.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 63
    Град
    Пловдив

Докога родителите ще ми контролират живота

Сега съм 12 клас.Всеки ден 10 минути ме разпитват какво е ставало в училище до най-малка подробност.След като завърша, ме карат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да уча, макар че искам да работя.Не ми позволяват да работя и да уча едновременно.Държат ми сметка за всичко, все едно аз си нямам собствен живот.Трябвало да се оженя, да имам 2 деца, за да не можело ако е само едно да стане егоист.ПРОСТО МИ ОМРЪЗНА

Шанс
    Истинската отдаденост се появява само когато имаме едно-единствено желание и чувстваме, че ще умрем, ако не го постигнем...

Те го правят, защото ти им позволяваш..
    Иначе сериозно Наско.. сам ми беше казал, че си на 18 иначе на акъл на 12... Не виждам ако се държиш и пред родителите си така как ще ти имат доверие и ще си независим от тях. Или порасни или ще ги търпиш
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Не ги оставяй да те контролират. Откъде на къде ще ти казват колко деца да имаш, кога да се пжениш и дали да учиш.

Скайп - dark_elf2

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Достатъчно голям си за да им покажеш, че това е твоят живот, а не техния!
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

След като завършиш просто се изнеси от вас и започни да се оправяш сам в живота!
    IskaM v IbizZza

Град
    Пловдив
    Ами и аз това им казвам, че съм пълнолетен, че живота си е мой, но винаги стигаме ДО СКАНДАЛИ.Не искат и да чуят за това

просто някой ден си събери багажа изнеси се почни работа и...да ги видим тогава!
    FUCK OFF

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от merryweather_ricci
    просто някой ден си събери багажа изнеси се почни работа и...да ги видим тогава!
    Мислел съм го като вариант, но не е толкова лесно-имаме 2 големи и добре обзаведени апартамента, а аз къде да ида САМ и.........

начи, не се засягай, ма ваште са много зле...
    са, първо - трябвало задължително да учиш. Както казах в една друга тема, могат случайно да не те приемат, нали се сещаш.
    после - 2 деца, тряало да имаш уж. Ми питай ги дали те са готови да гледат 3 внучета, защото ти и майка им ще ходите на работа от 8 до 8, тия деца трябва някой да ги гледа, да израстнат в домашна среда - при бааба и дядо, а ще са 3, защото ти така искаш. Ще са родени през максимум 2 години, да видим тогава колко ще им е лесно. Бахти хората... Нямало да ти дават да учиш и да работиш - еми хората явно имат пари, изцеди ги максимално и ще видят, че е по-добре да ти дадат да си изкарваш собствени. А ще ти казват какво да правиш, докато не станеш малко тарикат и не измислиш как да направи така че хем те да са доволни, хем ти. Казвай "добре, добре" и си прави каквото знаеш.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Il_cavaliere_del_male
    начи, не се засягай, ма ваште са много зле...
    са, първо - трябвало задължително да учиш. Както казах в една друга тема, могат случайно да не те приемат, нали се сещаш.
    после - 2 деца, тряало да имаш уж. Ми питай ги дали те са готови да гледат 3 внучета, защото ти и майка им ще ходите на работа от 8 до 8, тия деца трябва някой да ги гледа, да израстнат в домашна среда - при бааба и дядо, а ще са 3, защото ти така искаш. Ще са родени през максимум 2 години, да видим тогава колко ще им е лесно. Бахти хората... Нямало да ти дават да учиш и да работиш - еми хората явно имат пари, изцеди ги максимално и ще видят, че е по-добре да ти дадат да си изкарваш собствени. А ще ти казват какво да правиш, докато не станеш малко тарикат и не измислиш как да направи така че хем те да са доволни, хем ти. Казвай "добре, добре" и си прави каквото знаеш.
    Прав си напълно, но те напълно ме шантажират.Казват, че докато "ме хранят и съм в тяхната къща, ще ги слушам", а като кажа да се изнеса, стигаме до скандал не знам, да мине още малко време и ще видим какво ще става

е да, тука са прави...докато си в тяхната къща, верон е че ще слушаш - ще изхвърляш боклука, ще пазаруваш банани и картофи, ще извеждаш кучето и ще храниш рибките, това означава да слушаш... можеш да им нашепнеш, че като искат да те държат като затворник у вас, не трябва да ти дават да правиш нищо, защото на затворниците не им се позволява д аправят нищо. бахти хората

Град
    Пловдив
    Току що изслушах поредната лекция "май месец наближава, стягай се за изпитите"

Повече от фен Аватара на bishop
    Трябва да свикват че си самостоятелна личност, колкото по-рано толкова по добре. Аз съм на 16 и за всяка малка част от личната свобода, която ми оставят в момента са се водили жестоки войни. Не тази, миналата нова година имаше крясъци, блъскане на врати, наказания и лекции докато ме пуснаха да я прекарам с приятели. Тази проблеми нямаше. Просто им дай ясно да разберат, че изпитите са си лично твой проблем и че бидейки на 18 не си длъжен да им даваш отчет кога си се изпикал и колко дъвки си издъвкал днес. А за сватбата и децата можеш да ги погледнеш в очите и да им теглиш една майна.

