- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Бюджет за бала
Първоначално написано от ira90
Струва ми се безсмислено да се похарчат толкова пари заради една вечер. Обаче така се е наложило и няма измъкване.
Аз не съм се замисляла, но няма да са малко... Само рокля, обувки, чанта и т. н. ще отидат към 300 лв сигурно. Куверта за балната вечер ни е 80 лв. Като се събирам с приятели и роднини преди бала... не знам, на един приятел му излезе към 600 лв миналата година, не вярвам да е по-евтино.
Само кувертът ми е 200лв(в хотел Шератон)
Роклята още около .. 300-350лв сигурно
Аксесоарите(обувки, чанта евентуално, бижута) - 200-250лв
Прическа и грим - около 100лв
Еми общо около 800-850лв
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Ехеее как ще дадете 2000 за една вечер ?!
Аз имам още 4 години до бала си,но мисля вместо да давам сумати пари за рокли обувки и т.н. да си харесам модел,някоя добра шивачка да ми ушие роклята(да не е дълга) някаква по специална,в която бих се чувствала удобно,едни обувки до 80-100 лв,някакви сребърни бижута за около 100 лева,които да си нося дълго след това и куверта,но повече от 700-800 лв не бих дала(то зависи и дотогава какво ще са цените и подобни де) и със всички останали пари ще си направя една хубава екскурзия до някои остров например или до Америка(Бразилия,Мексико,К лумбия) и ето ги пак 2000-2500 лева ще отидат,но за нещо по-смислено поне за мен![]()
Аз пък предпочитам повече пари да дадем за подготовка за изпитите - в момента това е най-важното, а не една вечер или едно пътуване. Не искам да уча какво да е и къде да е, искам добро образование - парите, дадени за образование, са смислено похарчени.Първоначално написано от sweetsunshine
ооо аз за 2000лв бих предпочвла да не отида на бала, а да замина на почивка в чужбина с любимия си човек!![]()
да за образованието си права,то за него отделно отсега нашите се ръсят яко..Първоначално написано от Sissy90
![]()
Според мен обаче много хора в България не осъзнават колко важно е да вложиш в образованието..
Но на 1-во място е да си изкараш изпитите и да имаш хубаво висше образование,да си подсигуриш живота и оттам идват и другите неща![]()
Моя бал е догодина...но майка ми от сега е замислила 3000-5000 лева..тая жена е болна...к'во толкоз мисли да прави незнам,но със сигурност знам,че роклята ще си я направя уникат от добър дизайнер.
Мдааа,и ся супер съжалявам,че изобщо съм ходила на бал.Първоначално написано от hottie
Иначе рокля+обувки+чанта ми излезе към 300лв.И другите неща още към 50лв.(само медальона ми беше по-скъл-32лв.).Хм...абе за целия бал с куверти-муверти,не са отишли повече от 500лв.
На мен нашите са ми приготвили около 2000-2500 лв. за бала,но аз съм им казала,че на бала НЯМА ДА ОТИДА!!!Не стига,че толкова години ми се налага да ги търпя тия мърши,а сега и последния учебен ден да си прекарам с тях ...
Иначе с няколко момичета и момчета от 3-те класа сме решили да излезем заедно с класните ни на някое заведение да се почерпим като за последен ден,след това си хващаме пътя към една вила извън градаТам ще сме 2 дена,след това заминаваме някъде на море и така докато свършат парите
![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
добре де,а вие не празнувате ли със родататам също отиват много пари
To infinity and beyond.
е то човек да няма да кани цялата родаПървоначално написано от cool_doll
каниш там майка баща,дядовци,баби,лели,чичо вци и готово..я то аз ако тръгна да събирам цялата рода...поне едно 300 човека ще изнамеря
![]()
![]()
Ами да ти кажа.. звучи много примамливо, защото тези пари ще отидат за няколко дена веселба, а не само за един.Първоначално написано от 3oPuTy
![]()
абе то варианти има колкото искаш,ако пропуснеш балаПървоначално написано от hottie
,според мен не е кои знае колко смислено да се ходи за една вечер,като найстина може да отидеш на почивка с приятели или на екскурзия или да вложиш парите в нещо,което ти трябва
![]()
Така еПървоначално написано от hottie
Освен това от около 90 човека (т.е. 3-те класа от випуска ни) понасям най-много 20 човека
и просто няма да ми е приятно цяла вечер да съм сред хора,които не мога да търпя (а недай си Боже да се понапием и ще пребия някоя мърша
)
А така ще съм си с хората,с които съм в отлични отношения,ще си изкарам добре на различни места,а и смятам да си оставя част от парите да си купя и аз нещо(я някоя дрешка,я нещо друго,но поне да ми е за спомен
)
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Е да,но тези пари не отиват само за 1 вечер.Аз не бих дала 2000 лв,това са доста пари за бал.Още не знам колко ще ми излезе всичко,но със сигурност ще има хиляда.То както вдигат цените на всичко.И това включва-ди джей,фотограф,куверт в хотела,рокля,обувки,причес а,грим,аксесоари,маникюр,и скед това екскурзия евентуално извън България(за сега така сме решили).
