- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Държавата (град) на вашите мечти?
bubals написа:
--------------------------------------------------------------------------------
adskoty написа:
Аз съм си националистка и си оставам такава до край харесвам си държавата колкото и наивно да звучи обажавам и града в който живея след време може и да замина да работя и да живея в друга страна,но ще се върна България защото се гордея с тази страна.
Най-накрая и един разумен човек да се изкаже в тема бъкаща с малоумни американофилски изцепки за "великия" Сащ и колко "прекрасен" бил живота в тая измислена държава.
кирсо вярно е ,че искам да отида в америка да вида що за живот е но никои не е казал ,че ще остана там или ,че е наи великата държава или некви такива до колко знам в филмите бая бая са преовиличили ама бая....
Виж Америка си има и предимства и недостатъци. Аз не съм достатъчно промит като повечето българи в САЩ, които се превъзнасят таз ане ли се, за да ти кажа, че всичко е кеф и развлечение. Образованието е по-добро, парите са повече, чистотата е на съвсем различно ниво, спокойно е, богато е. Но не е вярно, че няма престъпност - да по-сигурно е като цяло, но има места, в които ако попаднеш се молиш по-бързо да те гръмнат. Здравната система е частна и една линейка струва 1000 долара, само за да дойде и нищо друго. Има някои услги, които са по 16 - 40 пъти по-скъпи специално в здравеопазването. И няма ги тези разходки с прители, които в България можеш да си правиш, просто защото разстоянията са огромни и за да стигнеш до центъра ти трябват 30 минути път с кола. Да вярно е, обаче, че на 16 имаш книжка. И зеленчуците, плодовете и сиренето и кашкавалите са ужасТ. И, за да успееш трябва да си скъсаш задника от работа. Другото е ок. Това на кратко.
mene nai ve4e me radva 4istota ne moga da jiveq kato prase da gledam na sekade bokluci....sry za latinicata
Да не правя , мн офтопика да кажа на ника adskoty , напълно съм сагласен с тебе и аз съм си националист харесвам си града в които съм роден с съм израснал и имам толкова мн спомени , че ще ми е мн трудно да ги забравя ако се преместя в друга държава или град .
В цял свят в момента системата общо взето е една и съща- и в САЩ, и в България, и в Англия, и т. н. Почти навсякъде правителствата за казионни на световните олигарси и по един или друг начин са проводени от тях. Престъпност, здравни проблеми, боклуци, храна- почти навсякъде, макари някъде в по-голяма степен(като у нас), някъде в по-малка(като в Швеция да кажем) тези проблеми си ги има и не могат да се решат чрез налаганата либерално-демократична система, а напротив- именно тя влошава нещата и задълбочава проблемите. Общо взето всички сме в кюпа- да, някои получават 1000 евро заплата на месец, други като нас- 200-300, но като цяло както казах системата е една и съща, а парите почти никога не стигат, защото данъците са много големи навсякъде. Затова се заблуждават тези, които си мислят, че само в България е зле, а навсякъде другаде по света, особено в Америка всичко е прекрасно. По-добре да си останем в България и да се опитаме да я направим едно по-добро място за живеене за всички ни, отколкото да странстваме по света като бездомни кучета в търсене на стопанин. А и Родината си е Родина- хубава или лоша, за нас тя трябва и си е най-доброто място за живеене. Тя е като семейството- обичаш я с всичките и силни и слаби страни, защото както семейството не си го избираш, така и Родината не си я избираш. Ти просто се раждаш в нея и това е- съдба. Аз се радвам, че съм се родил в България и никога не бих си променил мнениетоПървоначално написано от amk933
![]()
^Виж в Америка, ако работиш колкото в България, особено някои професии, ще получаваш в пъти повече. В САЩ също така има и щати, в които изобщо няма данъци като Флорида, Северна Дакота и Южна Дакота. И е значително по-чисто. Да здравната система е доста далеч от българската не като качество на услугите ами като достъпност. Но опеделено е страшно чисто. Просто като излезеш сигурно и бос да ходиш няма да се изцапаш. Чак изкуствено чисто изглежда. Но както казах някои храни, като плодовете и зеленчуците и сирена, млека и т.н. са пълен ужасТ. На вид са страшно хубави - на вкус не знаеш зеле ли е, краставица ли... Има и хубави продукти но са в еко магазините, а там цените са. Аз се радвам, че съм се родил в България, но винаги съм се питал как щеше да е, ако се бях родил в Армения или САЩ и не мога да си го представя.