Относно изнасянето, нямаш ли някоя тъжна, самотна баба, при която да отидеш да живееш? Наистина не е безопасно за възрастен човек да живее сам.
    Welcome to the end of the thought process.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от bishop
    Трябва да свикват че си самостоятелна личност, колкото по-рано толкова по добре. Аз съм на 16 и за всяка малка част от личната свобода, която ми оставят в момента са се водили жестоки войни. Не тази, миналата нова година имаше крясъци, блъскане на врати, наказания и лекции докато ме пуснаха да я прекарам с приятели. Тази проблеми нямаше. Просто им дай ясно да разберат, че изпитите са си лично твой проблем и че бидейки на 18 не си длъжен да им даваш отчет кога си се изпикал и колко дъвки си издъвкал днес. А за сватбата и децата можеш да ги погледнеш в очите и да им теглиш една майна.

Относно изнасянето, нямаш ли някоя тъжна, самотна баба, при която да отидеш да живееш? Наистина не е безопасно за възрастен човек да живее сам.
    Такава баба имам, ама тя е същински цербер иначе скандали и тук има за всичко, на нова година исках да празнувам с приятели обаче не ми позволиха ако е само мама пак щях да се справя горе долу, ама тати е по-труден........като се развика, после ще имаш спукани тъпанчета

Re: Докога родителите ще ми контролират живота

Цитирай Първоначално написано от NaskoKaulitz
    Трябвало да се оженя, да имам 2 деца, за да не можело ако е само едно да стане егоист.ПРОСТО МИ ОМРЪЗНА

и така насе,това е съдбата ти.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София

Сега съм 12 клас.Всеки ден 10 минути ме разпитват какво е ставало в училище до най-малка подробност.След като завърша, ме карат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да уча, макар че искам да работя.Не ми позволяват да работя и да уча едновременно.Държат ми сметка за всичко, все едно аз си нямам собствен живот.Трябвало да се оженя, да имам 2 деца, за да не можело ако е само едно да стане егоист.ПРОСТО МИ ОМРЪЗНА
    Докато не им покажеш, че можеш сам да се оправяш с живота и да си отговорен

Град
    Italy, Milano, Via Ettore Ponti #??

Ба... аз не мога да си представя, ако моите родители контролират живота ми така...
    Време е да им кажеш, че не си малко дете на 15 години, и знаеш какво искаш, и кое е добре за теб. Имам един приятел също като теб само, че като изключим това с двете деца, и сега няма тръпение да започне висше, за да може да се махне от родителите си... а бе гадно е... на 18 години му казват в колко да се прибира, какво да прави... абе ... не се оставяй туку така...Какво ще стане ако проявиш смелост да им се ошълчиш? Най-много да си изедеш боя... е ти за един бой ли си? няколко пъти така и ще ти кажат "Прави каквото искаш"
    А това с децата е адски тъпо... ще станеш на 24-25 години ще се зажениш и те ще те командват колко деца да имаш... пълна простотия... това не го рашават те това го решавате ти и твоята половинка... така им кажи, и не се страхувай

Град
    Wonderland
    Докато си финансово зависим от тях,така ще е.Замисли се:
    живеете заедно,дават ти пари за всичко,плащат сметки и така нататъка,тяхно право е да се интересуват от теб.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от SoFarSoG00d
    Докато си финансово зависим от тях,така ще е.Замисли се:
    живеете заедно,дават ти пари за всичко,плащат сметки и така нататъка,тяхно право е да се интересуват от теб.
    Добре, разбирам че ми дават пари, но така излиза че все едно "си плащат" за да ме контролират

Родителите са длъжни да обръщат внимание на децата си, твоите дори малко внимание ти обръщат - някакви си 10 минути. От какво си недоволен, нали все пак те издъжат, стараят се да покажат интерес към твоя живот, а това че на теб това ти се струва досадно е най-малкиият семеен проблем, който може да си имаш с тях. Всичките ти притеснения са излишни, тъй че нямаш повод да си режеш вените да кажем.

Повече от фен
    Офф т*п си като счупен тиган човек..на 18 и да си толкова зле..вземи порасни, ама на квартира със съквартиранти недей отива щото горките хора..

Град
    Wonderland
    Даже трябва да си поласкан ,че ти обръщат толкова внимание,защото има деца ,които за като безпризорни и техните въобще не се интересуват от тях,а те в последствие стават боклуци.Един ден ще оцениш така наречения контрол от родителите и мен са ме контролирали,поучавали са ме ,давали са ми съвети,дори са се намесвали в разни неща,аз съм се карала с тях ,ама сега виждам ,че всичко е за добро.
    Ти един ден също ще бъдеш родител и ще видиш,че детето ти ще бъде център на Вселената за теб.

12-->18 годишен (или поне почти на толкова)=>не те държат с това... С какво друго? Че живееш в тяхната къща може би? Ами като завършиш ще отидеш да учиш примерно задочно и ще си работиш... Пробвай да влезнеш в друг град или в друга държава, ако искаш... И там ще си на квартира, тоест вече отпада техния дом. След като завършиш ще ходиш на работа и ще си плащаш наема (то като си задочно може да си го плащащ и докато работиш...) и може би някога време ще си купиш апартамент. Т'ва за децата е тъпо, знаеш, че не могат да те накарат.
    Измислих го!

В 12 клас и така да те контролират много е гадно. Вярно, че живееш при тях, дават ти пари и тн ама все пак си голям да решаваш сам. Обясни им, че няма винаги да са до теб, за да ти казват какво да правиш и че е време да си по-самостоятелен по отношение на решенията поне

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си