.

Виж резултатите на анкетата: ЗА или ПРОТИВ

Гласували
238. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • ЗА

107 44,96%
  • ПРОТИВ

111 46,64%
  • БЕЗ МНЕНИЕ

20 8,40%
Отговор в тема
Страница 1 от 8 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 199
    Повече от фен Аватара на mimenceto666
    Град
    тук, там все едно - на кой му пука

Вечерен час за децата

На първо четене беше объден проект за промени в Закона за закрила на детето

Дете, което не е навършило 14 години, не може да излиза без придружител след 20.00 часа. Вечерният час, след който не могат да са сами на обществено място тийнейджърите между 14 и 18 години, е 22.00.

Това предвижда проект за промени в Закона за закрила на детето, внесен от Министерския съвет, който депутатите обсъдиха на първо четене.

Родителите, настойниците и попечителите са длъжни, ако не могат сами да придружат децата си на обществени места, да им осигурят пълнолетен придружител.

В противен случай ги заплашва имуществена санкция от 300 до 500 лева, а при повторение на нарушението глобата е от 500 до 1000 лева.

Вносителите на проекта предлагат да се забрани разгласяването на сведения и данни за дете без съгласието на неговите родители или законни представители.

Увеличават се санкциите за търговци, които продават алкохол и цигари на непълнолетни - от сегашните 1000 до 2 хил. на 2 до 4 хил. лв.

В законопроекта е въведена нова санкция за установяване на повторно нарушение - временно спиране на дейността за определен срок, но не по-дълъг от една година.

Завишение на глобите има и за лица, които са допуснали дете в търговски обект от 22.00 до 6.00 часа без пълнолетен придружител - от сегашните 1000 до 2000 лв. на 2000 до 5000 лева. При повторно нарушение санкцията е от 5 до 8 хил. лв. По-високи са и останалите предвидени в закона санкции.

Предлага се въвеждането и на хармонизиран телефонен номер с национално покритие за информиране, консултиране и помощ на деца.

Какво мислите?

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    това е глупост.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Те пък тръгнали да глобяват...

Град
    Ямбол
    Напълно съм съгласна! Трябваше отдавна да го приемат този закон. Не може по улиците след 22:00 да се разкарват пияни девойчета с техните компании. Не само, че е грозна гледка ами и родителите имат вина, че са ги пуснали. Малко повече контрол от тяхна страна, но като гледам в днешно време едва ли...
    Добре, че приеха закона, въпреки че едва ли ще ги спре.

За хубавите неща трябва време, докато прекрасните се случват внезапно!
    P.S. Момиче съм
    http://www.teenproblem.net/f/profile...file&u=1044839 - BANNED

Мега фен Аватара на x3eme
    Град
    там някъде в далечината....
    твърдо ЗА

Винаги е имало вечерен час, но много хора не знаеха този факт или просто не го спазваха, тъй като властите не правят нищо, за да следят дали се спазва.
    "За" него съм, омръзна ми от пияни, повръщащи пикльовци из заведенията. Изобщо не е глупост, а нормална и адекватна мярка.

Добре, че приеха закона, въпреки че едва ли ще ги спре
    В момента няма, защото никой не се интересува, а пикльовците се правят на велики и говорят как "никой не може да ги спре и да им забрани да излизат". Но повярвай, наложат ли една-две по-солени глоби на някое семейство, много бързо ще започнат да спазват закона. А героите, които твърдят , че нищо не може да ги спре ще си стоят вкъщи. Няма родители с излишни и големи суми пари, които да ги 'хвърлят на вятъра'.

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Ako trugnat da globqvat 6e se opravqt ne6tata, ako ne 6e si ostane su6tata pumiq
    The Spark

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Попринцип съм " за " този закон . Трябва да има някакъв контрол в държавата ни Просто вече всичко толко се е прецакало и гледаме какви ли не изпълнения на 12-13 годишни деца Обаче не вярвам , че ще се оправи , някак си ми се вижда невъзможно някой да се захване сериозно с тази задача , да обикаля по улиците и да търси деца под 14 годишна възраст без придружител .

