- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Докога родителите ще ми контролират живота
Сега съм 12 клас.Всеки ден 10 минути ме разпитват какво е ставало в училище до най-малка подробност.След като завърша, ме карат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да уча, макар че искам да работя.Не ми позволяват да работя и да уча едновременно.Държат ми сметка за всичко, все едно аз си нямам собствен живот.Трябвало да се оженя, да имам 2 деца, за да не можело ако е само едно да стане егоист.ПРОСТО МИ ОМРЪЗНА
Шанс
Истинската отдаденост се появява само когато имаме едно-единствено желание и чувстваме, че ще умрем, ако не го постигнем...
Те го правят, защото ти им позволяваш..
Иначе сериозно Наско.. сам ми беше казал, че си на 18 иначе на акъл на 12... Не виждам ако се държиш и пред родителите си така как ще ти имат доверие и ще си независим от тях. Или порасни или ще ги търпиш![]()
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Достатъчно голям си за да им покажеш, че това е твоят живот, а не техния!
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
След като завършиш просто се изнеси от вас и започни да се оправяш сам в живота!
IskaM v IbizZza
Ами и аз това им казвам, че съм пълнолетен, че живота си е мой, но винаги стигаме ДО СКАНДАЛИ.Не искат и да чуят за това![]()
просто някой ден си събери багажа изнеси се почни работа и...да ги видим тогава!![]()
FUCK OFF
Мислел съм го като вариант, но не е толкова лесно-имаме 2 големи и добре обзаведени апартамента, а аз къде да ида САМ и.........Първоначално написано от merryweather_ricci
начи, не се засягай, ма ваште са много зле...
са, първо - трябвало задължително да учиш. Както казах в една друга тема, могат случайно да не те приемат, нали се сещаш.
после - 2 деца, тряало да имаш уж. Ми питай ги дали те са готови да гледат 3 внучета, защото ти и майка им ще ходите на работа от 8 до 8, тия деца трябва някой да ги гледа, да израстнат в домашна среда - при бааба и дядо, а ще са 3, защото ти така искаш. Ще са родени през максимум 2 години, да видим тогава колко ще им е лесно. Бахти хората... Нямало да ти дават да учиш и да работиш - еми хората явно имат пари, изцеди ги максимално и ще видят, че е по-добре да ти дадат да си изкарваш собствени. А ще ти казват какво да правиш, докато не станеш малко тарикат и не измислиш как да направи така че хем те да са доволни, хем ти. Казвай "добре, добре" и си прави каквото знаеш.
Прав си напълно, но те напълно ме шантажират.Казват, че докато "ме хранят и съм в тяхната къща, ще ги слушам", а като кажа да се изнеса, стигаме до скандалПървоначално написано от Il_cavaliere_del_male
не знам, да мине още малко време и ще видим какво ще става
![]()
е да, тука са прави...докато си в тяхната къща, верон е че ще слушаш - ще изхвърляш боклука, ще пазаруваш банани и картофи, ще извеждаш кучето и ще храниш рибките, това означава да слушаш... можеш да им нашепнеш, че като искат да те държат като затворник у вас, не трябва да ти дават да правиш нищо, защото на затворниците не им се позволява д аправят нищо. бахти хората![]()
![]()
![]()
Току що изслушах поредната лекция "май месец наближава, стягай се за изпитите"![]()
Трябва да свикват че си самостоятелна личност, колкото по-рано толкова по добре. Аз съм на 16 и за всяка малка част от личната свобода, която ми оставят в момента са се водили жестоки войни. Не тази, миналата нова година имаше крясъци, блъскане на врати, наказания и лекции докато ме пуснаха да я прекарам с приятели. Тази проблеми нямаше. Просто им дай ясно да разберат, че изпитите са си лично твой проблем и че бидейки на 18 не си длъжен да им даваш отчет кога си се изпикал и колко дъвки си издъвкал днес. А за сватбата и децата можеш да ги погледнеш в очите и да им теглиш една майна.
Относно изнасянето, нямаш ли някоя тъжна, самотна баба, при която да отидеш да живееш? Наистина не е безопасно за възрастен човек да живее сам.
