държава.
кирсо вярно е ,че искам да отида в америка да вида що за живот е но никои не е казал ,че ще остана там или ,че е наи великата държава или некви такива до колко знам в филмите бая бая са преовиличили ама бая....
Виж Америка си има и предимства и недостатъци. Аз не съм достатъчно промит като повечето българи в САЩ, които се превъзнасят таз ане ли се, за да ти кажа, че всичко е кеф и развлечение. Образованието е по-добро, парите са повече, чистотата е на съвсем различно ниво, спокойно е, богато е. Но не е вярно, че няма престъпност - да по-сигурно е като цяло, но има места, в които ако попаднеш се молиш по-бързо да те гръмнат. Здравната система е частна и една линейка струва 1000 долара, само за да дойде и нищо друго. Има някои услги, които са по 16 - 40 пъти по-скъпи специално в здравеопазването. И няма ги тези разходки с прители, които в България можеш да си правиш, просто защото разстоянията са огромни и за да стигнеш до центъра ти трябват 30 минути път с кола. Да вярно е, обаче, че на 16 имаш книжка. И зеленчуците, плодовете и сиренето и кашкавалите са ужасТ. И, за да успееш трябва да си скъсаш задника от работа.Първоначално написано от bubals
Другото е ок. Това на кратко.