"ЗА" съм. Крайно време е някой да ги вкара в пътя. И ние бяхме малки и твърде трудни, но пак имахме уважение към по големите. Днешните 13/14 годишни не зачитат никого. Не всички са такива, но пък ще трябва да го изтърпят. Родителите наистина нямат време за децата си и да им следят действията, но дано сега успеят да приложат малко адекватна сила. Ако те сами не спрат децата си, едвали и държавата ще успее. Тъпо е, че слагат глоби, защото има родители които са на такава работа, която не им позволява непрекъснат контрол и по някога ще са нощна смяна, а децата един бог знае къде. За жалост в България трудно ще навлезе детегледачката и почти съм убедена, че тя няма да може да се оправи с един тинейджър и няма определено да има някакъв респект към нея. Всичко хубаво го приемат ама не мислят за изпълнението, по клоня да наказват децата, а не родителите, но няма да намерят начин за прилагане на други мерки.

И да сложат пак никой няма да го спазва... иначе съм ЗА
    When you left I lost a part of me It's still so hard to believe Come back baby please, cause wE belong together !!

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Това според мен е без никаква перспектива ...
    Няма смисъл от такива ограничения, ако самите родители не възпитавам и не налагат някакви граници
    Държава си е държава, но семейството е по-важно и ценно
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Абсолютно съм съгласе!!! Ако децата не са възпитани като хората то и до 8 да е вечерния час, пак няма да се спазва и гледката ще бъде много тъжна по - улиците и повечето заведения...

Абсолютно съм съгласен!!! Ако децата не са възпитани като хората то и до 8 да е вечерния час, пак няма да се спазва и гледката ще бъде много тъжна по улиците и повечето заведения...

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    По принцип съм за,защото аз съм на 15 и са прибирам в 8 и половина,а някъв малък мухльо на 11 ше ми са прибира в 1.аре без такива,а
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Дразня се на подобни закони...
    Държавата ще определя в колко часа да се прибирам...
    Наще за какво са?!Те са хората, които ме издържат, не съм на социални помощи за да се съобразявам с тъпото законодателството...
    Като ми се стои на вън ще си стоя, не го правя с незнанието на наще, напротив...
    Не искам официално да се налагат ограничения.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

В момента съм "против",но след 2 години когато навърша 18 сигурно ще сам "за"

Напълно подкрепям идеята...след 22часа децата вкъщи

Град
    Улицата
    i protiw i za
    Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия

Lancia Alfa Romeo Мотори

Супер фен
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от Seducti0n
    Дразня се на подобни закони...
    Държавата ще определя в колко часа да се прибирам...
    Наще за какво са?!Те са хората, които ме издържат, не съм на социални помощи за да се съобразявам с тъпото законодателството...
    Като ми се стои на вън ще си стоя, не го правя с незнанието на наще, напротив...
    Не искам официално да се налагат ограничения.
    Защото нямаш 18 за това си против, нали?!
    Аз също нямам 18, но съм ,,ЗА''. Ако ти харесва гледката 10 годишни пияни деца към 22:30 ок, няма проблем, но се съмнявам!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Мега фен Аватара на x3eme
    Град
    там някъде в далечината....
    Крайно време беше да се въведе ред в тая пропаднала държава.Като не са ни наред толкова неща,то поне едно от едно да се оправят.

Град
    София
    Каква е разликата, дали ще са пияни след 10 и 30 или по-рано. Аз така или иначе вечер не излизам по центъра, ами си стоя в квартала, така че за мене няма проблем, ама все пак съм против.

ЗА вечерния час...деца да се разхождат посред нощите просто не е нормално. Като си навършат пълнолетие да си правят квото си искат.До тогава родителите и държавата носят пълна отговорност за тях.

Супер фен Аватара на HePeAJIeH
    Заради някакви тъпи и безсъвестни лапетии едва ли не съм наказан да се прибирам до 10? Няма такава държава просто! Знам за закона доста отдавна но едва наскоро разбрах че е въведен.Много ми пука на мене за гледката как 11-12 годишни деца са пияни-имат родители живота си е техен..ДА СЕ СПАСЯВАТ ! Ако искат да умират но явно заради такива лекенца и на тея които не са виновни е наложен тоя вечерен час..несправедвливост но ще свикваме..

Само не знам какво можете да правите след 10 часа, при положение, че нямате определената възраст, бихте ли ми обяснили? Дето протестирате срещу държавата. Що не се поинтересувате как е в другистрани. Дали на 14-годишните им е позволено да ходат където си искат в който си искат период от денонощието. Ае, кога ще отварят границите с Марс, че да се изселят малко хора от тая Земя...

ами съгласна съм до някъде,ама до някъде не,защото примерно лятото,когато не сме на даскало и какво няма да ти седя до 10 я...аз да не съм на 2,пък и не вярвам,че повечето ще се прибират навреме,вярно ще има глоби,амаа все пак не виждам смисъл,ако това продължава и лятото

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си