Welcome to the end of the thought process.
Такава баба имам, ама тя е същински церберПървоначално написано от bishop
иначе скандали и тук има за всичко, на нова година исках да празнувам с приятели обаче не ми позволиха
ако е само мама пак щях да се справя горе долу, ама тати е по-труден........като се развика, после ще имаш спукани тъпанчета
Първоначално написано от NaskoKaulitz
![]()
![]()
![]()
![]()
и така насе,това е съдбата ти.![]()
Докато не им покажеш, че можеш сам да се оправяш с живота и да си отговоренПървоначално написано от NaskoKaulitz
Първоначално написано от NaskoKaulitz
Ба... аз не мога да си представя, ако моите родители контролират живота ми така...
Време е да им кажеш, че не си малко дете на 15 години, и знаеш какво искаш, и кое е добре за теб. Имам един приятел също като теб само, че като изключим това с двете деца, и сега няма тръпение да започне висше, за да може да се махне от родителите си... а бе гадно е... на 18 години му казват в колко да се прибира, какво да прави... абе ... не се оставяй туку така...Какво ще стане ако проявиш смелост да им се ошълчиш? Най-много да си изедеш боя... е ти за един бой ли си? няколко пъти така и ще ти кажат "Прави каквото искаш"
А това с децата е адски тъпо... ще станеш на 24-25 години ще се зажениш и те ще те командват колко деца да имаш... пълна простотия... това не го рашават те това го решавате ти и твоята половинка... така им кажи, и не се страхувай![]()
It Was Forever & Ever Remember?
http://vbox7.com/play:d302dc39
http://vbox7.com/play:e4ca2c9a
http://www.teenproblem.net/teenid/Kostadin_682
Докато си финансово зависим от тях,така ще е.Замисли се:
живеете заедно,дават ти пари за всичко,плащат сметки и така нататъка,тяхно право е да се интересуват от теб.
Добре, разбирам че ми дават пари, но така излиза че все едно "си плащат" за да ме контролиратПървоначално написано от SoFarSoG00d
![]()
Родителите са длъжни да обръщат внимание на децата си, твоите дори малко внимание ти обръщат - някакви си 10 минути. От какво си недоволен, нали все пак те издъжат, стараят се да покажат интерес към твоя живот, а това че на теб това ти се струва досадно е най-малкиият семеен проблем, който може да си имаш с тях. Всичките ти притеснения са излишни, тъй че нямаш повод да си режеш вените да кажем.
Офф т*п си като счупен тиган човек..на 18 и да си толкова зле..вземи порасни, ама на квартира със съквартиранти недей отива щото горките хора..![]()
Даже трябва да си поласкан ,че ти обръщат толкова внимание,защото има деца ,които за като безпризорни и техните въобще не се интересуват от тях,а те в последствие стават боклуци.Един ден ще оцениш така наречения контрол от родителите и мен са ме контролирали,поучавали са ме ,давали са ми съвети,дори са се намесвали в разни неща,аз съм се карала с тях ,ама сега виждам ,че всичко е за добро.
Ти един ден също ще бъдеш родител и ще видиш,че детето ти ще бъде център на Вселената за теб.
12-->18 годишен (или поне почти на толкова)=>не те държат с това... С какво друго? Че живееш в тяхната къща може би? Ами като завършиш ще отидеш да учиш примерно задочно и ще си работиш... Пробвай да влезнеш в друг град или в друга държава, ако искаш... И там ще си на квартира, тоест вече отпада техния дом. След като завършиш ще ходиш на работа и ще си плащаш наема (то като си задочно може да си го плащащ и докато работиш...) и може би някога време ще си купиш апартамент.Т'ва за децата е тъпо, знаеш, че не могат да те накарат.
Измислих го!![]()
В 12 клас и така да те контролиратмного е гадно. Вярно, че живееш при тях, дават ти пари и тн ама все пак си голям да решаваш сам. Обясни им, че няма винаги да са до теб, за да ти казват какво да правиш и че е време да си по-самостоятелен по отношение на решенията поне