![]()
Ами всякак си прав, но всичко се плаща по един или друг начин. Включително и в щатите, в които говориш, че не се плащат данъци. Няма как да знам и да съм сигурен, но по пътя на логиката си мисля, че цените на стоките ще са доста завишени щом не плащат данъци, просто защото пари от някъде трябва да се избиват и населението не може да не се таксува под една или друга форма. Сега може да не плащат ток, вода и парно, но сигурно наистина има някакви такси, иначе не виждам логика щата само да ти дава, ти да взимаш и да не възвръщаш нищо![]()
Що се отнася до храните- мога да ти кажа как е в Испания, понеже имаме познати, които живеят там. Казват, че например киселото и прясното мляко издържат и не се развалят няколко месеца. Това означава, че са фрашкани с консерванти с пъти повече от нашите стоки, което означава, че направо се тровят. Така че високите технологии и стандарт на живот не винаги предлагат здравословен живот. Даже човек от много охолен иначе живот понякога се изнежва и изчерпва много бързо, понеже високата техника често е свързана с посегателства срещу природата и неприродо-съобразен живот![]()
Така че не е чак толкова страшно това, че имаме трудности в живота, както се казва всяко зло за добро, а и кризата не може да продължава вечно![]()
^Ами не знам за Северна Дакота и Южна Дакота защо няма никакви такси, но цените определено не са нещото, което ги компенсира, защото това са едни от по-западналите щати и е сравнително евтино...Флорида е, защото има много урагани и е много влажно, та трудно се издържа дълго там.
Това за стоките и за млякото трябва да ти кажа, че вече не е много по-различно и в България. Имам едно кисело мляко българско в хладилника, което от 3 месеца седи там и нищо му няма...Сам си прави изводите за какво иде реч. Но съм съгласен, че поне знаем какво ядем, а не се чудим пластмаса ли е.
А кризата мога да ти кажа, че поне в САЩ и дойде края, а в България не е много ясно какво ще се случи.![]()
Ся съгласна съм с тебе,че е по-добро място за живеене е има закони,ред справедливост,но аз имам чувствот,че няма дамого да живея там.Първоначално написано от amk933
[..имам родина..]![]()
[..имам народ..]![]()
[..имам и вяра..]![]()
[..имам живот..]![]()
[..имам надежда..]![]()
[..имам съдба..]![]()
[..БЪЛГАРИЯ ДОКАТО УМРА..]
Еи то имало и умни хора тука веПървоначално написано от RadioMan
Ако обстоятелствата не принождаваха българите да заминават щеше да е прекрасно
![]()
[..имам родина..]![]()
[..имам народ..]![]()
[..имам и вяра..]![]()
[..имам живот..]![]()
[..имам надежда..]![]()
[..имам съдба..]![]()
Първоначално написано от amk933
Кефя се на хора като тебе![]()
[..имам родина..]![]()
[..имам народ..]![]()
[..имам и вяра..]![]()
[..имам живот..]![]()
[..имам надежда..]![]()
[..имам съдба..]![]()
Първоначално написано от bloodymirror
15.09.09-денят на най-голямата грешка в живота ми
Ей народе, здравейте и от мен! За страна в която искам да живея .. доста е колеблив отговора ми поради простата причина че майка ми се омъжи повторно и заминахме да живеем в Гърция.. Мога да кажа, че толкова много оцених България какво място заема в сърцето ми (не че и преди да тръгнем не ми беше адски тежко), че чак се плаша.. Минал е някъде месец откакто за последно бях в БГ и на 2рата седмица исках да се връщам.. не знам дали е заради приятелите.. заради родината.. заради градовете, в които съм живяла или нещо друго, виждам България като наркотик.. просто ми е нужна за да оцелея колкото и тъпо да звучи.. Просто се чувствам яко "lost" като съм далеч от родината и ме боли адски много.. Не че някога някой се е отнесъл зле тук с мен или не е направил нещо за да се почувствам по-добре, но просто ми липсва манталитета на българите.. Та сега по темата.. винаги съм си представяла моето мечтано бъдеще на някой остров, не много населен.. или малко градче близо до морето.. но като се замисля ако е далеч от бг няма да издържа..![]()
SAMO LOST!
Страната която винаги ми е харесвала и съм смятала за престижна - това е Великобритания. Дано в бъдеще да продължа образованието си там![]()
![]()
Хахаха Испния не може да се сравняв с България![]()
Само човек който не е ходил и не я е виждал може да каже такова нещо.