И естествено в хотела калсовете плащат кувертите на всички учители.1000,1000 и нещо мисля,че е нормално.
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Значи да кажа че съм мъж и ще дам своето мнение
300лв някъде ми беше костюма, 60 лв ризата и 170лв обувките и 30лв ръкавелите. от тези изброените неща само сакото не ползвам редовно.
Значи майка ми към бюджета за бала била приготбила към 2-3 бона (абе всички спестявания) и то зада си била направила ремонт заради бала :О помислих е за луда
(какъв ремонт и се върти в главата, къщата е нова на 20тина години да е ) в крайна сметка за мен бяха похарчени към 700лв а за ремонта близо 2200
Пак ви съветвам да си купувате неща с идеята да можете след това да си ги ползвате, а не да си купиш рокля на д и г , версаче, армани или диор или нещо такова което да ти стуи у вас само прах да хваща
I'm not a little pervert..., I'm a big one!
за това за роклята си адски прав,купуваш си нещо по-нормално което да може и след това да си носиш.Първоначално написано от EroSennin
![]()
Не съм преценила точно колко ще са, но до момента:
204- кувертът в Албена
65- кувертът във В. Търново
после като се почне рокля(300-400 ..може и повече зависи от роклята)
подаръци за класната, албуми и всякакви такива неща- пак около 200
обувки, чанта, бижута и преди бала събиране с роднини![]()
Ще кажа колко е бил целия бюджет като се върна от бала![]()
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
За бала вероятно около 1000-1500 лв. ще ми стигнат.
300-350 рокля
100-150 обувки и чанта
240 за екскурзия в Гърция
Гримът и прическата ще са ми безплатни.
А за куверт и другите подробности още не сме уточнили с класа.
Ако не знаеш, защо искаш определено нещо, значи изпълняваш нечие чуждо желание!!!
Я да видим при мен как беше.
Значи първо бал с приятели и роднини не си правих само дойдоха няколко човека в нас, иначе за тези които си правят там си отиват доста парички. Иначе както следва:
рокля,чанта,обувки - 400
прическа и маникюр - 80
бижута (само едни обици ми трябваха) - 40
куверт,албум,подарък за класната - 100
за Гърция - 200(без джобни)
до тук са над 800лв, а + джобните и над 1000
Да не говорим за други дрешки дето ще си купите (за 2-ра вечер , за изпращане ) Аз си купих още:
2-чифта обувки
едни кецове
чанта
рокличка
2 блузки
1 дънки
1 пола
костюм(сако,панталон и блуза)
бижута(2 комплекта)
Абе доста са си нещата но като цяло за дрехи и аксесоари за всички там вечери и изпращания наще ми бяха определили лимит от 1300.
И се вмъкнах.
И при мен разходите бяха около 2000-2500лв.И като се има предвид,че нямах втора бална вечер.Това включва роклята,куверта,бижутата (сребърни),обувките,чантата ,албума на класа,парите за подарък на класната,дрехите за изпращането,прическа,грим маникюр,събиране с роднини и др., за които може би сега не се сещам.Всичко си беше както трябва!
И мога да кажа,че единственото,за което съжалявам е,че не си направих прическата и грима сама.С най-добрата ми приятелка се възползвахме от абитуриентски пакет,който включваше грим,маникюр (не ноктопластика,разбира се) и прическа (без пробна).И всичко това за 90 лв.Прическите можехме и сами да си ги направим и то много по-добре!Но нали искаш всичко да е изпипано.
Всички работи съм гледала да бъдат по-евтини,но ефектни,доколкото е възможно,но от цялата работа роклята беше най-скъпа и със сигурност няма къде да я облека пак.
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
6te ka4i6 li snimki na roklqta 4e mi stana liubopitnoПървоначално написано от gia_sena_mono
![]()