.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Hybrid View

Град
    София

превод от испански на български

Много спешно ми трябва превод на 2 рецептi,ако някой може да помогне ...моля

Paella Valenciana

Modo de preparacion
    1. Verter el aceite en una paellera y cuando est

Zdravei, golemi vkusotii iska6 da ti prevedat. Paeliata e vkusnichka no vtoroto e super vkusno, pone na men mi e liubimoto. Toku shto se lognah v stranicata i ne znam kak raboti, no 6te naglejdam taia tema. Az sum studentka po arhitektura v BArcelona, s udovolstvie 6te ti preveda receptite no sega sum malko zaeta s proekti, sled 2 dena mojebi da gi ima6 prevedeni. I ako iska6 niakoi drug kulinaren suvet v ispanskata kuhnia...s udovolstvie 6te spodelia. Kaji mi ustroiva lit e sled 2 dena da ti gi pratia prevedeni??

ето първата рецепта

Паеля от Влаенция
    Начин на приготвяне
    1.Изливаме олиото във една''paellera '' ( голяма плоска тава, виж снимки)и когато е добре загрято,задушаваме пилето и заека нарязани на парченца и ги обръщаме за да се позлатят по равно.
    2.Прибавяме нарязаната чушка, нарязаният боб и бакла:оставяме 5 мин и прибавяме обелените домати нарязани на парченца, готви се 5 мин.
    3.Прибавяме гореща вода почти вряла(2,5 литра)
    4Готви се на силен огън;после на слаб до когато месото е готово,40 мин.Добавяме една щипка шафран и се опитва на сол.
    5.Нивото на водата трябва да е до ръба на тавата.
    6.Прибавяме ориза(водата трябва да ври) разпръсквайки го по равно из цялата тава.
    7.Оставяме го на жив огън 10мин,след това намаляме огъня и се готви още 8 мин. ОСтавя се 5мин да отпочине преди да се сервира.
    Моя добавка:Това е паеля само от месо, има и рибната и смесената. Зеленчуците и месото от начало само се запурява леко да е полуготово, можеш да импровизираш с цветни чушки за разнообразие,вместо шафран можеш да сложиш оранжев оцветител, аз разпределям ориза на кръст във тавата, и после само побутвам малко да се намести.Кажи дали е станала вкусна!! Добър апетит

Град
    София
    учиш по ескалера,нали?Аз имам 2 такива текста да уча и са мн кофти

ОФФФ,абе ти рецепти ли искаш да ти превеждам или да ти пиша домашното...шматка,я да си сядаш на д-то и да се стягш за изпити. Боже как си губя времето...но все пак...учим се и взимно си помагаме, ако искаш да преведа и втората или ако имаш някакви въпроси спрямо испанския, грамтика,изрази,спрежения.. ..каквото искаш номер 1 съм. Айде и късмет със изпитите!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си