Аз съм си щастлив в Гърция
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Моите мечтани местенца са :
*Ирландия - където и да е в страната
*Франция - Ница
*Австрия - Виена
*САЩ - Лос Анджелис
*Ирлания - от малка ме влече тази страна ...не знам какво по-точно,но може би това се дължи и на факта,че обожавам ирландската музика. мисълта за безкрайните зелени хълмове и като цяло за красотата на тази държава ме изпълва с чувство за свобода и щастие.![]()
*Ница - бях там преди 2 години и се влюбих в това място.Моренце,прекрасно слънчево време,палмички,много приятни хора...беше страхотно.Даже не исках да се връщам![]()
*Австрия - не съм ходила още там и си нямам напредстава как е положението,но съм чувала страхотни отзиви за нея.Може би много ми харесва,защото си ни е ближичко,хората са с близък до нашия манталитет,климатичните условия са добри,много е чистичко и зелено , а и отдавна се каня да науча немски така че за мен би било удоволствие да отида там.![]()
*Лос Анджелис - имам братовчеди там,които непрекъснато ме карат да им отида на гости и се надявам искрено някой ден да успея,но като цяло са ми необходими доста финансови средства не само за транспорт,но и въобще за живот и обучение там.Виждала съм снимки,много е красиво и хубавото е че няма да се чувстваш като изолирания от обществото чужденец,защото масовото население там е такова.А може би по-скоро ме влече заради повечето холивудски актьори,певци и т.н. :P
^ Вземи ме с теб като решиш да ходиш в Ел Ей![]()
Това ми е най-голямата мечта, да отида в САЩ![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Англия.Мечта ми е от ужасно много време и съвсем наскоро тотално се убедих, че искам да отида там. Лондон е невероятен град, много обичам дъжда, но не знам дали бих могла да му свикна на времето, за сметка на това където и да е в Англия ме устройва. Много се надявам да продължа образованието си там, но не си се представям да се установя и да живея след като завърша. Всъщност, не мога да си се представя никъде. Силно се надявам, че ще мога да се върна в България и да си живея тук, но се съмнявам, че ще е възможно.
I will never bother you,
I will never promise to,
I will never follow you,
I will never bother you.
за образование.. бих се прежалил за Холандия или Франция. Но с оглед на това, което съм си избрал да уча няма да се случи, защото ме очакват 10ина години университетски живот.
Лондон и Los Angeles!!!Това е мечтата ми и ако ми се отдаде възможност да живея в един от градовете няма и да се замисля даже!
Влюбен съм в родния Екатеринбург и искам като навърша 18 да се върна там.
Май само на мен ми се живее в Истанбул![]()
Влюбен съм в тоя град .Пълен с история и такива неще .Както и да е догодина отивам да уча там :P
И пълен с турци също![]()
Най-стабилната и добре уредена държава е Германия, тя трябва да ни бъде примера за подражание, а не САЩ! Ето това е държава в истинския смисъл на думата- и исторически, и в съвременен план. Ред и дисциплина, трудолюбие, национално достойнство, всичко това отличава Германия от измислените държави Англия, САЩ и Франция. Защото германците са си постигнали всичко с честен труд и много работа, а англичани и французи са взели всичко наготово и грабейки световните богатства. Германците със свои собствени ресурси постигнаха много повече от тях. Затова винаги са били пример за сметка на изброените останали "велики сили".
Да със всичко. Чак 2 световни войни са докарали, от което би следвало да са много горди и да се радват на хубавата си история. Причинили са един от най-големите геноциди в човешката история. И са изплатили репарациите и са излязли от великата депресия благодарение на тлъста финансова инжекции от САЩ. Е кое им е толкова хубавото? Англия е със 100 пъти по-славна история. Франция също. САЩ е ясно, че като говорим за история, няма много място.Първоначално написано от kristo
New York,baby
Защо ли?Просто това е уникален град.Даунтауна е заобиколен от невороятни сгради, а събърб местата са перфектно устроени за живеене.Като баскетболен фен там ще гледам едни от най-великите-New York Knicks!
![]()
Винаги съм искал да посетя Калифорния или по-точно Лос Анджелис. Просто да разбера, какво по дяволите му харесват на тоя Холивуд![]()
![]()
-Кой глупак го измисли това?
-Вие, г-н Президент!
-Добре, уволнете някого.